وزیر ورزش و جوانان در حکمی محمد معانی را بهعنوان سرپرست دفتر برنامهریزی و نظارت بر ورزش قهرمانی منصوب کرد.
به گزارش تابناک ورزشی؛ معانی پیش از این، معاون اداره كل استعداديابی و توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش بوده و مدتی هم دبيری كميته احياء مراكز ورزش قهرمانی و دبيری شورای عالی استعداديابی وزارتخانه را برعهده داشته است.
معانی جانشین علی رغبتی مدیر کهنهکار و قدیمی وزارت ورزش شده است که گفته میشود بازنشسته شده است؛ فردی که با وجود فرصت طولانی، دستاورد خاصی نداشت و با وجود شهرت و نفوذ در ورزش، بیشتر به دوران کمرنگ حضورش در هیات مدیره پرسپولیس شناخته میشود.
اینها را نوشتیم تا نقدهای بعدی این مطلب، رنگ و بوی دفاع از رغبتی نگیرد ، چه برکناری او بعداز فرصت کم نظیر وزرای مختلف ورزش لازم بود. اما تصور میشد کیومرث هاشمی قطعا در ورزش مدیری قوی برای این صندلی محوری، در آستین داشته باشد؛ گزینهای که وزیر ورزش ظرف شش ماه نتوانست برای آن فرد مناسبی پیدا کند.
معمولا رسانه ها توجهی به انتصابهای پایینتر از سطح معاون وزیر ندارند و در نهایت شاید به بازنشر خبر صدور حکم وزرا برای فلان معاون یا مدیرکل خود بسنده کنند اما واقعیت این است که کارنامه آتی وزارتخانه ها در همین انتصابهای رده میانی رقم میخورد، جایی که بدنه کارشناسی در دستگاههای اجرایی باید بار سنگین اصلاح و پیشبرد هر حوزه ای را تعریف و آماده ابلاغ از سوی مقامات بالادستی کند اما متاسفانه ورزش ایران هیچگاه این مناصب مهم و کلیدی را جدی نگرفته و حتی خبرنگاران تخصصی هم به ندرت سراغ مدیر دفتر یا مدیران کل جلوس کرده در اتاقهای وزارت ورزش رفتهاند.
حالا در روزهایی که کشورهای آسیایی نظیر عربستان، ازبکستان و قطر و چندین کشور دیگر در شرق و غرب آسیا مشغول سرمایه گذاری و برنامه ریزی دقیق برای رشد و دگرگونی ورزش قهرمانی خود هستند، در ایران هر وزیری با خود تغییراتی اتوبوسی به همراه میآورد و دستاوردی دیده نمیشود.
در روزگاری که چهرههای سرشناس علمی و اجرایی کشورها در راس گروههای کارشناسی جهت تدوین سند تحول و ارتقای سطح ورزش مدرن گمارده میشوند، اینجا فردی که از متولی ورزش و جوانان حکم میگیرد، حتی یک عکس مدیریتی و جدید در خبرگزاریها و سایتهای معتبر ندارد و کمتر کسی او را میشناسد!
بحث تابناک این شخص بهخصوص نیست بلکه رویه انتصابها در دولت فعلی است که به نظر میرسد بعداز گذشت دوسال و نیم هنوز تکلیف و هدف خود را نمیداند و رویایی برای رسیدن ترسیم نکرده است.
محمد معانی مدیری گمنام برای ورزشدوستان ایرانی است؛ اما مدتی ریاست دفتر امور مشترک هيات های ورزشی استان تهران و ریاست اداره تربيت بدنی حوزه جنوب شرق تهران را عهده دار بوده و رزومهاش برای ماموریت محوله ، چندان وزین و سنگین نیست.
معانی حالا عهدهدار سمتی شده که قرار است برنامهریزی ورزش قهرمانی ایران را در دست بگیرد اما کمتر کسی میان قهرمانان سرشناس ورزش کشور این چهره را میشناسد چه رسد به هواداران و علاقمندان ورزش.
قطعا قرار نیست معانی در فاصله باقیمانده تا المپیک پاریس و یا حتی تا پایان دولت فعلی، شق القمر کند و کل برنامه استراتژیک ورزش ایران را از نو بازنویسی کرده و تغییر دهد. در واقع هیچ مدیر دیگری هم توان رقم زدن معجزه برای ورزش رو به افول و به شدت اسیر روزمرگی ما را ندارد اما میشد با تزریق خونی تازه به رگ ورزش، مردم را به این پدیده جذاب دنیا امیدوارتر کرد و هدف را چیزی فراتر از جابجایی دونفر تعریف نمود.
با یک گونی مدرک مربیگری در راه اصلاح ورزش قهرمانی ایران!
ولی نکته عجیب در رزومه این مدیر دولتی، جمع آوری مدرک مربيگری در رشتههای بدنسازی ، واليبال ، شنا ، آمادگی جسمانی ، نجات غريق و بسكتبال است که معلوم نیست آنها برای چه روزی پس انداز کرده است چون قطعا یک نفر نمیتواند در همه این رشتههای ورزشی فعالیت داشته باشد. شاید اگر همین امروز از معانی ، در دوره مربیگری اینهمه رشته ورزشی امتحان گرفته شود، به زحمت در دو آزمون نمره قبولی بگیرد. واقعا چرا باید یک مدیر دولتی در وزارت ورزش، در این همه کلاس مربیگری شرکت کند یا نکند و این تعداد مدرک که بدون علم و اطلاع، کاغذی بیش نیست را در کشوی خود تلنبار کند.
این مدرک ها به چه دزدی میخورد و قرار است کدام مشکل ورزش کشور را در عرصه های قهرمانی رفع کند؟ آیا این مدارک همگی از راه درستش کسب شده و اساتید نمره واقعی را بابت حضور کامل در دورهها به چنین افرادی که از وزارت ورزش و جوانان میآیند، میدهند؟
آیا هر دانشجو یا ورزشکار علاقمندی میتواند اینهمه دوره را به راحتی در بازه زمانی کوتاهی بگذراند و کارت مربیگری دریافت کند؟ این نیروی کار متخصص، آیا در باشگاهها و هیاتهای ورزشی و مدارس و دانشگاهها به کار گرفته میشوند؟
متن حکم کیومرث هاشمی و ماموریت به جانشین رغبتی
به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، متن حکم کیومرث هاشمی وزیر ورزش و جوانان به معانی به شرح زیر است:
بنا به پیشنهاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای و نظر به تعهد، تخصص و تجربیات جنابعالی به موجب این ابلاغ بهعنوان سرپرست دفتر برنامهریزی و نظارت ورزش قهرمانی منصوب میشوید. انتظار میرود با بهرهگیری از روحیه انقلابی و کار جهادی ضمن انجام امور محوله حسب قوانین و مقررات اجرای موارد ذیل را در اولویت برنامههای آن دفتر مدنظر قرار دهید.
1- بهرهگیری از برنامهریزی راهبردی توسعه ورزش قهرمانی و سرلوحه قرار دادن آن در برنامهریزی میان مدت و سالانه ورزش کشور بالاخص در فدراسیونهای ورزشی با بهرهگیری از سند پیشرفت ملی ورزش و تربیت بدنی کشور
2- بازنگری و اصلاح آییننامهها، دستورالعملها و بخشنامههای مرتبط با مهندسی مجدد ساختار ورزش کشور در قالب فدراسیونها، انجمنها و...
3- تقویت نظام ارزیابی و عملکرد فدراسیونها، ادارات کل استانی و هیئتهای ورزشی
4- مشارکت در تدوین برنامه مدون در جهت راهبری ادرات کل استانی در حوزه ورزش قهرمانی و حرفهای
5- مطالعه، بررسی و ارائه گزارشهای کارشناسی متضمن پیشنهادات کاربردی در جهت کاهش چالشهای ورزش کشور
6- مشارکت در توسعه بسترهای اطلاعرسانی الکترونیکی با هدف شفافسازی در ورزش
7- مشارکت در تنظیم سند آمایش سرزمینی ورزش کشور
8- انجام سایر امور محوله بر اساس قوانین و مقررات
امید است با اتکال به خداوند متعال و تعامل و هماهنگی با رؤسا و سرپرستان فدراسیونها، مدیران ستادی و استانی وزارت و بهرهگیری بهینه از تجارب و نظرات کارشناسان ارزنده خود در تحقق اهداف دولت مردمی و عدالتمحور و سرلوحه قرار دادن منویات مقام معظم رهبری موفق و مؤید باشید.