عضو ارشد حماس در گفتگو با تابناک:

ممکن است نام رهبر جدید حماس اعلام نشود/ ۳ شرط حماس برای آتش بس/ دلیل جابجایی یحیی سنوار بین تونل‌ها

«علی برکه» رئیس بخش روابط ملی جنبش حماس در خارج از فلسطین معتقد است حماس ۳ شرط اصلی برای آتش بس دارد که پس از شهید سنوار نیز به قوت خود باقی است.
کد خبر: ۱۲۶۶۹۱۸
|
۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸ 21 October 2024
|
12383 بازدید
|
۱

ممکن است نام رهبر جدید حماس اعلام نشود/ ۳ شرط حماس برای آتش بس/ دلیل جابجایی یحیی سنوار بین تونل‌ها

رژیم صهیونیستی در جریان عملیات ارتش اسرائیل در نوار غزه، سه نیروی حماس را به شهادت رساند که یکی از آنها یحیی سنوار رهبر حماس بود.

به گزارش سرویس بین الملل تابناک، رادیو ارتش اسرائیل اعلام کرده بود که درگیری با السنوار در تل السلطان در رفح رخ داد و او به همراه یکی دیگر از فرماندهان میدانی لباس نظامی به تن داشته است. یحیی سنوار بعد از شهادت اسماعیل هنیه، رهبری حماس را در اختیار داشت.

در خصوص تحولات اخیر مرتبط با حماس، خبرنگار تابناک گفتگویی با «علی برکه»، مدیر ارتباطات ملی جنبش حماس در خارج از فلسطین انجام داده که در ادامه آمده است.

*شهید سنوار فرمانده شاخه نظامی بود و فرمانده شاخه سیاسی شد و اتحاد خوبی بین دو شاخه سیاسی و نظامی ایجاد کرد. آیا این روند با تعیین رهبر جدید ادامه خواهد یافت؟

شهادت رهبر بزرگ، برادر یحیی ابراهیم سنوار، حقیقتا خسارت بزرگی برای مسئله فلسطین و برای امت عربی و اسلامی است. اما این شهادت، همانطور که اتفاق افتاد، تأیید می‌کند که ابراهیم، رهبری شجاع و دلیر بود و در میان مبارزان فعالیت می‌کرد و در بین غیرنظامیان و در اعماق زمین مخفی نشده بود.

برادر ابراهیم در حالی که می‌جنگید به شهادت رسید. شهادت ابراهیم سنوار در وضعیتی رخ داد که ایشان با دشمن صهیونیستی درگیر بود و از مکانی به مکان دیگر می‌رفت تا روحیه مبارزان را تقویت کند و در جهاد و نبرد و مقابله با نیروهای متجاوز صهیونیستی با آنها همراه باشد

بلکه برادر ابراهیم در حالی که می‌جنگید به شهادت رسید. شهادت ابراهیم سنوار در وضعیتی رخ داد که ایشان با دشمن صهیونیستی درگیر بود و از مکانی به مکان دیگر می‌رفت تا روحیه مبارزان را تقویت کند و در جهاد و نبرد و مقابله با نیروهای متجاوز صهیونیستی با آنها همراه باشد.

غیاب برادر ابراهیم، جنبش حماس و مقاومت فلسطین را تضعیف نخواهد کرد، بلکه شهادت رهبران، بر استحکام و اصرار مجاهدان بر ادامه راه و ادامه جهاد تا آزادسازی سرزمین و مقدساتمان و حذف این موجودیت غاصب از تمام سرزمین اشغالی فلسطین می‌افزاید.  جنبش حماس یک جنبش زایا و پویا و یک جنبش بزرگ و تشکیلاتی است.  شاخه نظامی و شاخه سیاسی با هم تحت رهبری دفتر سیاسی فعالیت می‌کنند و هیچ اختلافی بین دو شاخه وجود ندارد، چه رئیس جنبش ابراهیم باشد یا قبل از او ابو هنیه یا هر رهبر دیگری که حماس را رهبری کند. زیرا جنبش حماس یک جنبش تشکیلاتی است و نه یک جنبش فردی.

*برخی معتقدند که با شهادت سنوار، این جنبش ممکن است انعطاف بیشتری برای آتش‌بس نشان دهد. ارزیابی شما چیست؟

در مورد مسئله آتش‌بس، در داخل جنبش حماس،  گروه‌های مقاومت فلسطین و  محور مقاومت در منطقه اتفاق نظر وجود دارد که شرایط آتش‌بس روشن است. اول اینکه باید تجاوز به غزه به‌طور کامل متوقف شود و نیروهای اشغالگر صهیونیستی از تمام مناطق غزه عقب‌نشینی کنند. سپس باید توافقنامه تبادل اسرا بین مقاومت و رژیم صهیونیستی منعقد شود. این سه خواسته، حداقل‌هایی است که گروه‌های مقاومت فلسطین و  رهبر بزرگ شهید، یحیی سنوار آن را پذیرفته‌اند.

رهبری حماس بعد از ابراهیم، مانند دوران رهبری ابراهیم و مانند ابو هنیه، به همین خواسته‌های فلسطینی پایبند است و انعطافی که نشان می‌دهد، تنها برای محافظت از مردم فلسطین و نجات مردم محصور در غزه است که در معرض جنگ نابودی و قحطی به رهبری دولت تروریستی نتانیاهو با حمایت دولت جنایتکار آمریکا  قرار دارند

بنابراین، رهبری حماس بعد از ابراهیم، مانند دوران رهبری ابراهیم و مانند ابو هنیه، به همین خواسته‌های فلسطینی پایبند است و انعطافی که نشان می‌دهد، تنها برای محافظت از مردم فلسطین و نجات مردم محصور در غزه است که در معرض جنگ نابودی و قحطی به رهبری دولت تروریستی نتانیاهو با حمایت دولت جنایتکار آمریکا  قرار دارند.

*انتظارات شما از آینده حماس تحت رهبری جدید چیست؟ حماس چه نقشی در آینده غزه پس از جنگ ایفا خواهد کرد و چه نوع دولتی را در غزه خواهد پذیرفت؟

جنبش مقاومت اسلامی حماس، یک جنبش آزادی‌بخش ملی است که برای مبارزه با اشغالگری صهیونیستی به‌وجود آمده است. وظیفه مقاومت در فلسطین، مقابله با اشغالگران، آزادسازی سرزمین فلسطین، حمایت و دفاع از مردم فلسطین و حفاظت از مقدسات اسلامی و مسیحی است. این وظیفه، پس از شهادت ابراهیم سنوار نیز ادامه خواهد داشت و حماس در فلسطین و در غزه باقی خواهد ماند و نقش اصلی را در آزادسازی فلسطین و نبرد آزادی‌بخش آینده  که از هفتم اکتبر سال گذشته با عملیات طوفان الاقصی آغاز شد، ایفا خواهد کرد.

حماس در گفتگوی ملی فلسطینیان در پکن اعلام کرد و در ۲۳ جولای گذشته  با گروه‌های فلسطینی توافقنامه‌ای را امضا کرد که شامل تشکیل یک دولت وحدت ملی فلسطین  برای اداره امور فلسطینیان در غزه و کرانه باختری اشغالی می‌شود. همچنین، حماس  برای  رفع محاصره مردم فلسطین، حفاظت از مقدسات و آزادی اسرا تلاش می‌کند. حماس به دنبال  تحقق اهداف مردم فلسطین، آزادی سرزمین فلسطین و استقلال است.

*گزینه‌های احتمالی برای رهبری حماس کدامند؟

جنبش حماس یک جنبش تشکیلاتی است که در آن شورای عمومی وجود دارد. این شورا رهبری را انتخاب می‌کند، همانطور که پس از شهادت برادر ابوهنیه انتخاب شد و رئیس جدیدی برای جنبش برگزیده شد.  ممکن است (نام رئیس جدید) اعلام شود یا نشود، که بستگی به شرایط و اوضاع امنیتی دارد، اما هیچ ترسی برای جنبش حماس وجود ندارد. جنبش حماس دارای نهادهای شورایی و اجرایی است و امور خود را طبق نظام داخلی خود اداره می‌کند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۴
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۳۰
ای کاش با فتح متحد شوند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟