ابهامات پرونده گروگانگیری مخوف رشت کجاست؟

یک جرم‌شناس تخلفات احتمالی مدیران مدرسه فرزندان گروگان‌گرفته‌شده خانواده رشتی را بررسی کرد.
کد خبر: ۱۲۸۱۹۶۲
|
۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۳ 06 January 2025
|
24929 بازدید
|
۵

ابهامات پرونده گروگانگیری مخوف رشت کجاست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم؛ ماجرای عجیب گروگان‌گیری 29ماهه یک خانواده در خانه خودشان در رشت، روزهای اخیر فضای مجازی را درگیر کرده است. این خانواده ادعا دارند که با استفاده از داروهای روان‌گردان و شکنجه‌های غیرانسانی، تحت اسارت افرادی ناشناس قرار گرفته‌اند. جزئیاتی که آن‌ها از نحوه اسارت، تغذیه و فوت مادربزرگ خانواده مطرح کرده‌اند، بسیاری را شوکه کرده و نگرانی‌های اجتماعی جدی به وجود آورده است.

ابهامات زیادی در این پرونده وجود دارد که تا کنون هیچ یک از مقامات قضایی و انتظامی به آن پاسخ نداده‌اند و حتی صحبت‌های دادستان رشت هم نه‌تنها نتوانست بخشی از این ابهامات را برطرف کند بلکه ابهامات جدیدتری را ایجاد کرد، از جمله؛ چرا همسایه این خانواده بعد از مشکوک شدن به رفت‌وآمد خانواده گروگان‌گرفته‌شده با پلیس 110 تماس نگرفته و به دیدار مردمی دادستانی رفته است؟!

چگونه بعد از مطرح‌شدن این ماجرا در جلسه دیدار مردمی بعد از یک ساعت سریعاً خانواده، گروگان‌گیران و تمامی افراد دخیل در این ماجرا شناسایی و دستگیر شده‌اند؟! یا؛ چرا زمانی که به‌گفته دادستان پرونده برای این ماجرا تشکیل می‌شود و پلیس آگاهی ورود می‌کند مقامات پلیس اعلام می‌کنند که پرونده قضایی در این راستا تشکیل نشده است؟!

گزارش ترک‌تحصیل فرزندان می‌توانست زمان کشف را تسریع بخشد
برای رفع ابهامات و آگاهی‌بخشی عمومی، انتظار می‌رود مقامات قضایی با بررسی دقیق ماجرا، صحت و سقم ادعاهای مطرح‌شده را روشن کنند تا از تشویش اذهان عمومی جلوگیری شود.

در این پرونده مسءله دیگری که وجود دارد موضوع ترک‌تحصیل فرزندان این خانواده است که اگر مدیران مدرسه این موضوع را جدی پیگیری می‌کردند شاید در کشف این پرونده تأثیری بسزایی داشت.

وحید سلطانی، جرم‌شناس، در مورد یکی از ابهامات پرونده گروگان‌گیری خانواده رشتی اظهار کرد: جدا از اینکه پلیس باید روایتگر اصلی این پرونده باشد، ابهامات قانونی متعددی در این ماجرا وجود دارد.

وی افزود: اگر مطالب منتشرشده در رسانه‌ها تاکنون صحیح باشد، در وهله اول، مسئولان آموزش‌وپرورش، به‌ویژه مدیر مدرسه فرزندان این خانواده، باید مورد بازخواست قرار گیرند.

آموزش‌وپرورش طبق قانون موظف به پیگیری بود
سلطانی تصریح کرد: بر اساس قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال 1399، تمامی دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه موظف‌اند برای تحقق اهداف این قانون اقدامات لازم را انجام دهند. در این پرونده، آموزش‌وپرورش وظیفه داشت ترک‌تحصیل دانش‌آموزان این خانواده را به بهزیستی یا دفتر حمایت از اطفال و نوجوانان قوه قضائیه اطلاع دهد.

این حقوقدان در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار ما مبنی بر اینکه گفته می‌شود این خانواده پرونده دانش‌آموزان را بعد از چند روز غیبت به‌بهانه ترک کشور از مدرسه گرفته‌اند؛ آیا همچنان مدیر مدرسه باید این مسئله را به مقام‌های بالایی اطلاع می‌داد یا خیر، گفت: بله، چون دانش‌آموزان غیبت کرده‌اند و مورد از موارد مشکوک به ترک‌تحصیل بوده است، باید حتماً این اطلاع‌رسانی انجام می‌شد.

وی تأکید کرد: لازم است بررسی شود آیا مسئولان آموزش‌وپرورش ترک‌تحصیل فرزندان این خانواده را به مراجع ذی‌ربط اطلاع داده‌اند یا خیر، اگر اطلاع داده باشند، مسئولیت خود را به‌درستی انجام داده‌اند، اما اگر اطلاع نداده باشند، مرتکب جرم شده‌اند و باید مورد رسیدگی قرار گیرد.

ترک‌فعل اعلام ترک‌تحصیل بین 5 تا 15 سال انفصال از خدمات دولتی دارد
سلطانی با اشاره به ماده 6 قانون حمایت از اطفال و نوجوانان بیان کرد: این ماده تصریح می‌کند که کلیه اشخاص و نهادها، به‌ویژه دستگاه‌های اجرایی، آموزش‌وپرورش، بهزیستی، و سایر سازمان‌های مرتبط، موظف‌اند در موارد مشاهده یا اطلاع از خطر شدید یا وضعیت مخاطره‌آمیز برای اطفال و نوجوانان، از جمله ترک‌تحصیل، کار اجباری، بهره‌کشی اقتصادی، و آسیب‌پذیری‌های دیگر، مراتب را در اسرع وقت به مراجع ذی‌صلاح نظیر سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی یا مراجع قضایی، اطلاع دهند.

وی ادامه داد: طبق همین قانون، اگر مدیر مدرسه مرتکب ترک‌فعل عدم اعلام ترک‌تحصیل دانش‌آموز شده باشد، باید بین 5 تا 15 سال از خدمات دولتی و عمومی منفصل شود.

ابهامات پرونده گروگانگیری مخوف رشت کجاست؟

ماجرای گروگان‌گیری ۲ ساله اعضای یک خانواده‌ در رشت چه بود؟

فلاح میری دادستان رشت در رابطه با گروگان‌گیری اعضای یک خانواده در شهرستان رشت گفت: براساس تحقیقات صورت گرفته شروع گروگانگیری این خانواده دی ماه سال 1400 بوده است.

وی افزود: گروگان‌گیر‌ها که دو برادر مجرد و یک خانم ساکن شهرستان کرج و رشت بودند، قبل از این حادثه یکی از برادران و خانمی که با آنها در ارتباط بوده در شهرستان هشتگرد سابقه گروگان‌گیری داشتند و در دادگستری هشتگرد به 8 سال حبس محکوم شده و متواری بودند. این افراد به علت فرار از اجرای مجازات به شهرستان رشت آمده بودند و مخفیانه زندگی می‌کردند تا حکم در مورد آنها اجرا نشود.

دادستان رشت گفت: خانم گروگان‌گیر در رشت با یک خانواده متمول که پدر خانواده وکیل بود، آشنا بود و از چندین سال قبل با مادر خانواده ارتباط داشت، تمام اعضای خانواده را شناسایی کرده بود و می‌دانست که می‌توانند از آنها اخاذی کنند. بعد از مدتی این خانم با ترفندی همسر و مادر زن وکیل را به خانه دو گروگانگیر که آنها را برادر خود معرفی کرده بود می‌برد و آنها را با آبمیوه مسموم، بی‌هوش می‌کند.

فلاح میری بیان کرد: گروگان‌گیر‌ها با تلفن مادر خانواده به شوهر وی (پدر خانواده) پیام می‌دهند، آدرس می‌فرستند و به او اعلام می‌کنند حال مادرهمسر وی بد شده است و سریعا خودش را به آدرسی که می‌دهند، برساند. بعد از آمدن پدر خانواده، وی را نیز گروگان می‌گیرند. با همین ترفند خواهر و برادر همسر، را نیز بی‌هوش می‌کنند و گروگان می‌گیرند.

وی در ادامه گفت: خانم گروگان‌گیر بعد از گروگان گرفتن این افراد، به منزل این خانواده مراجعه می‌کند و به لحاظ شناخت قبلی از این خانواده داشت به بهانه پیشگیری از کرونا به 3 فرزند آنها نیز قرص بیهوشی می‌دهد و بعد از بیهوش شدن آنها، بقیه اعضای خانواده را نیز به منزل خودشان که یک خانه دو طبقه بود، منتقل می‌کنند و از این زمان گروگان‌گیری این خانواده در خانه افراد گروگان‌گرفته شده شروع می‌شود.

دادستان رشت اظهار کرد: با توجه به اینکه، این خانواده از قبل تصمیم به مهاجرت داشتند و آشنایان آنها نیز از این موضوع اطلاع داشتند، در طول این مدت اگر اقوام و نزدیکان با آنها تماس می‌گرفتند، گروگان‌گیر‌ها آنها را تهدید جانی می‌کردند که به اقوام خود اعلام کنند مهاجرت کرده‌اند و در ایران نیستند.

فلاح میری در رابطه نحوه اطلاع از موضوع گروگان‌گیری و دستگیری گروگان‌گیر‌ها گفت: در جریان ملاقات مردمی دستگاه قضایی استان که هر هفته در دادستانی مرکز استان برگزار می‌شود، فردی مراجعه و اعلام کرد اعضای یک خانواده چند وقتی است گروگان گرفته شده‌اند. فرد گزارش دهنده با افرادی که گروگان گرفته شده بودند در یک محله زندگی می‌کرد و همسایه آنها بود. او به واسطه حضور در محل و شناختی که از اعضای خانواده داشت با حساس شدن روی رفت و آمد‌های مشکوک به منزل گروگان‌ها به موضوع شک کرده و در جلسه ملاقات دادستانی مرکز استان موضوع را گزارش می‌دهد.

وی گفت: بعد از گزارش این فرد با دستور قضایی موضوع با حساسیت بالا مورد توجه قرار گرفته و دستور حضور نیرو‌های عملیاتی صادر می‌شود. کمتر از یک ساعت از گزارش اولیه همسایه خانواده مورد اشاره نیرو‌های عملیاتی با حضور در محل تحقیقات میدانی را آغاز کرده و مشخص می‌شود موضوع گزارش مردمی صحت داشته است. با حضور به موقع ماموران آگاهی تمام گروگان‌گیر‌ها در محل دستگیر شدند. با تحقیقات به عمل آمده مشخص می‌شود عقبه تیم گروگان‌گیری با 2 نفر در کرج در ارتباط بوده‌اند که این افراد هم با دستور قضایی دستگیر می‌شوند.

وی بیان کرد: در مدت 2 سال فرزندان این خانواده، به مدرسه و دانشگاه نرفته بودند و عملا با گروگان‌گیر‌ها زندگی می‌کردند. همچنین در این مدت گروگان‌گیر‌ها اعضای این خانواده را به دفتر اسناد رسمی برده و اموال آنها را به نام خودشان کرده بودند.

دادستان رشت گفت: گروگان‌گیر‌ها در تمام بخش‌های خانه دوربین نصب کرده بودند و تمام حرکات گروگان‌های را رصد می‌کردندو گروگان‌گیر‌ها در مدل رفتاری خود به گونه‌ای عمل می‌کردند که به گروگان‌ها اجازه عملی که منجر به کشف فعالیت آنها بشود نمی‌دادند و در صورت انجام هر اقدام خارج از پروتکلی آنها را تهدید می‌کردند.

فلاح میری ادامه داد: در حال حاضر دستور بازبینی دوربین‌های نصب شده در محل گروگان‌گیری صادر شده تا مشخص شود چند نفر با گروگان‌گیر‌ها در ارتباط بوده‌اند.

فلاح میری ادامه داد: سال 1401 گروگان‌گیر‌ها به پسر کوچک این خانواده دارو‌هایی می‌دادند که قادر به راه رفتن نباشد و غش کند. آنها به والدین این کودک گفته بودند که مادربزرگ‌اش او را جادو کرده است و به همین دلیل، بین والدین کودک و مادربزرگ او درگیری ایجاد می‌شود و در پی این درگیری، مادربزرگ خانواده فوت می‌کند. در حال حاضر، این موضوع را هم در دست بررسی داریم که آیا این موضوع قتل بوده یا خیر، زیرا مادر این کودک و همسرش از نحوه برخوردشان با مادر خود به واسطه موضوعی که گروگان‌گیر‌ها به آنها گفته بودند، عذاب وجدان دارند.

دادستان رشت در پایان گفت: این پرونده در حال حاضر در مرحله بازپرسی قرار دارد و تحقیقات برای روشن شدن ابعاد بیشتر موضوع در دست انجام است. ضمنا علت طولانی شدن این ماجرا، اشکال در انتقال یکی از املاک بزه دیده‌ها بوده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
بنظر میاد تمام اعضای خانواده یا فقط پدر خانواده دارند نقش بازی می کنند و گروگان گیرها خودشون استخدام کردند تا اموال مادر بزرگ که کشته شده بالا بکشند فکر کنم مادربزرگ میخواسته اموالش وقف کن یا حاظر به فروش نبود پدر خانواده وکیل و خیلی خونسرد صحبت می کنه اما داستان که تعریف می کنه تخیلی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
البته ترک فعلی که نوشتین باید پیگیری و رسیدگی بشه ولی ادمای خنگ زیاد داریم.فامیل و خانواده ها هم خیلی از هم دور افتادن.این ماجرا اونقدرا عجیب نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
اینکه چنین کار وحشتناکی باور پذیر نیست یعنی کار مردمان این سرزمین نیست
فقط افغانی ها جرات چنین بی رحمی دارند.
نمونه اش گروگان گرفتن خواهر توسط برادر به مدت ۳۰ سال
ناشناس
|
France
|
۲۱:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
داستان مشکوک است. به زودی معلوم میشه چه چیز هایی مخفی مانده و اظهار نشده.
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
باید نیروی انتظامی محل، مدیران مدرسه، و هر کسی که میتونسته درین راستا تلاشی بکنه ولی فقط بی تفاوت بوده به حبس و جریمه محکوم بشه. من پرستار یه رگ اشتباه میگیرم باید دیه بدم، اونوقت اینا با این بی تفاوتی مردم رو به کشتن دادن همینطوری ازاد باشن؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟