بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و سی و هشتمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
«مایه شرمساری است که غرب راه اسرائیل را در کشتار غیرنظامیان غزه تسهیل کرد و به اقدامات نامتناسب آن تحت پوشش پوشالی «حق دفاع از خود» مهر تایید زد. آنچه امروز به آن نیاز داریم پایان جنگ غزه است؛ اما اسرائیل آن را غیرممکن کرده است».
رسانه انگلیسی در گزارشی درباره لزوم آتشبس در جنگ غزه نوشته است: «غرب بهتازگی به لزوم برقراری آتشبس در غزه پی برده است. این در حالی است که تا امروز در نتیجه حملات اسرائیل حدود ۳۰ هزار فلسطینی جان باختهاند که بیش از دو سوم آنها زن و کودک هستند. هزاران تن دیگر نیز زیر آوارها قرار دارند. وقایع خونین غزه به وجهه غرب بهعنوان مدعی ارزشهای جهانی و نظم قاعدهمند ضربه بزرگی زده و این وجهه به این زودیها احیا نخواهد شد».
به گزارش گاردین، تا قبل از جنگ جدید غزه، شاید چنین استنباط میشد که بسیاری از کشورهای عرب منطقه با حمله رژیم صهیونیستی به حماس موافق باشند، اما جنگ غزه نشان داد این گزینه دور از باور است. اکنون واضح و مبرهن است که ازبینبردن کامل حماس - حتی اگر در توان رژیم صهیونیستی باشد - تلفات غیرنظامی عظیمی در پی خواهد داشت.
روزنامه انگلیسی مینویسد آنچه امروز به آن نیاز است پایان جنگ غزه، آزادسازی اسرا و برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطین از طریق راهکار ۲ دولتی است؛ اما هیچ یک از این اهداف با کابینه کنونی رژیم صهیونیستی دستیافتنی نیست. «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر این رژیم اخیراً فرستادگان خود به قاهره را از مذاکرات خارج کرد و خشم خانواده اسرایی که در اختیار حماس قرار دارند را برانگیخت. نتانیاهو به خواستههای اعضای کابینه فوقافراطی خود تن داده تا با جلوگیری از برانگیختن خشم آنان، به بقای خود در قدرت کمک کند.
«بتسلئیل اسموتریچ» و «ایتامار بن گویر» وزرای دارایی و امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که هر ۲ در شهرکهای غیرقانونی کرانه باختری سکونت دارند، از مصونیت برخوردار بوده و هرچه میخواهند، میگویند. آنها میدانند که برخلاف نتانیاهو، در پایگاههای رای خود همچنان محبوب هستند. به همین دلیل، این ۲ سیاستمدار افراطی بیپروا اظهارات خود را مطرح میکنند؛ از برنامههای خود برای ساکنکردن صهیونیستها در غزه گرفته تا سرزنش ایالات متحده به دلیل تحریم شهرکنشینان افراطی یا حتی طرفداری از «دونالد ترامپ» در برابر «جو بایدن».
گاردین مینویسد: «آمریکا در گذشته کمتر حرف میزد و بیشتر عمل میکرد اما حالا در جنگ غزه هیاهوی بسیاری به پا کرده، اما گام قاطعی برنداشته است. ایالات متحده برای آزادسازی اسرا و افزایش حمایتهای بشردوستانه از مردم غزه خواستار آتشبس موقت شده است. اگر عبارت "موقت" در این پیشنهاد درجشده تا به مذاق چهرههای افراطی کابینه صهیونیستی مانند اسموتریچ و بن گویر خوش آید، باید گفت فایدهای ندارد؛ چراکه اسرائیل چندی پیش گفت توصیهها و فشارهای بینالمللی را درباره جنگ غزه رد خواهد کرد».
رسانه انگلیسی در پایان نوشت «مایه شرمساری است که سیاستمداران و مقامات در غرب تمامی محدودیتها را از پیش پای اسرائیل برداشته و اقدامات نامتناسب آن را تحت پوشش پوشالی "حق دفاع از خود" تایید کردهاند. حتی اگر اسرائیل در پی حمله حماس به مواضع آن در غلاف غزه حقی برای تلافی داشته باشد، این انتقام نباید شامل سلاخی غیرنظامیان بیگناه در مقیاسی تا این حد عظیم باشد».
وزیر خارجه آمریکا در سخنانی تاکید کرد که شرایط حال حاضر در نوار غزه «حاد و دشوار» است.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه با تاکید بر اینکه شرایط در غزه همچنان حاد و دشوار است، گفت: آنروا در حال حاضر توزیعکننده اصلی کمکهای بشردوستانه در نوار غزه است و ما نمیخواهیم که این کمکها متوقف شود.
وی تاکید کرد: ما صحبتهایی با سازمان ملل و چندین کشور دیگر داشتیم تا مطمئن شویم که فعالیتهای آنروا دچار مشکل نمیشود.
وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: ما به دنبال توافقی هستیم که آتشبسی موقت را در راستای آزادی اسرا و ارائه کمکهای بیشتر به غزه تضمین کند. فرصتی برای حصول توافق در این زمینه وجود دارد. ما به همکاری در این زمینه ادامه خواهیم داد.
بلینکن همچنین تصریح کرد که تاکنون برنامهای از رژیم صهیونیستی دریافت نکرده تا از غیرنظامیان در رفح محافظت شود.
سناتور آمریکایی گفت نخستوزیر رژیم صهیونیستی در حال گرسنگی دادن به کودکان نوار غزه است.
«برنی سندرز» سناتور آمریکایی در توییتی به این نکته اشاره کرد و ویدئویی را نیز از وضعیت کنونی زندگی ساکنان غزه منتشر کرد.
به نقل از خبرگزاری سما، سندرز نوشت: آمریکا نباید شریک این اقدامات باشد. به دلیل حملات رژیم صهیونیستی و محدودیتهای اعمال شده برای ورود کمکهای بشردوستانه، مقدار بسیار کمی از غذا، آب، دارو و سوخت لازم به نوار غزه میرسد.
این سناتور آمریکایی افزود: نمیتوانم کلماتی برای توصیف این وضعیت خطرناک پیدا کنم و نمیدانم تا چه حد میتواند بدتر شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: صدها هزار کودک در نوار غزه از گرسنگی رنج میبرند و نمیتوانند آب آشامیدنی سالم به دست آورند. براساس اطلاعات سازمان ملل، همه ساکنان غزه با قحطی مواجه هستند و در حال حاضر حدود ۳۷۸ هزار نفر از گرسنگی رنج میبرند.
سندرز همچنین با اشاره به اینکه بسیاری از موسسات بهداشتی در غزه در نتیجه حملات رژیم صهیونیستی آسیب دیدند و یک کارمند حوزه بهداشت در تلاش برای نجات کودکان جان خود را از دست داد، کارکنان بهداشتی در این منطقه را «قهرمان» توصیف کرد.
بنی گانتس عضو شورای جنگ رژیم صهیونیستی، گفت: نشانههایی از توافق اولیه درباره مبادله اسیران با حماس وجود دارد.
گانتس چهارشنبه در یک گفت وگوی تلویزیونی، افزود: تلاشهای مداومی برای دستیابی به یک توافق به منظور آزادسازی اسیران در جریان است و نشانههای اولیه و امیدبخشی در این باره وجود دارد.
وی اضافه کرد: تا آزادسازی اسیران خود از تلاش برای یافتن هرراه حلی خودداری نخواهیم کرد و هیچ فرصتی را از دست نخواهیم داد.
گانتس گفت: اگر به توافق جدیدی برای آزادسازی اسیران دست نیابیم، ارتش حتی در ماه رمضان به نبرد در غزه ادامه میدهد.
به گزارش ایرنا، مذاکرات برای برقراری آتش بس و مبادله اسیران میان حماس و رژیم صهیونیستی تاکنون به نتیجهای نرسیده است.
روزنامه «هاآرتص» پیشتر گزارش داده بود که توافق حماس و اسرائیل در زمینه تبادل اسیران تا پیش از فرارسیدن ماه مبارک رمضان قطعی خواهد شد.
چند دیپلمات خارجی که در مذاکرات برای تبادل اسرا میان اسرائیل و حماس حضور داشتند و خواستند نامشان فاش نشود به این روزنامه گفتهاند: تبادل اسیران و توقف درگیری شامل ۶ هفته خواهد بود.
هاآرتص به نقل از یکی از منابع خود اعلام کرد که بهترین زمان برای اجرای این توافق، ماه مبارک رمضان خواهد بود.
این منابع به هاآرتص گفتهاند که اسرائیل ترجیح میدهد که وقت خود را برای رسیدن به توافق صرف کند تا بتواند عملیات نظامی در خان یونس را تکمیل کند و یا شاید آن را تا رفح نیز گسترش دهد.
این روزنامه به نقل از منابع صهیونیستی خود اعلام کرد که هنوز دو طرف در بسیاری از مسائل اصلی مذاکرات و در درجه اول، مدت زمان توقف درگیری فاصله دارند.
همزمان نیز رژیم صهیونیستی به حماس فشار وارد میکند تا شمار زندانیان فلسطینی را کاهش دهد.
رسانههای رژیم صهیونیستی از کشته شدن دستکم ۱۰ اسیر صهیونیست در بمبارانهای نوار غزه خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی «شهاب»، ارتش رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که دستکم ۱۰ اسیر صهیونیست در نوار غزه بر اثر بمباران مناطق مختلف این منطقه کشته شدهاند.
رسانههای رژیم صهیونیستی اعلام کردند که ارتش مکان نگهداری «یوسی شرعابی» اسیر کشته شده در نوار غزه را میدانست و ابتدا ممنوع بودن بمباران آن ساختمان را اعلام کرده بود.
براساس گزارش این رسانهها، پس از مدتی اجازه بمباران ساختمان مورد نظر صادر شد و محل نگهداری شرعابی هدف حمله هوایی قرار گرفت.
پس از حملات شدید عصر امروز (چهارشنبه) حزبالله لبنان به پایگاههای رژیم صهیونیستی، منابع رسانهای از شلیک بیش از ۱۰ موشک دیگر از خاک لبنان به سرزمینهای اشغالی خبر دادند.
رسانههای رژیم صهیونیستی در این باره گزارش دادند که بیش از ۱۰ موشک از لبنان به سمت مواضع رژیم صهیونیستی در منطقه الجلیل غربی پرتاب شد.
مقاومت اسلامی لبنان در بیانیهای در این باره اعلام کرد: با سلاحهای مناسب، یک موضع نظامیان دشمن در مستعمره «آویویم» را هدف قرار دادیم و تعدادی از آنها را کشته و مجروح کردیم.
حزبالله در بیانیه دیگری اعلام کرد: مجاهدان ما در پاسخ به حملات اسرائیل به روستاها و منازل غیرنظامیان به ویژه حمله به غیرنظامیان در مجدل زون، مستعمره «متسوا» را با موشکهای «کاتیوشا» هدف قرار دادند.
منابع رسانهای بعد از ظهر امروز نیز از موج جدید حملات حزبالله لبنان به مواضع ارتش رژیم صهیونیستی با هدف قرار دادن چهار پایگاه و یک شهرک صهیونیست نشین خبر داده بودند.
یکی از مقامات دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد موسوم به اوچا (OCHA) شرایط "وحشتناک" را در داخل بیمارستان ناصر در خان یونس توصیف کرد و گفت این بیمارستان از "محل درمان و شفا" به "محل مرگ" تبدیل شده است.
جاناتان ویتال، مقام ارشد امور بشردوستانه در اوچا، پس از ماموریت به این بیمارستان محاصره شده با سازمان بهداشت جهانی و هلال احمر فلسطین برای تخلیه بیماران بحرانی که هفته ها زیر بمباران اسرائیل گرفتار شده بودند اظهار نظر کرد.
وی گفت: در یکی از این ساختمان ها ۱۵۰ بیمار وجود دارد. آنها آب،غذا و برق ندارند. تعداد بسیار کمی از پزشکان و پرستاران در این بیمارستان باقی مانده اند. شرایط وحشتناک است.
این مقام ارشد سازمان ملل ادامه داد: «در راهروهای بیمارستان ناصر اجساد هستند. بیماران در وضعیت ناامید کننده ای قرار دارند. اینجا محل مرگ شده است نه جای شفا. این یک تراژدی قابل پیشگیری بود که نباید اتفاق می افتاد.»
پیش از این «تدروس آدهانوم گبریسوس» رئیس سازمان جهانی بهداشت پس از گذشت یک هفته از محاصره و بمباران پیاپی مجتمع بیمارستانی «ناصر» در شهر «خانیونس» اعلام کرده بود که این مرکز درمانی دیگر قادر به ارائه خدمات نیست.
وی تاکید کرد که نظامیان اسائیلی اجازه ورود گروههای سازمان جهانی بهداشت را برای ارزیابی وضعیت بیماران و بررسی نیازهای پزشکی نمی دهند و حدود ۲۰۰ بیمار در بیمارستان ناصر بستری هستند و ۲۰ نفر از آنها باید به بیمارستان های دیگر منتقل شوند.
هیات لبنان در سازمان ملل متحد طی بیانیهای در واکنش به تهدیدهای مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر توسعه دامنه حملات خود به لبنان، اعلام کرد که رژیم اشغالگر قطعنامه شورای امنیت درباره لبنان و تلآویو را نقض میکند.
هیات لبنان در سازمان ملل متحد در واکنش به تهدیدات تلآویو علیه بیروت تاکید کرد: اسرائیل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت را نقض میکند.
در این بیانیه آمده است: تجاوزات اسرائیل علیه لبنان از سال ۲۰۰۶ تاکنون بیش از ۳۰ هزار مورد بوده و توسط شورای امنیت مستند شده است.
این هیات همچنین اعلام کرد: تهدیدات اسرائیل علیه لبنان ادامه دارد و این نشان دهنده قصد آن برای گسترش دامنه جنگ و جستجوی بهانهای برای تجاوز به لبنان است.
در ادامه این بیانیه تاکید شده است: ما از سازمان ملل و شورای امنیت میخواهیم که اسرائیل را ملزم به توقف حملات خود و اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ کنند.
قطعنامه ۱۷۰۱ که در تاریخ ۱۱ اوت ۲۰۰۶ در سازمان ملل تصویب شد، خواستار پایان دادن به جنگ ۳۳ روزه میان رژیم صهیونیستی و لبنان شد.
دولت لبنان در ۱۲ اوت همان سال به اجماع با این قطعنامه موافقت کرد و ۱۳ اوت نیز ائتلاف کابینه وقت رژیم صهیونیستی این قطعنامه را با ۲۴ رأی مثبت و یک رأی ممتنع تصویب کرد.
این آتشبس در ۱۴ همان ماه و در ساعت هشت (به وقت محلی) اجرایی شد. همچنین این قطعنامه خواستار ایجاد یک منطقه حائل در مرز جنوب لبنان و شمال سرزمینهای اشغالی است.
نقض قطعنامه ۱۷۰۱ به دست رژیم صهیونیستی همواره محل اعتراض مقامات مختلف لبنان بوده است؛ میشل عون رئیس جمهوری سابق لبنان چند سال پیس اعلام کرده بود که رژیم صهیونیستی بیش از ۱۱ هزار بار قطعنامه پایان جنگ ۳۳ روزه را نقض کرده است.
رزمندگان مقاومت فلسطین در درگیریهای شدید با اشغالگران در منطقه الزیتون در شمال نوار غزه، دو خودروی نظامی و یک تانک مرکاوای رژیم صهیونیستی را منهدم کردند.
به گزارش الجزیره، گردان های «سرایاالقدس» شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین اعلام کرد که دو خودروی نظامی رژیم صهیونیستی را در غزه منهدم کرد.
سرایاالقدس اعلام کرد که رزمندگان مقاومت با بمب هایی از نوع ثاقب، این دو خودروی نظامی را در منطقه الزیتون منهدم کردند.
همچنین گردانهای شهید «عزالدین القسام » شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از انهدام یک تانک صهیونیستی مرکاوا با راکت «الیاسین ۱۰۵ » در منطقه الزیتون خبر داد.
گردانهای شهداالاقصی نیز اعلام کرد که رزمندگان ما با استفاده از راکت و سلاح تیربار درگیریهای شدیدی با نظامیان اشغالگر در منطقه الزیتون دارند.
پیش از این برخی منابع مقاومت فلسطین در گفتوگو با شبکه المیادین از درگیریهای شدید با ارتش رژیم صهیونیستی در مناطق جنوبی «الزیتون» واقع در جنوب شرق شهر غزه خبر دادند.
این منابع تاکید کردند: رزمندگان ما با سلاح ضدزره، تانکهای دشمن را هدف قرار دادند و این امر منجر به توقف آنها در خیابان های اطراف منطقه مورد اشاره شد.
به گفته این منابع، ارتش صهیونیستی تجهیزات نظامی گسترده ای به ورودی جنوبی منطقه الزیتون اعزام کرده و از بامداد روز گذشته تلاش دارد که به عمق منطقه نفوذ کند.
این در حالی است که جنگندههای رژیم صهیونیستی منطقه الزیتون و غیرنظامیان و همچنین زمینهای زراعی را هدف قرار داده و تعداد زیادی از ساکنان آن را به شهادت رساندند، در حالیکه پیکر آنها همچنان زیر آوار است.
از سوی دیگر، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که نیروهای ارتش با ۳ حادثه خطرناک در الزیتون مواجه و تعدادی از نیروها کشته شدند.
در حالی که دفتر اطلاعرسانی غزه از ورود ساکنان غزه به مرحله «گرسنگی» خبر داد، یونیسف اعلام کرد از هر شش کودک در غزه یک نفر از سوء تغذیه رنج میبرد.
تبعات حملات ویرانگر رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه ملت فلسطین، بهویژه زنان و کودکان ادامه دارد و اسماعیل الثوابته، مدیر دفتر اطلاعرسانی در غزه گفت ساکنان نوار غزه وارد مرحله گرسنگی شدهاند.
براساس گزارش شبکه خبری الجزیره، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) هم در بیانیهای اعلام کرد: از هر ۶ کودک در غزه یک نفر از سوء تغذیه رنج میبرد. ورود کمکهای بشردوستانه، آن هم بدون شرط و شروط یک ضرورت برای ساکنان نوار غزه است. کمکهایی که در حال حاضر وارد نوار غزه میشود، کافی نیست.
در این بیانیه آمده است: وضعیت کنونی ساکنان و کودکان غزه نتیجه مستقیم کمبود کمکهاست.
از سوی دیگر سخنگوی هلال احمر فلسطین به شبکه الجزیره گفت: گرسنگی در نوار غزه منجر به مرگ تعدادی از فلسطینیها شده است. فلسطینیها غذا و آب ندارند. ارتش رژیم اشغالگر هر طرفی را که بخواهد کمکهای بشردوستانه را وارد نوار غزه کند، مورد حمله قرار میدهد. ما شاهد کاهش ورود کمکها به مناطق شمال غزه هستیم.
وی گفت: آنچه در شمال غزه رخ میدهد به مناطق دیگر نیز کشیده خواهد شد.
از سوی دیگر مدیر برنامه جهانی غذا گفت: ما به مواد غذایی بیشتری برای ساکنان شمال غزه نیاز داریم. نباید گرسنگی در شمال غزه رخ بدهد اما اگر اوضاع تغییر نکند این اتفاق خواهد افتاد. به دلیل نیازهای شدید انسانی در شمال غزه شاهد یاس و ناامیدی هستیم.
شبکه سیانان نیز به نقل از منابع سازمان ملل اعلام کرد نیروهای رژیم صهیونیستی پنجم فوریه به کاروان کمکهای بشردوستانه این سازمان در مرکز غزه تیراندازی کردند.
منابع خبری از درگیریهای شدید میان اشغالگران و نیروهای مقاومت فلسطین در منطقه «الزیتون» در جنوب شرق شهر غزه خبر دادند.
برخی منابع مقاومت فلسطین در گفتوگو با شبکه المیادین از درگیریهای شدید با ارتش رژیم صهیونیستی در مناطق جنوبی «الزیتون» واقع در جنوب شرق شهر غزه خبر دادند.
این منابع تاکید کردند: رزمندگان ما با سلاح ضدزره، تانکهای دشمن را هدف قرار دادند و این امر منجر به توقف آنها در خیابان های اطراف منطقه مورد اشاره شد.
به گفته این منابع، ارتش صهیونیستی تجهیزات نظامی گسترده ای به ورودی جنوبی منطقه الزیتون اعزام کرده و از بامداد روز گذشته تلاش دارد که به عمق منطقه نفوذ کند.
این در حالی است که جنگندههای رژیم صهیونیستی منطقه الزیتون و غیرنظامیان و همچنین زمینهای زراعی را هدف قرار داده و تعداد زیادی از ساکنان آن را به شهادت رساندند، در حالیکه پیکر آنها همچنان زیر آوار است.
از سوی دیگر، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که نیروهای ارتش با ۳ حادثه خطرناک در الزیتون مواجه و تعدادی از نیروها کشته شدند.
این رسانه همچنین اعلام کرد که رزمندگان فلسطینی در الزیتون مقاومت شدیدی نشان داده و نیروهای اشغالگر را با مشکلاتی مواجه کردهاند.
قطر و کویت در بیانیهای مشترک خواستار توقف جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه شدند؛ جنگی که وارد صد و سی و هشتمین روز خود شده و بیش از ۲۹ هزار شهید و بیش از ۶۸ هزار زخمی بر جای گذاشته است.
تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر و مشعل الاحمد الجابر الصباح، امیر کویت پس از رایزنی با یکدیگر بیانیه مشترکی را صادر کردند و در آن نگرانی عمیق خود را نسبت به بحران انسانی نوار غزه و جنگ وحشیانه علیه هزاران غیرنظامی بیگناه از جمله زنان، کودکان و سالمندان ابراز کردند.
براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، دو طرف در این بیانیه مشترک خواستار اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی برای توقف تجاوزات خود و ممانعت از هرگونه کوچ اجباری فلسطینیان از نوار غزه شدند.
امیر کویت تلاشهای میانجیگرانه قطر بهویژه تلاشها در راستای فرایند تبادل اسرای فلسطینی و ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را ارج نهاد.
امیران کویت و قطر ضمن تاکید بر حفظ امنیت و ثبات در دریای سرخ و احترام به حق ناوبری دریایی، به بررسی همکاری مستحکم میان دو کشور در زمینههای مختلف پرداختند و روابط تاریخی و برادرانه میان قطر و کویت را ستودند.
گفته میشود شبکه تونلهای مخفی حزبالله لبنان پیچیدهتر و پیشرفتهتر از تونلهای حماس در غزه است.
از دهه ۱۹۸۰، حزبالله که قدرت نظامی آن بسیار بیشتر از حماس است، یک سیستم دفاعی زیرزمینی در پیش بینی تهاجم رژیم صهیونیستی ایجاد کرده است.
روزنامه فرانسوی لیبراسیون در این باره نوشته است، طول این تونلها چند صد کیلومتر تخمین زده میشود و با انشعابهایی تا سرزمینهای اشغالی و احتمالاً تا سوریه ادامه دارند.
ژنرال اولیویه پاسو، پژوهشگر در موسسه تحقیقات استراتژیک دانشکده نظامی فرانسه و رئیس سابق رابط نیروی موقت سازمان ملل متحد در لبنان، در مصاحبه با این روزنامه عنوان میکند از دهه ۱۹۶۰، شاید حتی قبل از آن، گروههای فلسطینی که به لبنان پناهنده شده بودند، این تونلها را کندهاند و پس از آن حزبالله حفاریها را ادامه داد.
به نوشته این روزنامه، تونلهای حزبالله همانند تونلهای حماس که با حفاری در ماسه و بتنریزی ایجاد شده است، نیست. لیبراسیون با اشاره به اینکه هر کارگر میتواند به طور متوسط حدود پانزده متر در ماه حفاری کند، تأکید میکند: «در جنوب لبنان، باید سنگ را با نیروی دست، با چکش یا با ماشینهای هیدرولیک که کم صداتر هستند، حفاری کنید.»
حزبالله پس از جنگ ژوئیه ۲۰۰۶ با رژیم صهیونیستی، یک طرح دفاعی با چند ده مرکز عملیاتی مجهز به شبکههای زیرزمینی محلی که بیروت، بقاع و جنوب لبنان را به هم متصل میکند، ایجاد کرده است. در جنوب لبنان، مجموع طول تونلها به چند صد کیلومتر میرسد.
در دسامبر سال ۲۰۱۸، رژیم صهیونیستی مدعی کشف ۶ تونل از تونلهای حزبالله در ۴۰ متری زیر زمین با کمک بمبهای فسفری برای آتش زدن گیاهان و آشکار شدن تونلها شد.
حملات شدید حزب الله و اسرائیل علیه مواضع یکدیگر
رژیم صهیونیستی با بمب فسفری مناطقی در جنوب لبنان را هدف گرفت و حملات توپخانهای به اطراف شهرکهای الضهیره، یارین و الجبین در جنوب لبنان انجام داد.
خبرنگار المیادین در جنوب لبنان گزارش داد، این رژیم با بمب فسفری این مناطق را هدف قرار داده است.
همزمان با ادامه حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، حزبالله لبنان نیز به حملات موشکی خود به پایگاهها و تجمعات صهیونیستها در مرزها ادامه میدهد.
حماس: آمریکا با وتوی قطعنامه الجزایر به تداوم نسلکشی در غزه چراغ سبز داد
جنبش حماس، وتوی قطعنامه پیشنهادی الجزایر برای آتشبس در غزه از سوی واشنگتن را به شدت محکوم کرد و آن را چراغ سبز دیگر کاخ سفید برای تداوم نسل کشی در نوار غزه دانست.
به گزارش خبرگزاری سما، جنبش حماس در بیانیهای تاکید کرد که وتوی قطعنامه الجزایر در شورای امنیت توسط دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را به شدت محکوم میکنیم.
در این بیانیه آمده است: این قطعنامه خواستار آتشبس فوری به دلایل انسانی و مخالفت با کوچاندن فلسطینیان بود و شکست آن به معنای نبود اراده بینالمللی برای آتشبس در راستای خدمت به رژیم اشغالگر نازی است که هدف آن قتل و کوچاندن ملت فلسطین است.
جنبش حماس در ادامه خاطرنشان کرد: جو بایدن و دولت او مسئول مستقیم جلوگیری از صدور قطعنامه آتشبس در غزه هستند، زیرا موضع آمریکا به معنای نشان دادن چراغ سبز به اشغالگران برای تداوم تجاوز، قتل و بمباران ملت بیدفاع فلسطین است.
در این بیانیه همچنین آمده است که موضع آمریکا به معنای مشارکت مستقیم در نسلکشی کودکان و غیرنظامیان در غزه است.
اذعان صهیونیستها به هلاکت ۵۷۶ نظامی
ارتش رژیم صهیونیستی با هلاکت یک نظامی دیگر صهیونیست در نوار غزه، اعتراف کرد که تاکنون ۵۷۶ نظامی این رژیم از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری «شهاب» فلسطین، ارتش رژیم صهیونیستی به هلاکت یک نظامی و و زخمی شدن شماری دیگر در درگیری با رزمندگان مقاومت فلسطین در نوار غزه اذعان کرد.
رژیم اشغالگر از آغاز تجاوزهای خود از ۷ اکتبر (۱۵ مهر) تاکنون تنها به کشته شدن ۵۷۶ افسر و نظامی خود اعتراف کرده که از این میان ۲۳۷ تن در نبردهای زمینی به هلاکت رسیده اند.
روز گذشته نیز ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که یکی از نظامیان تیپ چتربازان این ارتش به هلاکت رسیده است. این نظامی صهیونیست چند روز پیش در جنوب نوار غزه زخمی شده بود. این خبر در حالی منتشر می شود که چند رسانه صهیونیستی تاکنون به سانسور شدید در ارتش اسرائیل در اعلام آمار تلفات اشاره کردهاند.
پیشتر شبکه ۱۲رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که ارتش این رژیم از مقامات بیمارستانها خواستهاند، بدون هماهنگی با ارتش هیچ آماری از تلفات را نباید منتشر کنند.
عربستان سعودی وتوی آمریکا علیه قطعنامه آتش بس غزه را محکوم کرد
در واکنش به وتوی درخواست الجزایر برای آتش بس در غزه، وزارت امور خارجه عربستان سعودی این وتو را محکوم کرد.
عربستان سعودی در بیانیهای اعلام کرد: ما از وتوی پیش نویس قطعنامه الجزایر در شورای امنیت که خواستار آتش بس فوری در نوار غزه و اطراف آن است، متاسفیم.
وزارت خارجه عربستان در ادامه جلوگیری از تصویب قطعنامه آتش بس در جنگ غزه از سوی برخی اعضای شورای امنیت را محکوم کرده است.