رأی شورای امنیت علیه عملیات انصارالله در دریای سرخ

اعضای شورای امنیت سازمان ملل با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: « اعضای شورای امنیت حملات حوثی ها (انصارالله یمن) علیه کشتیرانی تجاری در دریای سرخ را به شدت محکوم کردند» و خواستار توقف فوری آن شدند.
کد خبر: ۱۲۲۷۸۱۲
|
۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۱ 19 March 2024
|
3931 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از سازمان ملل، در بیانیه شورای امنیت سازمان ملل که دوشنبه شب به وقت محلی منتشر شد، آمده است: «اعضای شورای امنیت حملات حوثی ها علیه کشتی های تجاری در دریای سرخ از جمله حمله ۶ مارس به کشتی "ام وی ترو کانفیدنس"

MV True Confidence) که به طور غم انگیزی منجر به کشته شدن دو ملوان فیلیپینی و یک ملوان ویتنامی و نیز حداقل چهار دریانورد دیگر مجروح شدند، را به شدت محکوم کردند.»

در این بیانیه آمده است: اعضای شورای امنیت همچنین حمله ۱۸ فوریه به کشتی تجاری روبی مار ( MV Rubymar) را که متعاقباً در ۲ مارس در نتیجه آسیب ناشی از حمله غرق شد، محکوم کردند.

در این بیانیه آمده است: اعضای شورا تاثیرات منفی این حملات را مورد توجه قرار دادند و تاکید کردند که کشتی غرق شده برای کشتی‌هایی که از منطقه عبور می‌کنند، خطر ناوبری دارد.

در بیانیه شورای امنیت آمده است: اعضای شورا بر اهمیت اجرای کامل قطعنامه ۲۲۱۶ (۲۰۱۵) و قطعنامه های بعدی تاکید کردند. آنها خواستار همکاری عملی، از جمله با دولت یمن برای جلوگیری از دستیابی حوثی ها به تسلیحات و تجهیزات مربوطه برای انجام حملات بیشتر شدند و تاکید کردند که همه کشورهای عضو باید به تعهدات خود در رابطه با تحریم تسلیحاتی هدفمند پایبند باشند.

در بیانیه شورای امنیت آمده است: اعضای شورا خواستار آزادی فوری کشتی گلکسی لیدر ( MV Galaxy Leader ) و خدمه آن شدند که اکنون بیش از ۱۰۰ روز است که به طور غیرقانونی در بازداشت هستند.

در این بیانیه همچنین بیان شده است: اعضای شورای امنیت بر اهمیت مسیر دریایی دریای سرخ برای تلاش‌های بشردوستانه در یمن و فراتر از آن، و همچنین برای صنعت ماهیگیری محلی که از معیشت یمنی ها حمایت می‌کند، تاکید کردند.

در ادامه این بیانیه آمده است: اعضای شورا خواستار آن شدند که تمامی حملات حوثی ها علیه کشتی های تجاری و تجاری که از دریای سرخ و خلیج عدن عبور می کنند، بر اساس قوانین بین المللی و مطابق با قطعنامه ۲۷۲۲ (۲۰۲۴) فوراً متوقف شود.

شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه خود آورده است: اعضای شورا مجدداً تأکید کردند که اعمال حقوق و آزادی‌های دریانوردی توسط کشتی‌های تجاری و تجاری همه کشورهایی که از دریای سرخ و باب المندب عبور می‌کنند، مطابق با قوانین بین‌المللی، باید رعایت شود. در همین راستا، اعضای شورا نسبت به تأثیر تصمیم ۴ مارس حوثی ها هشدار دادند که ادعا می کند کشتی ها را ملزم به دریافت مجوز از سازمان امور دریایی خود قبل از ورود به آب های یمن برای آزادی دریانوردی تجاری و عملیات بشردوستانه می کند.

در ادامه بیانیه شورای امنیت سازمان ملل آمده است: اعضای شورا بر لزوم جلوگیری از سرایت بیشتر درگیری در منطقه و تاثیر آن بر امنیت و ثبات منطقه و فراتر از آن و ضرورت رسیدگی به علل ریشه‌ای که به تنش‌های منطقه‌ای و برهم زدن امنیت دریایی کمک می‌کند، برای اطمینان از واکنش سریع، کارآمد و مؤثر تاکید کردند.

شورای امنیت در پایان بیانیه خود آورده است: اعضای شورا بر احتیاط و خویشتن داری برای جلوگیری از تشدید بیشتر اوضاع در دریای سرخ و منطقه گسترده تر تاکید و تلاش های دیپلماتیک تقویت شده توسط همه طرف ها را برای این منظور، از جمله حمایت مستمر از گفتگو و روند صلح یمن تحت نظارت سازمان ملل تشویق کردند.

به گزارش ایرنا، پایگاه‌های نظامی ایالات متحده آمریکا در عراق و سوریه از ۱۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۲۵ مهرماه ۱۴۰۲) هدف حملات پهپادی، راکتی و موشکی قرار گرفته اند. گروههای مقاومت اسلامی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) از جمله در عراق و سوریه و نیز نیروهای یمنی به دنبال اقدام رژیم اسرائیل در تلافی عملیات طوفان الاقصی و بمباران نوار غزه و حمایت واشنگتن از این حملات، به آمریکا  هشدار داده اند که پایگاه‌های آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار خواهند داد.

ارتش یمن در حمایت از مقاومت ملت فلسطین در نوار غزه چند کشتی اسرائیلی یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ و تنگه باب‌المندب هدف قرار داده است و می گوید  نیروهای ارتش این کشور متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل، حملات خود به غزه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

نیروهای ارتش یمن در عین حال تاکید کرده‌اند که کشتیرانی در خیلج عدن و دریای سرخ برای سایر کشتی ها آزاد است و آنها از امنیت کامل برخوردار هستند.

 آمریکا و انگلیس با همراهی ۸ کشور دیگر، ۲۱ دی ماه جاری برابر با ۱۱ ژانویه ۲۰۲۴ در پی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، به مواضع انصارالله یمن حمله کردند.

شورای امنیت سازمان ملل ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲ برابر با ۱۰ ژانویه ۲۰۲۴، قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و ژاپن را با شماره ۲۷۲۲ علیه انصارالله یمن درباره حملات در دریای سرخ بدون اشاره به دلیل اصلی این حملات و حمایت‌های واشنگتن از رژیم اسرائیل در بمباران غزه، تصویب کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ۱۶ فوریه (۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲) اعلام کرد تحریم‌هایی که ایالات متحده آمریکا به دلیل حملات حوثی ها (انصارالله) یمن به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ علیه این گروه اعمال کرده است، از امروز وارد مرحله اجرایی شد.

وزارت امور خارجه آمریکا نیز ۱۷ فوریه (۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۲) در پی اجرای دور جدید تحریم ها علیه انصارالله یمن از سوی وزارت خزانه داری این کشور، این جنبش را گروه تروریستی جهانی اعلام کرد.

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۱ و با هدف تسهیل در مذاکرات صلح یمن، نام جنبش انصارالله را از فهرست تروریستی واشنگتن خارج کرده بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟