بین الملل تابناک: پیش نویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل با ۱۴۳ رای موافق، ۹ رای مخالف و ۲۵ رای ممتنع به تصویب رسید.
جنبش حماس از تصویب قطعنامه به رسمیت شناختن کشور فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل استقبال کرد.
این جنبش امروز جمعه در بیانیهای اعلام کرد از تصویب این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل که توصیه میکند شورای امنیت در عضویت فلسطین تجدید نظر مثبت کند، استقبال میکند.
به نقل از فلسطین الیوم، حماس این قطعنامه را اذعان به ضرورت دستیابی ملت فلسطین به حقوق مشروع خود در برابر اراده آمریکا برای حمایت از جنگ نسلکشی علیه مردم غزه دانست و از کشورهای آزاده جهان خواست تلاشهای خود را تشدید کنند و به هر وسیلهای از ملت فلسطین حمایت کنند.
این جنبش از شورای امنیت خواست مسئولیت خود را برعهده بگیرد و تصمیمی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین به عنوان عضو کامل سازمان ملل اتخاذ کند.
هند روز جمعه به پیش نویس قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل که می گوید فلسطین دارای شرایط لازم برای عضویت کامل در سازمان ملل است و به شورای امنیت توصیه می کند که این موضوع را به نحو مطلوب بررسی کند, رای مثبت داد.
به گزارش "ویک", قطعنامه کشورهای گروه عربی درباره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۰ می ۲۰۲۴ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ۱۴۳ رای مثبت تصویب شد که به فلسطین حقوق و امتیازات ویژه ای می دهد و از شورای امنیت می خواهد درخواست فلسطین را برای تبدیل شدن به یکصد و نود و چهارمین عضو سازمان ملل بطور مطلوب بازنگری کند.
هند اولین کشور غیر عربی بود که سازمان آزادیبخش فلسطین را به عنوان تنها نماینده قانونی مردم فلسطین در سال ۱۹۷۴ به رسمیت شناخت.
هند همچنین یکی از اولین کشورهایی بود که کشور فلسطین را در سال ۱۹۸۸ به رسمیت شناخت و در سال ۱۹۹۶ دهلی دفتر نمایندگی خود در تشکیلات خودگردان فلسطین در غزه را افتتاح کرد اما این دفتر در سال ۲۰۰۳ به رام الله منتقل شد.
یک سخنگوی سازمان ملل از سفیر اسرائیل به دلیل پاره کردن نسخه ای از منشور سازمان ملل در مجمع عمومی انتقاد کرد و آن را اقدامی نمایشی خواند و از همه اعضا خواست به منشور سازمان ملل احترام بگذارند.
فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات گیلعاد اردان سفیر اسرائیل در سازمان ملل در آستانه رای گیری در مورد عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل در مجمع عمومی گفت: ما در مورد سخنرانی نمایندگان و نمایش های آنها، چه در گذشته و چه در حال حاضر اظهار نظر نکرده ایم. این اظهارات بخشی از ارائههای کشورهای عضو است.
فرحان حق در عین حال گفت: در خصوص منشور، بدیهی است که اساس سازمان ملل احترام به منشور است و همه کشورهای عضو متعهد شده اند که منشور سازمان ملل را رعایت کنند و ما از آنها انتظار داریم به این تعهد عمل کنند.
همزمان با بررسی قطعنامه گروه کشورهای عربی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل، گیلعاد اردان سفیر و نماینده اسرائیل در سازمان ملل متحد در اقدامی توهین آمیز منشور ملل متحد را در مقابل دیدگاه همگان در دستگاه خردکن انداخت.
به گزارش ایرنا، سفیر اسرائیل در سازمان ملل که از دستور جلسه بررسی قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل عصبانی بود، همچنین تصویر یحیی سنوار از رهبران حماس را در دست داشت و پس از پایان سخنانش، نشست مجمع عمومی را ترک کرد اما هیات اسرائیلی در سالن حضور داشت و چهره بسیار گرفته و عصبانی ای داشتند.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل در سخنانش گفت: سازمان ملل «اکنون از یک کشور تروریستی در صفوف خود استقبال میکند»
گیلعاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل در مجمع عمومی سازمان ملل افزود: سازمان ملل متحد با این مأموریت تأسیس شد که تضمین کند چنین ظلمی (نازی ها) دیگر هرگز سر زشت خود را بلند نکند. امروز شما دقیقاً برعکس عمل می کنید و ایجاد یک کشور تروریستی فلسطینی را که توسط هیتلر زمان ما رهبری می شود، پیش می برید.
سفیر اسرائیل ادعا کرد: امروز، با کنایه های بیمارگونه و پیچیده، همان نهادی که برای جلوگیری از شر تأسیس شده است، اکنون از یک کشور ترور در صفوف خود استقبال می کند.
او ادامه داد: در هر نظرسنجی پیشبینی میشود که حماس در انتخابات فلسطین پیروز شود. بنابراین، امروز مجمع عمومی نه تنها در صدد اعطای حقوق به یک کشور تشکیلات خودگردان فلسطین است، بلکه امروز شما در صدد اعطای امتیازات و حقوق به دولت تروریستی آینده حماس هستید.
نماینده اسرائیل در سازمان ملل که عصبانی بود، گفت منشوری را که باعث برسمیت شناختن فلسطین می شود را قبول نداریم و منشور سازمانملل باید تغییر کند. او سپس منشور سازمان ملل را در اقدامی توهین آمیز در مقابل دیدگان افکار عمومی جهان و اعضای سازمان ملل در دستگاه خرد کن انداخت.
سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل با رای ممتنع به قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل درباره دلیل این رای خود مدعی شد که لندن معتقد به راهکار دو کشوری است و اولین گام برای دستیابی به این هدف، حل بحران فوری غزه است.
باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست مجمع عمومی گفت: انگلیس همچنان متعهد به راه کاز دو کشوری است که امنیت و ثبات را هم برای مردم اسرائیل و هم برای مردم فلسطین تضمین می کند.
او مدعی شد: همانطور که ماه گذشته در شورای امنیت گفتیم، ما به این قطعنامه رای ممتنع می دهیم زیرا معتقدیم اولین گام برای دستیابی به این هدف، حل بحران فوری غزه است. سریعترین راه برای پایان دادن به درگیری، تضمین توافقی است که گروگانها را آزاد کند و اجازه میدهد تا درگیریها در غزه متوقف شود. پس باید با هم کار کنیم تا این به یک آتش بس پایدار و دائمی تبدیل شود.
سفیر انگلیس ادامه داد: تعیین افق برای تشکیل کشور فلسطین باید یکی از شرایط حیاتی برای توقف در نبرد و حرکت به آتش بس پایدار باشد. به رسمیت شناختن یک کشور فلسطینی، از جمله در سازمان ملل متحد، باید بخشی از این روند باشد.
وود وارد ادامه داد: همانطور که وزیر خارجه انگلیس گفته است، «اگرچه این نباید در آغاز یک فرآیند جدید باشد، اما لازم نیست در انتهای فرآیند باشد».
«رابرت وود» معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل، روز جمعه به وقت محلی به مجمع عمومی گفت که اقدامات «یک جانبه» در سازمان ملل راه کار دو کشوری را پیش نمیبرد.
این دیپلمات ارشد آمریکایی در عین حال مدعی شد: «رای ما منعکس کننده مخالفت با دولت فلسطین نیست. ما کاملاً صریح بودهایم که از آن حمایت میکنیم و به دنبال پیشرفت معنادار آن هستیم. در عوض، این یک تصدیق است که کشور فلسطین تنها از فرآیندی حاصل میشود که مستلزم مذاکرات مستقیم بین طرفین باشد.»
او ادامه داد: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به صراحت گفته است که صلح پایدار در منطقه تنها از طریق راهکار دو کشوری، با تضمین امنیت اسرائیل، که در آن اسرائیلی ها و فلسطینی ها می توانند با معیارهای برابر آزادی و کرامت در کنار یکدیگر زندگی کنند، حاصل می شود و اقدامات یکجانبه در سازمان ملل متحد این هدف را پیش نمی برد.
رابرت وود اضافه کرد: این قطعنامه نگرانیها مربوط به درخواست عضویت فلسطینیها را که در ماه آوریل در شورای امنیت از طریق فرآیند کمیته پذیرش شورای امنیت مطرح شد، برطرف نمیکند و اگر شورای امنیت درخواست عضویت فلسطینیان را در نتیجه این قطعنامه بپذیرد، نتیجه مشابهی خواهد داشت.
سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد گفت پذیرش فلسطین بهعنوان عضو کامل این نهاد، اولین گام و لحظهای محوری در رسیدگی به بیعدالتیهای تاریخی است که مردم فلسطین متحمل شدهاند.
متن سخنان امیرسعید ایروانی به شرح زیر است: جمهوری اسلامی ایران حمایت خود را از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل اعلام میکند. پذیرش فلسطین بهعنوان عضو کامل سازمان ملل متحد اولین گام و لحظهای محوری در رسیدگی به بیعدالتیهای تاریخی است که مردم فلسطین متحمل شدهاند. قطعنامه به تازگی تصویب شد به درستی تأکید می کند که کشور فلسطین واجد شرایط عضویت در سازمان ملل متحد مطابق با ماده ۴ منشور است.
جمهوری اسلامی ایران تصمیم امروز مجمع عمومی را تایید و از آن حمایت میکند. این تصمیم نشاندهنده گامی کوچک و در عین حال حیاتی در اجرای تعهدات جامعه بینالمللی در قبال مردم فلسطین و احیای برخی از حقوق ذاتی فلسطین است.فلسطین تعهد خود را به صلح و توانایی خود در انجام تعهدات مندرج در منشور ملل متحد نشان داده است و در نتیجه، شایسته عضویت کامل در سازمان ملل است.
در مقابل، اقدامات رژیم اسرائیل این رژیم را رد صلاحیت و نامشروع میکند و بهعنوان موجودیت صلحدوستی که قادر به پایبندی به تعهدات منشور سازمان ملل باشد، فاقد صلاحیت و مشروعیت میکند. رژیم اسرائیل بهطور مداوم قوانین بینالمللی، منشور سازمان ملل و قطعنامههای سازمان ملل را نقض میکند. این رژیم از پیروی از دستورات الزامآور قانونی دیوان بینالمللی دادگستری امتناع ورزیده و به نقض فاحش از جمله قتل عام، جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسلکشی ادامه میدهد.
گزارشهای هولناک از گورهای دستهجمعی کشفشده در بیمارستان ناصر و شفا در غزه تصویری دلخراش از جنایاتجنگی و جنایات علیه بشریت این رژیم را نشان میدهد. تقریباً ۴۰۰ جسد، از جمله زنان و کودکان، مدفون پیدا شده است که نمونههای بارز خشونت این رژیم و بیاعتنایی به جان انسانها بود. این اقدامات در تضاد با ارزشهای بنیادی سازمان ملل متحد و تمامی هنجارها و اصول اساسی حقوق بینالملل بوده و صلح و امنیت بین المللی را تهدید میکند.
موجب تاسف است که ایالات متحده پیشنویس بیانیه مطبوعاتی شورای امنیت پیشنهادی الجزایر را که خواستار تحقیقات بیطرفانه، شفاف و بینالمللی برای تعیین حقایقپشت جنایت هولناک گورهای دستهجمعی در غزه است، ممانعت کرده است. این رفتار غیرمسئولانه آمریکا بهعنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت غیرقابل قبول، غیرمسئولانه و در تضاد با درخواست جامعه جهانی است.
با وجود حمایت گسترده جامعه بینالمللی، آمریکا بهعنوان حامی سرسخت رژیم اشغالگر، بار دیگر چشمان خود را بر اینواقعیت بسته و تلاشهای مذبوحانهای را برای جلوگیری از تحقق آرمان اصیل مردم فلسطین برای عضویت انجام داده است. با این حال، رای امروز نشان میدهد که چگونه ایالات متحده با حمایت بیقید و شرط خود از رژیم اسرائیل، به انزوا کشیده شده است. جمهوری اسلامی ایران معتقد است رای امروز پیام روشنی به شورای امنیت ارسال میکند. امیدواریم با تصویب این قطعنامه، شورای امنیت بتواند در موضع قبلی خود در مورد درخواست فلسطین برای عضویت کامل تجدید نظر نماید.
جمهوری اسلامی ایران قاطعانه بر این باور است که حمایت از آرمان و ملت فلسطین تا زمانی که آنها نتوانند حقوق اساسی خود بهویژه حق تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل فلسطین را در تمامی سرزمینهای اشغالی به پایتختی قدس شریف به دست آورند، ادامه یابد.
در خاتمه، جمهوری اسلامی ایران به قطعنامه رأی مثبت میدهد و آن را نشاندهنده حمایت قوی جامعه بینالمللی از آرمان فلسطین، به ویژه تحقق حق مسلم مردم فلسطین نسبت به تعیین سرنوشت خود میداند. در حالی که ما از پذیرش قطعنامه استقبال میکنیم، اما قلب ما با مردم غزه و رفح است که جنایات مداوم رژیم اسرائیل را تحمل میکنند. جمهوری اسلامی ایران همچنان در دفاع از برقراری آتشبس پایدار ثابت قدم است و آن را بهعنوان یک نیاز ضروری و فوری برای غزه در این مقطع حساس میشناسد.
در نهایت، مایلیم ثبت کنیم که حمایت جمهوری اسلامی ایران از قطعنامه بدون لطمه به موضع اصولی دیرینه و ثابت ما در مورد مسائل مربوط به مسئله فلسطین و عدم به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل است.
نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل متحد (UNGA) درباره قطعنامه «حقوق و امتیازات» فلسطین که از شورای امنیت میخواهد درخواست فلسطین برای تبدیل شدن به یکصد و نود و چهارمین عضو سازمان ملل را به طور مطلوب بازنگری کند، از صبح جمعه به وقت محلی آغاز شد.
فلسطین و گروه کشورهای عربی، این قطعنامه را ارائه کرده بود که تصویب پیش نویس قطعنامه به فلسطین حقوق و امتیازات بیشتری در سازمان ملل خواهد داد.
فلسطین در حال حاضر ناظر غیرعضو است، اما اکنون سالهاست که برای عضویت کامل در این نهاد بین المللی تلاش میکند. این تلاش ماه گذشته توسط آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل وتو شد.
با وجود این، مجمع عمومی سازمان ملل در نشست اضطراری خود به بررسی پیشنویس این قطعنامه پرداخت که به فلسطین عضویت کامل در آن را نمیدهد؛ اما به فلسطین حقوق و امتیازات بیشتری مانند پیوستن به سازمانها و نهادهای مختلف سازمان ملل که فلسطین هم اکنون قادر به انجام آن نیست، می دهد.
نماینده امارات به نمایندگی گروه عربی پیش نویس قطعنامه را ارائه کرد و از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا در وضعیت فلسطین "بازنگری" کند و عضویت کامل آن را توصیه کرد.
نماینده امارات به «صبر» فلسطین اشاره کرد، زیرا وضعیت فلسطین مورد بحث است. امارات به تلاش های "شدید" برای تجزیه فلسطین توسط اسرائیل و مخالفت با راهکار دو کشوری، اشاره کرد و گفت، مجمع عمومی ملزم به رعایت «شرایط مرجع» برای صلح منطقه ای و عضویت فلسطین است.
امارات به پیش نویس «بدون ابهام» قطعنامه امروز اشاره کرد و از شورای امنیت خواست در تصمیم خود برای اعطای عضویت کامل فلسطین تجدید نظر کند. پیش نویس امروز حقوق جدیدی اعطا می کند اما عضویت کامل را ندارد.
محمد ابوشهاب، سفیر و معاون نمایندگی امارات در سازمان ملل در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: امروز یک لحظه حساس در تاریخ است. پیش نویس قطعنامه تأثیر عمیقی بر آینده مردم فلسطین خواهد داشت؛ مردمی که بیش از ۷۵ سال پیگرد قانونی و محرومیت از ابتدایی ترین حقوق خود را تحمل کرده اند.
او گفت: مردم فلسطین ملتی صلح طلب و سزاوار این فرصت هستند تا از طریق سازمان ملل به طور مؤثر به بشریت خدمت کنند. دولت فلسطین نشان داده که شایسته جایگاه خود در جامعه بین المللی است و حق عضویت کامل را دارد.
نماینده امارات در سازمان ملل ادامه داد: به عنوان یک جامعه بینالمللی، ما مسئولیت داریم که از شروط مورد توافق بینالمللی برای پایان دادن به درگیری، که مهمتر از همه راهکار دو کشور بر اساس مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ است، حمایت کنیم.
او تاکید کرد: اعطای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد پیامی قدرتمند در حمایت از راه کار دو کشوری خواهد بود. با رای موافق به پیش نویس قطعنامه امروز، اعضای سازمان ملل از حقوق مشروع مردم فلسطین و رد استانداردهای دوگانه حمایت خواهند کرد. حمایت از قطعنامه سازمان ملل برای «تاثیر عمیق» بر آینده فلسطینیان است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.