بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و چهل و سومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین استعفای دولت محمد اشتیه را پذیرفت و او را تا تشکیل دولت جدید، مأمور دولت پیشبرد امور کرد.
«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین امروز دوشنبه موافقت را خود را با استعفای محمد اشتیه نخست وزیر تشکیلات خودگردان اعلام کرد.
محمود عباس پس از موافقت با استعفای اشتیه، او را مأمور کرد تا تشکیل دولت بعدی، پیشبرد امور تشکیلات را بر عهده بگیرد.
«محمد اشتیه» امروز دوشنبه اعلام کرد که از سه شنبه گذشته استعفای دولت خود را در اختیار «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین قرار داده و امروز به صورت مکتوب درخواست خود را تقدیم کرده است.
اشتیه پس از اعلام استعفای دولت خود گفت: با وجود محاصره بی سابقه، همچنان به شهدا و اسرا، مردم خود در نوار غزه، پروژه ملی فلسطین، بیت المقدس، مقدسات و قهرمانان خود وفاداریم.
– «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) تأکید کرد رژیم اسرائیل در مذاکرات برای دستیابی به توافق آتشبس در نوار غزه تعلل میکند و این در حالی است که دوره این مذاکرات محدود خواهد بود.
اسماعیل هنیه پس از دیدار با تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر در دوحه گفت: حماس به تلاشهای کشورهای دوست و برادر در زمینه میانجیگری برای تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی پاسخ داده و با روند مذاکرات درباره توقف تجاوز رژیم اسرائیل به غزه موافقت کرده است.
وی با بیان اینکه جنبش حماس در این زمینه جدیت و نرمش بسیاری از خود نشان داده است، تصریح کرد: حماس بر این باور است که رژیم اسرائیل در این زمینه تعلل میکند این در حالی است که ما به هیچ عنوان این موضوع را نمیپذیریم.
رئیس دفتر سیاسی حماس تصریح کرد: دوره مذاکرات محدود خواهد بود و اجازه نخواهیم داد رژیم اسرائیل از این موضوع، به عنوان پوششی برای ارتکاب جنایاتش استفاده کند.
اسماعیل هنیه تأکید کرد: با جدیت و اهتمام فراوانی، توقف عملیات انتشار قحطی و گرسنگی در نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی را پیگیری می کنیم و مقابله با این توطئه باید فراتر از سایر امور باشد.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین دیدار وزیر صنعت و تجارت رژیم صهیونیستی را با همتای سعودی خود در حاشیه اجلاس سازمان تجارت جهانی به شدت محکوم کرد.
«نیر برکات» وزیر صنعت و تجارت رژیم صهیونیستی در حاشیه اجلاس سازمان تجارت جهانی در ابوظبی با «ماجد بن عبدالله القصبی» وزیر صنعت و تجارت عربستان دیدار کرد.
به نقل از سایت خبری النشره، سخنگوی برکات گفت وی ابراز اطمینان کرد که دو طرف میتوانند «تاریخ را با هم بسازند».
دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد برکات در این دیدار به القصبی گفت: «دولت اسرائیل علاقهمند به صلح با کشورهایی است که به دنبال صلح هستند و ما میتوانیم با هم تاریخ بسازیم».
تلویزیون رژیم صهیونیستی هم که تصویری از این دیدار منتشر کرد، گزارش کرد دو طرف شماره تلفن یکدیگر را گرفتند تا به صورت مستقیم باهم در ارتباط باشند.
تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از دفتر نتانیاهو گزارش کرد برکات و وزیر سعودی با یکدیگر دست دادند و در مورد تمایل به تقویت همکاریهای اقتصادی بین دو کشور گفتگو کردند.
در همین زمینه، جنبش جهاد اسلامی فلسطین امروز دوشنبه این دیدار را محکوم کرد.
به گزارش فلسطین الیوم، جهاد اسلامی فلسطین با صدور بیانیهای اعلام کرد این دیدار که هدف از آن عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با ریاض است به معنای حمایت از این رژیم محسوب می شود آن هم در زمانی که دشمن جنگ نسلکشی علیه مردم غزه راه انداخته، به مقدسات آن اهانت میکند و در میان تمام ملتهای دنیا ملعون است.
این جنبش دیدار مذکور را جنایتی در حق ملت فلسطین و مقدسات آن دانست و اعلام کرد زمان این دیدار در سایه کشتار زنان و کودکان غزه توسط رژیم صهیونیستی و تهدید مسجدالاقصی وسعت این جنایت را دوچندان می کند.
حزبالله لبنان عصر امروز (دوشنبه) اعلام کرد که در واکنش به حمله دشمن اشغالگر به اطراف شهر بعلبک این کشور، مقر فرماندهی تیپ جولان ارتش رژیم صهیونیستی را در «نفح» با ۶۰ راکت کاتیوشا هدف حمله دقیق قرار دادهاست.
حدود ۶۰ راکت از جنوب لبنان به طرف منطقه «اصبع الجلیل» در شمال سرزمین های اشغالی فلسطین و همچنین منطقه اشغال شده جولان سوریه شلیک شد.
روزنامه صهیونیستی«معاریو» شمار راکتهای شلیک شده از لبنان به جولان را بیش از ۴۰ راکت اعلام کرد.
برخی منابع عبری هم از هدف گرفتن پایگاه نظامی «رویسات العلم» در جولان خبر دادند.
به دنبال شلیک این راکت ها، آژیر خطر در شهرک های صهیونیست نشین در جولان به صدا درآمد و ارتش رژیم، اقدام به رصد راکت های شلیک شده از خاک سوریه کرد.
همچنین آژیر خطر در شهرک های صهیونیست نشین در جولان اشغالی نیز به صدا درآمده است.
شلیک راکت های مذکور تنها ساعاتی پس از آن صورت گرفت که ارتش صهیونیستی برای اولین بار از آغاز جنگ غزه عمق لبنان را بمباران کرد.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی در این باره اعلام کرد که این رژیم امروز اهدافی را در عمق لبنان بمباران کرده است.
روزنامه عبری زبان «یسرائیل هیوم» نوشت که ارتش رژیم صهیونیستی اهدافی را دور از مناطق مرزی و در شهرک بعلبک در شمال لبنان بمباران کرده است.
«یواو زیتون» خبرنگار روزنامه عبری زبان «یدیعوت احارنوت» عنوان کرد که حملات ارتش به غرب بعلبک شاید عمیقترین حمله علنی به خاک لبنان از آغاز جنگ در غزه باشد.
نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین امروز (دوشنبه) استعفای دولت این تشکیلات در کرانه باختری را اعلام کرد.
«محمد اشتیه» نخست وزیر دولت تشکیلات خودگردان در سخنانی در این باره اعلام کرد: امروز استعفای دولت را به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان ارائه کردم.
اشتیه در ابتدای جلسه هیئت وزرا ضمن اعلام این خبر تاکید کرد: ما در صحنه رویارویی با رژیم اشغالگر باقی خواهیم ماند و تشکیلات خودگردان فلسطین به مبارزه برای ایجاد کشور در سرزمین فلسطین ادامه خواهد داد.
وی ادامه داد: من معتقد هستم که مرحله بعدی و چالشهای آن نیازمند ترتیبات و تدابیر جدید دولتی و سیاسی است.
اشتیه همچنین گفت: واقعیت جدید در غزه مستلزم گسترش اختیارات تشکیلات خودگردان فلسطین بر کل سرزمین فلسطین است.
در صورت موافقت محمود عباس با نامه استعفای دولت، کابینه اشتیه تا زمان تشکیل دولت جدید، به صورت موقت امور را مدیریت خواهد کرد و به دولت پیشبرد امور (موقت) تبدیل خواهد شد.
یک منبع فلسطینی یکشنبه از احتمال تشکیل دولت جدید تکنوکرات فلسطین تا پایان هفته جاری خبر داده بود.
براساس گزارش اسکای نیوز عربی، این تحولات در راستای تقویت اخباری رخ میدهد که هفته اخیر از موافقت جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با تشکیل یک دولت تکنوکرات خبر داده بود که مأموریت آن بازسازی غزه و بازگشت امنیت به این باریکه پس از جنگ است.
منابع شبکه خبری اسکای نیوز عربی از احتمال سپرده شدن مأموریت تشکیل چنین دولتی به «محمد مصطفی»، رئیس صندوق سرمایهگذاری فلسطین خبر دادهاند.
خبرنگار اسکای نیوز عربی اعلام کرد که نشانههایی از موافقت جنبش حماس با تشکیل دولت تکنوکرات وجود دارد.
این دولت تکنوکرات هیچگونه ارتباطی با هیچ حزب فلسطینی نخواهد داشت و نیروهای مستقل و حرفهای اداره مرحله انتقالی را تا زمان برگزاری انتخابات در صورت آرام شدن اوضاع برعهده خواهند داشت.
خبرنگار اسکای نیوز عربی همچنین گفت نشانههایی پیرامون توافق ابتدایی جنبش حماس برای ورود به سازمان آزادیبخش فلسطین به شرط ارتباط آن با یک چشمانداز سیاسی روشن و واضح وجود دارد که منجر به تشکل کشور مستقل فلسطین شود.
حزب الله لبنان امروز دوشنبه یک فروند پهپاد ارتش رژیم صهیونیستی را در جنوب لبنان سرنگون کرد.
شهرهای دوحه و قاهره میزبان دو نشست مهم درباره مذاکره برای دستیابی به برقراری آتش بس در نوار غزه و تبادل اسیران بین رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین است.
روزنامه رای الیوم در مطلبی با اشاره به روند مذاکرات مربوط به برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسیران آورده است: سرنوشت مذاکرات مربوط به انجام توافق درباره توقف جنگ در غزه به شکل موقت به نتایج دو نشست بستگی دارد که اولی طی روزهای جاری در دوحه برگزار خواهد شد و بسیار مهم و سرنوشت ساز است و دومی نشست قاهره است که بر پایه نشست نخست استوار است که اگر نشست دوحه گرهها را بازکند آنگاه نشست قاهره به مثابه اعلام توافق نهایی و موعد اجرایی شدن آن خواهد بود.
این روزنامه نوشت: بیشتر منابع از حرکت امور به سمت توافق با وجود شروط و تهدیدات تل آویو حکایت دارد. آنچه در پاریس شروع شده است در دوحه تکمیل خواهد شد. مقاومت بر توقف جنگ، خروج نظامیان صهیونیست از غزه به طور کامل و آغاز بازسازی اصرار دارد در حالی که تل آویو با توقف کامل جنگ مخالف است و زیر بار خروج کامل نمی رود و با بازسازی مخالف است.
رای الیوم افزود: بر اساس آنچه تاکنون به بیرون درز پیدا کرده است، توافق شامل آتش بس طولانی مدت شاید شش هفته ای و نیز تبادل اسیرانی است که نزد مقاومت است و بحث از چهل اسیر صهیونیست در ازای اسیران فلسطینی به ویژه اسیران با حبس طولانی است.
این روزنامه پیش بینی کرد: آتش بس طولانی شرایط را برای توافق فراگیر برای توقف کامل جنگ مهیا خواهد کرد و ازسرگیری دوباره جنگ بسیار سخت خواهد بود. آتش بس طولانی، تغییر و تحولاتی در داخل اسرائیل ایجاد خواهد کرد که خط مشی کنونی ممکن است تغییر پیدا کند. به هر صورت، بخشی از از اسیرانی که نزد مقاومت هستند آزاد خواهند شد و بنابراین مقاومت برگ برنده شامل اسیران باقیمانده و پایداری در میدان و شکست تحقق اهداف تل آویو را دارد. شواهد حاکی از آن است که توافق به سمت اجرایی شدن پیش می رود و این با وجود سختی ها و موانع موجود است.
عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از دیدار رسمی با جنبش فتح و دیگر گروههای فلسطینی خبر داد که در مسکو، پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.
محمد نزال، عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در جریان گفتوگویی مطبوعاتی تصریح کرد ارتباط و تماس رسمی با تشکیلات خودگردان فلسطین درخصوص طرح روز پساجنگ وجود ندارد.
براساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، وی خاطرنشان کرد: آنچه شایعه شده این است که آخرین پایگاه حماس در شهر رفح در جنوب نوار غزه است و این یک باور غلط است و مقاومت در کل نوار غزه وجود دارد.
این عضو دفتر سیاسی جنبش حماس افزود که جنبش متبوعش در حال انجام یک نبرد شدید مذاکراتی و سیاسی است که اهمیت آن کمتر از نبرد در میدان نیست. وی تاکید کرد: ما به روند مذاکرات ادامه میدهیم و هدف ما تحقق منافع ملت فلسطین است.
نزال همچنین تصریح کرد اکنون اولویت توقف جنگ و امدادرسانی به ملت فلسطین در نوار غزه بهویژه در شمال این منطقه تحت محاصره است.
وی گفت هیچ وعده و وعیدی برای توقف جنگ علیه غزه تا بدین لحظه وجود ندارد. این مقام افزود اشغالگران یک آتشبس موقت برای تبادل اسرا را مطرح میکنند و پس از آن به عملیات نظامی خود در رفح ادامه میدهند.
برخی منابع مصری از مذاکرات آتی در دوحه و قاهره در راستای تکمیل مذاکرات اخیر در پاریس درباره غزه خبر دادند.
برخی منابع آگاه مصری با اعلام برگزاری مذاکراتی در دوحه درباره غزه اظهار کردند: مذاکرات آتی در قطر درباره غزه در واقع در ادامه نشستهای اخیر پاریس بوده و با نشست آتی در مصر کامل میشود.
رسانههای رژیم صهیونیستی روز یکشنبه اعلام کردند که طرفهای شرکتکننده در مذاکرات پاریس به چارچوب کلی دست یافتند که در تسریع امضای توافق آتشبسی میان ۲ طرف فلسطینی و اسرائیلی در نوار غزه نقش موثری ایفا خواهد کرد.
در حالی که رژیم صهیونیستی اعلام کرد برای پیگیری مذاکرات درباره توافق آزادسازی اسرای صهیونیست، هیئت خود را طی روزهای آتی به قطر اعزام میکند، منابع مصری اعلام کردند که مذاکرات در قالب نشستهایی در دوحه و سپس در قاهره در سطح تخصصی ازسرگرفته خواهد شد.
این منابع در ادامه اظهار کردند: «اسرائیل»، آمریکا، قطر، مصر و هیئتی از جنبش حماس شرکتکنندگان در مذاکرات آتی خواهند بود.
منابع یاد شده گفتند: مذاکرات دوحه در ادامه نشست اخیر پاریس انجام میشود و مذاکرات در دوحه و قاهره با هدف دستیابی به توافقی درباره آتشبس و تبادل اسرا و افراد بازداشتشده برگزار میشود.
پادشاه اردن در جریان دیدار با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نسبت به توسعه دامنه درگیری و نیز تداوم جنگ علیه نوار غزه در ماه مبارک رمضان هشدار داد.
عبدالله دوم، پادشاه اردن در جریان دیدار با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در کاخ «الحسینیه» در امان هشدار داد که تداوم جنگ علیه غزه در ماه مبارک رمضان خطر توسعه درگیریها را افزایش خواهد داد.
براساس گزارش خبرگزاری فلسطینی «سما»، پادشاه اردن بر لزوم تلاش برای برقراری آتشبس فوری و دائمی در غزه و حفاظت از جان غیرنظامیان بیگناه تاکید کرد.
عبدالله دوم درجریان این دیدار تصریح کرد که اردن به ارائه کمکهای انسانی، امدادی و پزشکی به ساکنان نوار غزه ادامه خواهد داد.
پادشاه اردن ضمن هشدار نسبت به تشدید تنش در کرانه باختری، خشونتهای شهرکنشینان افراطی علیه فلسطینیان و هتک حرمت مقدسات اسلامی و مسیحی در شهر قدس اشغالی، بر مخالفت کشورش با هرگونه تلاش برای جداسازی کرانه باختری و نوار غزه که بخش لاینفک کشور واحد فلسطینی هستند، تاکید کرد.
وی همچنین بر تداوم هماهنگی میان کشورهای عربی طی دوره آتی برای دستیابی به راهکاری عادلانه برای مسأله فلسطین براساس راهکار تشکیل دو دولتی تاکید کرد.
تعداد شهدای غزه به ۲۹ هزار و ۷۸۲ تن رسید
در حالی که جنگ در نوار غزه وارد صد و چهل و سومین روز خود شده، امیدها در مورد امکان دستیابی به توافقی که منجر به پایان بمباران مداوم صهیونیستها در مناطق مختلف نوار غزه شود، با اشاره کاخ سفید به «تفاهم» در مورد توافق احتمالی تبادل اسرا بیشتر شده، این در حالی است که حملات مقاومت همچنان منجر به تلفات در میان نظامیان صهیونیست میشود.
در حالی که گرسنگی همچنان باعث مرگ جمعیت در شمال نوار غزه میشود، بمباران در سراسر نوار غزه ادامه دارد و تمرکز صهیونیستها در ساعات گذشته بر شهر غزه بوده است، تهدیدهای اشغالگران برای انجام عملیات زمینی در رفح، در مجاورت مرز با مصر، با وجود افزایش هشدارهای منطقهای و بینالمللی درباره پیامدهای فاجعهبار احتمالی، هفتههاست که تشدید شده است.
وزارت بهداشت غزه در گزارش آماری روزانه از تعداد شهدا و مجروحان تجاوزات مستمر رژیم صهیونیستی به نوار غزه برای صد و چهل و سومین روز اعلام کرد رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰ کشتار علیه خانوادهها در نوار غزه انجام داد که ۹۰ شهید و ۱۶۴ مجروح بر جای گذاشت.
بر اساس بیانیه این وزارتخانه، تعدادی از قربانیان همچنان زیر آوار و در جادهها هستند و اشغالگران مانع رسیدن خدمه آمبولانس و دفاع مدنی به آنها میشوند.
براساس این بیانیه، تعداد شهدای تجاوزات رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر به ۲۹ هزرا و ۷۸۲ شهید و ۷۰ هزار و ۴۳ مجروح رسیده است.
القسام: بمبی را در میان ۱۵ سرباز اسرائیلی منفجر کردیم
گردانهای القسام، شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) با بیان اینکه بمبی را بین ۱۵ سرباز اسرائیلی در خانهای در عبسان الکبیره در خان یونس در جنوب غزه منفجر کرد، تاکید نمود: «با این انفجار تعدادی از نظامیان صهیونیست کشته و زخمی شدند.»
گردانهای القدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی نیز اعلام کرد که توانسته است یک سرباز رژیم صهیونیستی را در محور پیشروی در شرق خان یونس هدف تک تیراندازان خود قرار دهد.
در خصوص حملات صهیونیستها خبرنگار روسیا الیوم روز دوشنبه گزارش داد که نیروهای رژیم صهیونیستی در حال انجام حملات و گلوله باران شمال نوار غزه به ویژه شهر غزه و همچنین در جنوب آن هستند که تعدادی شهید و زخمی بر جای گذاشته است.
این خبرنگار گزارش داد که تعداد نامشخصی از فلسطینیان در بمباران رژیم صهیونیستی که خانهای را در محله النصر در شهر غزه هدف قرار داد، شهید شدند. حملات هوایی همچنین محله الزیتون در جنوب شرقی شهر و خیابان هشتم در غرب شهر غزه را هدف قرار داد.
حمله هوایی اشغالگران همچنین منطقه بیت حانون در شمال نوار غزه را هدف قرار داد، بدون اینکه تلفاتی گزارش شود.
در جنوب نوار غزه، در نتیجه بمباران رژیم صهیونیستی که خانهای را در نزدیکی بیمارستان اروپایی غزه در شرق شهر خان یونس هدف قرار داد، تعدادی از فلسطینیها مجروح شدند، همچنین نیروهای صهیونیست به این شهر حمله کردند.
رسانههای فلسطینی نیز ضمن اشاره به بمباران محله الامل در خان یونس گزارش دادند که درگیریهای خشونت آمیزی بین نیروهای اشغالگر و مقاومت در مجاورت بیمارستان ناصر در خان یونس رخ داد.
خبرنگار الجزیره نیز گزارش داد، خدمه آمبولانس از سحرگاه امروز پیکر ۱۷ شهید را از مناطق مختلف شهر خان یونس بیرون آوردند.
در رفح، چهار فلسطینی در نتیجه بمباران یک خانه متعلق به خانواده ابوالعینین در محله النصر توسط رژیم صهیونیستی شهید شدند، در حالی که حمله هوایی اشغالگران یک محدوده در نزدیکی درمانگاه النصر در شمال رفح را هدف قرار داد.
خبرنگار الجزیره نیز گزارش داد که در بمباران رژیم صهیونیستی که خودرویی را در منطقه ابو العجین واقع در شرق دیر البلح در مرکز نوار غزه هدف قرار داد، دو تن شهید شدند.
این خبرنگار افزود: دو ماهیگیر نیز بر اثر اصابت گلوله نیروهای دریایی اسرائیل در سواحل خان یونس شهید شدند.
در همین حال، شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی به نقل از دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم تاکید کرد، ارتش اسرائیل طرحی را برای تخلیه ساکنان مناطق جنگی در غزه ارائه کرده است، در حالی که ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد، یک افسر و چهار سرباز دیگر در جریان نبردهای زمینی در شمال و جنوب نوار غزه به شدت مجروح شدند.
رسانههای عبری نیز گزارش دادند، آژیرهای خطر در اطراف العفوله به صدا درآمدند. طبق گزارش رسانهها، موشکی شلیک شده و صدای انفجارهایی در نزدیکی العفوله شنیده شده است.
به گفته این رسانهها، موشک زمین به هوا از سمت لبنان به سمت هدفی اسرائیلی شلیک شد.
همچنین این رسانهها گزارش دادند آژیرهای خطر در شهرک ریعیم در غلاف غزه به صدا درآمدند.
بمباران اشغالگران صدها مرکز گردشگری و خدماتی را در نوار غزه ویران کرده است
شهرداری غزه روز یکشنبه اعلام کرد: «اشغالگران اسرائیلی به عنوان بخشی از جنگ نسلکشی که علیه غیرنظامیان انجام میدهند، اسکلههای ساحلی شهر غزه، سواحل دریا، خیابان الرشید، امکانات گردشگری و خدماتی، رستورانها و هتلها را تخریب کردند.»
شهرداری غزه در بیانیهای که روز یکشنبه در صفحه فیسبوک خود منتشر نمود، تاکید کرد، «اشغالگران به عمد اسکله شهر، تأسیسات مختلف گردشگری، هتلها، تأسیسات خدماتی، خیابان الرشید و کرنیش را تخریب کرده و خسارات و ویرانیهای زیادی را به اماکن گردشگری و خدماتی شهروندان به بار آوردهاند.»
این نهاد تصریح کرد: مهمترین تأسیسات تخریب شده و متعلق به شهرداری عبارتند از باشگاه دریایی، پارک عمومی در ساحل دریا، استراحتگاهها، آلاچیقها، گذرگاههای عابر پیاده.
به گفته شهرداری، «در جریان تجاوزات مداوم از هفتم اکتبر، اشغالگران عمدا غیرنظامیان و تأسیسات غیرنظامی شهر را تخریب و هدف قرار دادند.»
فرانسه خواستار برقراری آتشبس فوری در غزه شد
وزارت خارجه فرانسه بار دیگر با تاکید بر لزوم حفاظت از جان غیرنظامیان فلسطینی، در بیانیهای خواستار برقراری آتشبس فوری در غزه شد.
به گزارش الجزیره، در بیانیه وزارت خارجه فرانسه آمده است: در حال حاضر با توجه به وضعیت فاجعهبار انسانی در غزه، برقراری آتشبس فوری در این منطقه از اهمیتی حیاتی برخوردار است.
بر اساس این بیانیه، برقراری آتشبس فوری در غزه برای تضمین حفاظت از جان غیرنظامیان و ورود کمکهای بشردوستانه در مقیاس وسیع، امری ضروری است.
جهاد اسلامی: آمریکا مسئول ادامه تنشها در منطقه است
سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت که آمریکا مسئول ادامه تنشها در منطقه است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، محمد حاج موسی گفت: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی میخواهد جامعه صهیونیستی را متقاعد کند، این مقاومت است که مانع از پیشرفت مذاکرات مبادله اسرا میشود.
سخنگوی جنبش جهاد اسلامی فلسطین، افزود: آنچه نتانیاهو از تحقق آن در شمال و مرکز نوار غزه عاجز و ناتوان بود، در شهر رفح نیز به آن نخواهد رسید.
وی در ادامه با هشدار نسبت به کشتار و جنایاتی هولناک علیه فلسطینیان در رفح در صورت حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به این شهر، گفت: دستاوردهای مستند مقاومت به جامعه صهیونیستی ثابت میکند که نتانیاهو دروغ میگوید.
حاج موسی با بیان اینکه نباید دنبالهرو روایت آمریکا در مورد حاکمیت غزه بعد از جنگ بود، تاکید کرد: دشمن صهیونیستی قصد دارد، از وقایع هفتم اکتبر برای نابودی قضیه فلسطین بهره ببرد.
اختلاف آمریکا و اسرائیل درباره غزه، زرگری است
نماینده عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان اختلاف آمریکا و رژیم اسرائیل درباره نوار غزه را زرگری دانست و گفت، ارتش یمن با عملیات خود در حمایت از ملت فلسطین در دریای سرخ توانست به سیطره واشنگتن بر دریاها و آبراهه ها پایان دهد.
به گزارش پایگاه خبری العهد، «ابراهیم الموسوی» عضو فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان گفت: به کارگیری امتیاز وتو از سوی آمریکا علیه توقف جنگ علیه نوار غزه به منزله مشارکت واشنگتن در جنایات کشتار جمعی دشمن صهیونیست علیه ملت فلسطین است.
وی با اشاره به ماهیت روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی افزود: رژیم صهیونیستی پایگاه نظامی راهبردی خط مقدم واشنگتن و غرب است.
نماینده فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان، در ادامه به اقدامات نیروهای یمنی علیه رژیم صهیونیستی و به چالش کشیدن آمریکا از سوی دولت صنعا اشاره و تصریح کرد: یمن سیطره یکجانبه آمریکا بر دریاها و آبراهه ها را درهم شکسته است.
وی با اشاره به پایداری ساکنان غزه گفت: پایداری چندین ماهه ساکنان غزه در برابر ماشین جنگی ویرانگر رژیم صهیونیستی و در برابر محاصره، کشتار و استفاده تل آویو از گرسنه نگه داشتن به عنوان سلاح، مثال زدنی است. مقاومت غزه قوی است و توان پایداری برای مدت طولانی را دارد.
الموسوی به همسویی کامل واشنگتن با تل آویو اشاره کرد و اختلاف آنها درباره نوار غزه را زرگری دانست و افزود: آمریکا به دنبال بهبود وجهه خود در جامعه جهانی با دم زدن از اختلاف نظر با دشمن صهیونیست است. آمریکا توان اعمال فشار واقعی بر دشمن صهیونیست را دارد؛ به ویژه که حمایت تسلیحاتی قوی از طریق برقراری پل هوایی از رژیم صهیونیستی به عمل آورده است.
وی در پایان با تداوم عملیات های مقاومت اسلامی لبنان علیه اشغالگران خبر داد و آن را در راستای یاری رساندن به ملت فلسطین و مقاومت شریف آنها دانست.
هشدار برنامه جهانی غذا نسبت به افزایش بحران سوءتغذیه در غزه
با ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه برنامه جهانی غذا هشدار داد که سوءتغذیه در غزه به سطح بسیار بالایی رسیده است.
برنامه جهانی غذا اعلام کرد: سوءتغذیه در غزه به ویژه در میان کودکان به سطح بسیار بالایی رسیده است.
این سازمان نسبت به افزایش بحران سوءتغذیه در غزه هشدار داد و اعلام کرد: بیانیههای جدید حاکی از افزایش سریع علل سوءتغذیه شدید است.
به نقل از المیادین، پیش از این برنامه جهانی غذا از تعلیق توزیع کمکهای غذایی در میان ساکنان شمال غزه تا زمان فراهم شدن شرایط مناسب برای توزیع امن کمکها خبر داده بود.
این سازمان تأکید کرد: تصمیم توقف توزیع کمکها در شمال غزه به این معناست که وضعیت آنجا وخیمتر شده است و بسیاری از مردم از گرسنگی میمیرند.
وزارت بهداشت غزه پیشتر اعلام کرده بود: نیم میلیون فلسطینی در شمال غزه با گرسنگی دست و پنجه نرم میکنند که در سکوت جانشان را میگیرد.
این وزارتخانه اعلام کرد: رژیم اشغالگر ساکنان غزه را در مثلث مرگ با حمله، گرسنگی و وبا قرار میدهد. ادامه تجاوز به غزه به معنای کشتار بیشتر است.
معاون مدیر کل سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نیز گفته بود: ساکنان نوار غزه با سطح بیسابقهای از ناامنی شدید غذایی و گرسنگی مواجه هستند.