بین الملل تابناک: هفتصد و بیست و هفتمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خواستار برقراری آتش بس در غزه تا قبل از ماه مبارک رمضان شد و با انداختن توپ توافق برای این آتش بس به زمین حماس، گفت که چنانچه تا ماه رمضان آتش بس برقرار نشود، «بسیار خطرناک» خواهد بود.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی هنگام سوار شدن به هواپیمای ریاست جمهوری موسوم به ایر فورس وان در فرودگاه هاگرستون تاکید کرد: ما به آتش بس نیاز داریم.
او توافق روی میز را "پیشنهادی منطقی" خواند و گفت که اسرائیلی ها با آن موافقت کرده اند. بایدن در عین حال، توپ را به زمین حماس انداخت و گفت: باید ببینیم حماس چه می کند.
رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد که اسرائیلی ها همکاری کرده اند و آتش بس ضروری است.
بایدن همچنین گفت که بدون توافق آتش بس تا ماه رمضان، وضعیت در اسرائیل و به طور خاص «اورشلیم» «بسیار بسیار خطرناک» خواهد بود.
رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوالی درباره رابطه خود با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز گفت: « رابطه ما مانند همیشه است.»
بایدن همچنین تاکید کرد: «هیچ بهانهای» برای اسرائیل وجود ندارد تا با ارائه کمکهای بیشتر به غزه مخالفت کند.
یک منبع مصری اعلام کرد مذاکرات برای دستیابی به آتش بس در غزه و پایان تجاوز رژیم صهیونیستی به این باریکه در قاهره، با دشواری هایی مواجه شده است اما این مذاکرات همچنان ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، شبکه خبری «القاهره» در این باره اعلام کرد منبع مذکور که خواست نامش فاش نشود، اظهار داشت: در روند مذاکرات غیر مستقیم در قاهره بین گروه های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی با هدف دستیابی به آتش بس در غزه دشواری هایی به وجود آمده است اما این مذاکرات همچنان ادامه دارد.
این منبع مصری تصریح کرد: مذاکراتی که با حضور آمریکا، جنبش حماس و قطر در قاهره برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه قبل از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان در حال انجام است، همچنان ادامه دارد.
به گفته این منبع، اخبار منتشره مبنی بر عدم دستیابی به توافق تاکنون، عاری از صحت است.
ساعاتی پیش کانال ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی به نقل از یک مقام این رژیم – که خواست نامش فاش نشود – اعلام کرد تل آویو منتظر پاسخ حماس به پیشنهادهایش درباره تبادل اسرا و آتش بس در غزه است.
این شبکه افزود: پیشنهادهای مذکور، پس از آن صورت می گیرد که برخی از رسانه های غربی از شکست مذاکرات جاری برای دستیابی به توافق درباره آتش بس خبر داده بودند.
مقام صهیونیست مذکور به کانال ۱۳ گفت: هیچ تغییری در وضعیت به وجود نیامده است و ما همچنان منتظر پاسخ حماس هستیم.
وی هیچ اشاره ای به ماهیت پیشنهاد مطرح شده از سوی تل آویو و پاسخ مورد انتظار این رژیم نکرد.
«بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی امروز (سه شنبه) در ادامه گزافه گویی های خود، مدعی شد که تنها پاسخ اسرائیل برای آزادی اسرا، باید فشار نظامی و حمله به شهر رفح باشد.
به گزارش فلسطین الیوم، اسموتریچ ادعا کرد که فشار نظامی تنها راه مقابله اسرائیل برای نابودی جنبش حماس و آزاد کردن اسرای این رژیم است.
این وزیر صهیونیست افراطی با انتقاد از سفر «بنی گانتس» عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی به آمریکا، گفت که گانتس در این باره به صورت مستقل تصمیم گرفته است و با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم، هماهنگ نبوده است.
اسموتریچ روز گذشته نیز با انتقاد از دعوت آمریکا از بنی گانتس برای سفر به واشنگتن برای رایزنی درباره مذاکرات اخیر با حماس، گفت: گانتس، ضعیف ترین شخص در کابینه نتانیاهو است و آمریکا تلاش می کند کابینه و جبهه داخلی اسرائیل را دچار دودستگی کند.
اسموتریچ افزود: گانتس، در خدمت منافع دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکاست و طرح آن کشور برای برپایی کشور فلسطین را ترویج می دهد.
وزیر امور خارجه عربستان عصر امروز (سهشنبه) در جریان نشست وزرای خارجه کشورهای اعضای «سازمان همکاری اسلامی» در شهر جده با محوریت جنگ غزه بر ضرورت به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس تاکید کرد.
به گزارش شبکه الجزیره، «فیصل بن فرحان آل سعود» وزیر امور خارجه عربستان سعودی در افتتاحیه این نشست اظهار داشت: زمان به رسمیت شناختن جهانی کشور فلسطین فرا رسیده است و جامعه بینالملل باید مسوولیتهای خود را برای حفاظت از غیرنظامیان و جلوگیری از آوارگی اجباری در غزه انجام دهد.
وزیر خارجه عربستان گفت: جامعه جهانی همچنان قادر به توقف کشتار در نوار غزه نیست و ما نسبت به تلاشها برای تضعیف اعتماد و از بین بردن نقش مهم آنروا در غزه هشدار میدهیم.
وی افزود: ما به صراحت بر ضرورت پایان دادن رنج ملت فلسطین و توانمندسازی آنها برای تشکیل کشور خود تاکید میکنیم و معتقد هستیم که برای حفاظت از غیرنظامیان هیچ جایگزینی برای آتشبس فوری در نوار غزه وجود ندارد.
«ریاض المالکی» وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز در جریان این نشست گفت: گرسنگی دادن به اهالی غزه بخشی از جنگ نسلکشی اسرائیل است و ۸۰ درصد از گرسنه ترین کودکان جهان امروز در نوار غزه زندگی میکنند.
المالکی افزود: اوضاع در کرانه باختری و قدس نیز بهتر از نوار غزه نیست و نظامیان رژیم اشغالگر عملیات آدم ربایی و بازداشت گستردهای را علیه فلسطینیان در کرانه باختری آغاز کرده اند.
وی از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی درخواست کرد که در شکایت آفریقای جنوبی در دیوان بینالمللی دادگستری شرکت کنند؛ چراکه نظامیان رژیم اشغالگر به رغم تصمیمات دیوان بینالمللی دادگستری در این زمینه، همچنان با بیاعتنایی کامل به انسانیت و اخلاق به جنایات خود ادامه میدهند.
وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین در ادامه تاکید کرد: ما باید رویکرد جدیدی اتخاذ کنیم و به کشورهایی که اسرائیل را مسلح میکنند، پیام بدهیم که این تبانی عواقب ناگواری به همراه خواهد داشت و نسلکشی در فلسطین تهدیدی برای تمام جهان است.
«تصاویر ماهوارهای نشان میدهد که مصر پس از اطلاعیه اسرائیل مبنی بر حمله زمینی به رفح، منطقه حائلی را ایجاد کرد و بخش بزرگی از زمینهای مصر در مرز غزه با بولدوزر مسطح شده است. نخستوزیر اسرائیل ادعا کرد که حمله به رفح، جایی که ۱.۴ میلیون فلسطینی به آنجا پناه بردهاند، برای نابودی حماس ضروری است. او همچنین گفت که صرف نظر از نتایج مذاکرات آتشبس، حمله تمامعیار به رفح انجام خواهد شد. با توجه به شرایط کنونی، آیا مصر آوارگان رفح را خواهد پذیرفت؟»
تازهترین تصاویر ماهوارهای که توسط «مکسر تکنولوژی» منتشر شده، ساختوساز در حال انجام را در امتداد مرز مصر با غزه نشان میدهد. گزارش دیگری توسط بنیاد حقوق بشر سینا حاکی از آن است که منطقهای با دیوارهای سیمانی به ارتفاع ۲۳ فوت (۷ متر) که از روستای «قوز ابووعد» در جنوب رفح شروع میشود و به سمت شمال تا سواحل مدیترانه میرود، در امتداد مرز رفح احداث شده است. روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقامات مصری که نامشان فاش نشده است، تخمین زده که این منطقه به تنهایی میتواند بیش از ۱۰۰ هزار نفر را در خود جای دهد.
نشریه فارن پالسی در گزارشی مینویسد: مصر همواره گفته است که باز کردن مرز خود به عنوان تنها راه خروج آوارگان فلسطینی که توسط اسرائیل کنترل نمیشود، خط قرمز تلقی میشود. «سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر هم گزارشهای رسانهها مبنی بر اینکه این محوطه محصور شده برای اسکان آوارگان فلسطینی بوده را تکذیب کرد.
در هفتههای اخیر، دیپلماتهای مصری که نامشان فاش نشده است، گفتهاند: «مصر میتواند معاهده صلح ۱۹۷۹ خود با اسرائیل را به دلیل اقدامات اسرائیل به رفح لغو کند.»
دو دیپلمات غربی و یک مقام صهیونیستی به روزنامه نیویورک تایمز گفتند: مصر هشدار داده است که اگر اسرائیل ساکنان غزه را مجبور به ورود به سینا کند، این معاهده را تعلیق خواهد کرد.
«مایکل وحید حنا» مدیر «گروه بینالمللی بحران» به فارن پالسی گفت: با توجه به اینکه مصر به طور قابلتوجهی از معاهده سود میبرد، تصور اینکه قاهره خودش از این معاهده خارج شود، تقریبا غیرممکن است. مصر در موقعیتی نیست که چنین خطراتی را بپذیرد.
البته بهرغم این گزارشها، دولت مصر چند روز پیش ضمن بیان موضع ثابت خود در مخالفت قاطعانه با کوچ اجباری فلسطینیها به خارج از نوار غزه، طی بیانیهای در واکنش به این گمانهزنیها، هر گونه توافق با اسرائیل برای پذیرش آوارگان فلسطینی در صورت کوچ اجباری آنها به خارج از نوار غزه به دلیل یورش زمینی قریبالوقوع رژیم صهیونیستی به شهر مرزی رفح، را تکذیب کرد.
در حالی که جنگ در نوار غزه در صد و پنجاه و یکمین روز خود ادامه دارد نیروهای رژیم صهیونیستی بار دیگر غیرنظامیانی را که در انتظار دریافت کمکهای غذایی در نزدیکی میدان کویت در شهر غزه بودند، هدف قرار دادند که در نتیجه آن تعدادی مجروح شدند.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: اشغالگران ۱۰ کشتار طی ۲۴ ساعت گذشته انجام دادند که ۹۲ شهید طی آن جان باختند و ۱۲۳ تن نیز مجروح شدند.
وزارت بهداشت نوار غزه افزود که تلفات تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر گذشته به ۳۰ هزار و ۶۳۱ شهید و ۷۲ هزار و ۴۲ زخمی رسیدهاست.
این آمار درحالی منتشر شده که صبح روز سه شنبه، نیروهای رژیم صهیونیستی گروهی از شهروندان فلسطینی را که برای دریافت کمکهای بشردوستانه به میدان کویت در مرکز شهر غزه رفته بودند، هدف قرار دادند و بسیاری از آنها را مجروح کردند.
دفتر رسانهای دولتی در غزه هدف قرار دادن شهروندان را محکوم و در بیانیهای اعلام کرد: «هدف قرار دادن غیرنظامیان فلسطینی توسط ارتش اشغالگر و شلیک گلولههای واقعی به سوی آنها در بدو ورود به میدان کویت در خیابان صلاحالدین برای دریافت آرد و مواد غذایی تلاشی برای افزایش قحطی، تداوم محاصره و تمایل نداشتن به پایان دادن به این فاجعه انسانی است.»
در این بیانیه آمدهاست: «ما دولت آمریکا، اشغالگران و جامعه جهانی را مسؤول کامل بدتر شدن واقعیت بشردوستانه و بدتر شدن فاجعه انسانی در نوار غزه در سایه تعداد بالای تلفات ناشی از گرسنگی، سوء تغذیه و خشکسالی میدانیم و خواستار پایان جنگ نسل کشی و ورود ۱۰۰۰ کامیون حامل کمک به تمامی استانها به ویژه شمال نوار غزه هستیم.»
دفاع مدنی غزه: اشغالگران مکررا کسانی را که به دنبال کمک هستند هدف قرار میدهند
همچنین سخنگوی دفاع مدنی غزه به الجزیره گفت: اشغالگران به طور مکرر کسانی را که به دنبال دریافت کمک هستند هر زمان که کامیونها میرسند هدف قرار میدهند.
این سخنگو افزود: نحوه رسیدن کامیونها و شرایط دریافت کمکهای کمیاب تحقیرآمیز است. هدف قرار دادن عمدی کسانی که به دنبال کمک هستند برای ایجاد هرج و مرج است.
این اولین بار نیست که اشغالگران غیرنظامیان را در حالی که منتظر یا در جستجوی کمک هستند در همان منطقه هدف قرار میدهند. نیروهای اشغالگر همچنین چند روز پیش غیرنظامیانی را که برای دریافت کمک در خیابان الرشید تجمع کرده بودند، هدف قرار دادند که بیش از ۱۰۰ شهید بر جای گذاشت.
بهداشت جهانی: کودکان غزه از گرسنگی میمیرند
سازمان جهانی بهداشت نیز هشدار داد که کودکان در ۲ بیمارستان در شمال غزه به دلیل کمبود شدید مواد غذایی، سوخت و دارو از گرسنگی میمیرند. وی در جریان ماموریت این سازمان از این ۲ بیماستان بازدید کرد.
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت: «۲ بازدید اخیر این سازمان از بیمارستانهای العوده و کمال عدوان اولین بازدید از اکتبر ۲۰۲۳ علیرغم تلاشها برای دسترسی منظمتر به شمال غزه بود.»
تدروس در پستی گفت که بیمارستان کمال عدوان، تنها بیمارستان دارای بخش کودکان در شمال غزه، مملو از بیماران است.
وی افزود: کمبود مواد غذایی منجر به مرگ ۱۰ کودک شدهاست.
در عین حال ادامه تجاوزات به غزه هواپیماهای رژیم صهیونیستی اردوگاه نصیرات در مرکز نوار غزه را به شدت بمباران کردند.
همچنین توپخانه صهیونیستها شدیدا شهر خان یونس در جنوب نوار غزه را هدف قرار داد. خبرنگار الجزیره از انتقال ۲۵ شهید به بیمارستان اروپایی غزه در خان یونس از عصر دیروز دوشنبه خبر داد که ۱۷ نفر از آنها در بمباران منزل خانواده الفقعاوی شهید شدند.
نیروهای اشغالگر دهها فلسطینی را از شهرک حمد دستگیر کردند
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز گفت: نیروهای لشکر ۹۸ به عملیات خود در شهرک حمد در شمال شهر خان یونس ادامه میدهند.
شبکه ماهوارهای الاقصی خبر داد که نیروهای اشغالگر دهها شهروند فلسطینی را از شهرک حمد در شمال خان یونس دستگیر کردند.
این کانال میافزاید که نیروهای اشغالگر بازداشت شدگان را در بازجویی به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند و تعدادی از آنها را با کامیون به بازداشتگاهها بردند.
خبرنگار الجزیره هم گفت: جنگندههای رژیم صهیونیستی جبالیا البلد، اردوگاه جبالیا و بیت لاهیا در نوار غزه را بمباران شدید کردند.
این خبرنگار گزارش داد که بر اثر بمباران یک محله مسکونی در اردوگاه جبالیا در شمال نوار غزه، هشت تن شهید و تعدادی مجروح شدند که به بیمارستان کمال عدوان منتقل شدند.
این در حالی است که سامح شکری، وزیر امور خارجه مصر در مورد آتشبس که هنوز با توجه به پیچیدگی مواضع صهیونیستها وضعیتش روشن نشده، گفت: «مذاکرات هنوز به نقطهای نرسیدهاست که بتوانیم از طریق آن به آتشبس دست یابیم.» در حالی که واشنگتن بر اهمیت آتشبس تاکید کرد و وضعیت بحران انسانی در غزه را «غیرقابل تحمل» میداند.
کمیسر کل آژانس کار و امداد به آوارگان فلسطینی (آنروا) تاکید کرد که بهرغم تمام جنایاتی که ساکنان غزه تجربه کردهاند به نظر میرسد که بدترینها هنوز در راه است.
فیلیپ لازارینی، کمیسر کل آژانس کار و امداد به آوارگان فلسطینی (آنروا) درجریان سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل خاطرنشان کرد که آنروا به نقطه فروپاشی رسیده است و قدرت این آژانس برای وفاداری به تعهداتش بهطور ویژه درمعرض تهدید قرار گرفته است.
براساس گزارش روسیا الیوم، لازارینی همچنین تصریح کرد که تعداد شهدای غزه حیرتآور است و گزارشها حاکی از آن است که بیش از۳۰ هزار فلسطینی تنها در ۱۵۰ روز شهید شدهاند و این امر بدان معناست که ۵ درصد از ساکنان غزه، شهید، مجروح یا مفقود هستند. توصیف میزان درد و رنج ساکنان غزه محال است. پزشکان بدون بیهوشی دست و پای کودکان زخمی را قطع میکنند، گرسنگی و قحطی در تمامی مکانها وجود دارد.
وی در ادامه افزود: بیش از ۱۰۰ نفر چند روز پیش در حالی که به شدت در جستجوی غذا بودند، جان خود را از دست دادند. کودکان چند ماهه از سوء تغذیه و تشنگی جان خود را از دست میدهند. سرنوشت حدود ۳۰۰ هزار نفر از ساکنان غزه که به شمال پناه بردهاند که از کمکهای بشردوستانه محروم هستند، چه خواهد بود؟ چند نفر هنوز در سراسر نوار غزه زیر آوار هستند؟ سرنوشت حدود ۱۷ هزار کودکی که بیمار هستند چه خواهد شد؟
کمیسر آنروا هشدار داد به نظر میرسد که حمله به رفح، جایی که حدود ۱.۴ میلیون آواره در آن متمرکز شدهاند، قریب الوقوع شده است.
وی تاکید کرد ادعای رژیم صهیونیستی مبنیبر دست داشتن کارکنان آنروا در حملات هفتم اکتبر با هیچ سند و مدرکی تایید نشده است.
لازارینی همچنین گفت: ما به سختی روز خود را مدیریت میکنیم. سرنوشت آنروا و میلیونها نفری که به آن وابسته هستند، معلق و نامشخص است.
وی هشدار داد تعطیلی آنروا که رژیم صهیونیستی خواستار آن است، منجر به قربانی شدن «یک نسل کامل از کودکان» و «کاشتن بذر نفرت و کینه» و آغاز درگیریها در آینده خواهد شد.
پیشتر رئیس مجمع عمومی سازمان ملل وضعیت غزه را «فاجعه بار»، «ناعادلانه» و «شرم آور» توصیف کرد.
پایگاه خبری-تحلیلی آمریکایی با بررسی دلایل جذابیت ابوعبیده، سخنگوی نظامی گردانهای القسام برای ملتهای عربی، نوشت رسانهها نبرد موثر و پیروزیهای حماس علیه رژیم صهیونیستی را به تصویر میکشند.
«رانی بالوت» در گزارشی به دلایل محبوبیت ابو عبیده، سخنگوی نظامی گردانهای القسام، شاخه مسلح نظامی جنبش حماس پرداخت و نوشت، «ابو عبیده نام جنبشیِ سخنگوی نظامی گردانهای القسام است که به طور مرتب با یونیفرم نظامی سبز رنگ و چفیه قرمز در صفحه تلویزیون کل منطقه خاورمیانه ظاهر میشود. ابو عبیده از هفتم اکتبر تا امروز خبرهای تازه از اقدامات جنگی حماس و آخرین تحولات سیاسی مربوطه را ارائه میکند. او در سخنرانیهای کوتاه خود که با لحنی مبارزهطلبانه از دستاوردهای تاکتیکی و خسارات سنگین اسرائیل سخن گفته و وعده پیروزی نزدیکی را میدهد».
نویسنده پایگاه خبری-تحلیلی «نشنال اینترست» در ادامه نوشت، بر اساس گزارشهای رسانهها، اولین حضور علنی فردی به عنوان سخنگوی نظامی القسام را میتوان به درگیری میان غزه و رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۶ برگرداند. ارتش رژیم صهیونیستی اکتبر ۲۰۲۳ اعلام کرد که نام واقعی او «حذیفه کحلوت» است. به گزارش رسانههای این رژیم، زادگاه او روستای «نالیا» در غزه است اما نه حماس و نه القسام واکنشی به این موضوع نشان ندادند.
در ادامه این گزارش آمده است، ابو عبیده از هفتم اکتبر محبوبیت بسیاری را در سراسر جهان عرب و کشورهای اسلامی به دست آورد. در شبکههای اجتماعی کشورهای عربی تصاویری از مردم از جمله کودکانی که در انتظار سخنرانی ابو عبیده به صفحه تلویزیون خیره شدند، منتشر شد. در بسیاری از کشورها و شهرهای عربی و اسلامی همانند بیروت، ترکیه و اردن پلاکاردهای بزرگی از عکس او دیده شدند، همچنین پلاکاردهایی در زمینهای فوتبال در تونس و لیبی مشاهده شدند.
بالوت همچنین نوشت: «نکته قابل توجه این است که هنرمندان، بازیگران و حتی چهرههای آکادمیک کشورهای عربی و اسلامی علاقه خود به ابو عبیده به عنوان نماد مقاومت فلسطین و حمایتشان از او را ابراز کردند، یکی از بازیگران زن سوریه اظهار کرد که ترجیح میدهد صبحها صدای سخنرانی ابو عبیده را بشوند. همچنین محمد رمضان بازیگر مصری گفت که در پاسخ به درخواست رسانههای اسرائیلی برای تحریم کارهای هنریاش، در آینده در سریالی نقش ابو عبیده را بازی خواهد کرد».
در ادامه این گزارش آمده است که در پلتفرم «ایکس» نیز ویدیویی از یک برگه امتحانی با سوالاتی درباره ابو عبیده و دستاوردهای حماس در جنگ غزه به شکل گستردهای به اشتراک گذاشته شد. مهمتر از اینها گزارشهای رسانههای خبری از محبوبیت ابو عبیده است که شامل کودکان در الجزایر و اردوگاههای فلسطینیها در لبنان میشود که او را الگوی خود قرار دادند و در حالی که لباسهای نظامی و چفیه پوشیدند، حرکات او را تقلید میکنند.
نشنال اینترست نوشت از ساعات اولیه عملیات هفتم اکتبر، اظهارات ابو عبیده با انتشار تصاویر بسیار حرفهای در پیامرسان تلگرام همراه بود که در آنها نیروهای حماس در حال جنگیدن با سربازان رژیم صهیونیستی در غزه دیده میشوند. ویدیوهای ابو عبیده اولین بار در شبکه ماهوارهای «الاقصی» وابسته به حماس که دفتر آن در غزه قرار دارد و بسیاری از کانالهای تلگرامی مربوط به حماس منتشر شد.
به نوشته بالوت، این کانالهای تلگرامی، نقش مهمی در انعکاس و پخش روایت حماس ایفا کردند و با وجود اعمال محدودیتهایی بر دسترسی شبکه الاقصی و برخی کانالهای تلگرامی مرتبط با حماس، اما تحقیقات حاکی از نقش مهمی است که این رسانهها در انتشار روایت حماس از جنگ ایفا میکنند و این امر به افزایش تعامل مردمی کمک میکند و عجیب نیست که شبکه ماهوارهای الجزیره پیشگام رسانههای عربی اصلی در تبلیغ کمپین ابو عبیده است. این شبکه سخنرانیهای ضبط شده ابو عبیده را همزمان با پخششان از شبکه الاقصی، ضبط کرده و متن سخنرانیهای او را به شکل کامل منتشر میکند و علاوه بر پخش زنده، مجموعهای از ویدیوهای ضبط شده ابو عبیده را با عنوانهای هیجانانگیز در راستای تقدیر از او به عنوان قهرمان مقاومت منتشر میکند.
همچنین دیگر شبکههای خبری عربی اصلی همانند العربی که دفتر آن در قطر قرار دارد و المیادین که در لبنان است، سخنرانیهای ابو عبیده و روایت حماس از جنگ را منعکس میکنند، آنها همچنین به صورت مرتب سخنرانیهای ابو عبیده را همراه با مقالات مطبوعاتی مثبتی منتشر میکنند، روزنامهنگاران شبکه العربی ویدیوهای تبلیغاتی متعددی از ابو عبیده را تولید کرده و او را نماد مقاومت توصیف میکنند.
رسانه آمریکایی مینویسد: «در کل، روایت حماس از جنگ در بسیاری از رسانههای خبری عربی جایگاه خود را پیدا کرده و پیامهای حماس برای دسترسی راحت بسیاری از مردم منطقه منعکس میشوند و در نتیجه چنین رسانههای خبری میتوانند با گستره مردمی خود، بر افکار عمومی جهان عرب تاثیر بسیاری بگذارند».
پایگاه خبری-تحلیلی «نشنال انترست» در پایان گزارش خود نیز آورده است: «به نظر میرسد رسانهها و بیشتر مردم کشورهای عربی صرف نظر از شرایط استراتژیک این جنگ و ویرانی گسترده در غزه، روایت حماس از جنگ را تایید میکنند که طبق آن تعداد زیادی از نیروهای ارتش اسرائیل را به هلاکت رسانده، صدها دستگاه تانک و سلاحهای آنها را منهدم کرده و در نتیجه بسیج نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل برای این جنگ، تلآویو با مشکلات اقتصادی روبهرو بوده و دچار اختلافنظر سیاسی است که جامعه آن را ۲ دسته کرده است».
انفجار و آتش سوزی مهیب در پایگاه نظامی اسرائیل
حزب الله لبنان امروز (سهشنبه) حملاتی را به پایگاه «برکه ریشا» در مرزهای لبنان و اراضی اشغالی فلسطین انجام داد و همچنین آژیرهای هشدار در شهرکهای شومیرا، عرب العرامشه و زرعیت در الجلیل الغربی به صدا درآمد.
مقاومت لبنان اعلام کرد: مبارزان ما در حمایت از ملت پایدار فلسطین و مقاومت در غزه، نیروهای اسرائیلی در پایگاه برکه ریشا را با موشک هدف قرار دادند که منجر به آتش گرفتن و منهدم شدن تجهیزات در آن شد.
براساس گزارش المیادین، از حدود ۵۰ دقیقه پیش پایگاه برکه ریشا در پی حملات آتش گرفته است.
همچنین رسانههای عبری گزارش دادند: بعد از ارزیابی وضعیت امنیتی توسط ارتش اسرائیل تردد در مسیرها به سمت المناره، مسکاف عام و مرگلیوت در مرزهای لبنان متوقف شد.
به گفته رسانههای عبری، یک موشک ضد تانک به شهرک زرعیت در الجلیل الاعلی در شمال اراضی اشغالی شلیک شد.
به گزارش المیادین، رسانههای عبری گزارش دادند، همزمان با به صدا درآمدن آژیرهای هشدار در الجلیل الغربی صدای سه انفجار به گوش رسید.
مقاومت لبنان بامداد امروز هم در بیانیهای اعلام کرد: مبارزان مقاومت در حمایت از ملت پایدار فلسطین در غزه و پشتیبانی از مقاومت قهرمان و شریف، نیروهای صهیونیست در اطراف پایگاه الراهب را با توپخانه هدف قرار دادند.
مقاومت تاکید کرد این حملات مستقیم به اهداف مورد نظر اصابت کردند.
مخالفت عربستان با حذف نقش آنروا در کمکرسانی به غزه
نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل متحد با تلاشها برای حذف نقش آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در کمکرسانی به مردم غزه مخالفت کرد.
به گزارش الشرق الأوسط، عبدالعزیز الواصل اعلام کرد که کشورش قاطعانه با هرگونه تلاشها برای حذف نقش آنروا و مأموریت اعطا شده به آن را رد میکند.
نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل متحد، بار دیگر خواستار اتخاذ تمام تدابیر ممکن برای توقف جنگ و ورود کمکها به نوار غزه شد.
وی کارزار تحریکآمیز و ادامهدار رژیم صهیونیستی علیه آنروا و عزم این رژیم برای حذف آن در غزه را محکوم و بر نقش کلیدی آنروا در کاهش مشکلات آوارگان فلسطینی و ایجاد ثبات منطقهای تاکید کرد.
افزایش ۳۵ درصدی سکته قلبی صهیونیستها
تحقیقات انجام شده در سرزمین های اشغالی از افزایش میزان سکتههای قلبی در بین صهیونیستها به علت جنگ علیه نوار غزه و ترس و استرس ناشی از آن حکایت دارد.
به گزارش پایگاه خبری العهد، نتایج تحقیقات در اراضی اشغالی از افزایش چشمگیر میزان سکته های قلبی در میان صهیونیستها طی ماههای اولیه جنگ غزه حکایت دارد.
طبق تحقیقاتی که در بیمارستان «شعاری تسیدک» در قدس اشغالی به عمل آمده، شمار افرادی که در ماه های اول جنگ غزه سکته کردهاند، به شدت افزایش یافته است.
بر اساس این تحقیقات، طی سه ماه اول جنگ، میزان سکته قلبی ۳۵ درصد افزایش یافته و این در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته است.
براساس نتایج این تحقیقات، همچنین شمار افرادی که به بخش مراقبت های ویژه منتقل شدهاند، افزایش داشته و ۲۹۵ تن در جریان جنگ تحت درمان قرار گرفتهاند که این تعداد در مدت مشابه سال قبل، ۲۶۱ تن بوده است.
این نتایج حاکی است که علاوه بر آمار افزایش سکته های قلبی در میان صهیونیستها، آمار افراد مبتلا به تپش قلب نیز افزایش زیادی داشته است.
میزان مرگ و میر ناشی از سکته قلبی نیز در این بیمارستان از ۳.۴ درصد سال قبل به ۴.۳ درصد زمان جنگ کنونی افزایش داشته است.
«العاد آشر» رئیس بخش قلب این بیمارستان گفت: ما به وضوح اثرات جنگ را شاهد هستیم. نگرانی، ترس و فشار محسوس است و ما هر روز در این بیمارستان آن را می بینیم که همه این عوامل، میزان سکته های قلبی را افزایش میدهد.
شهادت دستکم ۱۰ فلسطینی دیگر در شمال نوار غزه
رژیم صهیونیستی از بامداد امروز دوشنبه مناطق شمال نوار غزه را هدف بمباران و گلوله باران خود قرار داده است. در حمله ارتش این رژیم به اردوگاه «جبالیا» در شمال نوار غزه، یک زن شهید و یک تن دیگر زخمی شد و عملیات جستجو برای پیدا کردن قربانیان از زیر آوارها همچنان ادامه دارد.
جنگنده های رژیم صهیونیستی منطقه «بیت لاهیا» در شمال نوار غزه را نیز هدف قرار دادند و در نتیجه آن، پنج شهروند فلسطینی زخمی و با شرایط وخیم به بیمارستان «کمال عدوان» منتقل شدند. هفت فلسطینی نیز در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به یک منطقه مسکونی در خیابان «الهوجا» در اردوگاه جبالیا و ۲ فلسطینی دیگر هم طی بمباران منزلی در شمال نوار غزه شهید و به این بیمارستان منتقل شدند.
اشغالگران شهر خانیونس در جنوب نوار غزه را نیز بار دیگر هدف حملات توپخانهای خود قرار دادند.
جنگندههای رژیم صهیونیستی دوشنبه شب نیز منزلی مسکونی را در نزدیکی بیمارستان اروپایی غزه در شرق خان یونس بمباران کرده بودند که به شهادت ۱۰ فلسطینی و زخمی شدن شمار دیگری منجر شده بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.