بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد دویست و سومین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد.
یکی از مسوولان ارشد کابینه رژیم صهیونیستی، نخست وزیر این رژیم را به بیمیلی در انعقاد توافق با گروههای فلسطینی درباره جنگ غزه و سنگاندازی در برابر امکان انجام چنین توافقی متهم کرد.
تلویزیون رژیم صهیونیستی امروز جمعه به نقل از این مسوول که نامش را فاش نکرد، گزارش کرد «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی اصلا نمیخواهد درباره جنگ غزه توافقی حاصل شود بلکه در حال ایجاد مشکلات و مانعتراشی است.
روزنامه رایالیوم نوشت این مسوول افزود امکان دستیابی به توافق با گروههای فلسطینی ظرف چند روز آینده وجود دارد، اما «نتانیاهو خواستار مطالعه یک توافق جامع (غیر از پیشنهاد فعلی طرف مصری) است تا روند دستیابی به توافق در حال حاضر را مختل کند.
طبق گزارش روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» عصر امروز، یک هیئت امنیتی مصری با پیشنهاد آزادی تمامی اسرای صهیونیستی در غزه، آزادی صدها اسیر فلسطینی و برقراری آتشبس یک ساله وارد تلآویو شد.
به گزارش تلویزیون رژیم صهیونیستی، «سرویسهای امنیتی اسرائیل بر این باورند که این آخرین فرصت برای بازگرداندن گروگانها از غزه است».
مسوول مذکور صهیونیستی گفت «سازمان امنیتی و اکثریت سطح سیاسی میخواهند به پیشنهاد جدید مصر چراغ سبز نشان دهند».
اما به گفته این مسوول، نتانیاهو چند ملاحظات در مورد چنین توافق موقتی داشت و درخواست بررسی یک حل و فصل جامع کرد.
این مسوول توضیحی نداد که چرا نتانیاهو این موضع را اتخاذ کرده است، اما اپوزیسیون رژیم صهیونیستی نتانیاهو را به این مساله متهم میکند که او به «دلایل سیاسی» در دستیابی به توافق با گروههای فلسطینی مانع ایجاد میکند.
«محمد نزال» عضو دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) جمعه شب تأکید کرد: تهدید رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح ما را نخواهد ترساند و موجب نخواهد شد که از حقوق ملتمان عقب نشینی کنیم.
نزال تأکید کرد: اسراییل بداند با تهدیدکردن و رجز خوانی در زمینه حمله به رفح هرگز به آنان باج نخواهیم داد
وی ادامه داد: مذاکرات غیر مستقیم با رژیم صهیونیستی به خاطر لج بازی نتانیاهو به بنبست رسیده است.
نزال در بخش دیگری از سخنانش هرگونه دریافت پیشنهاد جدید به صورت رسمی توسط حماس را رد کرد و افزود که این گروه از هرگونه درخواست و پیشنهاد جدی در مورد مذاکرات استقبال میکند.
-پایگاه خبری «واللا» رژیم صهیونیستی جمعه شب اعلام کرد حدود ۳۰ موشک از جنوب لبنان به سمت مناطق شمالی جولان اشغالی شلیک شده است.
حزب الله لبنان صحنههایی از کمین ترکیبی برای کاروان نظامی اسرائیلی در نزدیکی پایگاه رویسات العلم در شمال فلسطین اشغالی رابه نمایش گذاشت.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد دقایقی پیش ۱۰ موشک از لبنان به سمت شهرکهای شمال اسراییل شلیک شده است.
منابع رژیم صهیونیستی اعلام کردند جولان اشغالی و الجلیل علیا در شمال فلسطین اشغالی برای سومین نوبت طی دقایق گذشته هدف حمله موشکی گسترده قرار گرفته است.
این حملات در پاسخ به حمله ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی به خودروی حامل دو تن از فرماندهان نیروهای فجر شاخه نظامی جماعت اسلامی لبنان و شهادت این دو فرمانده به نامهای مصعب و بلال خلف صورت گرفت.
شبکه خبری المیادین شامگاه جمعه گزارش داد که رژیم صهیونیستی با یک فروند پهپاد، یک خودروی غیر نظامی را در البقاع غربی در شرق لبنان هدف قرار داده است.
گردانهای شهید «عزالدین القسام» شاخه نظامی حماس با استناد به سخنرانی اخیر سخنگوی این گردانها، پیام دیگری به خانوادههای اسرای صهیونیستی ارسال کرد.
همزمان با تظاهرات صهیونیستها علیه کابینه رژیم صهیونیستی که خواستار دستیابی به توافق درباره تبادل اسرا با مقاومت فلسطین است، گردانهای القسام امروز جمعه با اشاره به سخنرانی اخیر «ابوعبیده» سخنگوی این گردانها در پیامی خطاب به خانواده اسرای صهیونیست اعلام کرد: سناریوی رون آراد (اسیرصهیونیستی که کشته شده بود) محتملترین سناریو برای فرزندان شما در غزه است.
ابوعبیده در سخنرانی خود گفته بود دشمن تلاش می کند که به وعدههای خود در مذاکرات پایبند نباشد و به دنبال به دست آوردن زمان بیشتر است. سناریوی «رون آراد» بیشتر از هر سناریوی دیگری ممکن است در ارتباط با اسرای دشمن در غزه تکرار شود. توپ اکنون در زمین هر طرفی از دشمن است که این امر به او مربوط میشود اما زمان تنگ و فرصت کم است.
سخنگوی القسام گفته بود خانوادههای اسرای صهیونیست خواهند فهمید که کابینه فاشیستی آنها چه فاجعهای علیه آنها مرتکب شد اما دیگر دیر شده است. به نتانیاهو میگوییم که مرگ شما و نابودی اشغالگریتان حتما فرا خواهد رسید و گریههای دروغین در مقابل چشمان دشمن منجر به تغییر چهره شما نخواهد شد.
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت: مسکو از هیچ تلاشی برای حل و فصل مناقشه فلسطین و اسرائیل دریغ نمی کند.
به گزارش"تاس" وی گفت: متأسفانه چندی پیش، ما نتوانستیم کاری را که بیش از ۷۰ سال پیش باید به ثمر می رسید، انجام دهیم و در نتیجه وتوی آمریکا، فلسطین حق رأی در سازمان ملل را بدست نیاورد.
نبنزیا ادامه داد ما تمام تلاش خود را برای حل این مسائل انجام می دهیم و این فرآیندها را هدایت می کنیم. "
به گفته این مقام روس، برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر، روسیه میتواند «در مورد آنچه در حال وقوع است صحبت کند» و «این امر نه تنها از سوی کشورهای عربی و مسلمان، بلکه در جهان نیز به شدت مورد ارزیابی قرار میگیرد.»
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت جو بایدن روز جمعه به وقت محلی در گفتگو با شبکه تلویزیونی اماسانبیسی آمریکا گفت: «من معتقدم که تلاشهای جدیدی در جریان است که قطر و مصر و همچنین اسرائیل را برای یافتن راهی به پیش میبرد.»
وی ادامه داد:« فکر می کنم آزادی گروگان ها، شتاب و زندگی تازهای وجود دارد.»
وزارت بهداشت نوار غزه از افزایش شمار شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا کنون به ۳۴ هزار و ۳۵۶ نفر و شمار مجروحان به ۷۷ هزار و ۳۶۸ نفر خبر داد.
وزارت بهداشت نوار غزه همچنین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته مرتکب پنج جنایت کشتار جمعی در مناطق مختلف نوار غزه شد که طی آن ۵۱ نفر شهید و ۷۵ نفر زخمی شدند.
به گفته مسؤولان این وزارتخانه، پیکرهای شهدا و شماری از مجروحان همچنان زیر آوار و در خیابان ها هستند و حملات مستمر رژیم اشغالگر اجازه دسترسی نیروهای امدادی و هلا احمر را به آنها نمی دهد.
یکی از اعضای ارشد مقاومت فلسطین گفت که رژیم صهیونیستیی مجبور شد در پیشنهاد اخیر خود درباره آتش بس در نوار غزه که چندی پیش به میانجیگران ارائه کرده بود، تغییراتی ایجاد کند.
این مقام ارشد مقاومت در گفتگو با المیادین افزود که تغییرات پس از آن رخ داد که اشغالگران به این باور رسیدند که حماس و مقاومت درباره پیشنهاد اخیر خود، مطلق و قاطع است.
وی تصریح کرد که اسرائیلیها در حال حاضر در تماس دائمی با برادران مصری ما هستند تا به فرمولی برسند که حماس و مقاومت بتوانند آن را بپذیرند.
عضو ارشد مقاومت فلسطین تصریح کرد که حماس به طرف مصری اطلاع داده است که هیچ پیشنهاد یا فرمولی را که شامل آتش بس و خروج نظامیان اشغالگر از نوار غزه نباشد، نمی پذیرد.
«برنی سندرز» نماینده مجلس سنای ایالات متحده با رد اتهامات «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی که اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه را یهودیستیزی خواند، گفت: این اعتراضات ضدیهودی نیست وقتی شما ۳۴ هزار فلسطینی را کشته و بیش از ۷۷ هزار نفر را مجروح کردهاید.
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، برنی سندرز در بیانیه تند خود به طور مستقیم اتهامات نخستوزیر رژیم اسرائیل را رد کرد و گفت: نه، آقای نتانیاهو. این یهودیستیزی یا حمایت از حماس نیست اگر خاطرنشان کنیم که دولت افراطی شما در مدت کم، حدود ۶ ماه، ۳۴ هزار فلسطینی را کشته و بیش از ۷۷ هزار نفر را زخمی کرده که هفتاد درصد آنها زن و کودک هستند.
این سناتور مستقل ایالت ورمانت آمریکا افزود: این [تظاهرات دانشجویی حامیان غزه در آمریکا] یهودستیزانه نیست اگر به این نکته اشاره کنیم که بمباران شما بیش از ۲۲۱ هزار واحد مسکونی در غزه را به طور کامل ویران و بیش از یک میلیون نفر، تقریبا نیمی از جمعیت این باریکه را بیخانمان کرده است.
وی ادامه داد: این ضدیهودی نیست اگر بدانیم اسرائیل زیرساختهای غیرنظامی غزه از جمله برق، آب و فاضلاب را از بین برده، سیستم بهداشت و درمان نوار غزه را نابود کرده، ۲۶ بیمارستان را از فعالیت انداخته و بیش از ۴۰۰ کارمند خدمات درمانی را کشته است.
این سناتور ارشد آمریکایی همچنین خاطرنشان کرد که رژیم صهیونیستی «به طور غیرمنطقی جلوی ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را گرفته و شرایطی ایجاد کرده است و به این ترتیب صدها هزار کودک با سوء تغذیه و قحطی مواجه هستند.»
سندرز در ادامه یهودیستیزی را «شکل پست و نفرتانگیز تعصبی خواند که صدمات غیرقابل توصیفی به میلیونها نفر وارد کرده است».
این نماینده سنای آمریکا در پایان بار دیگر نتانیاهو را خطاب قرار داد و گفت: با تلاش برای منحرف کردن ما از سیاستهای جنگی غیراخلاقی و غیرقانونی دولت تندرو و نژادپرست خود، به شعور مردم آمریکا توهین نکنید.
بر اساس این گزارش، نتانیاهو پیشتر معترضان آمریکایی را «یهودیستیز» خوانده و آنها را به حمله فیزیکی به دانشجویان و اساتید یهودی متهم کرده بود.
«اسرائیل زیو» سرلشکر ذخیره و رئیس سابق شعبه عملیات ارتش رژیم صهیونیستی درباره پیامدهای حمله زمینی گسترده به رفح هشدار داد و تاکید کرد که چنین عملیاتی «بسیار خطرناک» است.
این مقام نظامی صهیونیست اذعان کرد که حماس در حال تدارک یک کمین راهبردی برای ارتش اسرائیل در صورت حمله زمینی گسترده به رفح است که برای اسرائیل فاجعهبار خواهد بود.
وی افزود: با توجه به این واقعیت که رفح علاوه بر حساسیت مصر و آمریکا نسبت به آن، مکان بسیار دشوار و شلوغی برای جنگیدن است، هر گونه عملیات زمینی گسترده در رفح دارای ریسک بالا و خطرناکتر از هر عملیاتی خواهد بود که ارتش تا کنون در نوار غزه انجام داده است.
رسانههای رژیم صهیونیستی اذعان کردند که یک اسرائیلی در حمله حزب الله بامداد جمعه با موشک ضدزره به مزارع اشغالی شبعا کشته شده است.
ارتش رژیم صهیونیستی با صدور بیانیهای اعلام کردند که راننده یک کامیون نظامی در حمله موشکی حزب الله به یک پایگاه نظامی ارتش اشغالگر در مزارع اشغالی شبعا کشته شده است.
سخنگوی ارتش اشغالگر هم از وقوع «یک حادثه امنیتی سخت» در مرزهای لبنان و تبادل آتش بین نیروهای حزب الله و نظامیان صهیونیست در مزارع اشغالی شبعا و اعزام بالگرد به منطقه درگیری خبر داد.
ارتش اشغالگر مدعی شد که در پاسخ به این حمله مرگبار، انبارهای سلاح و سکوهای پرتاب موشک حزب الله را در مزارع اشغالی شبعا هدف قرار داده است.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی به هلاکت 20 نظامی صهیونیست در مرز لبنان از ابتدای جنگ غزه اذعان کرده است.
پس از دعوت چین از جناحهای فلسطینی برای حضور در نشستی تحت عنوان «آشتی ملی»، جنبش مقاومت اسلامی حماس موافقت خود را با این دعوت اعلام کرد.
یکی از رهبران جنبش مقاومت اسلامی حماس به شبکه المیادین اعلام کرد که این جنبش با دعوت چین از همه جناحهای فلسطینی برای حضور در نشستی تحت عنوان «آشتی ملی» موافقت کرده است.
پس از آنکه وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در ۱۸ آوریل گفت که ایالات متحده باید از قطعنامه سازمان ملل برای آتشبس در نوار غزه حمایت کند، مقامات چینی به طور فزایندهای به تجاوزات مداوم اشغالگران به نوار غزه پرداختهاند.
وزیر خارجه چین با تکرار درخواستهای پکن برای «آتشبس فوری»، جنگ اسرائیل علیه غزه را «تراژدی برای بشریت و ننگ تمدن» توصیف کرد.
در ماه مارس گذشته، ژانگ جون، نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد بر لزوم توقف حمله به غزه و توقف آسیبهای وارده به غیرنظامیان تاکید کرد.
وی خواستار «لزوم رفع محاصره تحمیلی غزه و برداشتن موانع ورود اقلام بشردوستانه و اطمینان از ورود آنها به مقدار کافی به غزه» شد.
شی جین پینگ رئیس جمهور چین نیز خواستار برگزاری «کنفرانس بینالمللی صلح برای حل مناقشه» شد.
ورود کشتی جنگی آمریکا به ساحل غزه
به موازات ادامه حمایت از اشغالگری که تجاوزات و محاصره غزه را تشدید میکند، ایالات متحده ساخت یک اسکله دریایی را آغاز کرده و ادعا میکند که قصد دارد «کمکهای بشردوستانه را به نوار غزه وارد کند.»
آمریکا به بهانه رساندن کمکهای بشردوستانه به نوار غزه ـ که بیش از ۲۰۰ روز است شاهد تجاوز و محاصره اشغالگران با حمایت واشنگتن است ـ ساخت اسکله دریایی را در غزه آغاز کرد.
به گزارش المیادین، پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا با تاکید بر اینکه کشتیهای نظامی آمریکایی، نخستین مراحل ساخت بندر موقت را آغاز کردهاند، خاطرنشان کرد: «انتظار میرود این اسکله از ماه می آینده به بهرهبرداری برسد.»
وی خاطرنشان کرد: «در حال حاضر همه چیز طبق برنامه پیش میرود.»
این مقام ارشد نظامی آمریکایی توضیح داد، این کمکها ابتدا به قبرس میرسد و بعداً از طریق کشتیهای تجاری به یک سکوی شناور در نزدیکی نوار غزه و سپس از طریق کشتیهای کوچکتر به اسکله مورد نظر منتقل میشود.
این مقام مسئول بیان کرد: ظرفیت عملیاتی بندر در ابتدا ۹۰ دستگاه کامیون کمک رسانی در روز و سپس ۱۵۰ کامیون در روز خواهد بود.
همچنین یکی دیگر از مقامات دولت آمریکا گفت که آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده (کمک ایالات متحده) با سازمانهای ملل متحد در ارائه کمکهای حیاتی به محض رسیدن به غزه از طریق کریدور دریایی مشارکت خواهد کرد.
بر اساس آنچه پنتاگون قبلاً گزارش داد، احتمالاً سازمانهای غیردولتی این کمکها را پس از رسیدن به نوار غزه توزیع خواهند کرد.
مقامات آمریکایی مدعی شدند که این تلاش «استقرار نیروها در زمین» در غزه را شامل نمیشود، اما سربازان آمریکایی حین ساخت اسکله در نزدیکی نوار غزه خواهند بود که توسط نیروهای اسرائیلی نیز نظارت خواهد شد.
خلیل الحیه، عضو جنبش حماس در گفتوگو با آسوشیتدپرس آمریکا بر رد قاطعانه هرگونه حضور غیرفلسطینی در غزه در خشکی یا دریا تاکید کرد و افزود: هر خارجی به عنوان یک نیروی اشغالگر تلقی خواهد شد.
این در حالی است که یک کشتی نظامی آمریکایی، امروز -جمعه- در سواحل نوار غزه پهلو گرفت و انتظار میرود، در ساخت اسکله شناور که واشنگتن در ماه مارس گذشته اعلام کرده بود، شرکت کند.
خبرنگار آنادولو گزارش داد که یک کشتی نیروی دریایی آمریکا شب گذشته در چندین مایل دریایی در سواحل منطقه وادی غزه در مرکز این باریکه پهلو گرفت.
طبق اعلام قبلی آمریکا، انتظار میرود این کشتی ساخت اسکله شناور را در سواحل غزه آغاز کند.
در مارس گذشته، فرماندهی مرکزی آمریکا از اعزام اولین کشتی به شرق مدیترانه برای ارائه کمکهای بشردوستانه به نوار غزه از طریق دریا خبر داد.
فرماندهی مرکزی ایالات متحده در آن زمان در بیانیهای اعلام کرد که کشتی پشتیبانی لجستیکی ارتش ایالات متحده «ژنرال فرانک اس بیسون» پایگاه مشترک لانگلی-یوستیس در ویرجینیا را کمتر از ۳۶ ساعت پس از اعلام رئیس جمهور جو بایدن مبنی بر ارائه کمکهای بشردوستانه از طریق دریا به غزه، ترک کرد.
در این بیانیه آمده است: کشتی اولین تجهیزات را برای احداث یک بندر موقت برای تحویل تجهیزات حیاتی بشردوستانه حمل میکند.
در هفت مارس، جو بایدن اعلام کرد که ارتش کشورش یک بندر موقت در سواحل نوار غزه برای ارسال کمکهای بشردوستانه بیشتر خواهد ساخت.
چند روز بعد، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیهای اعلام کرد که طول این بندر ۵۰۰ متر است و ساخت آن حدود ۲ ماه طول میکشد و بیش از هزار سرباز آمریکایی در آن شرکت میکنند. این در حالی است که عملیات ساخت و ساز در اسکله بتنی ادامه دارد که از ساحل جنوبیترین منطقه شهر غزه شروع میشود تا تکمیل کننده اسکله آمریکایی باشد که در دو ماه آینده ساخته خواهد شد.
به گفته منابع محلی فلسطینی، اسکلهای که در سواحل غزه از آوار خانههای ویران شده توسط اسرائیل در طول جنگی که بیش از نیم سال است ادامه دارد، ساخته میشود، وظیفه دریافت محمولههای کمکهای ارسالی توسط کشتیها به بندر آمریکاییها را بر عهده خواهد داشت.
از ۱۵ مارس گذشته، دو کشتی کمکرسانی از قبرس به سواحل غزه رسیدهاند و محمولههای آنها از طریق شناورهایی که جعبهها را به اسکله بتنی منتقل میکردند، تخلیه شدهاند.
موسسه خیریه بینالمللی «World Central Kitchen» برای دریافت این کمکها و توزیع دوباره آن بین ساکنان نوار غزه که در نتیجه محدودیت اسرائیل برای ورود مواد غذایی و کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاههای زمینی از قحطی رنج میبرند، تلاش کرد.
نیویورک تایمز: ارتش اسرائیل به عمد امدادگران را هدف قرار میدهد
تحقیقات نیویورک تایمز حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی با وجود اطلاعرسانی درباره سایتهای متعلق به آژانسهای امدادی غربی در نوار غزه، به عمد آنها را هدف قرار میدهد.
به گزارش الجزیره، تحقیقات نیویورک تایمز حاکی از آن است که سایتهای متعلق به آژانسهای امدادی غربی در نوار غزه حتی پس از اطلاع رسانی به ارتش رژیم صهیونیستی از وجود آنها، بمباران میشوند.
در همین باره منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند که در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به یک تیم مسئول تامین و توزیع کمکهای بشردوستانه در شهر غزه، هشت تن شهید شدند.
همچنین حمله روز اول آوریل ۲۰۲۴ (۱۳ فروردین) رژیم صهیونیستی به خودروی سازمان غیردولتی «آشپزخانه مرکزی جهانی» در غزه باعث کشته شدن هفت امدادگر این سازمان شد. در این حادثه راننده فلسطینی آنها نیز جان خود را از دست داد.
این حمله ساعاتی پس از آن روی داد که اعضای این گروه غیردولتی با یک کشتی حاوی کمکهای غذایی به نوار غزه رسیدند و به مناطق شمالی آن رفتند.
همچنین تصاویری از اجساد پنج کشته منتشر شد که در بیمارستان شهدای الاقصی در شهر «دیر البلح» در مرکز غزه قرار داشتند و تعدادی از آنها لباسهایی با آرم خیریه پوشیده بودند.
بر اساس بیانیه این سازمان، کشتهشدگان استرالیایی، لهستانی، کانادایی - آمریکایی، انگلیسی و فلسطینی بودند.
حمله موشکی از جنوب لبنان به پایگاه نظامیان صهیونیست
منابع خبری پنجشنبه شب گزارش دادند که مقاومت اسلامی لبنان پایگاه نظامیان صهیونیست در مرز با این کشور را هدف حمله موشکی قرار داده است.
رسانههای صهیونیستی اعلام کردند که سه موشک از جنوب لبنان به پایگاه اسرائیلی رویسات العلم در شمال فلسطین اشغالی شلیک شده است.
همچنین یک هدف نظامی در شهرک صهیونیست نشین المطله واقع در شمال فلسطین اشغالی در کمین نیروهای مقاومت اسلامی لبنان مورد اصابت قرار گرفته است.
در همین زمینه، یک مقام صهیونیستی اعلام کرد، حزب الله لبنان ۱۵۰ هزار فروند از انواع موشکها را دارد که بُرد آنها به همه نقاط فلسطین اشغالی میرسد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.