بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و هفتاد و سومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز گشته و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که بحث درباره عملیات نظامی اسرائیل در رفح «فوری» است و در حال برنامه ریزی برای تعیین زمان مذاکرات با تل آویو در واشنگتن هستیم.
«کارین ژان پی یر» سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: « دفتر نخست وزیر اسرائیل موافقت کرده است که جلسه اختصاص داده شده به رفح را دوباره برنامه ریزی کند. »
سخنگوی کاخ سفید با بیان اینکه بحث در مورد رفح «فوری» است، اضافه کرد: «ما اکنون در حال کار بر روی یک تاریخ مناسب هستیم که برای هر دو طرف مفید باشد.»
پیش از این، تارنمایی آمریکایی اکسیوس به نقل از چهار مقام آمریکایی و اسرائیلی اعلام کرد: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، قصد دارد تا اوایل هفته آینده دو مقام ارشد اسرائیلی را برای گفتگو در کاخ سفید درباره عملیات نظامی احتمالی در رفح به واشنگتن بفرستد.
این درحالی است که روز دوشنبه نتانیاهو سفر همین افراد به واشنگتن را در اعتراض به وتو نکردن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار آتش بس در غزه و آزادی گروگان های حماس بود، لغو کرد.
دفتر نتانیاهو در بیانیه ای اعلام کرد: آمریکا از مواضع قاطع خود عقب نشینی کرده است و هیات اسرائیلی به واشنگتن نخواهد رفت. این اقدام آمریکا به تلاشها برای آزادی اسرا لطمه میزند؛ زیرا حامل پیامی برای حماس است که فشارهای بینالمللی اجازه دستیابی به توافق آتشبس بدون آزادی اسرا را خواهد داد.
پیامدهای ناشی از سفر لغو شده و بن بست در مذاکرات مربوط به گروگان گیری به روابط پیچیده میان نتانیاهو و دولت بایدن دامن زد.
یک مقام آمریکایی گفت: "دفتر نخست وزیر اسرائیل اعلام کرده که علاقمند به برنامهریزی مجدد جلسه اختصاص داده شده به رفح است."
این مقام آمریکایی افزود: ما درحال کار با آنها برای تعیین تاریخ مناسب هستیم. دفتر نخست وزیر اسرائیل با ما در تماس است تا برنامه را تغییر دهیم. این سفر به احتمال زیاد به زودی خواهد بود اما من تاریخی برای اعلام ندارم."
انتظار می رود نتانیاهو، «ران درمر» وزیر امور استراتژیک و «تزاچی هانگبی» مشاور امنیت ملی را به واشنگتن بفرستد.
سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد ۷۰ درصد از جمعیت شمال غزه با گرسنگی فاجعه بار روبرو هستند اما ارائه کمک های حیاتی به این منطقه با مانع مواجه است.
استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس گزارش برنامه جهانی غذا، تقریباً ۷۰ درصد از جمعیت شمال غزه با گرسنگی فاجعه بار روبرو هستند.
دوجاریک تصریح کرد: با این حال، تلاشها برای ارائه کمکهای حیاتی به شمال این منطقه به دلیل محدودیتهای دسترسی و درگیریهای جاری با مانع مواجه شده است.
او گفت: در این ماه، برنامه جهانی غذا توانسته است تنها ۱۱ کاروان را به شمال غزه بفرستد و برای حدود ۷۴ هزار نفر غذا ارائه کند.
سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد: با توجه به نیازهای عظیم، تحویل روزانه برای توقف قحطی مورد نیاز است.
منابع رسانهای عبری زبان پاسخ موشکی صبح امروز (چهارشنبه) حزبالله لبنان به جنایت صهیونیستها در شهرک «الهباریه» را «سختترین صبح» رژیم اشغالگر در شمال سرزمینهای اشغالی توصیف کردند.
رسانههای صهیونیستی در این باره نوشتند: امروز سختترین صبح در شمال بهویژه در «کریات شمونه» را از ابتدای جنگ تاکنون تجربه کردیم.
این رسانههای گزارش دادند: خسارتهای زیادی به کریات شمونه وارد شده است و راکتها و موشکهای زیادی به داخل این شهرک اصابت کرد.
رسانههای عبری همچنین گزارش دادند: اینها موشکهایی نبودند که ما در ماههای اخیر به دیدن آنها عادت کرده بودیم، بلکه موشکهای سنگین هستند.
طبق گزارش این رسانهها، بر اثر اصابت موشک به بیش از ۲۰ آپارتمان در یک محله آسیب وارد شده است.
رژیم صهیونیستی بامداد امروز ساختمان «جمعیت پزشکی اسلامی» در شهرک الهباریه در جنوب لبنان را هدف حمله هوایی قرار داد. این حمله تاکنون دستٰکم هفت شهید در پی داشته است.
حزبالله لبنان صبح امروز در بیانیهای بر پاسخ حتمی به جنایت رژیم صهیونیستی در شهرک الهباریه تاکید کرد.
حزبالله بلافاصله در واکنش اولیه به جنایت شهرک «الهباریه» شهرک «کریات شمونه» را موشک باران کرد.
شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه گزارش داد که بیش از ۳۰ موشک از لبنان به سمت منطقه «الجلیل علیا» در شمال سرزمینهای اشغالی پرتاب شد.
این حمله یک کشته و چند زخمی نیز برجای گذاشت.
وزارت امور خارجه روسیه تاکید کرد قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت سازمان ملل درباره جنگ غزه که در آن برای برقراری فوری آتشبس و دسترسی به کمکهای بشردوستانه درخواست شده برای همه طرفها الزامآور است.
شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه پیشنویس قطعنامه ۲۷۲۸ که خواستار «آتشبس فوری در غزه در طول ماه رمضان، آزادی فوری و بیقیدوشرط تمام گروگانها و تضمین دسترسی بشردوستانه» میشود، تصویب کرد.
۱۴ کشور به این قطعنامه رأی مثبت دادند و آمریکا هم برخلاف دفعات پیشین، آن را وتو نکرد و رأی ممتنع داد.
این در حالی است که سه روز قبل از آن در روز جمعه سوم فروردین روسیه و چین پیشنویس قطعنامه آمریکا درباره غزه را که بندهای آن بهصورت یکطرفه به نفع رژیم صهیونیستی بود، وتو کردند.
پیشنویس این قطعنامه پیشنهادی آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل درباره غزه با ۱۱ رای موافق، سه رای مخالف از جمله وتوی روسیه و چین و مخالفت الجزایر و همچنین یک رأی ممتنع گویان، رأی نیاورد.
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای اعلام کرد روسیه و چین به این دلیل این وتو را علیه این قطعنامه پشتیبانی شده از سوی آمریکا ارائه کردند چون تنها به «ضرورتی کلی» برای متوقف کردن جنگ ذیل شرط سفت و سخت آزاد شدن گروگانها (اسرای صهیونیست) اشاره کرده بود.
همچنین در این بیانیه اعلام شد این پیشنویس در حالی صحبت از محکومیت گروه فلسطینی حماس و توصیف آن به عنوان یک «سازمان تروریستی» کرده که هیچ اشارهای به اسرائیل به عنوان یک «قدرت اشغالگر» و تخطیهای متعددش از الزامات بشردوستانه نکرد.
وزارت امور خارجه روسیه تصریح کرد: «طرف روسی انتظار دارد قطعنامه الزامآور ۲۷۲۸ شورای امنیت سازمان ملل منجر به کاهش خشونت در غزه، از جمله جلوگیری از عملیات اسرائیل در شهر رفح، آزاد شدن گروگانها، (و) افزایش عرضه کمک های بشردوستانه به غیرنظامیان این بخش شود.»
رئیس جنبش حماس در خارج، امروز (چهارشنبه) در سخنانی تاکید کرد که مقاومت فلسطین هم میدان نبرد و هم مذاکرات با رژیم صهیونیستی را با صلابت مدیریت میکند و پیش میبرد.
«خالد مشعل» رئیس جنبش حماس در خارج در سخنانی در اردن گفت: این نبرد چهره زشت دشمن را در عرصه بینالمللی آشکار کرد و پیش از عملیات طوفان الاقصی در عرصه بینالمللی و افکار عمومی بینالمللی چنین تغییری ایجاد نشده بود.
طبق گزارش شبکه «القدس»، وی درباره حمایتهای مردمی از ملت فلسطین در نوار غزه و گروههای مقاومت اظهار کرد: میلیونها نفر برای فلسطین به خیابانها آمدند و ما میخواهیم این روند ادامه یابد و این مستلزم سازماندهی، انگیزه، مدیریت و همچنین نهادینهسازی است.
خالد مشعل افزود: ما در مذاکرات بر توقف تجاوز، عقبنشینی از غزه، بازگرداندن آوارگان به مکانهای خود، بهویژه در شمال غزه، و ارائه تمام کمکهای لازم، سرپناه، بازسازی و پایان محاصره اصرار داریم.
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که به این اهداف نرسیدیم اسیران آنها (رژیم صهیونیستی) را آزاد نخواهیم کرد و مانند تحولات میدانی، نبرد مذاکره را با صلابت و مانور سیاسی خوب مدیریت میکنیم.
رئیس جنبش حماس در خارج ادامه داد: چالشها بزرگ است، تهدیدها علیه غزه و مسجد الاقصی ادامه دارد و در پایان ماه رمضان تهدیداتی وجود خواهد داشت و ما با یک نبرد بیپایان مواجه هستیم.
خالد مشعل در پایان تاکید کرد: حال مقاومت بهرغم شدت نبرد خوب است و برادران شما در غزه با دشمن مقابله میکنند و عملیاتها در قلب قدس و کرانه باختری نیز در حال افزایش است. این یک نبرد تاریخی است، موازنه قوا به نفع ما نیست، اما خدا با ماست و بعد از آن ملت ما و حقیقت و عدالت با ماست.
وزارت بهداشت غزه امروز (چهارشنبه) از یورش ارتش رژیم صهیونیستی به مجتمع پزشکی ناصر در خانیونس خبر داد.
در ادامه حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستانهای غزه، وزارت بهداشت فلسطین در غزه روز چهارشنبه اعلام کرد «ارتش اسرائیل وارد مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس شده است».
طبق گزارش خبرگزاری شهاب، ارتش رژیم صهیونیستی از آوارگان و کادر درمان خواسته است که این مجتمع را ترک کرده و به رفح بروند.
ارتش رژیم صهیونیستی پیش از این نیز به چند بیمارستان در نوار غزه از جمله الشفا یورش برده و بیماران و آوارگان پناه گرفته در آن را به شهادت رسانده بود.
ارزیابی گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین که جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه را نسلکشی دانست، با حمایت گسترده کشورها در این سازمان همراه شد.
«فرانچسکا آلبانیز» گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری فلسطین در یک سخنرانی در شورای حقوق بشر این سازمان بیان کرد که کشورهای جهان باید تحریم تسلیحاتی و تحریمهای دیگر را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کنند.
آلبانیز که روز سهشنبه گزارش خود درباره غزه را به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو ارائه کرد، در گزارش خود نتیجه گیری کرد رژیم صهیونیستی در حال اجرای نسل کشی در این باریکه است.
رژیم صهیونیستی در پی ارائه این گزارش آلبانیز یافتههای گزارش او را رد کرد؛ در حالی که فشارهای بینالمللی بر این رژیم به منظور متوقف کردن جنگ هر چه بیشتر افزایش مییابند.
آلبانیز در گزارش خود نوشت: «بر اساس دلایل متقن میتوانیم باور کنیم که از آستانه ارتکاب جنایت نسل کشی علیه فلسطینیها به عنوان یک گروه در غزه گذر کرده است.»
در پی قرائت این گزارش دهها دیپلمات شامل عمدتا دیپلماتهای ارشد کشورهای عرب و مسلمان و همچنین حوزه آمریکای لاتین از گزارش و اقدامات آلبانیز حمایت کردند.
پاکستان به نمایندگی از سازمان همکاری اسلامی از درخواست او برای وضع تحریم تسلیحاتی و تحریمهای دیگر علیه رژیم صهیونیستی حمایت کرد.
نماینده اسلام آباد گفت: «ما شجاعت شما در مستند ساختن اقداماتی که منجر به اجرای نسل کشی در غزه میشوند را ستایش میکنیم. فشار خطرناک و بیرحمانه نیروهای اشغالگر برای رقم زدن یک راهحل نهایی برای مساله فلسطین همچنان که نیروهای آن همچون کرکس شهر رفح را احاطه می کنند و به غصب حریصانه و بی وقفه اراضی در نوار غزه ادامه می دهند برای همه واضح است.»
همچنین دیپلمات مصر به نمایندگی از گروه کشورهای عربی بر حمایت از ماموریت آلبانیز تاکید و تصریح کرد که این کشورها نگرانی شدیدی درباره «حمله نظاممند و سازمانیافته اسرائیل به منظور غیرقابل سکونت کردن نوار غزه» دارند.
قطر نیز به نمایندگی از شورای همکاری خلیج فارس از آلبانیز به خاطر گزارشش تشکر و از جامعه بینالمللی درخواست کرد «به نسلکشی که از سوی ماشین جنگی اسرائیل در حال ارتکاب یافتن است پایان دهند.»
آلبانیز در سخنرانی خود به نهاد حقوق بشری سازمان ملل گفت رژیم صهیونیستی «غزه را از بین برده است.»
او بیان کرد: «وقتی نیت اجرای نسلکشی این طور متظاهر و نمایان در غزه است ما نمیتوانیم از آن چشمپوشی کنیم. ما باید با نسلکشی مواجه شویم. ما باید جلوی آن را بگیریم و آن را مجازات کنیم. نسلکشی در نوار غزه به مثابه افراطیترین مرحله اجرای فرآیند دیرینه استعماری-شهرکی برای پاکسازی بومیان فلسطینی است.»
به نوشته «خبرگزاری فرانسه»، روسیه اعلام کرد از مشاهده عملیات نظامی رژیم صهیونیستی که در آن «زیرساخت غیرنظامی هدف گرفته میشود متحیر است» و چین نیز تاکید کرد برای تسهیل مذاکرات صلح آمادگی دارد.
اتحادیه اروپا نیز خواستار «تحقیقات مناسب و مستقل درباره همه اتهامات» شد و گفت که از مشاهده تلفات غیرنظامیان در غزه «وحشت زده» است اما حق ادعایی «دفاع شخصی» اسرائیل را به رسمیت میشناسد.
سخنرانی آلبانیز درباره گزارش خود در پایان با تشویق گسترده همراه شد در حالی که نمایندگان رژیم صهیونیستی و آمریکا در این جلسه حضور نداشتند.
رژیم صهیونیستی که شدیدا با گزارشهای آلبانیز مخالفت میکند این گزارش اخیر او را نیز فورا رد و «وارونهسازی وقیحانه واقعیت» توصیف کرد. ایالات متحده آمریکا نیز ماموریت او را «مغرضانه علیه اسرائیل» خواند.
«بازل السورانی» وکیل مرکز حقوق بشر فلسطین از این گزارش استقبال و تاکید کرد: «اجازه دادن به اجرای نسلکشی نه فقط بر فلسطینیها بلکه بر همه انسانهای سراسر جهان تاثیر می گذارد. اگر اسرائیل در حال ارتکاب نسلکشی بدون پاسخگو بودن باشد نمیدانیم فردا باز کدام طرف با دستاویز قرار دادن نسل کشی اسرائیل بگوید که من هم میتوانم بدون پاسخگو بودن مرتکب نسلکشی شوم.»
روزنامه گاردین روز چهارشنبه در گزارشی نوشت که با افزایش نشانههای بیمیلی (رژیم) اسرائیل برای اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتشبس فوری در غزه، بیش از یک صد نماینده مجلس عوام و اعیان انگلیس طی نامهای مشترک به وزیر امور خارجه این کشور خواستار تحریم تسلیحاتی اسرائیل شدند.
در این نامه که توسط خانم زهرا سلطانه نماینده حزب کارگر تنظیم و از سوی ۱۰۷ نماینده مجلس عوام و ۲۷ نماینده مجلس اعیان امضاء شده& آمده است که «تجارت معمول» برای صادرات تسلیحات بریتانیا به اسرائیل «کاملاً غیرقابل قبول» است، زیرا از تسلیحات ساخت بریتانیا در غزه استفاده میشود.
نویسندگان نامه تصریح کردند: «امروز، مقیاس خشونتی که ارتش اسرائیل مرتکب می شود بسیار مرگبار است، اما دولت بریتانیا از انجام هرگونه پاسخی ناکام مانده است».
این نامه درحالی منتشر شد که شورای امنیت سازمان ملل متحد دیروز (دوشنبه) پس از نزدیک به ۶ ماه از آغاز جنگ علیه غزه و شهادت دهها هزار فلسطینی، قطعنامه درباره حمایت از آتشبس فوری در این باریکه را تصویب کرد.
در این قطعنامه از تمام طرفها خواسته شده که به توقف فوری درگیریها در ماه رمضان احترام بگذارند اما جنایات رژیم اشغالگر علیه مردم مظلوم فلسطین، باوجود تصویب این قطعنامه، کماکان ادامه دارد.
این رژیم تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و ضمن بمباران این باریکه اجازه ورود کمکهای امدادی برای غیرنظامیان را نمیدهد. بر اساس گزارشها، تاکنون افزون بر ۳۲ هزار فلسطینی شهید و بیش از ۷۴ هزار نفر دیگر مجروح شدهاند
دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس به رژیم صهیونیستی هشدار داده است که اگر اجازه ورود کمکهای بشردوستانه به غزه را ندهد و تابع قوانین بینالمللی نباشد، همکاریهای تسلیحاتی با این رژیم متوقف خواهد شد.
گفته میشود کامرون در مذاکرات اخیر به مقامات اسرائیلی گفته است که اگر زندانیان حماس در اسرائیل (فلسطین اشغالی) از دسترسی به ملاقات با صلیب سرخ محروم شوند، ممکن است «تحریمهای تسلیحاتی» وضع شود.
بر اساس گزارش گاردین، شمار فزایندهای از سازمانهای حقوق بشری نیز خواستار توقف همکاریهای تسلیحاتی انگلیس با رژیم صهیونیستی شدهاند. خانم سلطانه در این باره تصریح کرد: با توجه به اینکه اسرائیل قطعنامه آتش بس شورای امنیت سازمان ملل را نادیده گرفته است، دولت بریتانیا باید از حقوق مردم فلسطین حمایت کند، به درخواست ۱۳۰ نماینده فراحزبی توجه کند و فوراً به فروش تسلیحات به اسرائیل پایان دهد.
افزایش شمار شهدای غزه به ۳۲هزار و ۴۹۰ تن
امروز چهارشنبه، وزارت بهداشت غزه، تازهترین آمار شهدا و مجروحان فلسطینی در نتیجه تجاوزات رژیم صهیونیستی را منتشر و اعلام کرد، در ۲۴ ساعت گذشته، هشت مورد کشتار توسط رژیم صهیونیستی در نوار غزه انجام شد که در نتیجه آن ۷۶ تن شهید و ۱۰۲ تن دیگر مجروح شدند؛ از آغاز جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه در هفتم اکتبر گذشته تاکنون ۳۲هزار و ۴۹۰ فلسطینی شهید و ۷۴ هزار و ۸۸۹ تن دیگر مجروح شدند.
منابع خبری امروز نیز گزارش دادند که رژیم اشغالگر صهیونیستی مناطق مختلف غزه را بمباران کردند و تنها در استان رفح ۱۱ فلسطینی به شهادت رسیدند.
سناتور آمریکایی: صادرات سلاح به تلآویو باید مشروط شود
کریس مورفی، نماینده مجلس سنای آمریکا روز سهشنبه (به وقت محلی) خواستار مشروط شدن صادرات سلاحهای آمریکایی به رژیم صهیونیستی شد.
نشریه پولیتیکو در گزارشی به اظهارنظر مقامهای آمریکایی درباره واکنش رژیم صهیونیستی به قطعنامه برقراری آتشبس شورای امنیت پرداخت.
پولیتیکو در گزارش خود به نقل از سناتور کریس مورفی، نوشت: ما معتقد نیستیم که (رژیم) اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متعهد باشد.
این سناتور آمریکایی افزود: با وجود تصویب قطعنامه شورای امنیت درباره لزوم برقراری آتشبس در غزه، بعد از این، واشنگتن نباید سلاحهای بیشتری به اسرائیل بدهد و باید ارسال سلاحها را به پیشرفت در روند ارسال کمکهای بشردوستانه مشروط کند.
باشگاه اسرای فلسطینی: ۳ هزار و ۵۵۸ تن در بازداشت اداری رژیم صهیونیستی هستند
باشگاه اسرای فلسطینی در گزارشی اعلام کرد که از آغاز عملیات طوفان الاقصی، شمار فلسطینیانی که به نام بازداشت اداری در بند رژیم صهیونیستی هستند، افزایش چشمگیری یافته و به ۳ هزار و ۵۵۸ تن رسیده است.
به گزارش تارنمای عرب ۴۸، باشگاه اسرای فلسطینی اعلام کرد که رژیم اشغالگر همچنان و بی سابقه به افزایش بازداشت اداری ادامه میدهد، به طوری که شمار بازداشت شدگان اداری تا پایان بهمن ماه گذشته به ۳ هزار و ۵۵۸ تن رسید.
بر اساس این گزارش، شمار موارد بازداشت اداری در میان اسرای زن فلسطینی نیز به طور فزایندهای نسبت به گذشته افزایش داشته و به ۱۹ مورد رسیده است.
بازداشت اداری در واقع به زندانی کردن بدون اتهام مشخص و بدون محاکمه گفته میشود که از سوی رژیم صهیونیستی اجرا میشود.
رژیم صهیونیستی برای بازداشت غیرنظامیان فلسطینی بدون اتهام مشخص و بدون محاکمه، به سیاست «بازداشت اداری» متوسل میشود که این امر فرد زندانی و وکیل او را از آگاهی از دلایل بازداشت محروم میکند و در بیشتر موارد، منجر به تجدید بازداشت برای چند بار متوالی میشود.