نگاه روندی این مزیت را دارد که تاثیر اقتصاد بر سایر موضوعات جامعه ایرانی و تاثیر گرفتن اقتصاد از آنها را بتوانیم در یک مجموعه تجزیه و تحلیل کنیم و همچنین پاسخ به چراهای وضعیت کنونی اقتصادی داشته باشیم.
به گزارش تابناک به نقل از اقتصادنیوز؛ اکنونِ اقتصاد ما محصول تلاش ها و تصمیم گیری ها در دهه های گذشته است. امسال در این پروژه سال های 1394،1384،1374،1364،1354 از هر دهه انتخاب شده است.
19 آذر 1354؛ بوتیکها تحت کنترل گروههای ضربت قرار گرفت
امروز ستاد مبارزه با گرانفروشی اعلام کرد، دستور تعطیلی 10 واحد فروش میوه که به تذکرات ستاد توجه نکرده بودند و همچنان به پنهان کردن کالا و گرانفروشی پرداخته بودند، صادر شد.
ستاد به دنبال محکومیت یکی از فروشندگان عمده پوشاک در دادگاه نظام صنفی از مردم خواست تا به هنگام خرید از بوتیک ها و فروشگاهها مراقب برچسب قلابی کالاها به خصوص پارچه و پوشاک باشند.
19 آذر 1364؛ هر گونه تغییر قیمت در کالاهای اساسی منوط به تصویب شورای اقتصاد شد
شورای اقتصاد عصر دیروز به ریاست مهندس میرحسین موسوی، نخستوزیر تشکیل جلسه داد. در این جلسه ابتدا در مورد ضرورت جلوگیری از افزایش قیمتها و همچنین روش مراجع تصمیمگیری در مورد قیمتها بحث و تبادل نظر به عمل آمد که پس از توضیحات مدیرعامل سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان شورای اقتصاد تاکید کرد که مجمع عمومی این سازمان در مورد پارهای از کالاها تصمیمات مقتضی را با رعایت سیاستهای دولت اتخاذ کند و هرگونه تغییر قیمت در کالاهای اساسی و مایحتاج عمومی صرفا پس از تصویب شورای اقتصاد اعلام شود.
میزان تولید و قیمت کنونی نفت اوپک تثبیت شد
«شکشوکی» وزیر نفت لیبی در پایان اجلاس 76 اوپک گفت: تمامی اعضا پیرامون سیاست جدید اوپک به توافق همگانی رسیدهاند.
وی از ارائه توضیح بیشتر خودداری کرد. در همین حال، «چیوبا» وزیر نفت گابن اظهار کرد که ایران از بیانیه پایانی اجلاس راضی نیست.
بنابر بیانیه پایانی مذاکرات وزرای نفت اوپک با توجه به تحولات آینده بازار جهانی و روند دائمی کاهش تولید نفت، اعضای سازمان مصمم به تضمین عادلانه نفت اوپک در بازار براساس درآمدهای موردنیاز برنامه های عمرانی اعضای خود میباشند.
آقازاده، وزیر نفت ایران پس از پایان اجلاس گفت: اگر تلاش کمیته 5 نفری بررسی کننده سیاستهای آینده سازمان در جهت تثبیت قیمتهای کنونی اوپک نباشد، کار این کمیته را میتوان از هماکنون با شکست تلقی کرد.
وی گفت: وظیفه اصلی اوپک تثبیت قیمتهای اعلامشده و همچنین واگذار نکردن امر قیمتگذاری به دیگر تولیدکنندگان غیرعضو اوپک میباشد. به گفته وی اوپک در صورت موفقیت در انجام این وظایف قادر به حفظ سهم خود در بازار جهانی خواهد بود.
ازسوی دیگر، وزیر نفت الجزایر اظهار کرد: سهم فعلی اوپک در بازار جهانی عادلانه نیست.
19 آذر 1374؛ آهنآلات ساختمانی با نرخ تعادلی بهزودی عرضه می شود
توزیع آهنآلات مقاطع ساختمانی با نرخ تعادلی بهزودی آغاز می شود.
نرخ عادی آهنآلات براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار کیلویی 640 ریال است.
با توجه به افزایش تولید آهنآلات در واحدهای فولادسازی، طرح جدید توزیع مقاطع ساختمانی تهیهشده و به زودی توسط وزارت بازرگانی و شرکت ملی فولاد ایران اجرا می شود.
براساس این طرح نرخ آهن آلات مقاطع ساختمانی با توجه به تامین مواد اولیه آن با قیمت کیلویی 1200 ریال عرضه خواهد شد.
مذاکرات ایران و ترکمنستان برای گسترش همکاریهای نفت و گاز
«حکیم ایشانف» معاون رئیس ترکمنستان در امور انرژی به همراه حسن اف، وزیر نفت و گاز ترکمنستان در تهران با مهندس غلامرضا آقازاده وزیر نفت دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار طرفین در زمینه ایجاد خط لوله انتقال گاز ترکمنستان، مشارکت شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفتی «تکنیپ» فرانسه در ساختن پالایشگاه نفت در ترکمنستان و همکاری شرکت ملی نفت ایران در اکتشاف نفت در خاک آن کشور گفتوگو کردند.
ایشانف، معاون رئیسجمهوری ترکمنستان در امور انرژی با تاکید بر اداره ترکمنستان و ایران در زمینه انتقال خط لوله گاز آن کشور گفت: اجرای طرح انتقال گاز ترکمنستان برای آن کشور از اهمیتی ویژه برخوردار است و ترکمنستان به هیچ وجه از آن صرفنظر نخواهد کرد.
19 آذر 1384؛ انتظار تورم بیش از 15 درصد را نداریم
وزیر امور اقتصادی و دارایی تورم و نقدینگی را در سالهای گذشته تاثیرگذار بر بکدیگر دانست و گفت: در حالی که سال گذشته رشد نقدینگی در حد 32 درصد بود، ولی تورم در حول و حوش 15 درصد بود.
داوود دانشجعفری اضافه کرد: اگر امسال نیز افزایش حجم نقدینگی واحد 30 درصد باشد، نباید انتظار داشته باشیم که تورم به بالاتر از 15 درصد برسد مگر اینکه نقدینگی حجم بیشتری پیدا کند.
وی در پاسخ به این سوال که به عقیده کارشناسان رشد تورم در ماههای آخر سال به بالای 20 درصد خواهد رسید، نظر شما چیست؟ گفت: افزایش تورم بستگی به میزان نقدینگی کشور دارد و نقدینگی در کشور نیز بستگی به میزان چاپ اسکناس جدید ازسوی بانک مرکزی دارد.
ایران: رکورددار نرخ تورم در خاورمیانه
نگرانی از خطر اوجگیری قیمتها در ایران بیشتر شده است و شماری از ارزیابیهای انجام گرفته ازسوی محافل کارشناسی درون جمهوری اسلامی همچون نهادهای بینالمللی، افزایش تنشهای تورمی را با توجه به آنچه در اقتصاد می گذرد، اجتنابناپذیر میدانند.
میس (MEES) نشریه معروف تخصصی درباره اقتصاد خاورمیانه نیز شاخص تورم را در سالجاری میلادی، 15.6 درصد پیشبینی میکند. اما صندوق بینالمللی پولی با بدبینی بیشتر نسبت به تحول آتی قیمتها در ایران می گوید نرخ تورم این کشور از 15.6 درصد از 2004 به 18.5 درصد در 2005 میلادی خواهد رسید.
بدین سان ایران بر پایه محاسبات صندوق بینالمللی پول (imf)، رکورددار تورم در میان تمام کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا است که میانگین نرخ تورمشان از 8.2 درصد بیشتر نیست.