بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و بیست و دومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
حسام بدران از رهبران جنبش حماس شامگاه امروز دوشنبه تأکید کرد که اظهارات یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی درباره سران حماس، عینیت ندارد و فقط مصرف داخلی دارد.
گالانت امشب مدعی شد که بخش اعظمی از گردانهای القسام به شهادت رسیدهاند و «رهبران حماس هم در مخفیگاههایشان شرایط دشواری دارند».
بدران با بیان اینکه اظهارات گالانت فقط برای بالا بردن روحیه صهیونیستهاست، خاطر نشان کرد: مقاومت فلسطین همچنان در همه مناطق غزه فعالیت دارد و میتواند [به سمت شهرکهای اسرائیلی] راکت شلیک کند.
وی با اشاره به اینکه حماس، طرح کوچاندن اجباری مردم غزه را ناکام گذاشت، تأکید کرد: موضع مصر نیز مخالف کوچاندن است و این چیزی ات که از مسئولان مصری میشنویم.
یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در اظهاراتی گفت که سربازان ما درگیر عملیات زمینی هستند که پیچیدهترین عملیات در تاریخ جنگها است.
به گزارش شبکه الجزیره، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در این باره، افزود: عملیات نظامی ما در غزه با دقت و قاطعیت انجام میشود و در ماههای آینده ادامه خواهد داشت.
وی با تاکید براینکه دستاوردهای نظامی باید با اقدامات سیاسی همسو شود، ادعا کرد: باید یک نهاد غیرنظامی جایگزین برای حماس در غزه وجود داشته باشد.
گالانت همچنین درباره وضعیت شهرکهای شمال فلسطین اشغالی نیز، گفت: ما در زمین و هوا آماده میشویم تا بتوانیم شهروندان خود را به خانههای خود در شمال بازگردانیم.
وی دوباره با تکرار تهدیدهای توخالی علیه لبنان، مدعی شد: اگر جنگ در شمال آغاز شود، هزینههای سختی برای (رژیم) اسرائیل خواهد داشت اما برای لبنان سختتر خواهد بود.
«استفان سیجورنه» وزیر خارجه فرانسه روز دوشنبه گفت که نوار غزه بیش از 4 ماه است که تحت محاصره خفه کننده قرار داشته و این باریکه با تهدید بیماری و انواع اپیدمی مواجه است.
وی در ادامه سخنانش ضمن درخواست آتشبس در نوار غزه گفت که باید از گسترش درگیریها در منطقه جلوگیری شود.
وزیر امور خارجه فرانسه اضافه کرد: «فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه نباید مجبور به کوچ اجباری شوند».
سیجورنه افزود: «بدون راه حل دو دولت هیچگونه صلح دائمی و ثباتی وجود نخواهد داشت و زمان دستیابی به این راه حل فرا رسیده است».
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل امروز دوشنبه بار دیگر بر ادامهدار بودن جنگ در غزه که تا کنون به شهادت بیش از ۲۷ هزار فلسطینی منجر شده تأکید کرد.
نخستوزیر اسرائیل گفت: «جنگ در غزه قبل از کشتن سران حماس به پایان نخواهد رسید.» او همچنین تأکید کرد که تحقق این هدف چندین ماه دیگر به طول خواهد انجامید.
اظهارات نتانیاهو در حالی مطرح میشود که بسیاری از تحلیلگران در سطح جهان و از جمله در داخل فلسطین اشغالی معتقدند اسرائیل موفقیتی در تحقق ۲ هدف اصلی خود در جنگ، یعنی آزادی اسرا و نابودی حماس نداشته است.
روزنامه نیویورکتایمز چندی پیش گزارش داده بود شماری از فرماندهان ارشد ارتش اسرائیل اکنون به این نتیجه رسیدهاند که تحقق همزمان این دو هدف امکانپذیر نیست و هر گونه برنامه بلندمدت برای نابود کردن حماس ناگزیر به مرگ اسرا منجر خواهد شد.
علاوه بر این، بسیاری از تحلیلگران، حتی در فلسطین اشغالی امکان نابودی کامل حماس را زیر سوال بردهاند. «گادی آیزنکوت»، از مقامهای سابق ارتش اسرائیل که در حال حاضر یکی از اعضای کابینه جنگی بنیامین نتانیاهو به شمار میرود در مصاحبهای دو هفته پیش وعدههای مقامهای اسرائیل برای نابودی کامل حماس را «داستانسرایی» توصیف کرده بود.
«ایهود اولمرت» نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی نیز چند هفته پیش در یک یادداشت در روزنامه هاآرتص نوشته بود که نتانیاهو خودش هم میداند که قادر به حذف حماس نیست.
تحلیلگران غربی میگویند جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس از زمان آغاز به کارش تا کنون از تلاشهای مکرر رژیم اسرائیل برای حذف خود جان سالم به در برده است. متخصصان مسائل نظامی و سیاسی ماه گذشته به روزنامه نیویورکتایمز گفتند که ساختار این سازمان به گونهای طراحی شده که توان مقاومت در برابر توطئهها برای نابودی خود را داشته باشد.
فرانک مککنزی، فرمانده سابق نیروهای سنتکام در مصاحبهای یکشنبه هفته جاری اذعان کرد که ارتش اسرائیل با رسیدن به اهداف خود در جنگ فاصله دارد. ارزیابیهای دستگاههای اطلاعاتی آمریکا نیز به این تحلیل نزدیک است.
دکتر «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه امروز (۱۶ بهمن) و با گذشت ۱۲۲ روز از جنگ در این منطقه، از افزایش تعداد شهدا به ۲۷۴۷۸ نفر خبر داد.
به نوشته الجزیره، او گفت که تاکنون ۶۶۸۳۵ نفر زخمی شدهاند و همچنان بیش از هفت هزار نفر زیر آوار مانده و مفقود هستند.
اشرف القدره همچنین گفت که رژیم اشغالگر طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۳ جنایت جدید علیه غیرنظامیان انجام داده است که در پی آن ۱۱۳ شهید و ۲۰۵ نفر دیگر نیز زخمی شدهاند.
در این راستا «آژانس کودکان سازمان ملل» (یونیسف) روز یکشنبه بار دیگر درباره اوضاع وخیم کودکان در باریکه غزه هشدار داد و اعلام کرد: «حدود ۱.۳ میلیون نفر که شامل ۶۱۰ هزار کودک میشود در خیابانها و جادهها در شهر رفح جنوبی در باریکه غزه زندگی میکنند».
با ادامهدار شدن جنگ در غزه، اختلاف میان سران صهیونیست نیز روز به روز گسترش مییابد و اخیرا نیز حملات کلامی سران اپوزیسیون اسرائیل علیه «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم افزایش یافته است.
به نوشته روزنامه عبریزبان یدیعوت احارانوت، در این راستا «یائیر لاپید» نخستوزیر سابق و رهبر اپوزیسیون اسرائیل در سخنانی در جمع همحزبیهایش گفته است که بنیامین نتانیاهو باید «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی اسرائیل را برکنار کند.
یائیر لاپید با بیان اینکه بن گویر «یک دلقک خطرناک» است، تأکید کرد: «اگر مدیریت مسجدالاقصی و قدس همچنان در دست بن گویر باقی بماند، اوضاع در ماه رمضان به حد انفجار خواهد رسید». کرانه باختری هر ساله در ماه رمضان شاهد خیزش فلسطینیها است و امسال که مصادف با جنگ غزه است، نگرانیها در میان مقامات اسرائیلی دو چندان شده است.
چندی پیش نیز ایتمار بن گویر با این ادعا که دولت کنونی آمریکا به دنبال کمک های بشردوستانه به مردم غزه است، گفت که اگر «دونالد ترامپ» رییس جمهور این کشور بود، شرایط کاملا متفاوت و بهتر بود. این سخن او با واکنش شدید «یائیر لاپید» و «بنی گانتز» مواجه شد و لاپید در سخنانی گفت که این اظهارات هجمه مستقیم به جایگاه بین المللی اسرائیل است و به امنیت ما آسیب وارد میکند.
وی تاکید کرد: «بن گویر ثابت کرد که چیزی از سیاست خارجی نمیفهمد».
کمیسر دولت آلمان در امور حقوق بشر و کمکهای بشردوستانه، در آستانه سفرش به فلسطین و سرزمینهای اشغالی بر لزوم توقف فوری درگیریها در غزه تاکید و مبارزه فلسطینیها برای بقاء در این باریکه را یک «جهنم زنده» توصیف کرد.
لوئیز آمتسبرگ با صدور بیانیهای که یک نسخه آن در تارنمای دولت آلمان منتشر شد گفت: «حدود چهار ماه است که اسرائیلیها و فلسطینیها مجبور به تحمل رنجهای بیاندازه هستند. حقوق بینالملل بشردوستانه همه طرفها را موظف میکند تا هر کاری که میتوانند برای محافظت از غیرنظامیان انجام دهند. بنابراین ضروری است که [رژیم] اسرائیل اجازه دهد کمک های بشردوستانه بیشتر از طریق گذرگاه های مرزی وارد نوار غزه شود.»
وی در همین پیوند، توقف فوری جنگ در غزه را حیاتی توصیف و تصریح کرد: در این زمینه، حمایت از کسانی که فعالانه برای برقراری صلح تلاش می کنند، بیش از هر زمان دیگری مهم است.
این مقام آلمانی همچنین بر لزوم تحقق راه حل موسوم به دو دولتی و تشکیل کشور مستقل فلسطین تاکید و اضافه کرد که در سفرش به منطقه، با مقامهای دو طرف در این زمینه گفتوگو خواهد کرد.
او در بخش دیگری از این بیانیه، به جنایات وحشیانه شهرکنشینان صهیونیستی در کرانه باختری اشاره کرد و گفت: زندگی فلسطینیان در کرانه باختری، که طی چند سال گذشته به طور فزاینده ای دشوار شده است، یکی دیگر از محورهای دیدارهای من خواهد بود.
آمتسبرگ تصریح کرد: [رژیم] اسرائیل مسئولیت دارد از هرگونه خشونتی که شهرک نشینان اسرائیلی علیه فلسطینی ها مرتکب می شوند، جلوگیری کند و آنها مورد پیگرد قانونی قرار دهد.
گردانهای شهید «عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از شکار یک پهپاد جاسوسی رژیم صهیونیستی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری شهاب، گردانهای عزالدین القسام اعلام کرد که پهپاد جاسوسی رژیم صهیونیستی از نوع «اسکای لارک» را تحت کنترل خود درآوردیم.
القسام افزود که این پهپاد رژیم صهیونیستی در حال انجام ماموریت جاسوسی برای دشمن در غرب شهر خانیونس واقع در جنوب غزه بود.
گروههای مقاومت فلسطین از آغاز نبرد طوفان الاقصی تاکنون چندین پهپاد رژیم صهیونیستی را به کنترل خود درآوردند.
همزمان گردانهای سرایاالقدس اعلام کرد که تجمعات نظامیان صهیونیستی و تجهیزات آن ها در شرق اردوگاه المغازی واقع در غزه را هدف حملات خمپارهای قرار داده اند.
سرایاالقدس ساعاتی پیش اعلام کرد که نظامیان صهیونیست را در محورهای خط مقدم خانیونس در جنوب نوار غزه هدف قرار داده است.
حزب الله لبنان از شهادت ۳ نفر از رزمندگان خود در راستای حمایت از آرمان های ملت فلسطین و دفاع از مردم مظلوم آن خبر داد.
حزب الله لبنان امروز دوشنبه شهادت ۳ رزمنده خود با نام های «سلمان محمد فقیه»، «عباس احمد الخرسا»، «عباس ناصر» را در راه قدس تسلیت گفت.
مبارزان فلسطینی در جریان یورش نظامیان صهیونیست به نابلس و طولکرم در کرانه باختری، با آنها درگیر شدند.
رسانه های رژیم صهیونیستی از تیراندازی نظامیان این رژیم به سمت یک فلسطینی در «بئرالسبع» خبر دادند.
در همین حال، رادیو رژیم صهیونیستی مدعی شد که فردی که قصد داشت سلاح پلیس را در بئرالسبع در جنوب سرزمین های اشغالی تصاحب کند، به ضرب گلوله پلیس کشته شد.
نظامیان رژیم اسراییل با ادعای تلاش یک جوان فلسطینی برای گرفتن سلاح یکی از نظامیان صهیونیست در بئرالسبع، به سوی وی آتش گشودند.
رسانه های صهیونیستی همچنین ادعا کردند که این فلسطینی فریاد الله اکبر سر داده و به سوی نظامی یادشده رفته تا سلاح او را بگیرد.
از سوی دیگر گردان های شهداءالاقصی- نابلس در بیانیه ای اعلام کرد: رزمندگان ما صبح امروز در جریان یورش نظامیان صهیونیست به اردوگاه «العین» در نابلس، وارد نبرد شده و آنها را به گلوله بستند.
این گردان ها در بیانیه دیگری از درگیری با نظامیان صهیونیست و جنگ افزارهای آنها در چند محور در جریان یورش آنها به طولکرم با تیربار و مواد منفجره خبر دادند.
ا-شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داد که از ۷ اکتبر (۱۵ مهرماه) و آغاز حمله حماس، امروز شلوغترین روز برای خروج شهرکنشینان بود، بطوری که ۳۰ هزار نفر اسرائیل را ترک کردند.
نهادهای جمعیتی و مهاجرتی رژیم اشغالگر قدس ۱۵ آذرماه نیز اعلام کردند عملیات طوفان الاقصی که جنبش حماس در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) علیه اشغالگران آغاز کرد، باعث فرار صدها هزار صهیونیست از سرزمین های اشغالی و بازگشت آنها به کشورهای اصلی شان شده است.
به گزارش ایرنا، براساس اطلاعات منتشر شده توسط این نهادها که در پایگاه صهیونیستی «زمان اسرائیل» منتشر شد، از هفتم اکتبر تا ابتدای نوامبر گذشته حدود ۳۷۰ هزار صهیونیست سرزمین های اشغالی را ترک کرده اند.
این در حالی است که از سپتامبر تا هفته اول اکتبر گذشته حدود یک میلیون نفر سرزمین های اشغالی را ترک کردهاند که شماری از بازگشت خودداری کردهاند.
براساس این گزارش همچنین، حدود ۶۰۰ هزار صهیونیست که به تعطیلات آخر تابستان رفته بودند و تعطیلاتشان را در سایر مناطق دنیا گذراندهاند تاکنون به دلیل جنگ به سرزمینهای اشغالی بازنگشتهاند.
این پایگاه همچنین تأکید کرده است در مجموع تعداد صهیونیست هایی که به هر دلیلی سرزمین های اشغالی را ترک کرده اند، به بیش از ۹۷۰ هزار نفر رسیده است.
وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه اعلام کرد سفیر رژیم صهیونیستی در مسکو را به دلیل «اظهارات غیرقابل قبول» احضار خواهد کرد.
«سیمونا هالپرین» سفیر رژیم صهیونیستی در روسیه به دلیل آنکه موضع سیاست خارجه روسیه را در یکی از مصاحبههایش با روزنامه روسی «کامرسانت» به اشتباه عنوان کرده بود، قرار است به وزات خارجه این کشور احضار شود.
سفیر رژیم صهیونیستی در روسیه طی این مصاحبه گفته است: رئیسجمهور روسیه بارها خاطرنشان کرده که امنیت اسرائیل یعنی منفعت استراتژیک روسیه. متاسفانه اسرائیل پس از هفتم اکتبر این اصل را مشاهده نکرده است. روسیه حملات حماس به اسرائیل را با تاخیر چشمگیری محکوم کرد و مسکو هنوز حماس را به عنوان «جنبش تروریستی» به رسمیت نشناخته است و برعکس، دائما با نمایندههای آنها جلساتی را برگزار میکند.
وی همچنین با اتهامزنی به ایران ادعا کرد: «روسیه اقدامات تحریکآمیز ایران و مشکلاتی را که حوثیها (انصارالله) برای آزادی دریانوردی در دریای سرخ ایجاد کردهاند، در شورای امنیت سازمان ملل محکوم نکرده است. مسکو همچنین با آفریقای جنوبی که پرونده مضحکی علیه اسرائیل در دیوان بینالمللی دادگستری تشکیل داده، احساس همبستگی میکند.»
خبرگزاری تاس میگوید که علاوه بر سایر انتقاداتی که به این سفیر وارد شده، هالپرین نسبت به تلاشهای مسکو برای کمک به آزادی اسرا «بیاحترامی» کرده است.
فرمانده سابق سازمان تروریستی سنتکام موفقیت رژیم صهیونیستی در تحقق اهدافش در غزه تا به این لحظه را بسیار محدود توصیف کرد.
ژنرال «فرانک مککنزی» فرمانده سابق سازمان تروریستی سنتکام درباره عملکرد رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه، موفقیت ارتش این رژیم را تا این لحظه بسیار محدود توصیف کرد و به شبکه آمریکایی «سیبیاس» اظهار کرد: آنها هنگام ورودشان حذف سطح سیاسی و فرماندهی نظامی حماس را به عنوان هدف خود تعیین کردند، اما تا این لحظه موفق به انجام هیچ یک از آنها نشدند.
مککنزی در ادامه گفت: «از نظر من مساله مهمتر این است که شما باید یک تئوری درباره این داشته باشید که وقتی کارتان تمام شد چگونه به نظر خواهید رسید، شما زمانی که عملیات نظامی را آغاز میکنید، به یک چشمانداز برای وضعیت نهایی نیاز دارید چرا که همه چیز پس از آن با کاهش یا افزایش توان شما در رسیدن به آن نقطه محقق میشود.»
ژنرال سابق سنتکام در ادامه نیز اشغالگری رژیم صهیونیستی را حداقل گزینه ترجیحی در میان همه نتایج دانست و گفت: کشورهای عربی پس از جنگ باید از تلاشها در غزه حمایت کنند.
منابع رسانهای عبری از فشارهای دولت آمریکا بر رژیم صهیونیستی با هدف برقراری آتشبس بلندمدت در نوار غزه پرده برداشتند.
شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی گزارش داد که دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی را تحت فشار قرار داده تا او را وادار به موافقت با آتشبس بشردوستانه در نوار محاصره شده غزه کند.
طبق این گزارش، آتشبس مد نظر دولت آمریکا یک آتشبس بلند مدت است و کمتر از چهار ماه نخواهد بود.
به گزارش این شبکه، اهرم فشاری که دولت بایدن در این زمینه به کار میبرد، تلاشهای میانجیگری آن برای دستیابی به توافقی است که منجر به عادیسازی روابط عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی میشود و این مساله نشاندهنده اهمیت این پرونده برای نتانیاهو است.
این شبکه همچنین به گفتوگوهای اخیر «ران درمر» وزیر امور استراتژیک اسرائیل و فرد نزدیک به نتانیاهو، با مقامات کاخ سفید درباره این پرونده اشاره کرد و گزارش داد: آمریکا موافقت خود با عادی سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل را مشروط به موافقت تلآویو با توافق آتشبس در غزه کرده است.
«رویو دروکر» مفسر سیاسی شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی در خصوص فاز اول و دوم توافق آتشبس مد نظر دولت بایدن که در نشست پاریس مورد بررسی قرار گرفت، گفت: در مرحله اول توافق، «اسرائیل» جنگ در نوار غزه را به مدت شش هفته متوقف خواهد کرد و از مراکز شهرهای نوار غزه عقبنشینی میکند و در ازای آزادی ۳۵ اسیر اسرائیلی و پنج سرباز زن، تعداد محدودی از اسرای فلسطینی را آزاد میکند.
دروکر همچنین درباره مرحله دوم این توافق که آن را برای نتانیاهو پیچیدهتر ارزیابی کرده است، اعلام کرد: در این مرحله، اسرائیل آتشبس را برای مدت طولانی ادامه میدهد و در ازای آزادی اسرای خود در غزه، تعداد زیادی از اسرای فلسطینی حتی کسانی که با اتهامات سنگین مواجه هستند را آزاد خواهد کرد.
شبکه خبری «انبیسینیوز» آمریکا روز دوشنبه ۹ بهمن گزارش داد، مذاکرهکنندگان رژیم صهیونیستی، آمریکا، مصر و قطر در پاریس بر سر چارچوبی برای تبادل جدید اسرا به توافق رسیدهاند. پس از این خبر، اسماعیل هنیه اعلام کرد طرح پیشنهادی نشست پاریس را تحویل گرفته و آن را بررسی خواهد کرد.
سفر فوری نماینده بایدن به اسرائیل برای جلوگیری از جنگ با حزب الله
منابع رسانهای عبری از دیدار مشاور رئیسجمهور آمریکا در امور امنیت انرژی با مقامات رژیم صهیونیستی در تلاویو درباره در پیش گرفتن مسیر سیاسی برای آرام کردن جبهه لبنان خبر دادند.
به گزارش ایسنا، «آموس هوکشتاین» مشاور رئیسجمهور آمریکا در امور امنیت انرژی، یکشنبه شب گفتوگوهایی را با مقامات بلندپایه رژیم صهیونیستی انجام داد.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در این باره گزارش داد که این رایزنیها در چهارچوب تلاشهای آمریکا برای آرام کردن تنشها در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی صورت گرفت.
این شبکه همچنین از وجود نشانههای اولیه برای در پیش گرفتن مسیر دیپلماتیک به منظور آرام کردن اوضاع در جبهه لبنان و جلوگیری از گسترده شدن دامنه جنگ خبر داد.
معادله دو مرحلهای واشنگتن
طبق این گزارش، هوکشتاین در این سفر طرح واشنگتن برای حل و فصل مشکلات و تنش در جبهه لبنان را ارائه کرد. معادله آمریکا شامل دو مرحله است که مورد توافق رژیم صهیونیستی نیز هست.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی در ادامه آورده است، مرحله نخست معادله پیشنهادی واشنگتن دربرگیرنده عقبنشینی حزبالله به جنوب رودخانه «لیطانی» و تقویت حضور نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان (یونیفل) به همراه ارتش لبنان در این منطقه و در ادامه بازگشت شهرکنشینان صهیونیست به شهرکهای نزدیک مرز لبنان است.
در ادامه این گزارش آمده است: مرحله دوم نیز شامل مذاکرات میان دولت لبنان و دولت اسرائیل برای ترسیم مرزهای خاکی میان دو طرف و حل و فصل اختلافات میان آنها بر سر مناطق اشغال شده توسط اسرائیل و مناطق مورد اختلاف در نوار مرزی و آمادگی تلآویو برای چشم پوشی از برخی مناطق در این زمینه است.
این رسانه عبری در ادامه گزارش داد: پاسخ اسرائیل به هوکشتاین این بوده است که تا زمان دستیابی به راهحل سیاسی و فراهم شدن بازگشت حدود ۹۰ هزار شهرک نشین به خانههایشان به حملات به مناطق جنوب لبنان ادامه خواهد داد.
رسانههای صهیونیستی همچنین در این باره گزارش دادند: طبق راه حل پیشنهادی هوکشتاین، آمریکا و جامعه بینالملل، اعطای «جزایر اقتصادی» به لبنان را بررسی خواهند کرد.
طبق این گزارش، هوکشتاین چراغ سبزی را از طرف لبنانی درباره طرح خود دریافت کرده است، اما مشخص نیست که آیا حزبالله با آن موافقت کرده یا خیر؟!
این رسانهها همچنین خبر دادند که فرستاده بایدن از مقامات رژیم صهیونیستی خواسته است به او فرصتی برای حل و فصل این موضوع بدهند.
در همین راستا، منابع رسانهای صهیونیستی اعلام کردند که «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در دیدار با هوکشتاین سه خواسته را درباره پرونده لبنان مطرح کرد.
«آمیخای اشتاین» خبرنگار امور سیاسی شبکه «کان» در این باره گفت: پیام گالانت به هوکشتاین این بود که «اسرائیل برای رفع تهدید در شمال، یعنی تهدید حزبالله آماده میشود و اولین خواسته عقبنشینی نیروهای تیپ رضوان از مرز تا رودخانه لیطانی است.»
وی خاطرنشان کرد: شرط دوم مربوط به توانایی حزبالله در پرتاب موشک ضد زره است و این مستلزم دوری آن از مرز بین هشت تا ۱۰ کیلومتر است.
اشتاین ادامه داد: سومین خواسته گالانت نیز این بود که اسرائیل خواهان آتشبس و تفاهم و تحقق شروط خود است و سپس میتوان شهرکنشینان را به بازگشت به شمال دعوت کرد.
پیشتر شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی گزارش داده بود: تلاشهای قابل توجهی از سوی آمریکاییها برای دستیابی به یک توافق در حال انجام است.
«یاکی دایان» کنسول سابق رژیم صهیونیستی در نیویورک در این باره گفته بود: تلاش آمریکا در حال حاضر بر جلوگیری از گشودن یک جبهه اضافی در لبنان متمرکز است. این موضوع آمریکاییها را بسیار نگران کرده و دلیل آن این است که واشنگتن در سال انتخابات قرار دارد و قیمت نفت در این راستا تعیینکننده است؛ بنابراین، ایالات متحده مصمم است از یک نبرد منطقهای در شمال جلوگیری کند.
یک روز پس از آغاز تجاوزات رژیم اشغالگر به نوار غزه از هفتم اکتبر، حزبالله لبنان اولین طرف در محور مقاومت بود که با انجام حملاتی به شمال فلسطین اشغالی، رسما به عملیات فلسطینی طوفانالاقصی ملحق شد و پس از آن مرزهای لبنان و سرزمینهای اشغالی فلسطین، روزانه و تقریبا ۲۴ ساعته صحنه تبادل آتش میان حزبالله لبنان و ارتش رژیم صهیونیستی شده است.
رسانههای عبری گزارش دادهاند از زمان آغاز نبرد طوفانالاقصی و شلیک موشک از جنوب لبنان، چندین افسر و نظامی صهیونیست کشته و دهها پایگاه نظامی آنها توسط حزبالله هدف گرفته شده است و به همین دلیل کابینه تندرو «بنیامین نتانیاهو» مجبور به تخلیه هزاران شهرکنشین از شمال فلسطین اشغالی شد و تعدادی از شهرکنشینان هم خودشان از منطقه فرار کردند.
اخیرا رسانههای عبری فاش کردند که این شهرکنشینان صهیونیست حاضر به بازگشت به خانههایشان نیستند و میگویند که کابینه نتانیاهو توجهی به سرنوشت آنها نداشته و آنها را رها کرده است.
درخواست نروژ برای احیای کمکهای مالی به «آنروا»
در ادامه تاکید نروژ بر تداوم ارائه کمکهای مالی خود به آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی در نوار غزه، این کشور خواستار احیای کمکهای دیگر کشورها نیز شد.
«اِسبِن بارث ایدی» وزیر امور خارجه نروژ بامداد دوشنبه گفت: «اکنون زمان آن نیست که مردم فلسطین را با توقف کمک مالی به آنروا، رها کنیم.»
به نوشته وبگاه شبکه «الجزیره»، وی از کشورهای تعلیقکننده کمکها به آنروا خواست که عواقب این کار برای فلسطینیها را در نظر بگیرند.
واشنگتن: تشکیل کشور فلسطین، تنها راه امنیت اسرائیل است
بامداد دوشنبه، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید مدعی شد که حصول توافق مبادله اسرا بین رژیم صهیونیستی و حماس و توقف موقت درگیریها در غزه، چندان هم در دسترس نیست.
سالیوان در مصاحبه با شبکه «اِیبیسی» گفت: از نظر ما، توافق مبادله اسرا برای ایجاد وقفه پایدار در خصومتها باشد که بتواند منجر به ورود کمکهای بشردوستانه به غزه و کاهش رنج [فلسطینیها] شود، ضروری است.
وی در این باره توضیح داد: «چنین مذاکراتی آهسته پیش میروند تا زمانی که سرعت آن بسیار سریع بشود. به همین دلیل، تعیین جدول زمانی دقیق درباره اینکه چه زمانی توافقی حاصل میشود یا در حقیقت اینکه اگر توافقی حاصل بشود، دشوار است.»
این مقام امنیتی آمریکا تکرار کرد که واشنگتن فقط یک راهکار پایدار برای رسیدن به صلح در منطقه غرب آسیا و تأمین امنیت رژیم صهیونیستی میداند و آن نیز تشکیل کشور فلسطین با تضمینهای امنیتی برای تلآویو است.
طبق این گزارش، سالیوان در این باره افزود: «به نظر من از تاریخ هفتم اکتبر [۲۰۲۳]، نیاز به کار کردن روی این موضوع (تشکیل کشور فلسطین) بیش از پیش افزایش یافته است».