به گزارش تابناک به نقل از فارس، نشریهٔ نِیچر گزارش کرده: بیاتا هالاسی، دانشمندی که در سال ۲۰۲۰ در ۴۹ سالگی از ابتلا به سرطان سینه باخبر شده بود، پساز تشدید بیماری مجبور به برداشتن سینهٔ چپش شد و دیگر پاسخ مثبتی از شیمیدرمانی دریافت نکرد. هالاسی که متخصص ویروسشناسی است تصمیم گرفت با یک درمان اثباتنشده به مقابله با سرطانش برود و به سراغ درمان تهاجمی با ویروس رفت.
هالاسی گفته که او متخصص درمان تهاجمی نیست، اما تخصص او در کِشت ویروسها در آزمایشگاه به او اعتمادبهنفس آزمایش این درمان را داد. او تصمیم گرفت تومور خود را با ویروسهای سرخک و بهدنبال آن ویروس استوماتیت هدف قرار دهد که هر ۲ پاتوژن بهعنوان آلودهکنندهٔ نوع سلولی که تومور از آن منشا گرفته، شناخته میشوند.
یکی از همکاران هالاسی دربارهٔ نتایج این درمان گفته: در طول درمان و بدون عوارض جانبی جدی، تومور بهطور قابلتوجهی کوچک شد و از عضلهای که به آن حمله کرده بود، جدا شد که برداشتن آن با جراحی را آسان کرد.
تجزیه و تحلیل تومور پساز برداشتن نشان داد که بهطور کامل با سلولهای ایمنی جایگزین شده که نشان میدهد درمان تهاجمی همانطور که انتظار میرفت، عمل کرده و سیستم ایمنی هالاسی را برای حمله به ویروسها و سلولهای تومور تحریک میکند. هالاسی میگوید: یک پاسخ ایمنی ایجاد شد و پساز جراحی، یک سال تحت درمان با داروی ضد سرطان تراستوزوماب قرار گرفتم.