بین الملل تابناک: ششصد و نود و هشت روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین با تائید حملات پهپادی روسیه به ۲ نیروگاه برق در این کشور، تاکید کرد: مسکو با حملات پهپادی به نیروگاههای برق در اوکراین، به دنبال فرو بردن کشور در خاموشی است.
رئیس جمهور اوکراین شنبه شب در پیام ویدئویی خود با تائید قطع برق در اوکراین به دلیل حملات پهپادی روسیه، از تلاش برای رفع این مشکل خبر داد.
وی با بیان اینکه برق برخی از استانهای اوکراین به دلیل حملات پهپادی روسیه قطع شده است، افزود: در حال حاضر کار بازسازی نیروگاهها و خطوط انتقال برق آسیبدیده در برخی از استانهای کشور ادامه دارد و مهندسان به خصوص در استان دنیپرپتروفسک در تلاش هستند تا هر چه زودتر برق را به خانههای مردم بازگردانند.
وزارت نیروی اوکراین نیز پیشتر در بیانیهای با تائید اینکه ۲ نیروگاه برق این کشور بر اثر حملات پهپادی روسیه از کار افتادهاند، اعلام کرد: اقدامات لازم برای تعمیر خرابیهای ناشی از این حملات همچنان ادامه دارد.
دفتر فرماندهی نظامی جمهوری خلق لوهانسک (LPR) اعلام کرد که در پی گلوله باران یک نانوایی در شهر «لیسیچانسک» در لوهانسک توسط نیروهای مسلح اوکراین، ۲ نفر کشته و ۶ نفر زخمی شدند.
سخنگوی دفتر فرماندهی جمهوری خلق لوهانسک امروز (شنبه) اظهار داشت: در پی گلولهباران نیروهای اوکراینی ۲ نفر جان باختند و ۶ نفر در بیمارستان بستری هستند.
بر اساس این گزارش، لئونید پاسچنیک (Leonid Pasechnik) رئیس جمهوری خلق لوهانسک (LPR) اوایل امروز خبر داد که «نیروهای اوکراینی یک نانوایی در جمهوری را گلوله باران کردند. در پی این حمله، سه غیرنظامی زخمی و دهها تن دیگر زیر آوار ماندند.»
رئیس جمهوری لهستان نسبت به امکان کنترل اوکراین بر شبه جزیره کریمه اظهار تردید کرد و گفت: از زمانهای گذشته این شبه جزیره در اختیار روسها بوده است.
آندری دودا روز شنبه در مصاحبه با کانال زیرو، با اشاره به اهمیت تاریخی شبه جزیره کریمه، اظهار داشت: اگر به تاریخ نگاه کنیم، کریمه برای مدت طولانی در دست روسیه بوده است.
در انتخابات سال ۲۰۱۴ طی یک همهپرسی از ساکنان شبه جزیره کریمه بیش از ۹۰ درصد مردم به الحاق این منطقه به روسیه رای مثبت دادند و در همان سال نیز به روسیه ملحق شد.
پیشتر چاس فریمن دیپلمات آمریکایی گفته بود که اوکراین در تصرف کریمه، دونباس، زاپوروژیه یا خرسون موفق نخواهد بود، اما ممکن است قلمروهای بیشتری را از دست بدهد.
مسکو بارها اعلام کرده است که کریمه به صورت دموکراتیک و با رعایت کامل قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل به روسیه ملحق شده است.
اوکراین در حالی که ادعای بازپس گیری کریمه را وعده داده، بارها این شبه جزیره را مورد حملات پهپادی قرار داده است.
حمله سهمگین روسیه به اوکراین به موشک های «خا-59» و پهپادهای کامیکازه
نیروی هوایی اوکراین روز شنبه از حملات موشکی و پهپادی ارتش روسیه به مواضع این کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که نیروهای روسیه با موشکهای «خا-۵۹» و پهپادهای کامیکازه به اوکراین حمله کردند. نیروی هوایی اوکراین مدعی سرنگون کردن شماری از پهپادهای روسیه شد.
نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد، روسیه زیرساخت های انرژی در منطقه «دنیپروپتروفسک» را هدف قرار داد.
«یوری احنات» سخنگوی نیروی هوایی اوکراین گفته که یک موشک بالستیک شلیک شده از استان «بریانسک» در روسیه میتواند کمتر از دو دقیقه به «کییف» پایتخت اوکراین برسد.
دستگاه اطلاعاتی انگلیس اعلام کرده که روسیه در تاکتیکی جدید، موشکهای کروز خود را برای حمله به زیرساختهای اوکراین ذخیره میکند.
روسیه هر هفته دهها پهپاد را در حملات شبانه به سمت اوکراین شلیک میکند و تاسیسات انرژی و پایگاههای نظامی این کشور را در عمق خط مقدم هدف قرار میدهند.
سخنگوی نیروی هوایی اوکراین گفت که روسیه تنها چند روز برای آماده سازی یک حمله موشکی جدید زمان نیاز دارد.
این مقام نظامی اوکراین اظهار داشت: «فکر میکنم روسها چند روز برای برنامهریزی حملات موشکی زمان نیاز داشته باشند. هر موشک برنامهریزی شده و مسیر آن مشخص است. کجا به راست و چپ بپیچد، کجا صعود کند و به کجا ضربه بزند.»
ایحنات در ادامه گفت که نیروی هوایی اوکراین نمیتواند درباره تاریخ یا دفعات حملات روسیه اظهار نظری کند.
وی خاطرنشان کرد که روسها از انبار موشکهای دست نخورده برخوردارند و اکنون از آنها استفاده میکنند.
دولت اوکراین برکناری فرمانده ارتش خود را به آمریکا اطلاع داد
منابع آگاه به رویترز گفتند که دولت اوکراین به کاخ سفید اطلاع داده است که قصد دارد، والری زالوژنی فرمانده ارتش را برکنار کند.
رویترز شنبه به نقل از یک منبع نزدیک به دفتر ولودیمیر زلنسکی نوشت که رئیس جمهوری اوکراین با درخواست زالوژنی برای فراخوان ۵۰۰ هزار نیروی جدید مخالفت کرده است.
این منبع افزود، زالوژنی فعلا در سمت خود به عنوان فرمانده ارشد باقی خواهد بود و مقامهای اوکراین در حال بررسی گزینههای جایگزینی وی هستند.
یک منبع دیگر نیز که خواست نامش فاش نشود، گفت که کاخ سفید در مورد جانشینی زالوژنی اظهارنظری نکرده و «درباره این تصمیم حاکمیتی موافقت یا مخالفتی نکرده» است.
وی افزود، کاخ سفید گفته که «این تصمیم حاکمیتی به خود اوکراین مربوط میشود» اما منبع نزدیک به دفتر زلنسکی مدعی شد که آمریکا مشکلی با برکناری زالوژنی ندارد.
به گفته منابع آگاه، هنوز زمان برکناری زالوژنی و معرفی جانشین وی مشخص نیست و در حال حاضر، دفتر ریاست جمهوری اوکراین و فرمانده ارتش «تا اطلاع ثانوی» به روال عادی امور ادامه میدهند.
زلنسکی و زالوژنی در مورد راهبرد ارتش و سایر مسائل اختلافاتی با یکدیگر دارند. موضوع برکناری زالوژنی در حالی مطرح شده است که ضدحمله اوکراین علیه نیروهای روسیه موفقیت چندانی نداشت.