بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و نود و سومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
" آندریا دی دومنیکو، رئیس دفتر هماهنگی امور بشردوستانه در خاک فلسطین گفت: سازمان ملل روز چهارشنبه یک درخواست جهانی ۲.۸ میلیارد دلاری برای کمک به فلسطینیان در غزه و کرانه باختری اشغالی را مطرح خواهد کرد.
به گزارش "الجزیره انگلیسی، دی دومنیکو افزود : ۹۰ درصد این کمک به غزه اختصاص داده خواهد شد.
وی افزود که طرح اولیه برای کمک به غزه در سال جاری چهار میلیارد دلار بود، اما با توجه به "توانایی محدود" توزیع کمک های بشردوستانه، این بودجه کاهش یافت.
«بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی سهشنبه نسبت به شرایط وخیم اقتصادی در سرزمین های تحت اشغالی این رژیم هشدار داد.
اسموتریچ در نامهای به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و مقامات بلندپایه صهیونیست در آن نسبت به وخامت اوضاع اقتصادی اسرائیل ابراز نگرانی کرده است.
خبرگزاری سما به جزییات بیشتر این نامه اشاره نکرده است.
گردشگری و توریسم سهم زیادی از درآمدهای اقتصادی اسرائیل دارد. بنا بر اعلام بانک مرکزی، تل آویو در سال گذشته نزدیک به هفت میلیارد دلار از این محل درآمد داشته است. پس از حمله به غزه ورود توریست ۸۰ درصد کاهش داشته است و از زمان حمله به کنسولگری ایران این میزان به صفر رسیده است.
بندر ایلات مهمترین مرکز واردات و صادرات رژیم صهیونیستی است که تحت تاثیر حملات انصارالله یمن به حالت نیمه تعطیل درآمده است با توجه به خودداری شرکتهای بیمه از دادن خدمات به کشتیهایی که از تنگه باب المندب تردد می کنند و هزینه چند برابری دور زدن این تنگه، دولت اشغالگر صهیونیست تصمیم گرفته که این افزایش هزینه را فقط برای کشتیهایی که حامل مایحتاج اساسی هستند، متقبل شود.
از طرفی صادرات اقلام کشاورزی و گل تقریبا متوقف شده است و این محصولات در حال خراب شدن هستند، نکته حائز اهمیت این است که پس از حمله به کنسولگری ایران، هیچ کشتی کانتینری یخچال دار وارد بندر ایلات نشده است و عملا در این مدت صادرات دریایی اقلام کشاورزی رژیم صهیونیستی به صفر رسیده است.
منابع رژیم صهیونیستی سه شنبه شب اعلام کردند که امروز ۱۵۰ موشک از جنوب لبنان به پایگاههای ارتش رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی شلیک شده است.
نیروهای حزبالله لبنان بار دیگر با شلیک موشک، شهرکها و مواضع نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادند.
منابع رسانهای امروز (سهشنبه) نیز از هدف قرار گرفتن پایگاه استراتژیک «میرون» در شمال سرزمینهای اشغالی با چند موشک خبر دادند.
حزب الله سهشنبه شب شهادت یکی از اعضای خود در حمله رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان را تأیید کرده است
حزبالله اعلام کرد که « «محمد حسین مصطفی شحوری»» ملقب به «جابر» از اعضای این جنبش در راه قدس به شهادت رسیده است.
براساس این گزارش وی از ساکنان دهستان «الشهابیه» در جنوب لبنان و متولد سال ۱۹۹۴بوده است.
در همین راستا، جنبش امل از متحدان حزب الله لبنان از شهادت یکی از رزمندگان خود به نام «حسین قاسم کرشت» در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به شهرک «عین بعال» در جنوب لبنان خبر داد.
عضو دفتر سیاسی جنبش حماس در لبنان با تأکید بر حق ملت فلسطین برای دفاع از سرزمین خود، گفت که حوادث کرانه باختری ارتباطی به ایران ندارد.
«بسّام خلف» عضو دفتر سیاسی حماس در لبنان در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک با اشاره به تشدید اوضاع کرانه باختری، افزود، رژیم صهیونیستی طرح کوچاندن فلسطینیان از منطقه را دنبال می کنند و شهرکنشینان سعی دارند تحت حمایت شدید نظامیان صهیونیست، فلسطینیان را از سرزمین خود بیرون کنند.
وی از عدم برخورد جدی و فوری مسئولان فلسطینی با این مسئله ابراز تأسف و از موضع ضعیف آنها در قبال حوادث کرانه باختری انتقاد کرد.
خلف همچنین گفت که حوادث کرانه باختری ارتباطی به ایران ندارد و دفاع از سرزمین، حق ملت فلسطین است.
وی درباره اوضاع غزه نیز ادامه داد که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی به دنبال طولانیکردن جنگ در غزه با هدف جلوگیری از سقوط کابینه افراطی خود است و در موضوع تبادل اسرا نیز مذاکرات را جدی نگرفته است.
این عضو حماس تصریح کرد که آمریکا به دلیل آنکه در جنگ علیه غزه مشارکت دارد، نمیتواند میانجی بیطرفی باشد.
وی افزود: حماس پیشنهادات رژیم صهیونیستی در خصوص تبادل اسرا را رد کرد چرا که شامل برقراری آتشبس دائمی در غزه، بازگشت آوارگان به شمال غزه و آزادسازی اسرا در مرحله نخست نبود.
خلف درباره درخواست حماس نیز گفت که این جنبش خواستار آزادی ۳۰ فلسطینی دارای حبس ابد در ازای آزادی هر یک نظامی زن و آزادی ۵۰ اسیر در ازای آزادی هر یک نظامی دیگر است.
سازمان دفاع مدنی فلسطین در غزه امروز (سه شنبه) اعلام کرد پیکرهای ۱۵ فلسطینی که بر اثر حملات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف شهر خان یونس به شهادت رسیده بودند از زیر آوار خارج شدند.
سازمان دفاع مدنی غزه با انتشار بیانیه ای تأکید کرد: پیکرهای ۱۵ شهید با سنین مختلف از جمله چند کودک در مناطق مختلف خان یونس از زیر آوار خارج شد.
دفاع مدنی فلسطین تأکید کرد: این پیکرها متعلق به فلسطینی هایی است که در جریان تجاوز ارتش رژیم صهیونیستی به این منطقه به شهادت رسیده بودند.
این نهاد امداد رسان تأکید کرد پیکرهای مذکور، به دلیل باقی ماندن در راهها و زیر آوار، تجزیه شده یا در آستانه تجزیه شدن بودند.
سازمان دفاع مدنی فلسطین در نهم آوریل جاری نیز اعلام کرد به دنبال خروج نظامیان اشغالگر از مناطقی در نوار غزه، پیکرهای ۴۰۹ شهید را در خان یونس و همچنین مجتمع بیمارستانی شفا و اطراف آن در شهر غزه از زیر آوار خارج کرده است.
این نهاد فلسطینی خاطرنشان کرد که نیروهایش همچنان به تلاش برای یافتن و خارج کردن پیکرهای شهدا در شهر خان یونس ادامه می دهند.
به گفته دفاع مدنی فلسطین، شمار زیادی از اهالی غزه مفقود شدن فرزندان و عزیزانشان در دوره اشغال مناطق مختلف این باریکه توسط رژیم صهیونیستی را اعلام کرده اند. همچنین پیکرهای دهها شهید در زیر آوار خانه های ویران باقی مانده است.
جنبش حزبالله لبنان در ادامه حملات علیه مواضع رژیم صهیونیستی، امروز (سه شنبه) پایگاه نظامی «برکه ریشا» در شمال فلسطین اشغالی و یک شهرک صهیونیستی را هدف قرار داد.
جنبش حزبالله لبنان از حمله به پایگاه نظامی برکه ریشا در شمال فلسطین اشغالی خبر داد.
مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد که رزمندگان آن محل استقرار نظامیان صهیونیست در اطراف این پایگاه را با راکت هدف قرار دادند.
همچنین المیادین گزارش داد که رزمندگان حزبالله یکی از مواضع صهیونیستها در اصبع الجلیل را هدف قرار دادند.
رسانههای رژیم صهیونیستی نیز از زخمی شدن سه شهرکنشین بر اثر اصابت موشک یا پهپاد به «بیت هیلل» در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی خبر دادند.
در همین ارتباط کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی از زخمی شدن سه صهیونیست بر اثر انفجار یک پهپاد در بیت هیلل خبر داد.
برخی منابع صهیونیستی نیز گزارش دادند که شهرک صهیونیستی «مسکاف عام» در مرز لبنان هدف قرار گرفت.
المیادین همچنین گزارش داد که برخی مواضع رژیم صهیونیستی در مزارع شبعا از ناحیه لبنان هدف آتش قرار گرفت.
برخی رسانههای صهیونیستی نیز گزارش دادند که ۲ پهپاد از آسمان لبنان وارد اصبع الجلیل شده و در آنجا منفجر شدند.
برخی اطلاعات فاش شده درباره صهیونیستهای نجاتیافته از جشنواره موسیقی که هفتم اکتبر گذشته در منطقه النقب، واقع در جنوب فلسطین اشغالی برپا بود، حاکی از سرنوشت تلخ تعداد زیادی از آنهاست.
براساس اطلاعاتی که یکی از افراد نجاتیافته به کمیته بررسی در پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) ارائه کرد، نزدیک به ۵۰ تن از نجاتیافتگان جشنواره موسیقی «نوفا» پس از نجات از عملیات طوفان الاقصی، دست به خودکشی زدند.
به گفته این منبع، تعداد زیادی از این افراد به دلیل وضعیت روانی بدی که داشتند، به بیمارستان منتقل شدند.
یکی دیگر از نجاتیافتگان این عملیات در کمیته کنست گفت: آزمایش پزشکی انجام دادم، شرایط جسمی بسیار بدی دارم. میانگین خوابم در شبانهروز یک تا دو ساعت است و دچار اختلالهای روانی شدهام تا جایی که زمانی که ببینم فردی به من نزدیک میشود، احساس خطر میکنم و با پلیس تماس میگیرم.
به گزارش شبکه ۷ تلویزیون رژیم صهیونیستی، او در ادامه گفت: دوستانی دارم که تا این لحظه از تختشان جدا نشدند و در شرایط جسمی بدی هستند. چرا باید به کسی ثابت کنم چه بر سرم آمده و چرا باید آنچه برایم اتفاق افتاده را با جزئیات برای کسی بگویم؟
بسیاری از صهیونیستهای نجاتیافته از عملیات برقآسای فلسطینیان هفتم اکتبر از این شکایت دارند که شرایط آنها نادیده گرفته شده و آنها بهعنوان قربانیان این حمله قلمداد نمیشوند، برخی از آنها نیز از حملههای روانی رنج میبرند و بسیاری از آنها مجبور شدند برای درمان به روانشناس مراجعه کنند.
همچنین وبسایت آی۲۴ گزارش داد، براساس بررسیهای جدید، ۶۰۰ هزار صهیونیست از هفتم اکتبر منتظر دریافت خدمات روانشناسی هستند. با این حال وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی میگوید که هیچ اطلاعات یا آماری در مورد ادعای ۵۰ بازمانده که خودکشی کرده باشند، در دست ندارند.
نخستوزیر اسپانیا از قصد کشورش برای برداشتن گامی در جهت به رسمیت شناختن کشور فلسطین خبر داد.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در جریان کنفرانسی مطبوعاتی با لوئیس مونتهنگرو، همتای پرتغالی خود پس از دیدارشان در مادرید خاطرنشان کرد: کشور فلسطین باید به رسمیت شناخته شود. ما منتظر هفته آتی هستیم و بعد از جلسات رأیگیری در سازمان ملل اقدامی اتخاذ میکنیم.
براساس گزارش خبرگزاری آناتولی، نخستوزیر اسپانیا در ادامه افزود جامعه جهانی تاکنون برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین «خیلی دیر» اقدام کرده است.
وی همچنین گفت: اگر موجودیت فلسطین را نپذیرید، نمیتوانید آن را به رسمیت بشناسید. موضع اسپانیا کاملا واضح است و ما از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل حمایت خواهیم کرد.
نخستوزیر اسپانیا همچنین تصریح کرد تنها به رسمیت شناختن فلسطین میتواند همزیستی مسالمتآمیز را تضمین کند و چرخه خشونت را متوقف کند.
وی همچنین گفت که راهکار تشکیل ۲ دولتی تنها راه تحقق صلح عادلانه و همیشگی است.
پدرو سانچز در پایان خواستار برعهده گرفتن مسؤولیتها و خویشتنداری باتوجه به تشدید تنشها در منطقه شد.
وزارت بهداشت فلسطین از افزایش شمار شهدای نوار غزه به ۳۳ هزار و ۸۴۳ نفر خبر داد.
به گزارش شبکه فلسطین الیوم، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که ارتش رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته، مرتکب پنج مورد کشتار و جنایت شد که در نتیجه آن ۴۶ فلسطینی به شهادت رسیدند و ۱۱۰ نفر دیگر زخمی شدند.
وزارت بهداشت فلسطین اضافه کرد که شمار شهدای ناشی از جنگ رژیم صهیونیستی علیه ساکنان غزه به ۳۳ هزار و ۸۴۳ نفر و شمار مجروحان نیز به ۷۶ هزار و ۵۷۵ نفر افزایش یافت.
بر این اساس ۷۳ درصد از قربانیان حملات رژیم صهیونیستی در غزه، زن و کودک هستند.
وزارت بهداشت غزه افزود: هنوز اجساد هزاران نفر از شهدا نیز زیر آوار باقی مانده است.
یک سازمان حقوق بشری اعلام کرد نیروهای اشغالگر رژیم صهیونیستی از زمان آغاز تجاوزات خود به نوار غزه، ۳۰۰۰ فلسطینی از جمله زنان، کودکان، افراد مسن و پزشکان را دستگیر کردهاند.
سازمان حقوق بشری المیزان عنوان کرد: اشغالگران صهیونیست ۱۶۵۰ زندانی از اهالی غزه را بر اساس قانون مبارزان غیرقانونی، قانونی که در سال ۲۰۰۲ وضع شد، در زندانهای اسرائیل با سلب هرگونه کنترل قضایی و تضمین دادرسی عادلانه از بازداشتشدگان، حبس کرده است.
این سازمان میافزاید: این زندانیان در انزوای کامل از دنیا در زندانهای نفحه و نقب توزیع میشوند زیرا اشغالگران مانع از انتشار اطلاعات در مورد آنها میشوند و امکان تعیین وکیل یا هرگونه وکالت را از آنها سلب میکنند.
رژیم صهیونیستی همچنین ۳۰۰ زندانی دیگر از جمله ۱۰ کودک را از اهالی غزه برای بررسی پروندههای دیگر در زندانهای عسقلان و عوفر منتقل کرد. همه بازداشتشدگان از لحظه دستگیری تا مراکز تحقیقاتی مورد شکنجه و رفتارهای تحقیرآمیز قرار میگیرند که کرامت انسانی را نقض میکند.
مرکز المیزان از جامعه بینالمللی خواست که مسئولیتهای قانونی و اخلاقی خود را در قبال سرزمینهای اشغالی فلسطین به عهده بگیرد، مفاد حقوق بینالملل را اعمال، از غیرنظامیان بهویژه زندانیان حمایت و به جنایات شکنجه پایان دهد.
رژیم صهیونیستی پیشتر چند بازداشتی اهل غزه را آزاد کرده بود. آثار شکنجه بر روی اجساد زندانیان آزاد شده مشهود بود. آنها در داخل زندانهای رژیم صهیونیستی و یا در خانههای ویران شدهای که اشغالگران آن را به پادگانهای نظامی تبدیل کردهاند، شکنجه شدند. منابع رسانهای اعلام کردهاند که سربازان رژیم اشغالگر در دوره بازجویی به نیازهای بشردوستانه زندانیان اهمیتی نمیدهند و حتی روزها آنها را تشنه نگه میدارند.
حمله موشکی سنگین حزب الله علیه مواضع اسرائیل
منابع رسانهای امروز (سهشنبه) از هدف قرار گرفتن یک موضع نظامی در شمال فلسطین اشغالی خبر دادند.
شبکه المیادین در این باره گزارش داد که حمله موشکی از خاک لبنان به یک هدف نظامی در منطقه «الجلیل غربی» در شمال اراضی اشغالی صورت گرفته است.
شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد که موشکهایی از جنوب لبنان به سمت منطقه اشغالی مرج و هونین شلیک شد.
این در حالی است که حزبالله لبنان امروز - سه شنبه - از هدف قرار دادن شش موضع ارتش رژیم صهیونیستی در بخشهای شرقی و غربی جنوب لبنان خبر داد.
حزبالله در بیانیههای متعددی اعلام کرد که در بخش شرقی جنوب لبنان، تعدادی عملیات علیه مواضع و محل استقرار ارتش اسرائیل در مرز لبنان و فلسطین انجام داده، به طوری که تجهیزات جاسوسی را در سایت راداری در منطقه مزارع شبعا و مقر رویسات العلم در تپههای کفر شوبا و مقر رادار در مزارع شبعا هدف قرار داد.
حزبالله همچنین اشاره کرد: در بخش غربی جنوب لبنان پس از رصد دقیق و پیش بینی تحرکات نیروهای ارتش اسرائیل، نیروهای مقاومت اسلامی تعدادی مواد منفجره را در منطقه تل اسماعیل در مجاورت مرز با رژیم اشغالگر کار گذاشتند.
بمباران متقابل حزبالله و نیروهای اشغالگر در مرز جنوبی لبنان با گسترش و نوع حملات، علیرغم تلاشهای دیپلماتیک با هدف مهار بحران همچنان ادامه دارد.
نوار مرزی لبنان و شمال سرزمینهای اشغالی فلسطین طی روزهای اخیر، شاهد تشدید تنش بوده است و همزمان مقامات رژیم صهیونیستی را به انجام حملات گسترده به لبنان تهدید کردهاند.
این درگیریها در پی حملات رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان در خاک لبنان و در مقابل حملات موشکی شدید حزبالله به مواضع و پایگاههای ارتش رژیم صهیونیستی تشدید شد.
نبرد شدید مقاومت فلسطین با ارتش اسرائیل در مرکز نوار غزه
حملات هوایی و توپخانهای رژیم صهیونیستی علیه مناطق شمالی نوار غزه ادامه دارد.
در منطقه تل السلطان واقع در غرب شهر رفح در جنوب نوار غزه یک منزل بمباران شد و در نتیجه آن ۴ شهروند فلسطینی شهید و تعدادی مجروح شدند.
جنگنده های ارتش رژیم صهیونیستی چندین بار مناطق مختلف در شهر رفح را بمباران کردند.
اشغالگران همچنین جنوب شهر دیرالبلح در مرکز نوار غزه را بمباران کردند. نظامیان صهیونیست نیز از داخل خودروهای خود نیز به طور گسترده به سمت شهروندان فلسطینی در شرق شهر خانیونس تیراندازی کردند.
منابع خبری همچنین گزارش دادند که نیروهای اشغالگر برای ششمین روز متوالی به عملیات زمینی خود در اردوگاه النصیرات ادامه میدهند.
منطقه المغراقه واقع در شمال اردوگاه النصیرات نیز بمباران شد.
خبرنگار شبکه المیادین نیز امروز سه شنبه از درگیری های شدید بین رزمندگان مقاومت و نیروهای رژیم صهیونیستی در شمال اردوگاه النصیرات خبر داد.
اشغالگران در شهر بیت حانون هم مدارسی را که آوارگان در آنها اسکان دارند، محاصره کردند.
تلآویو: قصد داریم برای رسیدن به توافق تبادل اسرا، از شدت حملات در غزه بکاهیم
در حالی که یکی از وزرای کابینه رژیم صهیونیستی اعلام کرد تلآویو در راستای رسیدن به توافقی برای تبادل اسرا تصمیم گرفته از شدت حملات در غزه بکاهد، رسانههای این رژیم مدعی شدند که حماس در مقابل آزادسازی ۲۰ اسیر صهیونیست، آتشبسی شش هفتهای را خواستار است.
«میکی زوهار» وزیر فرهنگ و ورزش رژیم صهیونیستی که چهرهای نزدیک به «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم است، گفت، «اسرائیل اخیرا به دلیل تمایل کابینه به تحقق توافقی که به امضای قرارداد تبادل اسرا با حماس منجر شود، تصمیم گرفته که از شدت حملات در غزه بکاهد.»
به نوشته روزنامه عبری زبان «یسرائیل هیوم»، زوهار پس از جنجالی که در جلسه عمومی پارلمان رژیم صهیونیستی با موضوع عقبنشینی نظامیان از خانیونس برگزار شد، گفت: «میدانید چرا تعداد نظامیان کاهش یافت؟ چون ما میخواهیم به توافقی برسیم، نظر شما در این مورد چیست؟ این گونه بود که کابینه با توجه به اینکه تعدادی ربوده شده بودند، تصمیم گرفت حملات را کاهش دهد، دلیل آن هم این است که ما میخواهیم به توافق برسیم و اگر این گونه نشود، به راهحل نظامی بازخواهیم گشت.»
وزیر فرهنگ و ورزش رژیم صهیونیستی در جلسه کنست با انتقاد از اعضای اپوزیسیون رژیم صهیونیستی به دلیل حضور نیافتن در جلسه بررسی وضعیت خانوادههای اسرای صهیونیست و شرایط موجود در شمال اراضی اشغالی، گفت: ائتلافی در جلسه عمومی وجود ندارد، تنها مخالفت وجود دارد.
مرکز رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی و شبکه ۱۲ تلویزیون این رژیم به نقل از برخی مسئولان کابینه نتانیاهو اعلام کردند این کابینه با پاسخ حماس به پیشنهادی که اخیرا میانجیها به آن ارائه کردند، مخالفت کرده و مدعی شده که حماس در پاسخ خود خواستار برقراری آتشبس شش هفتهای در مقابل آزادسازی ۲۰ اسیر صهیونیست شده است.
شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی مدعی شد که جنبش حماس اعلام کرده حاضر است ۲۰ اسیر صهیونیست را مطابق شروط تبادل در مرحله اول شامل اسرای زنده مانده از زنان، سالمندان و بیماران آزاد کند.
بر اساس گزارش این شبکه عبری، کاهش تعداد اسرای صهیونیستی از ۴۲ به ۲۰ تن که حماس ملزم به آزاد کردن آنها در مرحله اول خواهد شد، به این دلیل است که مابقی اسرا یا زنده نیستند یا حماس با توجه به شرایط دشوار لجستیکی ناشی از حملات مستمر اسرائیل به نوار غزه از ۱۹۲ روز قبل، به آنها دسترسی ندارد.
طبق گزارش رسانههای عبریزبان، حماس بر موضعگیری خود درباره تعداد اسرایی که خواستار آزادی آنهاست از جمله تعداد اسرای فلسطینی محکوم به حبس ابد که میخواهد قرارداد تبادل شامل آنها هم باشد، تاکید دارد و خواستار آن است که در چارچوب مرحله اول تضمینهای بینالمللی برای توقف جنگ علیه غزه بگیرد.
این رسانههای عبریزبان درباره بازگشت آوارگان فلسطینی به مناطق مسکونیشان و استقرار نظامیان در منطقه محاصره شده نوار غزه، اعلام کردند، حماس خواستار بازگشت آوارگان به مناطقشان در سراسر نوار غزه است که از آنجا کوچانده شدند و همچنین میخواهد در چارچوب مرحله اول تبادل اسرا، اشغالگران از نوار غزه عقبنشینی کنند.
در مقابل برخی منابع نزدیک به حماس بر خلاف آنچه رسانههای عبری گزارش دادند، اعلام کردند حماس در پاسخی که شنبه به پیشنهاد آمریکا داد و میانجیها آن را روز دوشنبه ارائه کردند، بر پایبندی خود به چارچوب پیشنهاد شده برای برقراری آتشبس در سه مرحله که هر مرحله ۴۲ روزه است، تاکید کرد.
به گفته منابع یاد شده، حماس عقبنشینی نظامیان صهیونیست تا خط تقسیم در تمامی مناطق طی مرحله اول را شرط خود اعلام کرده و بازگشت آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه و تضمین آزادی رفتوآمد آنها در تمامی مناطق را خواستار شد.
این منابع افزودند، حماس اعلام آتشبس دائمی در مرحله دوم پیش از آغاز تبادل اسرا را شرط خود اعلام کرده و خواستار عقبنشینی نظامیان صهیونیست تا بیرون نوار غزه در این مرحله شد.
بنا بر اظهارات منابع نامبرده، حماس درباره تبادل اسرا نیز پیشنهاد داد در مقابل هر اسیر غیرنظامی از صهیونیستها ۳۰ اسیر فلسطینی آزاد شود. همچنین این جنبش آزادی ۵۰ اسیر فلسطینی مقابل هر سرباز زن اسرائیلی را خواستار شد که از این تعداد ۳۰ تن دارای حکم حبس ابد بوده و در زندانهای رژیم صهیونیستی به سر میبرند. همینطور حماس لغو تحریمهای اعمال شده از هفتم اکتبر به بعد بر تمامی اسرای فلسطینی را خواستار شد. علاوه بر اینها حماس خواستار آن شده که مرحله سوم شامل پایبندی به لغو محاصره و آغاز روند بازسازی نوار غزه باشد.
در همین رابطه «عزت الرشق» عضو دفتر سیاسی حماس در سخنانی گفت: برقراری آتشبس دائمی تنها ضامن حفاظت از مردم ما و توقف حمامهای خون و کشتارهاست.
عزت الرشق با تاکید بر اینکه هیچ گونه انصرافی از عقبنشینی کامل و بازگشت آزادانه آوارگان وجود ندارد، گفت: تلاشهای نتانیاهو و کابینهاش برای آزاد کردن اسرا به شدت شکست خورده و هیچ جایگزینی برای قرارداد واقعی با مقاومت وجود ندارد.
این عضو دفتر سیاسی حماس اظهار کرد: رژیم اشغالگر به دنبال توافق موقتی برای آزاد کردن اسرای خود است تا پس از آن، جنگ و نسلکشی را از سر بگیرد. پس از گذشت بیش از شش ماه از حملات، رژیم اشغالگر هنوز دستپاچه است و هیچ پیروزی را رقم نزده و نخواهد زد.
او در ادامه نیز تاکید کرد: حمله رژیم اشغالگر به غیرنظامیان و تمامی عناصر زندگی غیرنظامی، نشانه شکست است، نه مقدمه پیروزی. اسرائیل طرد شده و افکار عمومی جهان همسو با مردم و مساله عادلانه ماست.
پیش از این، حماس اعلام کرده بود پاسخ خود به پیشنهادی را که روز دوشنبه دریافت کرده، به میانجیها در مصر و قطر داده است. این جنبش با اعلام آمادگی خود برای امضای قراردادی جدی و واقعی برای تبادل اسرا میان دو طرف، بر خواستههای خود از جمله برقراری آتشبس دائمی، عقبنشینی اشغالگران از کل نوار غزه، بازگشت آوارگان به مناطقشان، افزایش کمکرسانیها و امدادرسانیها و آغاز بازسازی نوار غزه تاکید کرد.