بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و چهل و پنجمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
شاخه نظامی حماس اعلام کرد: با توجه به اسناد و دادههای اطلاعاتی بدست آمده از دشمن، نبرد محله الزیتون را پیشبینی کرده بودیم و به همین دلیل نیروهای مقاومت توانستند تلفات سنگینی را به دشمن وارد کنند.
یک منبع وابسته به گردانهای القسام (شاخه نظامی حماس) گفت: ما نبرد در محله الزیتون را با قدرت و اقتدار مدیریت میکنیم و تلفات و خساراتی سنگین به نیروها و ادوات جنگی دشمن وارد کردیم.
منبع مذکور در ادامه اشاره کرد نبرد در محله الزیتون طبق اسناد و دادههای اطلاعاتی بدست آمده از دشمن، انتظار میرفت.
این منبع مسئول در گردانهای القسام تصریح کرد: با تجزیه و تحلیل اسناد اطلاعاتی بدست آمده توانستیم اهداف و مسیرهای مورد انتظار عملیات دشمن در محله الزیتون را مشخص کنیم.
وی تأکید کرد تلفات دشمن در محله الزیتون بسیار سنگین است و نبرد در پشت و خط تماس با اشغالگران همچنان ادامه دارد.
همزمان یک منبع دیگر وابسته به گردانهای القسام اعلام کرد رزمندگان مقاومت امروز نیروها و ادوات جنگی اشغالگران را پشت سالن النجوم در محله الزیتون در شهر غزه با گلولههای خمپاره کالیبر سنگین در هم کوبیدهاند.
از طرفی جنگندههای صهیونیستی در ساعات اولیه صبح امروز چهارشنبه شهر خان یونس در جنوب نوار غزه را به شدت بمباران کردند.
صهیونیستها محله الدرج و ساختمانی مسکونی را در محله الزیتون در شهر غزه بمباران کردند که طی آن تعدادی شهید و زخمی شدند.
رهبران قطر و فرانسه در یک بیانیه مشترک با حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح مخالفت کردند.
«تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر در پایان سفر دو روزه خود به پاریس با «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه بیانیه مشترک امضا کرد.
براساس این بیانیه مشترک، قطر و فرانسه بر «عمق و تنوع مشارکت استراتژیک خود و مخالفت با قتل و قحطی مردم فلسطین در نوار غزه تاکید کردند.
دو کشور در این بیانیه با حمله ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح واقع در جنوب غزه مخالفت کرده و نسبت به ارائه ۲۰۰ میلیون دلار برای حمایت از ملت فلسطین متعهد شدند.
همچنین رهبران دو کشور طی دیداری درباره حملات رژیم صهیونیستی به غزه و همکاری میان قطر و فرانسه در زمینههای مختلف گفتوگو کردند.
ماکرون و امیر قطر بر لزوم ادامه تلاشهای میانجیگری در منطقه برای توقف بحران انسانی در غزه تاکید کردند.
طرفین با ابراز خرسندی از تلاشهای کشورهایشان برای دستیابی به توافق برای رساندن کمکهای بشردوستانه و دارو به غزه، تاکید کردند که آتشبس فوری و دائمی در منطقه برای رسیدن کمکهای بشردوستانه گسترده به غزه جهت حفاظت از غیرنظامیان ضروری است.
آنها با بیان اینکه مخالف حمله رژیم صهیونیستی به رفح هستند، خواستار گشایش تمامی مبادی ورودی به غزه شدند تا امدادگران بتوانند به فعالیت خود و توزیع مواد غذایی ادامه دهند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در خصوص حق غذا اعلام کرد رژیم صهیونیستی عامدانه سعی دارد با تحمیل گرسنگی به مردم غزه، آینده فلسطینیان را به تباهی بکشاند.
«مایکل فخری»، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره حق غذا در گزارشی اعلام کرد رژیم صهیونیستی عامدانه به فلسطینیان ساکن غزه گرسنگی میدهد؛ اقدامی که به اذعان این مقام سازمان ملل مصداق جنایت جنگی و نسلکشی است.
این گزارش در حالی منتشر شده است که در پی نابودی محمولههای غذایی توسط رژیم صهیونیستی و وضع محدودیتهای سفتوسخت بر کمکهای بشردوستانه از جمله غذا و دارو، گزارشهای فراوانی مبنی بر گرسنگی و سوءتغذیه حاد در میان ۲.۲ میلیون ساکن غزه به گوش میرسد.
مایکل فخری در گفتوگو با روزنامه گاردین به شرح یافتههای تحقیقات خود در این زمینه پرداخت و گفت رژیم صهیونیستی در تلاشی آشکار برای قطع دسترسی مردم غزه به غذا، کشتیهای ماهیگیری، گلخانهها و باغها را نابود کرده است.
این مقام سازمان ملل گفت این اقدامات رژیم صهیونیستی نشان میدهد که این رژیم قصد دارد فلسطینیان را تنها به دلیل فلسطینی بودن، از بین ببرد.
وی تصریح کرد: محرومکردن عامدانه مردم از غذا بهوضوح یک جنایت جنگی است.
بر اساس اعلام گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره حق غذا، وضعیت غزه بهویژه برای آسیبپذیرترین اقشار از جمله کودکان، زنان باردار و سالمندان وخیم است. تحقیقات اخیر نرخ هشداردهندهای از سوءتغذیه حاد در میان نوزادان را نشان میدهد، بهطوریکه نزدیک به ۱۶ درصد از کودکان زیر دو سال در شمال غزه از سوءتغذیه رنج میبرند. در شهر مرزی رفح، ۵ درصد از کودکان زیر ۲ سال دچار سوءتغذیه حاد هستند.
در این گزارش سازمان ملل که بر وخامت وضعیت انسانی در غزه تاکید دارد، آمده است: ۹۵ درصد از خانوادههای غزه اکنون تعداد و حجم وعدههای غذایی را محدود کردهاند و اکثر کودکان با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند. محاصره غزه نزدیک به ۸۰ درصد از ساکنان این منطقه را به کمکهای بشردوستانه محتاج کرده و درگیریهای اخیر که بعد از هفتم اکتبر روی داده است، غزه را به مرز قحطی رسانده است.
مایکل فخری در این گزارش همچنین به تلاش نظاممند رژیم صهیونیستی برای آسیبزدن به آینده مردم فلسطین با هدف قراردادن کودکان اشاره میکند.
فخری با تاکید بر تاثیر درازمدت سوءتغذیه بر رشد جسمی و شناختی کودکان گفت اسرائیل «فقط غیرنظامیان را هدف قرار نمیدهد، بلکه سعی دارد با آسیبرساندن به فرزندان فلسطینی، آینده مردم فلسطین» را تباه کند.
حزب الله لبنان امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که سه پایگاه نظامیان اشغالگر صهیونیست را در شمال فلسطین اشغالی و مزارع لبنانی شبعا هدف قرار داده است.
حزب الله لبنان تاکید کرد که نظامیان صهیونیستی را در اطراف پایگاه «برکه ریشا» هدف حمله راکتی قرار داده که باعث اصابت مستقیم راکت ها به نظامیان شده است.
حزب الله در حمله دیگری، پایگاه نظامی «الرمثا» را در مزارع لبنانی اشغالی شبعا با راکت هدف قرار داد که باعث تلفات جانی اشغالگران شد.
مقاومت اسلامی لبنان در عملیات دیگری، پایگاه نظامی «السماقه» را در مزارع لبنانی اشغالی «شبعا» هدف حمله راکتی قرار داد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین امروز (چهارشنبه) هدف از حمله به «آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی» (آنروا) را نابودی آوارگان دانست و خواستار بازگشت آوارگان فلسطینی به خانههای خود شد.
«محمود عباس» در دیدار با «فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا)، قضیه آوارگان را مهمترین مساله فلسطین و تنها راه حل آن را بازگشت آوارگان دانست.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین بر ضرورت آتش بس فوری در نوار غزه، حمایت از ملت فلسطین، مخالفت کامل با آواره کردن مردم و ضرورت گشودن فوری معابر بشردوستانه روی آنها تاکید کرد.
محمود عباس همچنین تأکید کرد: تامین امکانات و تجهیزات پزشکی، آب، برق و سوخت برای غزه از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در پایان خواستار بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه های خود، تامین پناهگاه برای آنها، فعالیت مجدد بیمارستان ها، مدارس و تهیه امکانات اساسی برای آنها در سریع ترین زمان ممکن شد.
آنروا امروز در بیانیهای اعلام کرد: کاروانهای کمک رسانی همچنان با حملات مواجه هستند و اسرائیل از دسترسی به این کمکها جلوگیری میکند.
در این بیانیه آمد: ۴۴ درصد از مدارس آنروا در نوار غزه به دلیل حملات به صورت جزیی یا کلی آسیب دیدهاند.
آنروا همچنین درباره تاثیر اقدامات مغرضانه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه این آژانس نوشت: کمکهایی که طی ماه جاری به دست آنروا رسیده در مقایسه با ماههای گذشته حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است.
ریاض المالکی گفت بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی خواستار طولانی شدن جنگ است و قصد دارد به کشتار روزانه فلسطینیان ادامه دهد.
«ریاض المالکی» وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در حاشیه پنجاه و پنجمین کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل در ژنو عنوان کرد نخستوزیر رژیم صهیونیستی قصد دارد همچنان به کشتار فلسطینیها ادامه دهد.
به گزارش آناتولی، المالکی با اشاره به ادامه حملات سنگین رژیم صهیونیستی در نوار غزه و قتل عام روزانه دهها فلسطینی افزود: «نتانیاهو مخالف آتش بس و خواستار طولانی شدن جنگ است».
وی ادامه داد: «نتانیاهو مخالف آتش بس است و میخواهد به کشتار فلسطینیها، زنان و کودکان، بمباران بیمارستانها، مدارس و پناهگاهها ادامه دهد».
ریاض المالکی ادامه داد: «هدف اصلی نتانیاهو از جنگ تبدیل غزه به منطقهای خالی از جمعیت است و به همین دلیل است که روند مهاجرت اجباری فلسطینیها از شمال غزه به مرکز و سپس به جنوب باریکه را آغاز کرده است».
وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین پیشتر هم خواستار تمدید آتشبس و تبدیل آن به آتشبس دائمی شده بود و گفته بود راهحل دیگری جز پایان دادن به جنگ در غزه و تمدید آتشبس وجود ندارد.
وزارت بهداشت غزه در تازه ترین آمار خود اعلام کرد که ۷۶ شهروند فلسطینی در ۲۴ ساعت گذشته به شهادت رسیدند و شمار شهدای غزه از آغاز جنایات صهیونیست ها از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۲۹ هزار و ۹۵۴ نفر رسید.
وزارت بهداشت فلسطین ظهر امروز چهارشنبه اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در ۸ مورد جنایت در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۶شهروند فلسطینی را شهید و ۱۰۰نفر دیگر را زخمی کرد و بدین ترتیب شمار شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر (۱۵ مهر) به ۲۹ هزار و ۹۵۴ نفر رسید.
این وزارتخانه افزود: در این مدت ۷۰ هزار و ۳۲۵ شهروند فلسطینی نیز زخمی شده اند.
تارنمای آمریکایی «آکسیوس» فاش کرد که دولت جو بایدن به رژیم صهیونیستی تا اواسط ماه مارس آینده فرصت داده است تا نامه تعهد به قوانین بینالمللی در مورد استفاده از تسلیحات آمریکایی و اجازه ورود کمکها به غزه را امضا کند.
این وبگاه آمریکایی به نقل از سه مقام آمریکایی و صهیونیست افزود که اگر تلآویو تا تاریخ مشخص شده تضمینی ارائه نکند، دولت آمریکا انتقال تسلیحات به این رژیم را متوقف خواهد کرد.
طبق گزارش آکسیوس، این ضمانتها در حال حاضر طبق یادداشتی که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در اوایل ماه جاری صادر کرد، الزامی است، اگرچه به طور خاص به اسرائیل مربوط نمیشود.
با این حال، سیاست جدید پس از آن اتخاذ شد که برخی از سناتورهای دموکرات نسبت به عملیات نظامی اشغالگران در غزه ابراز نگرانی کردند. براساس این سیاست جدید در صورت ارائه ندادن ضمانتها در موعد مقرر، انتقال تسلیحات آمریکا به رژیم صهیونیستی به طور موقت متوقف خواهد شد.
یادداشت امنیت ملی که در هشت فوریه منتشر شد، بیان میکند که هر دولتی قبل از عرضه تسلیحات آمریکایی باید «ضمانتهای کتبی معتبر» را به ایالات متحده ارائه کند که از چنین سلاحهایی مطابق با قوانین بشردوستانه بینالمللی استفاده خواهد کرد.
این یادداشت همچنین تاکید میکند که دولتی که از سلاحهای آمریکایی در مناطق درگیری استفاده میکند، باید «ضمانتهای کتبی معتبر» را ارائه کند که «به طور خودسرانه چه مستقیم و چه غیرمستقیم در انتقال یا تحویل تسلیحات آمریکایی جلوگیری، ممانعت و اعمال محدودیت نخواهد شد».
این وبگاه اشاره کرد مقامات آمریکایی در واشنگتن و تلآویو روز سه شنبه به طور رسمی همتایان صهیونیست خود را در خصوص این سیاست جدید مطلع ساختند و پیشنویس نامهای را که برای رعایت آن باید امضا میکردند به صهیونیستها ارائه کردند.
نخست وزیر مستعفی تشکیلات خودگردان فلسطین تأکید کرد رژیم صهیونیستی نوار غزه را به میدان قتل تبدیل کرده و غزه با یک فاجعه انسانی بزرگ روبرو است.
محمد اشتیه، نخست وزیر مستعفی تشکیلات خودگردان فلسطین در دیدار با یک مقام ارشد ژاپن گفت: اسرائیل، نوار غزه را به میدان قتل و کشتار تبدیل کرده است. غزه با یک فاجعه انسانی بزرگ روبرو است و آب، غذا، دارو و برق ندارد. نزدیک به ۳۰ هزار نفر از آغاز حمله اسرائیل به غزه شهید و بیش از ۷۰ هزار نفر زخمی شدهاند.
به نقل از خبرگزاری سما، اولویت توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه و مناطق کرانه باختری از جمله قدس و بازگشایی گذرگاههای بیشتری با نوار غزه برای ورود کمکهای فوری پزشکی و تأمین برق و آب و توقف تمام تلاشها برای کوچاندن مردم غزه است.
وی تأکید کرد: باید تلاش بیشتری برای حفظ راهحل دو دولتی و اجرای آن از طریق پایان اشغالگری اسرائیل و به رسمیت شناختن کشور فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ به پایتختی قدس و تحقق آرمانهای ملت فلسطین درباره تعیین سرنوشت، آزادی و استقلال انجام شود. باید اسرائیل را مسئول قتل و ویرانی در نوار غزه و پرداخت هزینه بازسازی این منطقه دانست.
نخست وزیر مستعفی فلسطین همچنین در دیدار با تسوجی کیوتو، معاون وزیر خارجه ژاپن، روابط دوجانبه میان ژاپن و تشکیلات خودگردان فلسطین را ستود و از کمکهای ۳۲ میلیون دلاری ژاپن به مردم غزه قدردانی کرد.
رسانههای صهیونیستی اذعان کردند که حزبالله لبنان از آغاز جنگ علیه نوار غزه نزدیک به یکهزار موشک ضد زره به مواضع ارتش رژیم صهیونیستی در مناطق شمالی فلسطین اشغالی شلیک کرده است و مقامات نظامی تلآویو راهحلی برای مقابله با این موشکها ندارند.
رسانه های رژیم صهیونیستی امروز چهارشنبه با بیان این مطلب افزودند: موشک هایی که پس از ترور شهید «صالح العاروری» نائب رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) به پایگاه راهبردی کنترل و نظارت هوایی «میرون» در شمال فلسطین اشغالی پرتاب شد، دقیقا به هدف اصابت کرد.
این رسانه ها پیش بینی کردند که در صورت بروز هر جنگ (فراگیری) در آینده، حزب الله هزاران موشک ضد زره و دهها هزار گلوله سنگین به مناطق شمالی و مرکزی فلسطین اشغالی شلیک خواهد کرد.
وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی در سخنانی در ابوظبی مدعی شد که روابط این رژیم با اعراب تحت تاثیر جنگ غزه قرار نگرفته است.
«نیر برکات» وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی در این باره مدعی شد: روابط تجاری میان اسرائیل و کشورهای عربی تحت تأثیر جنگ در نوار غزه قرار نگرفته است.
نیر برکات در حاشیه سیزدهمین کنفرانس وزیران سازمان تجارت جهانی که در ابوظبی برگزار شد به خبرنگاران گفت: «هیچ تغییری در روابط تجاری وجود ندارد».
طبق گزارش شبکه الحره، وی ادعا کرد: اوضاع کاملا باثبات است. من فکر میکنم رهبران متوجه شدهاند که هدف ما یکسان است و آن همکاری مسالمت آمیز است.
برکات در پاسخ به سوالی درباره خسارات اقتصادی رژیم صهیونیستی به دلیل جنگ غزه، گفت: این خسارات ممکن است حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد «شِکِل» معادل ۴۲ تا ۵۵ میلیارد دلار باشد.
وی افزود: این چیزی نیست که اسرائیل در میان مدت یا بلند مدت نتواند آن را تحمل کند.
برکات معتقد است که جنگ در غزه ممکن است به رژیم صهیونیستی کمک کند تا فروش فناوری نظامی خود را افزایش دهد چراکه به زعم وی بسیاری از کشورها «علاقه زیادی» به این فناوری دارند.
رسانههای رژیم صهیونیستی مدعی نزدیک بودن موعد امضای توافق آتش بس در نوار غزه و مبادله اسیران بین رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین شدند.
به گزارش النشره، رسانه های رژیم صهیونیستی اعلام کردند: میانجیگران تاکید کردهاند که توافق آتش بس و مبادله اسیران قبل از دهم مارس (۲۰ اسفند) امضا خواهد شد.
محمد الهندی معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین پیشتر گفته بود: احتمال دستیابی به توافق درباره نوار غزه پیش از فرارسیدن ماه مبارک رمضان وجود دارد ولی رژیم صهیونیستی از خود لجاجت و سرسختی نشان می دهد.
وی افزود: مقاومت درباره توافق مرحله به مرحله به جای توافق فراگیر از خود نرمش نشان داد ولی رژیم صهیونیستی تعلل و وقت کشی می کند.
الهندی تصریح کرد: رژیم اشغالگر برای فرار از توافق با مقاومت فلسطین، به فریبکاری روی آورده است و از سیاست گرسنگی دادن شهروندان نوار غزه و هرج و مرج برای سلطه بر این منطقه استفاده می کند.
الهندی گفت: مسئله اصلی برای ما ورود کمک های انسانی نیست بلکه خواستار فشار بر اسرائیل به منظور توقف جنگ و لغو محاصره هستیم.
وی تصریح کرد: آزادسازی اسیران اسرائیلی خواسته اصلی رژیم صهیونیستی، آمریکا و برخی رژیم های منطقه است.
در همین راستا، شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر اعلام کرد: در حال رقابت با زمان برای توافق مبادله اسیران و پیشبرد دیپلماتیک امور در راستای توقف آتش بس در غزه هستیم.
وی در جریان سفر به فرانسه افزود که پاریس و دوحه به شکل گسترده در راستای تحرکات دیپلماتیک مربوط به غزه حرکت می کنند.
امیر قطر از از حجم بالای کشتار غیرنظامیان در غزه به دست رژیم صهیونیستی در برابر دیدگان جامعه جهانی سخن گفت و گفت که این رژیم از سلاح گرسنه نگه داشتن، کوچاندن اجباری و بمباران وحشیانه علیه ساکنان غزه استفاده می کند.
وی همچنین به ناتوانی جامعه جهانی در اتخاذ موضع واحدی برای پایان دادن به جنگ علیه غزه و حداقل حمایت از کودکان، زنان و غیرنظامیان اشاره کرد.
اعلام شکست اسرائیل در سه جبهه
«توماس فریدمن» از تحلیلگران آمریکایی، افزایش نفرت جهانی از رژیم صهیونیستی، به اغما رفتن پروژه عادیسازی روابط با دولت عربی و شکست نظامی از محور مقاومت را سه نتیجه عملیات طوفان الاقصی ارزیابی کرد.
توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در تحلیلی با نام «اسرائیل در حال از دست دادن بزرگ ترین داراییهای خود است»، نوشت: در روزهای گذشته، سفری به دوبی، عمان و هند داشتم و اگر بخواهم جمع بندی دیدارهایم با مردم این مناطق را به «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا و همین طور مقامات اسرائیل ارائه کنم، باید بگویم جایگاه اسرائیل در میان کشورهای متحد آن، به سرعت در حال افول است.
وی به خشم افکار عمومی جهانی از دیدن صحنه های جنایات رژیم اشغالگر در غزه اشاره کرد و افزود: فکر نمی کنم دولت بایدن یا اسرائیلی ها از خشم ناشی از جان باختن هزاران فلسطینی به ویژه کودکان توسط سلاح های آمریکایی، خوشحال باشند.
این تحلیلگر مسائل بین الملل، خشم مردم از رژیم صهیونیستی و آمریکا به خاطر کشتار فلسطینی ها در غزه را در حال لبریز شدن ارزیابی کرد و گفت: اگر بایدن فکری برای این موضوع نکند، جایگاه آمریکا هم به همراه جایگاه اسرائیل افول می کند.
فریدمن، شکست تل آویو در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر (پانزدهم مهر) را شکست همزمان در سه جبهه مختلف دانست و نوشت: روایت آمریکایی ها از عادلانه بودن جنگ علیه غزه، دیگر برای مخاطبان جهانی، باور کردنی نیست.
وی با اشاره به بی هدفی تل آویو در جنگ علیه غزه، گفت: اسرائیل در باتلاق غزه گیر کرده و اشغال غزه، روابط این رژیم با متحدانش در جهان عرب را با چالش جدی مواجه کرده است.
این تحلیلگر آمریکایی، شکست از محور مقاومت در شمال، جنوب و شرق سرزمین های اشغالی را سومین بُعد شکست این رژیم دانست و نوشت: در بُعد نظامی، اسرائیل از طرف لبنان، سوریه، عراق و یمن تحت فشار است.
فریدمن به افزایش فراخوان های مردمی برای جلوگیری از حضور نمایندگان رژیم اشغالگر در رویدادها و مسابقات بین المللی دانشگاهی، هنری و ورزشی اشاره کرد و گفت: دولت های متحد اسرائیل در همه جای دنیا از سوی شهروندان خود، به خاطر حمایت از تل آویو، مورد سوال هستند.
این کارشناس مسائل بین الملل ضمنی اعتراف کرد که رژیم صهیونیستی در حال نسل کشی فلسطینی ها در غزه است تا بتواند با کاهش جمعیت فلسطینی ها، راحت تر این منطقه را کنترل کند.
هلاکت ۴ افسر و زخمی شدن ۷ نظامی صهیونیست در نوار غزه
ارتش رژیم صهیونیستی به هلاکت ۲ افسر و زخمی شدن ۷ نظامی دیگر خود در نبرد با مقاومت فلسطین و کشته شدن ۲ نظامی دیگر خود بر اثر ابتلا به بیماری عفونتی در نوار غزه اذعان کرد.
به گزارش به نقل از شبکه «الجزیره»، ارتش رژیم صهیونیستی صبح امروز چهارشنبه به کشته شدن دو افسر خود از تیپ گیواتی در درگیری در منطقه «الزیتون» در شهر غزه و در شهر «خانیونس» در جنوب نوار غزه اعتراف کرد و افزود که ۷ تن از نظامیان صهیونیست از همان تیپ نیز در این درگیری ها به شدت زخمی شدند.
رژیم اشغالگر از آغاز تجاوزهای خود از ۷ اکتبر (۱۵ مهر) تاکنون تنها به کشته شدن ۵۷۶ افسر و نظامی خود اعتراف کرده که از این میان، ۲۳۷ تن در نبردهای زمینی به هلاکت رسیده اند.
پیشتر شبکه ۱۲رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که ارتش این رژیم از مقامات بیمارستانها خواسته است که بدون هماهنگی با ارتش هیچ آماری را از تلفات منتشر نکنند.
احتمال دستیابی به توافق درباره غزه تا پیش از ماه رمضان وجود دارد
معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین گفت: احتمال دستیابی به توافق درباره نوار غزه پیش از فرارسیدن ماه مبارک رمضان وجود دارد ولی رژیم صهیونیستی از خود لجاجت و سرسختی نشان می دهد.
به گزارش خبرگزاری «سما» محمد الهندی افزود: مقاومت درباره توافق مرحله به مرحله به جای توافق فراگیر از خود نرمش نشان داد ولی رژیم صهیونیستی تعلل و وقت کشی می کند.
وی اضافه کرد: رژیم اشغالگر برای فرار از توافق با مقاومت فلسطین، به فریبکاری روی آورده و از سیاست گرسنگی دادن شهروندان نوار غزه و هرج و مرج برای سلطه بر این منطقه استفاده می کند.
الهندی گفت: مساله اصلی برای ما ورود کمک های انسانی نیست، بلکه خواستار فشار بر اسرائیل به منظور توقف جنگ و لغو محاصره هستیم.
وی تصریح کرد: آزادسازی اسرای اسرائیلی خواسته اصلی رژیم صهیونیستی، آمریکا و برخی رژیم های منطقه است.
خبرگزاری رویترز دیروز سه شنبه به نقل از منابع آگاه نوشته بود: جنبش حماس، پیش نویس پیشنهادی اسرائیل را برای انجام مذاکرات آتش بس که قرار است در پاریس برگزار شود، دریافت کرده است.
این رسانه افزوده بود که بر اساس این پیش نویس، تمامی عملیات نظامی برای چهل روز متوقف می شود و به ازای هر یک اسیر صهیونیست در غزه، ۱۰ اسیر فلسطینی مبادله می شوند.
این منابع گفتند که بر اساس طرح آتش بس پیشنهادی، بیمارستان ها و نانوایی ها در غزه تعمیر می شوند و روزانه ۵۰۰ کامیون حامل کمک های بشردوستانه وارد نوار غزه می شود.
پیشتر رسانه ها گزارش داده بودند که رژیم اسرائیل در نشست پاریس با چند «بند» که بخشی از چارچوب توافق آتش بس در غزه و آزادی اسیران است از جمله آزادی ۴۰۰ اسیر و بازگشت تدریجی آوارگان فلسطینی به شمال غزه موافقت کرده است.
پیش از این «اسامه حمدان» عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در گفت و گو با شبکه «العربی» تاکید کرده بود که رژیم اسرائیل از موافقت با پیش نویس ارائه شده توسط آمریکا خودداری کرده است.
این مقام حماس ادامه داد که پیش نویس توافق آمریکا و تعداد اسرای مورد نظر برای تبادل، حیله رژیم اشغالگر است و پیش نویس پاریس یک پیشنهاد آمریکایی است و هدف آن حفظ آبرو و زمان خریدن برای تلآویو است تا برای حمله جدید آماده شود.
شبکه العربیه نیز پیشتر در گزارشی اعلام کرد که دوحه، پایتخت قطر روز دوشنبه میزبان دور جدیدی از گفت و گوها درباره آتش بس در غزه بود که با حضور نمایندگان رژیم صهیونیستی و نمایندگان حماس و میانجیهایی از قطر، مصر و آمریکا برگزار شد.
پیشتر کابینه جنگ رژیم اسرائیل هیات مذاکرهکنندهای را به ریاست «دیوید بارنیا» رئیس سازمان جاسوسی این رژیم موسوم به «موساد» برای انجام مذاکره بر سر معامله تبادل اسیران به پاریس اعزام کرده بود.
تلآویو تعداد اسرای صهیونیست در غزه را حدود ۱۳۴ نفر از جمله نظامیان ارتش این رژیم برآورد کرده است؛ در حالی که حداقل هشت هزار فلسطینی در زندان های رژیم اسرائیل در اسارت هستند.
تبدیل شدن منطقه الزیتون غزه به گورستان تانک های مرکاوا
یک فرمانده مقاومت فلسطین با اشاره به دست برتر رزمندگان مقاومت در نبرد با نظامیان صهیونیست در شهر غزه تاکید کرد که منطقه الزیتون در این شهر به گورستان تانک های مرکاوا تبدیل شده است.
یکی از فرماندهان مقاومت از داخل منطقه «الزیتون» در جنوب شهر غزه، امروز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار شبکه «المیادین» تصریح کرد: صهیونیسیت ها در درگیری های دیروز سه شنبه خسارات زیادی متحمل شدند و بالگردهای رژیم صهیونیستی سه بار برای انتقال کشته ها و مجروحان خود در منطقه فرود آمدند و جنگنده های رژیم صهیونیستی نیز در چندین محور حملات شدیدی را انجام دادند و برای پوشش عملیات تخلیه و عقب نشینی، وارد عمل شدند.
این فرمانده مقاومت افزود: رزمندگان ما از همه محورها همچنان در مواضع رزمی خود هستند و طبق برنامه های تعیین شده، وظایف خود را انجام می دهند و منطقه الزیتون به گورستان تانک های مرکاوا تبدیل و نظامیان صهیونیست دچار سرگردمی شده اند.
صبح امروز چهارشنبه، ارتش رژیم صهیونیستی به کشته شدن دو افسر خود از تیپ گیواتی در درگیری در منطقه «الزیتون» در شهر غزه و در شهر «خانیونس» در جنوب نوار غزه اعتراف کرد و افزود که ۷ تن از نظامیان صهیونیست از همان تیپ نیز طی این درگیری ها به شدت زخمی شدند.
نیروهای مقاومت فلسطین روز گذشته دستکم ۲۰ خودرو نظامی ارتش رژیم صهیونیستی را در جنوب غزه منهدم کردند و ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل برای نهمین روز متوالی از پیشروی به سمت مرکز منطقه الزیتون ناکام ماند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.