تکذیب وجود آرسنیک در آب سد تالوار همدان

مدیر عامل شرکت آب‌ و فاضلاب استان همدان گفت: آب تالوار آرسنیک ندارد و با دستگاه آرسناتور دائماً آرسنیک آن اندازه‌گیری می‌شود که آرسنیک نداشته باشد. 
کد خبر: ۱۲۳۵۷۶۳
|
۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۷ 06 May 2024
|
4985 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، فرهاد بختیاری‌فر، یکشنبه ۱۶ اردیبهشت در جلسه بررسی انتقال آب تالوار به شهر بهار، اظهار کرد: سال گذشته با تلاش‌های فراوان آب تالوار به همدان رسید، چاره‌ای جز استفاده از آب تالوار  نداریم ضمن اینکه تالوار از نظرحجم آبی بسیار مطمئن است.

وی افزود: آب تالوار طبق استانداردها تصفیه می‌شود و خروجی خوبی دارد و موضوع طعم و مزه آب انکارناپذیر است اما با این حال آب تالوار آرسنیک ندارد و با دستگاه آرسناتور دائماً آرسنیک آن اندازه‌گیری می‌شود که آرسنیک نداشته باشد. 
  
بختیاری‌فر، آب تالوار را برای مردم بهار امتیاز خوبی برشمرد و گفت: هنوز ذائقه مردم در بهار و همدان به این آب عادت نکرده است و مجبور به اختلاط آب تالوار با چاه‌ها و چشمه‌ها در همدان هستیم تا رضایت‌مندی آن بیشتر شود. 

مدیرعامل آب و فاضلاب استان همدان اختلاط آب در بهار را به‌علت وجود نیترات بالا در آب بهار به عنوان راهکار همیشگی دانست و خاطرنشان کرد: میزان نیترات در آب‌های دشت بهار بسیار بالا است و آن‌هم به‌علت کشت بی‌رویه و کم شدن منابع آبی است.

آبی از سمت شهرستان بهار به همدان انتقال داده نمی‌شود

بختیاری‌فر، خروجی آب دشت بهار در سال‌های گذشته را ۱۲۰۰ لیتر در ثانیه برشمرد و اظهار کرد: در گذشته میزان خروجی آب بهار بسیار بالا بود اما در حال حاضر در مجموعه چاه‌های بهار سه تا چهار لیتر در ثانیه آب خروجی دارد که تابستان منجر به قطعی آب می‌شود ضمن اینکه آبی که الان در بهار مصرف می‌شود، همان آب شربی است که در همدان از آن استفاده می‌شود و آبی از سمت بهار به همدان انتقال داده نمی شود. 

فرماندار  شهرستان بهار هم با اشاره به مشکلات به‌وجود آمده شهر بهار در حوزه آب شرب و شرح حادثه به‌وجود آمده در خطوط لوله انتقال آب بهار و استفاده از آب تالوار به همراه چاه‌های مورد استفاده در بهار تا ترمیم محل شکستگی آب گفت: با حادثه به‌وجود آمده با مشورت اداره آب تصمیم بر این شد که برای جبران کمبود آب بهار موقتاً از آب تالوار و مخلوط منابع دیگر آبی بهار در آب شرب استفاده شود. 

مجتبی فیض‌اللهی با اشاره به تلاش در تأمین آب تا برطرف شدن شکستگی لوله آب شهر بهار افزود: با اختلاط آب تالوار ممکن است تغییر مزه و بویِ آب رخ دهد و تا برطرف شدن کامل شکستگی لوله موقتاً این مشکل برقرار خواهد بود و اگر سیستم لوله‌کشی اصلاح شود مانند گذشته از آب بهار استفاده می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: به طور قطع ما مدافع حقوق مردم هستیم و از سال گذشته پیگیر اختصاص سهمیه آب تالوار به بهار بودیم اما تا زمانی که چاه‌های ما آب دارند نیازی به استفاده از آب تالوار برای شرب نمی‌بینیم.

امام جمعه بهار هم اظهار کرد: زمانی بخش اعظم آب همدان از بهار تأمین می‌شد، چرا زمانی که در ثانیه ۱۲۰۰ لیتر آب به همدان می‌رفت موضوع نیترات بالای آب مطرح نبود؟ 

حجت‌الاسلام رضا مصباح با اشاره به اثر نیترات ناچیز کشاورزی در آب گفت: وقتی سطح آب بالا باشد، پساب کشاورزی در آن اثر گذار می‌شود اما وقتی سطح آب ده‌ها متر پایین است، پساب کشاورزی در آن اثر ندارد. 

وی در ادامه به ارائه راهکار پرداخت و مطرح کرد: مسأله ما این است که در زمین بهار چاه‌های آب وجود دارد و بهار در بدترین وضعیت آبی در دو سال پیش به داد همدان رسید و سلامتی مردم از همه چیز برای ما مهمتر است. 

مصباح با بیان اینکه وارد کردن آب طعم‌دار به چرخه آب شرب در قاعده انصاف نیست، گفت: بهار آب دارد، اگر حالا آب طعم‌دار را به مردم بدهید انصاف نیست و باید اعتماد مردمی حفظ شود. 

وی با تأکید بر اینکه از مسئولان می‌خواهیم اگر آب بهار به همدان می‌رود آن را به بهار برگردانند، افزود: یکی از راهکارهای مهم برای حفظ منابع زیرزمینی، انسداد چاه‌های غیرمجاز است.

مصباح تصریح کرد: باید برای حفظ منابع زیرزمینی آب در شهر بهار چاره‌ای اندیشیده شود که یکی از آن‌ها بستن چاه‌های غیرمجاز آب است که چندین برابر آب شرب بهار از منابع زیرزمینی به صورت غیرمجاز برداشت آب می‌شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
ان شالله که این دورغشان راست باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
بایستی اکیپ آب و فاضلاب با تعزیرات و... طی بازه زمانی از قبل مشخص شده

برن سر چاهها و تک تک جواز چاه و مجاز و غیر مجاز بودنشون چک بشه.

دشت بهار بخاطر کشت سیب زمینی و برداشت بی رویه آبهای زیرزمینی آبکش شده و مدام برداشت میکنن برای سود بیشتر و ثروت بیشتر برای خرید املاک بیشتر در ترکیه بخصوص و تهران
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
هر چی تکذیب میشه قطعا راست هست
مطلع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
آب سد تالوار دارای ۸۰ میکروگرم در لیتر آرسنیک بوده و بالاتر از استاندارد آب شرب که حداکثر ۱۰ میکروگرم در لیتر هست میباشد لکن پس از تصفیه به حدود ۲ تا ۳ میکروگرم رسیده و مشکل آرسنیک آن رفع میشود.
طعم و بوی آب هم ناشی از رشد جلبک در سد تالوار هست و با روش تصفیه فعلی قابل رفع نیست هرچند اقداماتی در دست اجرا میباشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
آدم نحوه تصمیم گیری رو میبینه تاسف میخوره اولا آب کیفیت نداره دروغ نگو دوما نمیشه سد تالوار وصل بشه برای کشاورزی و اب سد اکباتان برا مصارف خانگی و در مواقع بحرانی اب سد اکباتان کمتر از حد شد سد تالوار استفاده بشه آدم تصمیم مدیرها میبینه به اگاهیشون شک میکنه
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
الان سد اکباتان پر شده و بارندگی ودبی آب سد هم زیاده لزومی ندارد آبی که بوی مرده شور خانه میده به مردم بدید پس آب سد را برای کجا میخوایدداستفاده کنید مردم به این آب سراپا مشکل دار نمیتونن عادت کنند بخدا خیلی مریضی ببار آورده شکایت میشه بکنیم ولی به کجا؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
سد تالوار در استان زنجانه
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
من خودم مقاله ای را قبل از ورود آب تالوار به همدان خواندم که در دانشگاه کردستان نوشته شده بود و مربوط به چندین سال قبل بود و به وجود آرسنیک در آب تالوار اشاره کرده بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
سد تلوار در مرز استان کردستان وزنجان ساخته شده چون بالا دست همین رودخانه سدهای زیادی زدن کل مسیر رودخانه خاکش دارای ارسنیک بالا هست و در مواقع سیل وبارندگی زیاد ارسنیک وارد اب میشه وتا سدتلوار میره البته این سد در استان کردستان وبه کام استان همدان
مهرداد پورقره خان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
سد تلوارمال بیجار ولی به اسم زنجان درامده اصلا سد همدان نیست درضمن من بچه روستا بغل سد تلوارم چندین ساله ابواجدادم از این اب استفاده کردن مشکلی نداشتن
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟