به گزارش «تابناک» به نقل از فارس؛ زمزمههای آتشبس هر روز و هر لحظه میان لبنان و رژیم صهیونیستی تقویت میشود. اگرچه شدت حملات هر دو طرف بالاتر رفته و به طور مثال شلیک راکتهای حزبالله در یک شب سبب شد تا بیش از 500 بار آژیر خطر در سرزمینهای اشغالی به صدا در بیاید اما این موارد لزوماً به معنای تشدید تنش نیست و میتواند آخرین تلاشها و ضربه شصتهای دو طرف علیه یکدیگر باشد تا بیشتر نسبت بهطرف مقابل در مذاکرات امتیاز کسب کنند. تلاشی میدانی برای تقویت پایگاه دیپلماتیک که با دست پر در مقابل دشمن حاضر شود.
همچنین تصویر پیروز نهایی در جنگ و عزم و ارادت و توان برای ادامه نزاع با نمایش قدرت از جمله مواردی است که احتمالاً واپسین تلاشهای میدانی طرفین منتهی به توافق احتمالی را شکل میدهد.
اما اینکه رژیم صهیونیستی بهطرف آتشبس حرکت کرده است موید مسائل مختلفی است که ذیل موضوع کلی ضعف این رژیم در برابر حزبالله قرار میگیرد که توانسته بهخوبی باتوجهبه حملاتی که در ابتدا دریافت کرد، خود را بازسازی کند.
این موضوع نشان میدهد ساختار حزبالله خطی نیست بلکه این سازمان یک ساختار پیچیده و چندلایه و اجتماعی دارد که با وجود دریافت ضربات شدید امکان ترمیم و بازتولید قدرت در درون خود را دارد.
رژیم صهیونیستی ضربات متعددی را در مواجهه با حزبالله خورده است که این ضربات یکباره و چکشی نبوده و بیشتر حالت فرسایشی داشته و صهیونیستها را از درون فرسوده و مضمحل کرده است. حزبالله در یک حرکت حساب شده، مبنایی و گامبهگام سطح و شعاع ضربه زنی به طرف مقابل را افزایش داد و با استراتژی تداوم و گسترش ناامنی در سرزمینهای اشغالی اذهان شهرکنشینان صهیونیست را هدف قرار داد.
در بعد میدانی صهیونیستها ضربات متعددی از یگانهای رزمی حزبالله دریافت کردند. کارشناسان باتوجهبه تجربه مواجهه ارتش اسرائیل با حماس در غزه ضربهپذیر بودن این رژیم را در جنوب لبنان به آن هشدار میدادند اما صهیونیستها تصور کردند با ضرباتی چون عملیات انفجار پیجرها و ترور فرماندهان و نیروهای کلیدی میتوانند حزبالله را تضعیف کنند اما در میدان خصوصاً در این اواخر تلفات بسیاری دادند. موضوعی که برخی از رسانههای و فعالان سیاسی غربی عنوان میکنند بیش از موارد اعلامی است.
تنها در یک مورد رسانهها مطرح کردهاند که تعدادی از سربازان صهیونی در برابر حزبالله در حال اسیر شدن بودند که ارتش صهیونیستی با اجرای اصل هانیبال از اسارت آنها جلوگیری و نیروهای خود را به هلاکت رساند.
اخیراً نیز 6 تانک اسرائیل توسط نیروهای حزبالله منهدم شد و با ایستادگی در البیاضه نیروهای صهیونیستی را به عمق دو کیلومتری در حومه طیرحرفا عقب راند. درواقع صهیونیستها نهتنها به اهداف خود در جنوب لبنان نرسیدند بلکه تلفات مهمی دراینخصوص دادند.
اهداف صهیونیستها عقب راندن حزبالله به پشت رودخانه لیتانی بوده است، موضوعی که از سال 2006 مطرح بود اما یگانهای نصر، عزیز و رضوان که خود از اهالی جنوب لبنان هستند در برابر این خواسته صهیونیستها ایستادگی و تلفات متعددی بر آنان تحمیل کردند.
صهیونیستها در بعد بینالمللی نیز بسیار ضربهپذیر شدهاند. صدور حکم بازداشت از سوی دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت این رژیم را بیشازپیش منزوی کرده است. حربه غرب برای سرکوب اعتراضات به جنایات صهیونیستها «یهودستیزی» نامیدن این موارد بود اما با این حکم عملاً از لحاظ حقوقی سران این رژیم بهعنوان جنایتکار جنگی در دنیا شناخته شدند و حتی کشورهای حامی صهیونیستها نیز در برابر این امر تا حدود زیادی عقبنشینی کردند.
اخیراً «فادی العبدالله» سخنگوی دیوان کیفری بینالمللی تأکید کرد کشورهای عضو باید درباره حکمهای بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ سابق این رژیم همکاری کنند.فشارهای بینالمللی بر روی رژیم صهیونیستی در حوزه افکارعمومی بالاست. دو نمونه اخیر آن دربازیهای فوتبال در کشورهای اروپایی چون هلند و فرانسه این نفرت عمومی را به وضوح نمایان کرد.
رسانهها خبر دادهاند که کابینه اسرائیل قرار است امروز (سهشنبه/ ششم آذر ماه) برای بررسی درباره مفاد یک قرارداد آتشبس با حزبالله لبنان تشکیل جلسه دهد.
مفاد توافق نهایی دو طرف هنوز اعلام نشده است، اما گزارش شده که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل «موافقت کلی» خود را با شرایط این آتشبس اعلام کرده است. خروج نیروهای اسرائیل از لبنان یکی از مهمترین موضوعات این آتشبس 60 روزه اعلام شده است.
همزمان خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع ارشد لبنانی میگوید که انتظار میرود رؤسای جمهور آمریکا و فرانسه این آتشبس را اعلام کنند.
البته اسرائیل قصد دارد موضوعاتی چون ترور نیروهای کلیدی و رهبران حزبالله را در این حیطه فاکتور بگیرد اما به نظر میرسد با وجود این شرایط چندان نتوان روی آتشبس عمیقی برنامهریزی کرد و این موضوع را در حد یک تنفس دانست.
اسرائیل در میدان و جنگ هوایی علیه حزبالله آسیبپذیر بوده و تلفاتی داده است و به نظر میرسد سعی دارد ذیل آتشبس از حمله راکتی حزبالله جلوگیری و تلفات میدانی خود را نیز بکاهد؛ بنابراین به نظر میرسد رژیم صهیونیستی سعی دارد نقاط ضعف خود را با آتشبس پوشش دهد و دراینخصوص باید طرف لبنانی نسبت به یک آتشبس فراگیر با پوشش منافذ دسیسههای اسرائیل تصمیمگیری و اقدام کند.