وحید شقاقی شهری در گفت‌وگو با «تابناک اقتصادی»؛

روند فعلی، ما را به تورم ۵۰ درصد خواهد رساند/ سردرگمی دولت در کنترل تورم/ دلار ۴۲۰۰ تومانی هرگز به هدف خود اصابت نکرد/ حالا باید تاوان افزایش قیمت را هم بدهیم

قرار بود کالابرگ الکترونیکی جهت حمایت از مردم توزیع شود و این موضوع ماه‌ها بررسی شد و هنوز به نتیجه نرسیده است یا قرار بود یارانه نقدی افزایش یابد که اجرای آن هم راه به جایی نبرد. این مسائل موجب می‌شود که ما به تدریج شاهد تشدید اثرات افزایش نرخ ارز در جامعه مصرفی ایران باشیم.
کد خبر: ۹۱۳۷۱۹
|
۰۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۷ 24 July 2019
|
19847 بازدید
|
تابناک اقتصادیمرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود پیرامون نرخ تورم اعلام کرد که نرخ تورم تیرماه با افزایشی ۲.۸ درصدی نسبت به ماه قبل به ۴۰.۴ درصد رسیده است. وحید شقاقی شهری کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: ادامه روند کنونی باعث خواهد شد در چهار تا پنج ماه آینده، شاهد نرخ تورم ۵۰ درصد باشیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ با آغاز به کار دولت یازدهم، مسئولین اقتصادی دولت تمام تلاش خود را برای کاهش نرخ تورم به کار گرفتند چرا که نرخ تورم اولا سیاسی‌ترین شاخص اقتصادی محسوب می‌شد و ثانیا افزایش این نرخ راه را بر سایر اصلاحات اقتصادی می‌بست. تیم اقتصادی دولت توانست در ابتدا رشد نرخ تورم را کنترل کند و سپس این نرخ تورم را در مسیر کاهشی قرار دهد. با پایان دولت یازدهم و آغاز به کار دولت دوازدهم، اندکی اوضاع نرخ تورم و رشد آن تغییر کرد و در مسیر صعودی قرار گرفت. این موضوع بر خلاف آنچه بود که در ۷ آذر ماه ۱۳۹۶ رئیس جمهور حسن روحانی آن را وعده داده بود. در این تاریخ رئیس جمهور که برای گزارش عملکرد صد روزه دولت دوازدهم به صدا و سیما رفته بود، پیرامون نرخ تورم و هدف دولت در این زمینه، گفت: "ما در دولت یازدهم قول دادیم تورم را تک رقمی کنیم که همین برنامه را ادامه می‌دهیم. هدف ما ماندن تورم تک رقمی است".
 
روند فعلی، ما را به تورم ۵۰ درصد خواهد رساند/ سردرگمی دولت در کنترل تورم/ دلار ۴۲۰۰ تومانی هرگز به هدف خود اصابت نکرد/ حالا باید تاوان افزایش قیمت را هم بدهیم

در یک سال اخیر بر خلاف این صحبت‌های رئیس جمهور در آذرماه ۱۳۹۶، نرخ تورم مرتب افزایش یافته و رکورد‌های جدیدی را به نام خود ثبت کرده است. حالا پرسش این است که آیا دولت دوم روحانی رکورد ۷۶ ساله نرخ تورم که در اختیار دولت دوم مرحوم هاشمی رفسنجانی بود را خواهد شکست؟

نرخ تورم به ۴۰.۴ درصد رسید

نرخ تورم عبارت است از افزایش سطح عمومی قیمت کالا‌ها و خدمات مشخص در یک بازه زمانی مشخص. مرکز آمار برای محاسبه نرخ تورم، سبدی از کالا‌ها و خدمات را در نظر می‌گیرد که در این سبد ۴۷۵ قلم کالا و خدمت وجود دارد. همچنین همان گونه که گفته شد، برای محاسبه نرخ تورم، بازه زمانی مشخصی در نظر گرفته می‌شود که طول این بازه عموماً نرخ تورم را به سه نوع مختلف تقسیم می‌کند: نرخ تورم سالانه، نرخ تورم نقطه به نقطه و نرخ تورم ماهانه.

گزارش نرخ تورم در تیر ماه ۱۳۹۸ نشان می‌دهد که نرخ تورم دوازده ماهه (سالانه) منتهی به تیر ماه ۹۸ با رشدی ۲.۸ درصدی در مقایسه با خرداد ماه از ۳۷.۶ به ۴۰.۴ درصد افزایش یافته است.

نرخ تورم نقطه به نقطه، اما با کاهشی ۲.۴ درصدی نسبت به ماه گذشته به ۴۸ درصد کاهش یافته و یک گام دیگر از نقطه اوج خود یعنی ۵۲.۱ درصدی که در اردیبهشت ماه سال جاری ثبت کرده بود فاصله گرفته است.

نرخ تورم ماهانه نیز پس از دو ماه کاهش به مسیر صعودی خود بازگشته است. در حالی که نرخ تورم ماهانه در فروردین ماه سال جاری به ۴ درصد رسیده بود، در ماه‌های اردیبهشت و خرداد به ترتیب به ۱.۵ و ۰.۸ درصد کاهش یافت؛ اما همان گونه که عنوان شد در تیرماه نرخ تورم ماهانه به مسیر صعودی خود بازگشته و به ۲.۸ درصد افزایش یافته است.  

رکورد نرخ تورم در دوره دولت تدبیر و امید خرداد ۹۸ شکسته شد

هنگامی که حسن روحانی در مرداد ماه ۱۳۹۲ بر سکان هدایت قوه مجریه کشور تکیه زد، نرخ تورم سالانه ۳۶.۲ درصد بود که این نرخ در ماه‌های شهریور و مهر ۹۲ رشد کرد و در نهایت در قله ۳۷.۴ درصد ایستاد. بالاترین نرخ تورم در دوره اول دولت تدبیر و امید، همین نرخ تورم ۳۷.۴ درصد در مهرماه ۱۳۹۲ بود. در خرداد ماه سال گذشته بود که روند صعودی بودن نرخ تورم، مداوم آغاز شد و در نهایت پس از یک سال افزایش، در خرداد ماه ۹۸ با ثبت نرخ تورم ۳۷.۶ درصدی، رکورد این نرخ در دوره شش ساله دولت تدبیر و امید شکسته شد و این رکوردشکنی در ماه گذشته نیز ادامه پیدا کرد و با ثبت نرخ تورم ۴۰.۴ درصدی، دولت روحانی رکورد جدیدی را در نرخ تورم به نام خود ثبت کرد.


نتیجه شکست اصلی ترین سیاست دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی؛ خیز تورم برای شکستن رکورد 76 ساله
 
خیز دولت دوم روحانی برای شکستن رکورد ۷۶ ساله نرخ تورم

بررسی آمار‌های نرخ تورم نشان می‌دهد، در حال حاضر دولت دوم روحانی، رکورد دولت احمدی نژاد در زمینه نرخ تورم را شکسته است و با ادامه روند کنونی نرخ تورم، احتمال آن که دولت فعلی رکورد دولت دوم مرحوم هاشمی رفسنجانی در این زمینه را نیز بشکند وجود دارد. بالاترین نرخ تورم بعد از انقلاب، در سال ۱۳۷۴ و با رقم ۴۹.۴ درصد به ثبت رسیده و حتی این رقم بعد از سال ۱۳۲۲ که نرخ تورم ۱۱۰.۵ درصد گزارش شده است، در رتبه دوم قرار دارد. ادامه روند فعلی نرخ تورم می‌تواند رکورد ۷۶ ساله نرخ تورم را بشکند و نرخ تورم سال ۱۳۹۸ بعد از سال ۱۳۲۲ در جایگاه دوم قرار گیرد.

روند فعلی، ما را به نرخ تورم ۵۰ درصد خواهد رساند

وحید شقاقی شهری کارشناس مسائل اقتصادی و عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی به خبرنگار تابناک اقتصادی گفت: همان گونه که پیش بینی می‌شد، اثرات افزایش نرخ دلار به تدریج در اقتصاد تخلیه شد. در ابتدا و با گذشت دو الی سه ماه از افزایش نرخ دلار، اثر این افزایش در قیمت کالا‌های وارداتی مشاهده شد و بعد از آن در شهریور ماه سال گذشته قیمت کالا‌هایی که مواد اولیه و قطعاتشان وارداتی بود مانند خودرو افزایش یافت و در مرحله سوم کالا‌ها و دارایی‌های غیرقابل انتقال مانند زمین و مسکن افزایش یافت. هم اکنون قیمت یک قطعه زمینی که در یکی از شهرستان‌ها در سال گذشته ۱۰۰ میلیون تومان بوده به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است. معمولاً این پروسه تخلیه افزایش قیمت دلار در اقتصاد یک سال تا یک سال و نیم ادامه می‌یابد. وی افزود: اقتصاد ایران، اقتصادی واردات محور است و کالا‌های وارداتی به وفور در این کشور به چشم می‌خورد و با افزایش نرخ دلار می‌شد، حدس زد که قیمت کالا‌ها افزایش شدید یابد.
 
شقاقی ادامه داد: سیاست‌های کنترل قیمت دولت در زمینه جلوگیری از افزایش قیمت کالا‌های اساسی از جمله تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات این نوع کالا‌ها و توزیع آن‌ها با قیمت پایین‌تر هم با شکست مواجه شد. دلیل این شکست هم وجود ضعف در نظام نظارت و توزیع کالا‌های اساسی و ضعف در توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی بود. عده‌ای ارز ۴۲۰۰ تومانی را گرفتند و به جای واردات کالا‌های اساسی، کالا‌های دیگری را وارد کردند؛ مانند آنچه در حوزه دارو رخ داد و قرار بود مثلاً فنر قلب وارد شود، ولی عملاً کابل برق وارد شد، عده دیگری کالا‌های اساسی را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کردند و با قیمت بازار آزاد آن‌ها را توزیع کردند، عده سومی ارز ۴۲۰۰ تومانی را گرفتند و از کشور گریختند مانند آنچه در مورد کاغذ رخ داد و عده چهارمی ارز ۴۲۰۰ تومانی را گرفتند و همان ارز را با قیمت بالاتری در بازار آزاد فروختند مانند مدیرعامل سابق ماشین سازی تبریز.  

این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به این که تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی هرگز به هدف خود اصابت نکرد گفت: این اصلی‌ترین سیاست دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت کالا‌های اساسی بود که عملاً شکست خورد. وقتی مهمترین پروژه کنترل تورم دولت با شکست مواجه شد، حالا باید تاوان افزایش قیمت را هم بدهیم.
 
شقاقی افزود: من اعتقاد دارم که دولت در شرایط فعلی هنوز هیچ برنامه مشخصی برای کنترل قیمت کالا‌های ضروری و اساسی و نرخ تورم ندارد و علیرغم شکست پروژه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان به اجرای آن اصرار دارد و وقتی شما مهمترین پروژه تان برای کنترل قیمت کالا‌های اساسی با شکست مواجه می‌شود، نتیجه آن خواهد شد که هم اکنون تورم ۱۲ ماهه به ۴۰.۴ درصد برسد و حتی آمار‌ها نشان می‌دهند که نرخ تورم روستایی از نرخ تورم شهری پیشی گرفته و با توجه به اینکه در روستا‌ها دغدغه‌ای برای حمل و نقل و مسکن وجود ندارد، این نشان می‌دهد که افزایش قیمت هم اکنون بیشتر بر روی کالا‌های اساسی است و این بسیار خطرناک است، چون شاید مهاجرت از روستا‌ها به شهر‌ها شدت بگیرد و حاشیه نشینی در شهر‌ها افزایش یابد.  

وحید شقاقی شهری با اشاره به این که تاکنون دولت هیچ سیاست روشنی برای کنترل قیمت کالا‌های اساسی را مشخص نکرده است، ادامه داد: حتی دولت هیچ سیاست یارانه‌ای و حمایتی مشخصی را نیز تاکنون مدون نکرده است. قرار بود که کالابرگ الکترونیکی جهت حمایت از مردم توزیع شود و این موضوع ماه‌ها بررسی شد و هنوز به نتیجه نرسیده است یا قرار بود یارانه نقدی افزایش یابد که اجرای آن هم راه بجایی نبرد. این مسائل موجب می‌شود ما به تدریج شاهد تشدید اثرات افزایش نرخ ارز در جامعه مصرفی ایران باشیم. جامعه مصرفی از این نظر که عمده کالا‌های ما وارداتی است.

این استاد دانشگاه خوارزمی با اشاره به این موضوع که هم اکنون افزایش قیمت مسکن در شهرستان‌ها سه برابر شده است، افزود: این افزایش قیمت مسکن در شهرستان‌ها موجب خواهد شد که دوباره این موج به شهر‌های بزرگ برگردد و ما شاهد افزایش قیمت مسکن در شهر‌های بزرگ باشیم. این موضوع را به این جهت عرض کردم که بگویم ما علاوه بر اینکه در کنترل قیمت کالا‌های اساسی موفق نبوده ایم، برای کنترل قیمت مسکن هم عملاً هیچ سیاستی نداشته ایم. قرار بود قانون مالیات بر عایدی سرمایه در بخش مسکن اجرایی شود تا از طریق اخذ این مالیات از سوداگری در بخش مسکن جلوگیری شود که هنوز اجرای این قانون در هاله‌ای از ابهام است. به طور کلی هنوز هیچ برنامه‌ای برای کنترل بازار‌های سوداگری افراطی نداریم.
 
همه این‌ها نشان می‌دهد که دولت یک سردرگمی را در کنترل نرخ تورم دارد و اگر با همین وضعیت پیش برویم احتمالاً نرخ تورم باز هم صعودی خواهد بود و با عدد‌های سنگینی در این زمینه رو به رو خواهیم شد. شقاقی در پاسخ به این پرسش که پس پیش بینی شما این است که با ادامه روند فعلی، اقتصاد ایران نرخ تورم ۴۹.۴ درصد سال ۱۳۷۴ را به خود خواهد دید گفت: بله. تقریباً الان میانگین نرخ تورم ماهانه ۲.۸ درصد است و اگر فرض کنیم با همین روند پیش برویم، احتمالاً در چهار تا پنج ماه آینده به نرخ تورم ۵۰ درصد هم خواهیم رسید.

شایان ذکر است جهاد آزعور، یکی از مقامات صندوق بین المللی پول و رئیس بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی این صندوق نیز پیش بینی نموده بود که با تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، نرخ تورم به بیش از ۵۰ درصد خواهد رسید. وی در همین رابطه گفته بود: "با عدم تمدید معافیت خرید نفت از ایران و تشدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، پیش بینی می‌شود که نرخ تورم در ایران در سال جاری میلادی به بیش از ۵۰ درصد افزایش یابد. این موضوع به معنای افزایش هزینه‌های زندگی در ایران و افزایش قیمت کالا‌های مصرفی خواهد بود. "
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۷۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
واقعا پولمون بی ارزش شده به معنای واقعی کلمه. هیچی نمیشه خرید. اقای روحانی حواستان هست؟
پاسخ ها
لادن
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
دلار۴۲۰۰ تومانی برای مردم به هدف نخورد ولی برای دوستان و شرکا و هم حزبیهای جهانگیری به هدف خورد
ناشناس
| Sweden |
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
هرکدام از مسؤولین توانست طوری در مورد فساد سخنرانی کندکه گویی روحش هم از این قضایا (فساد سازمان یافته ونهادینه شده)خبر نداشته جایزه دارد.مثلا شخصی به تازگی در مورد لواسان و کاخ های آن طوری صحبت نموده که گویی ایشان همین دیروز از سیاره دیگری وارد تهران شده و چنان خود را به بی خبری می زند که شنونده انگشت حیرت به دهان می گیرد.آقایان دوره این سیاه بازی ها تموم شده ما هم گوش دراز مخملی نیستیم.حاصل کار شما در مجلس.دولت ها شده شهرک باستی هیلز.بابک زنجانی.سید هادی رضوی.امیر منصور آریا.فرحزاد.مظلومین .چهار خانواده سلطان خودرو.سلطان سکه.سلطان برنج.سلطان موز.سلطان زعفران.سلطان پسته.سلطان فرش.سلطان مسکن.سلطان........باید یک خانه تکانی درست وحسابی صورت گیرد و مفسد اعدام شود.اگر این اتفاق افتاد ومردم واقعا قاطعیت در برخورد با فساد را دیدند به آینده امیداوار می شوند وگرنه با کوچکترین تعرض خارجی معلوم نیست سرنوشت این کشور چه می شود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
این نرخ تورم ما را به خیلی جاها خواهد کشاند
ناشناس
| Canada |
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
کاش ایشان راه حل را هم ارائه میداد . تورم که مشخص است وقتی دلار بالا برود در یک اقتصاد وارداتی همه چیز گران میشود. در دور بعد باید کاندیدا های اقتصاد دان با برنامه مشخص برای تورم و تولید و اشتغال و سرمایه و جوانان و مسکن و ارز کاندید شوند ، نه سیاسیون شعار گرا و بی عمل.
ناشناس
| Canada |
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
متاسفانه حتی برخی از کارشناسان ما هم مسئله را متوجه نشدند. افزایش قیمت دلار نیست که باعث تورم می شود در ایران می شود. این افزایش میزان نقدینگی است که باعث افزایش قیمت همه چیز و قیمت دلار هم که در ایران به عنوان یک کالا خرید و فروش می شود . افزایش نقدینگی هم به دلیل نداشتن بدنه کارشناسی قوی در دولت و در نتیجه کسری بودجه وحشتناک و در در جه دوم دادن سودهای موهوم بانکی است. وزیر اقتصاد دور اور برای اینکه ظاهرا تورم را کنترل کند دستور افزایش میزان سود بانکی را حتی تا 28 درصد هم داد و پایه متلاشی شدن سیستم بانکی کشور که در واقع بنیان اقتصاد هر کشوری است را گذاشت و وقتی دید که قطعا در دور دوم این فاجعه مدیریتی اثار خود را در افزایش شدید نقدینگی نشان خواهد داد با این عذر که عاشق کار دانشگاهی است از مسئولیت این فاجعه شانه خالی کرد. بنا بر گفته خود مسئولان اقتصادی در سال گذشته بانکهای ایران از محل درامد بهره های دریافتی وامهای بانکی 60 تریلیون تومن درامد داشتند ولی 360 تریلیون تومان سود به سپرده های بانکی دادند. آز کجا؟ از جیب تک تک ملت ایران که همان تورم است و هر روز هم متاسفانه با نرخ 1.5 تریلیون تومن در روز نقدینگی افزایش خواهد یافت. وضعیت امروز اقتصاد ایران و تورم فقط نتیجه این تصمیمات مدیران اقتصادی و وزیر اقتصاد قبلی است که دارد خود را نشان می دهد و از علم اقتصاد فقط یک مدرک بورسی و رانتی و سهمیه ای ان را دارند. تحریم هنوز اثر خود را در اقتصاد ایران اغاز نکرده. به فکر نیمه دوم امسال باشید که این فاجعه تصمیم گیری اقایان با کاهش شدید درامدهای صادرات نفتی و غیر نفتی ایران همراه شود و اگر می بینید که امریکا و انگلیس و همه صبورانه در برابر ایران کوتاه می ایند چون منتظر این طوفان در نیمه دوم هستند. تا زمانی که نرخ سود بانکی بالا تر از دارمد بانکها باشد و تا زمانیکه حرکت واقعی برای استاندارد کردن علم و استفاده از نیروی علمی ورزیده ولو خارجی در اقتصاد کشورصورت نگیرد متاسفانه به سوی سراشیبی بسیار خطرناکی همسفریم. تعارف هم ندارد. باید حقیقت را گفت تا دیرتر از این نشده.ونزویلا وقتی 4 سال
پیش به بحران خورد این جوری نبود. از بس سیاست نگفتن و استفاده از این مدیران اقتصادی فرموده و فرمایش شده را استفاده کرد که به امروز رسید.
ناشناس
| Canada |
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
متاسفانه حتی کارشناسان اقتصادی ما هم مسئله را متوجه نشدند. افزایش قیمت دلار نیست که باعث تورم در ایران می شود. این افزایش میزان نقدینگی است که باعث افزایش قیمت همه چیز و قیمت دلار و طلا هم که در ایران به عنوان یک کالا خرید و فروش می شود می شود . افزایش نقدینگی هم به دلیل نداشتن بدنه کارشناسی قوی در دولت و در نتیجه کسری بودجه وحشتناک و در درجه دوم دادن سودهای موهوم بانکی است. وزیر اقتصاد دور اول دولت روحانی برای اینکه ظاهرا تورم را کنترل کند دستور افزایش میزان سود موهوم بانکی را حتی تا 28 درصد هم داد و پایه متلاشی شدن سیستم بانکی کشور که در واقع بنیان اقتصاد هر کشوری است را گذاشت و وقتی دید که قطعا در دور دوم این فاجعه مدیریتی اثار خود را در افزایش شدید نقدینگی و تورم نشان خواهد داد با این عذر که عاشق کار دانشگاهی است از مسئولیت این فاجعه شانه خالی کرد. بنا بر گفته خود مسئولان اقتصادی در سال گذشته بانکهای ایران از محل درامد بهره های دریافتی وامهای بانکی 60 تریلیون تومن درامد داشتند ولی 360 تریلیون تومان سود به سپرده های بانکی دادند. آز کجا؟ از جیب تک تک ملت ایران که همان تورم است و هر روز هم متاسفانه با نرخ 1.5 تریلیون تومن در روز نقدینگی افزایش می یابد و بیشتر هم افزایش خواهد یافت. وضعیت امروز اقتصاد ایران و تورم فقط نتیجه این تصمیمات مدیران اقتصادی و وزیر اقتصاد قبلی است که دارد خود را نشان می دهد و از علم اقتصاد فقط یک مدرک بورسی و رانتی و سهمیه ای ان را دارند. تحریم هنوز اثر خود را در اقتصاد ایران اغاز نکرده. به فکر نیمه دوم امسال باشید که این فاجعه تصمیم گیری اقایان با کاهش شدید درامدهای صادرات نفتی و غیر نفتی ایران همراه شود و اگر می بینید که امریکا و انگلیس و همه صبورانه در برابر ایران کوتاه می ایند چون منتظر این طوفان در نیمه دوم هستند. تا زمانی که نرخ سود بانکی بالا تر از دارمد بانکها باشد و تا زمانیکه حرکت واقعی برای استاندارد کردن علم و استفاده از نیروی علمی ورزیده ولو خارجی در اقتصاد کشورصورت نگیرد متاسفانه به سوی سراشیبی بسیار خطرناکی همسفریم. تعارف هم ندارد. باید حقیقت را گفت تا دیرتر از این نشده.ونزویلا وقتی 4 سال
پیش به بحران خورد این جوری نبود. از بس سیاست نگفتن و استفاده از این مدیران اقتصادی فرموده و فرمایش شده را استفاده کردند به امروز رسیدند
ناشناس
| Canada |
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
برای اینکه متوجه شوید که دلار امریکا و ارزهای معتبر برای ایران و خود این کشورها یک کالا است مثالی می زنیم. کسانی که با ارز اشنا هستند می دانند که کانادا در چند سال گذشته اسکناس های جدیدی را به جریان انداخت که در ایران به اسکناس پلیمیری شناخته می شود. اسکناسهای سابق هم کماکان معتبر و در جریان است. ولی اگر همین الان یکی از ان اسکناسها قدیمی را داشته باشید کمتر فروشنده ای حاضر به پذیرفتن انهاست چون اسکناس در همین کشورها هم کالا بسیار مهم و ارزشمند محسوب می شود و هر قطعه ان شناسامه و خصوصیات و امار خود را دراد. دلار در ایران کالا محسوب می شود. حالا بانک مرکزی ایران چه می کند؟ وقتی اسکناس ریال به سرعت و بدون برنامه و فقط برای تامین کسری بودجه و پرداخت سودهای موهوم منتشر می شود یعنی عملا باید به تناسب این افزایش باید در بازار ایران همه کالاها و از جمله دلار یا یورو هم افزایش یابد. ولی عملا نه تنها افزایشی در کار نیست که از نیمه دوم امسال کمبود فیزیکی همه کالاها و دلار و یورو هم تشدید خواهد شد. در این چنین بازاری چگونه بانک مرکزی و مدیر ان انتظار کنترل و تثبیت قیمت ارز را دارد. از دو حال خارج نیست . یا به دلیل جایگاه مدیریتی چاره ای جز اعلام این مواضع ندارد که قابل درک است. ولی متاسفانه به نظر می رسد بسیار از کارشناسان ارشد دولتی اصولا به این علم و اقتصاد و دلایل مبرهن ریاضی و منطقی علم اقتصاد عقیده ندارند و ناگهان می گن دلار را 4200 تومن اعلام می کنیم انشالله جواب می دهد. اقتصاد علم است و بسیار دقیق هم کار می کند. نمی شود در یک سال صد کیلو برنج تولید داشت و یک میلیون تومن اسکناس ریالی در بازار باشد و قیمت ان کیلویی 10 هزار تومن باشد و سال بعد همان صد کیلو یا به علت تحریم یا خشکسالی 70 کیلو برنج تولید داشت ولی به علت چاپ پول 5 میلیون تومن داشت و باز انتظار داشت که قیمت برنج همان کیلویی 10 هزار تومن باشد. این منطق را حتی یک دانش اموز دبستانی هم متوجه می شود ولی برخی کارشناسان و مدیران اقتصادی ما دوست دارند در ارزو و رویا و خواب و خیال زندگی کنند. ولی این منطق را امریکا و انگلیس و دنیا می دانند و صبورانه منتظر ان افزایش هستند.
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
ساعت خواب!!!!!!
از الان به بعد دیگر تورم شروع شد!!!!!!!
یکسال مردم میگویند مسیر ارز ۴۲۰۰ اشتباهه منتهی عده ای به هر کس این‌را میگفت‌ میفرمودند دلال دلار و ارز در حالی که از پاییز پیدا بود به هیچ کالایی ارز ۴۲۰۰ نمیرسد.
گرانی های جدید احتمالا دلیلش میشود تورم و ارز ۴۲۰۰ برکت الله تورم به ان نمیخورد.
پنیر دیروز گرفته ام همه اش اب بوده و همان قیمت قبلی داده اند کارخانه ها!!!!
همان‌کارهای دولت قبل را آقایون دارند وحشتناک تر ادامه میدهند.
اقایان دولتی با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نمیشود و از ان طرف ارز ۴۲۰۰ گم شود و تورم سر به فلک‌بکشد.
مردم از گرانی ها کلافه اند
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
تورم ۱۰۰ درصد را هم رد کرده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
وای بحال زندگی و تآمین معاش مردم بیچاره ـخدایا به دادمان برس ........
مانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
ادامه سیاستهای اقتصادی باعث افزایش روزانه فاصله بین فقرا و ثروتمندان شده و همین روند ادامه پیدا خواهد کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
خوش بحال اقای جهانگیری که دائم امید می دهد همچنین رئیس جمهور که بتازگی نگران قیمت گوشت شده ، مدیران و عوامل خودروسازان که اصلا و ابدا حرف هیچکس را گوش نمیدهند و میتازند و بدا بحال مردم شریف ، ماخوذ به حیا ، صبور و با کوله باری از درد و غم و ناراحتی .
پاسخ ها
ناشناس
| Singapore |
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۳
همش امید میدهند ومیگوید که مردم خوشبخت هستند من نمیدانم که کدام مردم ایران هستند که خوشبخت هستند هرخانواده ای حداقل دو جوان ویا یک جوان بیکار ویا سه جوان بیکار درخانه دارد انوقت میگویند که مردم خوشبخت هستند ... الان تورم دویست درصد را هم رد کرده است گرانی به حدی بالاست که خیلی ها حسرت گوشت خوردن را دارندمیوه نسبت به سالهای قبل فوق العاده گران شده است بازارمیوه بروید ببینید قیمتها چقدر گران شده است ارزاق عمومی فوق العاده گران شده است میان مردم فقیرو مردم متوسط وپائین شهربیایین ببینین وضعت گرانی چقدر بالا رفته است چرا یکسری واقعیتها را قبول نمیکند چرا به وضعیت اسفنار گرانی وتورم توجه نمیکنید چرا درخصوص فساد اداری وپارتی بازی و اختلاس و ...چیزی نمی گویید .... فکری به حال بیکاری جوانان بیکارفارغ التحصیل وگرانی وتورم وحشتناک بکنید...
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
عجب. پس هنوز به تورم 50 درصدری نرسیدیم. جا داره پس.
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
مگه الان تورم چنده؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
40%
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
امار دولتی که قابل استناد نیست تورم واقعی حداقل ۳۰۰ درصده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
بالای ۱۰۰ درصده
حمید کلباسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
معلم به شاگردش گفت: دو دو تا چند تا میشه؟ شاگرد گفت: بیست و دو تا !
معلم گفت دو دو تا میشه چار تا ؛ اگر خودشو بکشه ؛ میشه پنج تا !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
همه چیزبه حال خودرهاشده وقتی رییس جمهور افزایش ۳۰ درصدی اجاره بها را عادی ومطلوب تلقی میکنند دیگه ازبقیه چه انتظاری میشه داشت؟!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
موافقم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
چرامجلس طرح عدم کفایت روحانی را اغازنمیکنه؟
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۶
درود بر شما
حالا گیریم که آغاز هم کرد بعدش چی؟
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با انتقال پایتخت ایران از تهران ...