به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، هشت تفاهمنامه توسعه میدانهای نفت و گاز به ارزش 8 میلیارد دلار، در سومین روز از بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بین شرکت ملی نفت ایران و شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی امضا شد.
همچنین در بخش دیگری از این آیین، سه قرارداد و پنج تفاهمنامه ساخت کالا و تجهیزات با شرکتهای دانشبنیان به امضا رسید.
در نخستین نشست امضای تفاهمنامه که با حضور محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برگزار شد، این شرکت هشت تفاهمنامه همکاری به ارزش هشت میلیارد دلار با هدف تولید روزانه 85 میلیون مترمکعب گاز و تولید 200 هزار بشکه نفت خام در روز با شرکتهای اکتشاف و تولید ایرانی امضا کرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در این خصوص گفت: در برنامه هفتم توسعه همسو با توسعه حداکثری میدانهای نفت و گاز و رسیدن به تولید بیشتر، نقشه راه ترسیم و پارسال قرارداد توسعه 6 میدان به ارزش 13 میلیارد دلار امضا شد که از این 13 میلیارد دلار، 12.5 میلیارد دلار آن مربوط به توسعه میدانهای مشترک بود. همچنین در آخرین روزهای سال 1402، چهار قرارداد با چهار شرکت ایرانی برای اجرای طرح فشارافزایی پارس جنوبی به امضا رسید.
وی افزود: امروز نیز بخش دیگری از این مخازن به شرکتهای ایرانی واگذار میشود که حدود 15 مخزن نفتی و گازی، 3 میدان گازی و 12 میدان نفتی را شامل خواهد شد. با توسعه این میدانها، 85 میلیون مترمکعب در روز به تولید گاز و روزانه حدود 200 هزار بشکه به تولید نفت کشور افزوده میشود که ارزش این تفاهمنامهها 8 میلیارد دلار است.
در نخستین مورد تفاهمنامه همکاری، توسعه میدان گازی لاوان بین شرکت ملی نفت ایران با شرکتهای اهداف و تأسیسات دریایی به ارزش 900 میلیون دلار با هدف تولید 15 میلیون متر مکعب گاز در روز امضا شد.
همچنین تفاهمنامه همکاری توسعه میدان گازی سفید باغون بین شرکت ملی نفت ایران با شرکتهای نارگان و فولاد RM به ارزش سرمایهگذاری 200 میلیون دلار و با هدف تولید روزانه 4.5 میلیون مترمکعب گاز به امضا رسید.
تفاهمنامه همکاری توسعه میدان گازی فروز بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت نفت و گاز مپنا و صندوق توسعه ملی تفاهمنامه بعدی بود که با سرمایهگذاری 3 هزار و 800 میلیون دلار و با هدف تولید روزانه 57 میلیون مترمکعب گاز امضا شد.
در این آیین همچنین تفاهمنامه همکاری توسعه میدانهای نفتی دهلران و دانان بین شرکت ملی نفت ایران با مشارکت شرکت نفت و گاز مپنا و صندوق توسعه ملی نیز امضا شد. ارزش این تفاهمنامه یک میلیارد و 100 میلیون دلار است که روزانه 60 هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت ایران اضافه می کند.
امضای تفاهمنامه همکاری توسعه میدان نفتی بندکرخه بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت نفت و گاز مپنا و صندوق ملی توسعه به ارزش سرمایه گذاری 500 میلیون دلار و با هدف تولید 20 هزار بشکه نفت از دیگر مواردی بود که امروز به انجام رسید.
تفاهمنامه همکاری توسعه مخازن گازی کرنچ (خامی)، بلوک اکتشافی خرمشهر، آپادانا و پارس بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت توسعه انرژی و نفت نگین آفاق کیش (تنگو) با هدف تولید روزانه 2.5 میلیون مترمکعب گاز نیز امضا شد. ارزش این تفاهمنامه 200 میلیون دلار است.
تفاهمنامه همکاری توسعه مخازن گازی پازنان و آغاجاری (خامی) بین شرکت ملی نفت ایران با شرکتهای مارونکاران و مهندسی خدمات چاه سیلند نیز امروز به امضا رسید که با امضای این تفاهمنامه به ارزش 200 میلیون دلار، روزانه 6 میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده میشود.
در آخرین مورد نیز تفاهمنامه توسعه فاز سوم میدان نفتی دارخوین بین شرکت ملی نفت ایران با مشارکت شرکتهای هلدینگ انرژی گستر سینا، پترو پارس، تاسیسات دریایی و گروه سرمایهگذاری امید با هدف تولید روزانه 120 هزار بشکه نفت به ارزش یک میلیارد و 100 میلیون دلار امضا شد.
در بخش دوم این آیین، سه قرارداد و پنج تفاهمنامه ساخت کالا و تجهیزات بین شرکت ملی نفت و شرکتهای دانشبنیان امضا شد.
قرارداد نخست دربارت ساخت سیستم تانک گیجینگ بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت راه سبز چهلستون به ارزش 303 هزار یورو برای ساخت کالا و تجهیزات بود. همچنین قرارداد ساخت سیستم ترانسمیتر بین شرکت ملی نفت ایران با شرکت فرابرد هوشمندمیهن با سرمایهگذاری 244 هزار یورو امضا شد. سومین قرارداد امروز نیز که شرکت ملی نفت ایران آن را با شرکت صدرا ماهان پارسیان امضا شد و بر اساس آن با سرمایهگذاری 300 هزار یورویی،شیرهای RSBV ساخته خواهد شد.
پنج مورد تفاهمنامه نیز با هدف ساخت داخل تجهیزات مورد نیاز شرکت ملی نفت امروز امضا شد که شامل تفاهمنامه همکاری ساخت داخلی برای (ساخت لولههای بدون درز) با شرکت آسین ابهر به ارزش 45 میلیون یورو، تفاهمنامه ساخت بخشی از دکل حفاری با شرکت انرژی دانا به ارزش سرمایهگذاری 7 میلیون یورو، تفاهمنامه ساخت دستگاه فرآورش سیار نفت با شرکت سابان صنعت به ارزش 14 میلیون یورو، تفاهمنامه ساخت متههای حفاری با شرکت آسماری به ارزش 3 میلیون یورو و تفاهمنامه ساخت میکرو توربین گازی با شرکت نهادین آرمان به ارزش 300 هزار یورو است.
ارزش مجموع قراردادها و تفاهمنامهها در بخش ساخت داخل تجهیزات 4.5 هزار میلیارد تومان برآورد میشود.