حمایت تعدادی از وزرای پیشین بهداشت از ظفرقندی

برخی وزرای پیشین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله رضا ملک زاده، ایرج فاضل، کامران باقری لنکرانی و سعید نمکی از معرفی محمدرضا ظفرقندی به عنوان وزیر بهداشت دولت وفاق ملی به مجلس حمایت کردند.
کد خبر: ۱۲۵۳۷۷۳
|
۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۹ 14 August 2024
|
19876 بازدید


به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، دکتر رضا ملک‌زاده استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در حمایت از انتخاب دکتر محمدرضا ظفرقندی برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: انتخاب دکتر ظفرقندی از جانب رئیس‌جمهور پزشکیان قدم بسیار مثبتی است که می‌تواند در سامان دادن به مسائل و مشکلاتی که در وزارت بهداشت هست نقش‌آفرین باشد.

ملک‌زاده افزود: دکتر ظفرقندی از نظر امور پزشکی از جمله بهترین اساتید کشورند که بیشتر جراحان عمومی و فلوشیپ‌های عروق شاگردهای ایشان بوده‌اند. از نظر پژوهش کارهای خیلی خوبی انجام دادند و نقش مثبتی داشتند و بدون چشمداشت و صحنه‌خواهی همیشه در انتشار بهترین مقالات موثر بودند و از نظر خدمات درمانی هم بهترین خدمات را بدون چشمداشت مالی و با بیشترین رضایتنمدی برای بیماران انجام دادند؛ ایشان از اساتید بسیار با اخلاق پزشکی در جامعه پزشکی هستند.

حمایت فاضل، ملک زاده و نوبخت از ظفرقندی

پیشتر دکتر ایرج فاضل، رضا ملک زاده و علی نوبخت، در نامه‌ای به رئیس جمهور از معرفی محمدرضا ظفرقندی به عنوان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حمایت کرده بودند.

در این نامه تاکید شده بود: بحران غیرقابل انکار، عمیق و گسترده نظام سلامت کشور نیازمند اقداماتی است عاجل و اساسی در تغییر گفتمانی که سالهاست بر کشور سایه انداخته است. این بحران جز با بازگشت اعتماد عمومی و ایجاد امید در مردم و شکفتن جوانه‌های امید در جامعه پزشکی و کارکنان نظام سلامت امکان‌پذیر نیست. جامعه جوان پزشکی و پرستاری در حال ترک کشور و خروجی دانشگاه‌های ما رو به کشورهای همسایه و دانشگاه‌های اروپا و آمریکاست و نقش کلیدی وزیر بهداشت و نوع نگاه او در بهبود این شرایط غیر قابل انکار است.

در ادامه این نامه آمده است: در میان گزینه‌هایی که اکنون برای وزارت بهداشت مطرح هستند، فردی که اغلب خصوصیات لازم برای تغییر و ایجاد امید را دارد، مقبولیت عمومی، پاکدستی، سابقه و تجارب او برای بخش مهمی از جوانان و مردم شناخته شده است و در ارائه خدمات بالینی تجارب برجسته‌ای داشته و نظام سلامت و شبکه بهداشت را به خوبی اشراف دارد، مدرن و دانش‌بنیان می‌اندیشد و در گذشته از مواضع خود در کار تیمی، غیر جناحی، کارشناسی و آکادمیک به راحتی کوتاه نیامده، آقای دکتر محمدرضا ظفرقندی است.

در این نامه تصریح شده است: تقاضا داریم با نهایی کردن انتخاب ایشان دغدغه و نگرانی جدی بخش‌های مهمی از جامعه پزشکی و پیشکسوتان نظام سلامت را پایان بخشیده و اطمینان از اداره صحیح وزارت بهداشت که پیشانی دولت چهاردهم خواهد بود را نهادینه کنید.

حمایت وزیر اصولگرای پیشین بهداشت از برنامه‌های حوزه سلامت دولت پزشکیان

کامران باقری لنکرانی وزیر پیشین بهداشت، با انتشار نامه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس از برنامه‌های سلامت دولت چهاردهم حمایت کرد.

در بخشی از نامه باقری لنکرانی آمده است: اکنون که به فضل الهی و حضور پرشور مردم جناب آقای دکتر پزشکیان رئیس جمهور منتخب و محترم سکان هدایت قوه مجریه کشور را عهده دار شده‌اند حسب تاکید مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله خامنه‌ای مد ظله العالی همه ما موظف به حمایت از دولت منتخب مردم می‌باشیم. در ساماندهی وضعیت نابسامان موجود حوزه سلامت، خوشبختانه رئیس جمهوری محترم از ابتدا تاکید بر پیاده سازی قوانین بر زمین مانده، تکالیف مندرج در سیاست‌های کلی سلامت و اهداف برنامه توسعه هفتم و نوسازی و بازسازی شبکه بهداشت و درمان و محوریت آن در برنامه‌ها داشته‌اند.

وی افزوده است: با توجه به این رویکرد ارزشمند ریاست محترم جمهوری، لازم است همه دلسوزان نظام سلامت با پرهیز از ساده‌انگاری، سیاست‌زدگی، برخوردهای سلیقه‌ای و احساسی، قدرت‌طلبی و مردم‌نمایی به جای مردم‌سالاری، دست به دست هم دهند و تلاش نمایند تا این گفتمان به عمل درآید . همه ما باید موفقیت دولت چهاردهم و ریاست محترم جمهوری را موفقیت خود بدانیم . هر گونه کارشکنی در این مسیر از هیچ کسی و به هیچ بهانه‌ای پذیرفته نیست. ضمن احترام به کاندیدای ریاست محترم جمهوری برای مقام مهم وزارت بهداشت که خود از کارشناسان و دلسوزان نظام سلامت و با کوله باری از تجربه هستند، تاکید می‌کنم برغم اهمیت جایگاه وزارت و فراتر از برجستگی‌های وزیر محترم پیشنهادی، تعهد به اجرایی شدن سیاست‌های کلی سلامت و پایبندی به نقشه راهی که براساس آن راهنما تدوین باید گردد و پرهیز از اقدامات سلیقه‌ای می‌بایست میثاق همه ما در نظام سلامت باشد.

وی نوشته است: در این مسیر رسیدن به گفتمان مشترک در هماهنگی و همسویی برای هم افزایی در انتخاب راهبردها و برنامه‌های حوزه سلامت، امری اجتناب ناپذیر بوده و با پرهیز از هرگونه اعمال رویکردهای سیاسی همه نیروهای عالم و کارشناس و اندیشمند باید در این شرایط خطیر برای حمایت از این رویکرد دولت در حوزه سلامت با اتفاق نظر کمک کنند تا زمینه بهره گیری از همه ظرفیت‌ها و توان موجود کشور برای تامین، حفظ و ارتقای سلامت مردم فراهم شود. بهبود عوامل اقتصادی اجتماعی و حتی بازرگانی اثر گذار بر سلامت نیازمند به رویکردی بین بخشی با حمایت ریاست محترم جمهوری و با ابتنا بر خرد جمعی و گفتمان‌سازی برای افزایش تعهد سیاسی در بیان و عمل است و این امر جز با همگرایی و هم اندیشی وت عامل مثبت محقق نخواهد شد.

وزیر اسبق بهداشت در خاتمه آورده است: اینجانب به تاسی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب از همه دلسوزان و اندیشمندان دعوت می‌کنم تا با توجه به اعلام آمادگی ریاست محترم جمهوری و دولت چهاردهم برای تحول اساسی در حوزه سلامت، نهایت همکاری و همفکری را برای تحقق اهداف و تکالیف برزمین مانده در راستای صیانت حقوق سلامت مردم داشته باشیم.

جامعه پزشکی ظفرقندی را به پاکدستی و اتخاذ شیوه‌های درست مدیریتی می‌شناسد

سعید نمکی وزیر سابق بهداشت نیز با بیان اینکه جامعه پزشکی ظفرقندی را به پاکدستی و اتخاذ شیوه‌های درست مدیریتی می‌شناسند، گفت: ملاک رای اعتماد باید کارآمدی، صداقت، علاقه‌مندی به مردم و وطن و اعتقاد به اصول نظام جمهوری اسلامی باشد که وزیر پیشنهادی بهداشت این مشخصه‌ها را دارد.

نمکی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا افزود: به نظر من جناب ظفرقندی از مدیران با سابقه ای است که بخش های مختلف بهداشت و درمان کشور را می شناسد. ایشان هم رئیس دانشگاه علوم پزشکی و هم رئیس سازمان نظام پزشکی کشور بوده است یعنی علاوه بر بخش دولتی با بخش خصوصی هم آشناست. از همه مهم تر از پزشکان خوشنام و پاکدستی است که تقریبا همه همکارانی که خودشان به این شیوه زندگی کرده‌اند ایشان را به پاکدستی و اتخاذ شیوه‌های درست مدیریتی می‌شناسند.

وی در پاسخ به این پرسش ایرنا که اگر ظفرقندی بتواند رای مجلس را برای تصدی وزارت بهداشت به دست آورد چه اولویت‌هایی را باید مدنظر قرار دهد پاسخ داد: دو گونه اولویت برای وزیر بهداشت وجود دارد یکی حل مشکلات مردم و دیگری حل مسائلی که همکاران ما اعم از پزشک، پرستار و پیراپزشک دارند. درباره مردم، عاجل‌ترین اقدام باید حل مشکل کمبود دارو و تجهیزات پزشکی باشد که الان دارد به شدت به مردم فشار وارد می‌آورد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه وزیر بهداشت باید نگاه سلامت محوری و پیشگیری محوری را اشاعه دهد گفت: گونه دوم مشکلات، مربوط به جامعه پزشکی و پیراپزشکی است. دانشگاه‌های نظام پزشکی ما مطلقا وضعیت خوبی ندارند. بحث آموزش، اساتید و سایر نیازمندی‌های این دانشگاه ها؛ رسیدگی عاجل می طلبد. همچنین ایجاد انگیزه برای دانشگاه‌های علوم پزشکی و ماندگاری اساتید و دلگرمی دانشجویان و ارتقای سطح آموزش آنها بسیار مهم است.

نمکی تصریح کرد: مستحضرید که اکنون بسیاری از همکاران ما از کشور کوچ می‌کنند. عده ای از آنها به خاطر وضع اقتصادی و معیشت سخت و جمعی دیگر به دلیل بی حرمتی‌ها و حرمت شکنی‌ها و عدم امنیت شغلی. همچنین متاسفانه آمار خودکشی بین همکاران ما بسیار زیاد شده است که نشان از یک یاس و سرخوردگی در جامعه فرهیخته ما است. از این رو رسیدگی به وضع معیشت و همچنین جایگاه احترام آمیز جامعه پزشکی و پیراپزشکی از مقوله‌هایی است که انتظار می‌رود آقای ظفرقندی بتواند به آن کمک کند.

وی افزود: امروز شاهدیم که بخش خصوصی ما چندان راغب به سرمایه‌گذاری در بخش سلامت و توسعه زیر ساخت‌ها نیست و برای نگهداری پزشکان و پیراپزشکان در مناطق محروم کشور، جاذبه‌های لازم و کافی ایجاد نشده است.

وزیر سابق بهداشت گفت: البته به نکته مهمی باید توجه کنیم و آن اینکه حل مشکلات نظام سلامت ما فقط با اتکا به نیروهای درون نظام سلامت ممکن نیست. من وزیر بوده‌ام و می‌دانم که ما مسائل بین بخشی داریم که اگر همه کمک نکنند و نگاه همه دولت، سلامت محور نباشد وزیر بهداشت به تنهایی از پس آن برنمی‌آید. یعنی بدون مشارکت همه دستگاهها، همه بخش‌ها و همه سازمان‌های مردم نهاد، وزیر بهداشت نمی‌تواند موفق شود.

نمکی ادامه داد: خوشبختانه چون شخص رئیس جمهور، خود یک طبیب و از جامعه پزشکی است که در گذشته هم وزیر بهداشت بوده‌است، می داند که چگونه می‌شود از مشارکت بین‌ بخشی بین بخش‌های دولتی و غیردولتی و سازمان‌های مردم نهاد کمک گرفت و مشکلات سلامت و بهداشت جامعه و جامعه پزشکی را حل کرد.

وی افزود: انتظارم به عنوان یک شهروند و کسی که از سال ۱۳۵۸ تا به حال در این کشور کار اجرایی کرده است و به هیچ جریان سیاسی وابسته نیست، این است که مجلس همراهی لازم را با دولت داشته باشد.

وی با بیان اینکه فشار زیادی روی دولت وجود دارد، ادامه داد: مجلس کاری کند که کابینه، عضو معطل و کار بر زمین مانده‌ای نداشته باشد و همه وزرای پیشنهاد شده رئیس جمهور را تایید کند.

نمکی گفت: بعد از سال ها برای نخستین بار است که کابینه‌ای داریم که در آن نگاه خطی وجود ندارد و دوستانی از جناح اصولگرا، اصلاح‌طلب و کابینه شهید رئیسی حضور دارند.

وزیر سابق بهداشت با تاکید بر اینکه ما نمی‌توانیم تنها با یک تفکر کشور را اداره کنیم، اظهار داشت: نمی‌توانیم بگوییم چون اکثریت مجلس اصولگراست اگر یک نامزد وزارت سابقه اصلاح‌طلبی داشت به او رای اعتماد ندهیم و نباید این نگاه را در رای اعتمادمان دخیل کنیم.

وی خواستار آن شد که کارآمدی، صداقت، علاقه‌مندی به مردم و وطن و نیز اعتقاد به اصول نظام جمهوری اسلامی مبنای تصمیم گیری نمایندگان باشد.

نمکی با بیان اینکه وزیر پیشنهادی بهداشت این شاخصه ها را دارد، افزود: نمایندگان مجلس این تیزبینی و فراست را خواهند داشت که هر چه سریعتر تکلیف وزارت بهداشت را که یکی از وزارتخانه‌های بسیار مهم کشور است، به سرعت مشخص کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟