به گزارش تابناک به نقل از مهر، رقابتهای المپیک دانش آموزی اولین رویدادی بود که نمایندگان شطرنج ایران در سال جاری در آن حاضر شدند. ۸ شطرنجباز ایران در دو بخش برق آسا و سریع در مجموع صاحب ۱۳ مدال شامل ۵ طلا، ۵ نقره و ۳ برنز شدند. در ادامه هم موفقیتهای قابل توجه دیگری برای این رشته رقم خورد که مربوط به قهرمانی پرهام مقصودلو در مسابقات ریکیاویک ایسلند میشود که بدون شکست به دست آمد و بعد از آن هم دستیابی به هر سه سهمیه غرب آسیا برای جام جهانی که توسط استاد بزرگ پویا ایدنی، استاد بزرگ بردیا دانشور و استاد فیده بانوان آناهیتا زاهدیفر حاصل شد.
شادی پریدر رئیس فدراسیون شطرنج در گفتوگو با خبرنگار مهر در مورد این رویدادها و نتایج به دست آمده در آنها که باعث درخشش این رشته در آغاز سال ۱۴۰۴ شد، گفت: المپیک دانش آموزی از رویدادهای مورد تاکید وزیر ورزش بود به همین دلیل با وجود خیلی از مشکلات به ویژه در حوزه مالی که در بدو ورود به فدراسیون با آن مواجه بودم، برنامه ریزی کامل و منسجمی برای تشکیل اردوهای آماده سازی این تیم داشتیم تا تیمی کامل را در مسابقات داشته باشیم. ۱۳ مدالِ ۸ شطرنجباز اعزامی که شامل ۵ مدال طلا میشود حاکی از این برنامه ریزی هاست.
وی در مورد قهرمانیِ بدون باخت پرهام مقصودلو در رقابتهای ریکیاویک ایسلند نیز خاطرنشان کرد: مسابقات ریکیاویک از معتبرترین و قدیمیترین رویدادهای شطرنج است که در سطح بسیار بالایی هم برگزار میشود. دعوت از پرهام مقصودلو برای حضور در این رقابتها بیانگیر سطح آن است. مقصودلو که در حال حاضر بهترین شطرنجباز ایران در ریتینگ جهانی است از حضور در این رقابتها ۱۰ امتیاز به ریتینگ خود اضافه کرد.
رئیس فدراسیون شطرنج همچنین در مورد رقابتهای زون غرب آسیا که با کسب هر سه سهمیه جهانی این مسابقات توسط نمایندگان اعزامی ایران همراه بود، تصریح کرد: رقابتهای غرب آسیا حکم انتخابی برای جام جهانی داشت با این حال سه جایگاه اول هر دو بخش مردان و زنان به ایران اختصاص یافت که از میان آنها و بر اساس قانون مسابقات پویا ایدنی و بردیا دانشور با اول و دوم شدن در بخش مردان و آناهیتا زاهدی با اول شدن در بخش زنان صاحب سهمیه جهانی شدند. علاوه بر این، رقابتها موفقیتهای دیگری هم برای شطرنج ایران داشت.
وی در این زمینه افزود: بر اساس نتایج به دست آمده در این مسابقات سه شطرنجباز به فهرست استاد بین المللی و استاد فیدههای ایران اضافه شدند. آناهیتا زاهدی فر و آنوشا مهدیان صاحب نورم استاد بین المللی شدند و آرمین صمیمی هم به عنوان استاد فیده دست یافت.
پریدر تاکید کرد: این مدال ها، سهمیههای جهانی و عناوین موفقیتهایی هستند که با وجود خیلی از مشکلات اخیر و در شرایطی که مدت زمان کوتاهی از انتخابات فدراسیون و خارج شدن از بلاتکلیفی این فدراسیون میگذرد، به دست آمدند. طی یکی دو ماه اخیر تلاش زیادی برای سروسامان دادن به شرایط داشتیم و با وجود کمبودهای مالی، سعی کردیم اردوها و اعزام را با بهترین کیفیت ممکن به نتیجه برسانیم. قطعا همین مسیر را با وجود مشکلات و کمبودهایی که با آنها مواجه هستیم، با قدرت ادامه میدهیم تا شطرنج را به جایگاهی که باید در ورزش کشور داشته باشد، برسانیم.
رئیس فدراسیون شطرنج در مورد دیگر اعزامهای این فدراسیون طی ماههای آینده گفت: هفته آینده تیم نوجوانان را راهی مسابقات غرب آسیا در تاجیکستان میکنیم، اما اعزام مهم ترمان مربوط به قهرمانی بزرگسالان آسیا میشود که اردیبهشت در العین برگزار میشود و به لحاظ توزیع سهمیه جهانی، اهمیت زیادی هم برای مان دارد.
وی با یادآوری اینکه جام جهانی هر دو سال یکبار برگزار میشود، گفت: مسابقات قهرمانی آسیا هر سال برگزار میشود و در هر دوره برای جام جهانی ۵ سهمیه در بخش مردان و یک سهمیه در بخش زنان توزیع میشود. سال گذشته رقابتهای قهرمانی آسیا برگزار نشد به همین دلیل در مسابقات امسال، تکلیف سهمیههای جهانی آن دوره هم مشخص میشود طوریکه ۱۰ سهمیه در بخش مردان و ۲ سهمیه در بخش زنان برای جام جهانی ۲۰۲۵توزیع خواهد شد.
پریدر تاکید کرد: شطرنج ایران تا به امروز سه سهمیه از غرب آسیا به دست آورده و به واسطه سهمیه فدراسیون جهانی که بر اساس نتایج کشورها در المپیاد در اختیارشان قرار میگیرد، در کل ۴ سهمیه دارد. امیدواریم در مسابقات قهرمانی آسیا هم بتوانیم سهمیه جدیدی برای جام جهانی بگیریم.
رئیس فدراسیون شطرنج در پاسخ به این پرسش که «فکر میکنید از مسابقات العین چند سهمیه نصیب ایران شود؟»، گفت: به خاطر وقفه یک ساله در برگزاری مسابقات قهرمانی آسیا، فصل جدید این رقابتها با حضور حداکثری بازیکنان برگزار میشود. در غرب آسیا کشورهایی مانند چین و هند حضور ندارند، اما در العین این کشورها با تعداد زیادی نماینده حاضر میشوند. طبق آخرین اطلاعاتم ۳۰۰ نفر در مسابقات شرکت دارند که خیلی از آنها از کشورهای صاحب سبک هستند. در این شرایط نتیجه گیری سخت است.
پریدر تصریح کرد: با وجود این شرایط، اما فکر میکنم در بخش پسران بتوانیم ۲ سهمیه جدید بگیریم. در بخش دختران، اما کار خیلی سختتر است، چون فقط ۲ سهمیه توزیع میشود. اگر در این بخش یک سهمیه هم بگیریم، خیلی خوب است اگرچه میدانیم خیلی سخت است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.