0 تا 100 درمان ارتودنسی

ارتودنسی روش درمان ناهنجاری‌های فک و صورت است که توسط متخصص ارتودنسی انجام می‌پذیرد. انواع ارتودنسی شامل نامرئی، دیمون، متحرک و ثابت است.
کد خبر: ۱۲۵۹۹۶۳
|
۲۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۷ 16 September 2024
|
1588 بازدید

ارتودنسی یکی از تخصص‌های دندانپزشکی است که به بررسی ناهنجاری‌های فک و دندان می‌پردازد. ارتودنتیست، متخصصی است که به‌صورت حرفه‌ای در این حیطه فعالیت می‌کند و با بهره‌گیری از روش‌ها و ابزارهای مختلف، دندان‌ها را به موقعیت صحیح خود باز می‌گرداند.  تغییرات تدریجی که در محل قرارگیری دندان‌ها رخ می‌دهد در طول زمان باعث جابه‌جایی آنها شده و این پدیده خود زمینه‌ساز انواع بیماری‌ها و ناهنجاری‌های فک و دهان می‌شود. در این مقاله به طور اجمالی به ارتودنسی و هزینه ارتودنسی خواهیم پرداخت و بهترین روش‌های انجام آن را معرفی خواهیم کرد. همراه ما باشید.

0 تا 100 درمان اتودنسی 

مهم‌ترین انواع ارتودنسی در ایران

درمان ارتودنسی به چند روش کلی ارائه می‌شود. هریک از این روش‌ها در موقعیت‌های متفاوت به فراخور شرایط بیمار با تکنیک‌های مختلفی انجام می‌پذیرد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

ارتودنسی ثابت

در این روش، بریس ارتودنسی در دهان فیکس می‌شود و تا پایان دوره‌ درمان از فضای دهانی خارج نمی‌شود.

ارتودنسی متحرک

همان‌طور که از نام آن مشخص است امکان تعویض و جابه‌جایی را برای فرد فراهم می‌کند. این نوع از ارتودنسی به دو شکل شفاف و فلزی است، ارتودنسی متحرک بیشتر در سنین کودکی و برای دندان‌های شیری مورداستفاده قرار می‌گیرد.

ارتودنس نامرئی

 ارتودنسی نامرئی یا ارتودنسی شفاف یکی از پرطرفدارترین روش‌های درمان نامرتبی دندان است که این روزها به شدت محبوب شده است، افرادی که بیشتر در جامعه حضور دارند و به دنبال زیبایی‌های فردی هستند، از این نوع روش درمانی استقبال زیادی نموده‌اند ولی در کیس‌هایبا ناهنجاری دندانی متوسط یا شدید عموما قابل استفاده نیست.

 0 تا 100 درمان اتودنسی 

ارتودنسی سرامیکی

در ارتودنسی سرامیکی جنس براکت‌ها از سرامیک است و کاملا به رنگ دندان ساخته می‌شوند. مهم‌ترین مزیت این نوع از ارتودنسی، زیبایی است.

روش دیمون

در روش دیمون، به خصوص در کیس‌هایی که نیاز به کشیدن دندان ندارند، درمان ارتودنسی تسریع می‌شود. از مزایای این روش بهداشت و زیبایی ظاهری هم هست.

ارتودنسی لینگوال

در این روش تمام مجموعه‌ی بریس به پشت دندان‌ها منتقل شده و هیچ اثری از سیم و براکت‌ها در جلوی دندان‌ها نیست. بی‌شک مهم‌ترین مزیت ارتودنسی لینگوال زیبایی و اعتمادبه‌نفس افراد در هنگام صحبت‌کردن است ولی به دلیل محدودیت‌های لابراتواری در ایران قابل ارائه نیست.

بررسی مزایا و معایب ارتودنسی

استفاده از ارتودنسی مانند هر اقدام درمانی دیگری، دارای مزایا و معایبی است که آگاهی از آن‌ها در تصمیم‌گیری افراد اثر مستقیمی خواهد داشت. در ادامه به بررسی مهم‌ترین مزایا و معایب ارتودنسی خواهیم پرداخت.

مزایای استفاده از ارتودنسی

-          زیبایی دهان و دندان: انجام ارتودنسی باعث شکل مناسب دندان‌ها و بهبود ظاهر لبخند می‌شود.

-          بهبود عملکرد دهان: با اصلاح ناهنجاری‌های دندانی، عملکرد جویدن و صحبت‌کردن بهبود می‌یابد.

-          افزایش اعتمادبه‌نفس: داشتن دندان‌های مرتب و زیبا می‌تواند به افزایش اعتمادبه‌نفس افراد کمک کند.

-          کاهش هزینه‌ها و درد: انجام ارتودنسی به موقع با افزایش عمر مفید دندان‌ها مانع از پوسیدگی و اقدامات پرهزینه و گاها تهاجمی دندانپزشکی می‌شود.

معایب ارتودنسی

-          هزینه اولیه: ارتودنسی درمانی نسبتا گران است و ممکن است برای برخی افراد قابل‌دسترس نباشد. البته تاثیر این درمان بر کاهش هزینه‌های آتی فرد کاملا مشهود است؛ ولی در ابتدای کار ممکن است کمی هزینه‌بر باشد.

-          طولانی بودن: درمان ارتودنسی معمولاً زمانبر است و از چندماه تا چندسال به طول می‌انجامد.

-          ناراحتی و درد: در طول دوره درمان، ممکن است فرد دچار ناراحتی و درد شود، به‌ویژه در روزهای اولیه پس از تنظیم براکت‌ها بروز درد امری عادی است.

-          پرهیز غذایی: در طول دوره درمان، باید از مصرف برخی غذاها که ممکن است به براکت‌ها آسیب برسانند، خودداری کرد. وجود پرهیز غذایی در طول دوره درمان ممکن است برای برخی از افراد خوشایند نباشد.

کاربرد ارتودنسی چیست

همان‌طور که پیش‌ازاین نیز اشاره شد کاربرد روش ارتودنسی برای درمان ناهنجاری‌های دندانی، فاصله‌ بین دندان‌ها و مشکلات فکی است. این درمان می‌تواند به بهبود گفتار، جویدن و بهداشت دهان و دندان افراد کمک کند.

7 مرحله ارتودنسی

1.      مشاوره: در این مرحله وضعیت قرارگیری فک و دندان افراد و همچنین وضعیت سلامت دندان افراد به طور دقیق مورد بررسی متخصص ارتودنسی قرار می‌گیرد.

2.      تهیه رادیوگرافی و فتوگرافی‌ها: در قدم بعدی عکس‌های مختلف از دندان‌ها و وضعیت فک گرفته می‌شود که بر اساس آن بهترین استراتژی درمانی برای افراد اتخاذ می‌گردد.

3.      قالب‌گیری یا اسکن اولیه: پس از عکس‌برداری ارتودنتیست دستور به اسکن یا قالب‌گیری از دندان‌ها می‌دهد. در این مرحله وضعیت کلی فک و دندان برای بیمار تشریح می‌شود و تصویری از قبل و بعد از درمان ارتودنسی در ذهن فرد ترسیم می‌شود.

4.      درمان‌های دندانپزشکی: پس از قالب‌گیری و تعیین استراتژی درمانی، برخی از دندان‌های فرد که دچار آسیب‌دیدگی و یا پوسیدگی هستند درمان می‌شوند و پس از بهبودی ، بیمار آماده نصب بریس ارتودنسی می‌شود.

5.      نصب براکت‌ها: پس از انجام مراحل قبلی، یکی از روش‌های ارتودنسی به صلاحدید متخصص ارتودنسی انتخاب می‌شود و بر اساس آن نصب براکت‌ها (نگین‌ها) بر روی دندان‌ها آغاز می‌شود. این فرایند نهایتا یک تا دو ساعت به طول خواهد انجامید.

6.      مراقبت‌های حین ارتودنسی: مهم‌ترین مرحله در درمان ارتودنسی همین مرحله است. نگهداری از دندان‌ها به عهده‌ی بیمار است و با دستورالعمل‌هایی که متخصص ارتودنسی در اختیار بیمار قرار می‌دهد به‌راحتی قابل‌دستیابی است. این فرایند از چند ماه تا چند سال به طول خواهد انجامید و مهم‌ترین بخش درمان است.

7.      نصب ریتینرها: پس از پایان زمان نگهداری، براکت‌ها از دندان جدا می‌شوند و ریتینر به‌منظور جلوگیری از جابه‌جایی مجدد دندان نصب می‌شود.

0 تا 100 درمان اتودنسی

دکتر مسعود داودیان متخصص ارتودنسی

هزینه ارتودنسی در ایران

هزینه ارتودنسی در ایران، بسته به نوع روش انتخابی و اقدامات درمانی صورت‌گرفته بسیار متفاوت است. اما به طور تقریبی در ایران مبلغی در حدود 40 تا 130میلیون تومان برای هر دو فک تخمین زده می‌شود.

اگر نسبت به انجام ارتودنسی مردد هستید بهتر است با یک متخصص ارتودنسی حاذق مشورت کنید. ارتودنسی مسیر نجات دندان‌ها از درمان‌های دردناک و هزینه‌بر در آینده است. مراکز پیشرفته ارتودنسی دکتر داودیان با بهره‌گیری از جدیدترین متد ارتودنسی در ایران آماده هستند تا به تمام سوالات شما در مورد ارتودنسی پاسخ دهند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟