به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال گازی در منطقه در جهت تحقق منافع ملی و توسعه درآمدهای ارزی

تبدیل شدن به یک بازیگر کلیدی در حوزه تجارت گاز، ارتباط با همه همسایگان است. از همین رو دولت سیزدهم به درستی سیاست‌هایی را در راستای افزایش رایزنی‌ها با اسلام آباد در خصوص خط لوله صلح به اجرا گذاشته است. چنانچه این تلاش‌ها به نتیجه برسد و احیای این خط لوله را داشته باشیم، اتفاق مبارکی رخ می‌دهد. ترکمنستان یکی از کشور‌های بسته است که در همسایگی ما قرار دارد و به آب‌های آزاد راه ندارد و قرارداد‌های جدید گازی با ترکمنستان زمینه ساز توسعه نقش ایران در تجارت منطقه‌ای گاز خواهد شد.
کد خبر: ۱۲۳۶۳۲۲
|
۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳ 09 May 2024
|
2488 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی؛ کشورهای دارنده انرژی نسبت به کشورهایی که این منابع را در اختیار ندارند، فرصت های بیشتری برای تعامل با دیگران پیش رو دارند. وزارت نفت در راستای بهره بردن از این فرصت ها به ایفای نقش موثرتر در منطقه و افزایش تعاملات مان با کشورهای همسایه در حوزه انرژی مبادرت کرده است.

به زعم کارشناسان، گسترش تعاملات با همسایگان در حوزه انرژی، نه تنها منافع اقتصادی کشور را تأمین می کند، بلکه به لحاظ سیاسی و امنیتی نیز برایمان منفعت دارد. بسیاری بر این عقیده اند که گسترش روابط در سطح منطقه، به نفع همه کشورهاست و امنیت و ثبات سیاسی را افزایش می دهد. از سوی دیگر، تأمین انرژی مورد نیاز کشورهای دیگر باعث می شود که آن ها به ما وابسته شوند. این امر برایمان مزیت دارد.

نفت و گاز برای کشورمان به لحاظ ارزآوری از اهمیت بالایی برخوردارند. به همین دلیل، آمریکا و غرب بر تحریم این صنایع کشورمان متمرکز شدند. به منظور خنثی سازی این تحریم ها و فروش نفت و گاز کشور، وزارت نفت فعال سازی دیپلماسی انرژی کشور را در دستور کار قرار داده است.

نظرات جمشید عدالتیان، کارشناس اقتصادی را در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشور که در مقابل همسایگان به اجرا گذاشته شده است، در ادامه می خوانید.

عدالتیان با اشاره به این موضوع که مهم ترین شرکای اقتصادی هر کشوری همسایگان هستند، تصریح کرد: همسایگان بازارهای در دسترس هر کشوری محسوب می شوند. به طور مثال، پاکستان یکی از بزرگ ترین بازارهای بزرگ مصرف انرژی در منطقه محسوب می شود که در همسایگی ما قرار دارد و بستر مناسبی برای گسترش روابط با این کشور در حوزه انرژی وجود دارد.

وی ادامه داد: نزدیک ترین و مطمئن ترین راه تأمین انرژی برای اسلام آباد نیز ما هستیم. بنابراین، گسترش روابط دو کشور بسیار مثبت ارزیابی می شود و به درستی در دستور کار قرار گرفته است.

عدالتیان گفت: تعاملات انرژی ایران و پاکستان یک بازی برد-برد است. اما متاسفانه مدت زمان طولانی است که موضوع خط لوله صلح در حال پیگیری است اما هنوز به نتیجه نرسیده است.

این کارشناس اقتصادی توضیح داد: از طرف دیگر، اگر هند در این پروژه همکاری داشته باشد، حجم بالایی گاز از ایران صادر می شود که برایمان نفع دارد. بهتر است با دیپلماسی و پیگیری های سیاسی، هند را وارد این پروژه کنیم.

عدالتیان گفت: مسیر تبدیل شدن به یک بازیگر کلیدی در حوزه تجارت گاز، ارتباط با همه همسایگان است. از همین رو دولت سیزدهم به درستی سیاست هایی را در راستای افزایش رایزنی ها با اسلام آباد در خصوص خط لوله صلح به اجرا گذاشته است. چنانچه این تلاش ها به نتیجه برسد و احیای این خط لوله را داشته باشیم، اتفاق مبارکی رخ می دهد.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: ترکمنستان یکی از کشورهای بسته است که در همسایگی ما قرار دارد و به آب های آزاد راه ندارد و قراردادهای جدید گازی با ترکمنستان زمینه ساز توسعه نقش ایران در تجارت منطقه ای گاز خواهد شد.

وی ادامه داد: بر اثر قراردادی که با عشق آباد منعقد کردیم، گاز از این کشور وارد می شود. گاز وارداتی از ترکمنستان را در شمال شرق استفاده می کنیم و معادل آن را در جنوب صادر می کنیم. این روش برایمان مزیت های زیادی دارد. از یک طرف، از افت فشار گاز در شمال شرق کشور جلوگیری می کنیم و هزینه های انتقال گاز از جنوب به شمال کشور را از بین می بریم و از طرف دیگر از سوآپ گاز ترکمنستان سود می کنیم. این سیاست درستی است که به اجرا گذاشته شد.

این کارشناس اقتصادی در پایان توضیح داد: یکی دیگر از سیاست هایی که در شرایط تحریم وزارت نفت به اجرا گذاشت، استفاده از ظرفیت دانش بنیانی کشور بود. به نحوی که در حال حاضر بسیاری از اقلام راهبردی مورد نیاز در صنایع نفت و گاز کشور توسط شرکت های دانش بنیان تأمین می شود که حائز اهمیت است.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟