اختصاصی تابناک

متن فارسی ویرایش نهایی پیش‌نویس قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین + اسناد

متن تهیه شده توسط وزارت خارجه با تیتر «ویرایش نهایی / برنامه همکاری‌های جامع فیمابین جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی ایران» در فضای مجازی منتشر شده که مشتمل بر ۹ بند و ۳ ضمیمه است؛ ضمینه‌های این متن که توسط «دبیرخانه سازوکار عالی مشارکت جامع راهبردی ایران و چین» تنظیم شده مشتمل بر اهداف سیاسی، عناوین اصلی برای برنامه همکاری‌های جامع ۲۵ ساله و اقدامات اجرایی است.
کد خبر: ۹۹۰۰۵۴
|
۲۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۹ 12 July 2020
|
349828 بازدید
|

متن فارسی ویرایش نهایی پیش نویس قرارداد ایران و چین با تیتر «برنامه همکاری‌های جامع فیمابین جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی ایران» به همراه ۳ ضمیمه حاوی چهار نکته کلیدی است که نشان می‌دهد نگرانی‌ها درباره تبعات این قرارداد بی‌مورد است.

به گزارش «تابناک»؛ متن تهیه شده توسط وزارت خارجه با تیتر «ویرایش نهایی / برنامه همکاری‌های جامع فیمابین جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی ایران» در فضای مجازی منتشر شده که مشتمل بر ۹ بند و ۳ ضمیمه است؛ ضمینه‌های این متن که توسط «دبیرخانه سازوکار عالی مشارکت جامع راهبردی ایران و چین» تنظیم شده مشتمل بر اهداف سیاسی، عناوین اصلی برای برنامه همکاری‌های جامع ۲۵ ساله و اقدامات اجرایی است.

آنچه ویرایش نهایی متن این قرارداد تنظیم شده در خرداد ۱۳۹۹ تحت عنوان «برنامه همکاری‌های جامع فیمابین جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی ایران» مشهود است، اگر هر نسخه فارسی، انگلیسی و چینی آن دقیقاً با همین متن به تصویب برسد و اجرایی شود، حاوی چهار نکته کلیدی است که برخی نگرانی‌ها را نسبت به تبعات چنین قراردادی به شکل قابل ملاحظه‌ای رفع می‌کند.

نکته نخست اینکه، دست‌کم مطابق با این پیش‌نویس چین در ایران در همه بخش‌های سرمایه گذاری و انتقال دانش خواهد نمود. این میزان سرمایه گذاری از سوی چین در حالی که در شرایط کنونی چین برای جلوگیری از تحریم حتی در صنایع عظیم نفتی ایران نیز سرمایه گذاری یا منابع ارزی چند ده میلیارد دلاری ایران را آزاد نمی‌کند، شگفت انگیز است و اگر اجرایی شود تحولی اساسی برای ایران خواهد بود.

نکته دوم اینکه، در قرارداد ایران به جز مشوق‌هایی برای سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت توسط طرف چینی و همکاری در خلق مجموعه‌های صنعتی و تجاری و مجموعه اقدامات سیاسی، امنیتی و نظامی مشترک، هیچ خدمات یا امتیاز ویژه‌ای نظیر واگذاری بخشی از خاک ایران به چین برای اجرای این پروژه‌ها یا واگذاری امتیاز‌های انحصاری نمی‌دهد؛ بنابراین، دست کم با اجرایی شدنِ متن مورد اشاره ایران، چیزی از دست نخواهد داد و قرارداد به شکل قابل ملاحظه‌ای در راستای منافع ایران است.

نکته سوم اینکه، این قرارداد عمدتاً حالت تفاهم نامه دارد و در آن ارقام و اعدادی درج نشده است. در واقع این سند همکاری، بیانگر راهبرد بلندمدت همکاری ایران و چین است و هر بند از متن اصلی یا ضمیمه‌های سه‌گانه نیاز به قرارداد‌های جداگانه‌ای برای اجرایی شدن دارد که آن قرارداد‌ها حاوی جزئیات این توافق است؛ بنابراین، اگر حساسیتی باشد، باید درباره قرارداد‌هایی صورت پذیرد که بعد‌ها پس از تصویب این قرارداد برای اجرای بخش‌های مختلف میان ایران و چین منعقد می‌شود.

نکته چهارم اینکه، در این قرارداد ۲۵ ساله ضمانت اجرایی برای هیچ یک از دو طرف ایران و چین در نظر گرفته نشده است؛ بنابراین، هدف گذاری‌هایی که در این قرارداد و ضمائم صورت پذیرفته در هر مرحله از سوی طرفین می‌تواند اجرا نشود و اجرایش متوقف شود، مگر آنکه بعد‌ها در چارچوب هر بند قرارداد‌های همکاری دارای ضمانت اجرایی تنظیم شود که قاعدتاً آن قرارداد‌ها نیاز به ارزیابی‌های جداگانه‌ای دارد.

 

متن و تصویر قرارداد ایران و چین و ضمائم آن بدین شرح است؛
برنامه همکاری‌های جامع فیمابین جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی ایران

مقدمه

جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی ایران که در این متن طرف‌ها نامیده می‌شود.

– دو تمدن کهن آسیایی و دو شریک نزدیک در عرصه های تجاری، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی هستند، با دیدگاه ها و منافع مشترک بسیار در عرصه دوجانبه و چندجانبه بوده و یکدیگر را شریک راهبردی مهم خویش تلقی می کنند.

– با به رسمیت شناختن مشترکات فرهنگی، چندجانبه گرایی، حمایت از حق ملت ها برای برخورداری از حق حاکمیت برابر و مدل توسعه بومی خود و اشتراک دیدگاه‌هایی مشابه در مورد مسائل مختلف جهانی که موجب گسترش روابط آنها به سطح راهبردی مبتنی بر منافع متقابل و رویکرد برد – برده شده است.

– با داشتن روابط عمیق و دوستانه از زمان برقراری روابط دیپلماتیک در ۱۹۷۱ با زمینه‌های مساعد برای همکاری در حوزه‌های انرژی، زیرساخت، منتم علوم و فن‌آوری و غیره، رهبران دو طرف قویا متعهد به گسترش روابط و درخواست برنامه برای تقویت روابط بوده‌اند.

– با اطمینان از اینکه این سند ترمیم کننده فصلی جدید در سپهر مناسبات دو تمدن بزرگ آسیایی چین و ایران و گامی موثر جهت تحقق اراده مشترک رهبران در جهت تعمیق روابط دوجانبه و تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های مختلف در چارچوب ابتکار «کمربند – راه» می‌باشد؛ – با هدف عملیاتی شدن بند ششم بیانیه مشارکت در خصوص ایجاد مشارکت جامع راهبردی بین جمهوری خلق چین و جمهوری اسلامی که ژانویه ۲۰۱۶ میلادی منتشر شده و تاکید می‌کند بر ضرورت ایجاد مکانیزم و فراهم آوردن زیر ساخت‌های لازم برای توسعه همکاری‌ها در یک چشم انداز ۲۵ ساله.

دو طرف در خصوص موارد زیر تفاهم نمودند؛

بند اول

چشم‌انداز

سوق دادن مشارکت راهبردی جامع چین – ایران، مبتنی بر رویکرد برد-برد در زمینه دوجانبه منطقه ای و روابط بین الملل

بند دوم

ماموریت

با در نظر داشتن ظرفیت‌های عظیم همکاری، طرفین در چارچوب این سند، برای دستیابی به اهداف زیر همکاری خواهند کرد؛

– گسترش همکاری‌های دوجانبه اقتصادی و تجاری

– تعامل موثر بین دستگاه های عمومی دولتی و بخش خصوصی و مناطق آزاد و ویژه

– افزایش میزان اثرگذاری در حوزه‌های اقتصادی، فناوری و گردشگری

– مشارکت راهبردی در حوزه های مختلف اقتصادی

– گسترش همکاری‌ها بین دانشگاه ها، بخش‌های فناوری و علمی

– بازنگری موثر و مستمر همکاری های مشترک اقتصادی به منظور فائق آمدن بر موانع و چالش‌ها

– حمایت از مواضع یکدیگر و همکاری در مجامع بین المللی و سازمان‌های منطقه‌ای

– تقویت اجرای قانون و همکاری‌های امنیتی در حوزه‌های مختلف از جمله مبارزه با تروریسم

– گسترش همکاری نظامی برای تقویت ظرفیت‌های دفاعی و راهبردی

– همکاری در زمینه‌های دیگر.

بند سوم

اهداف اساسی

طرفین، اهداف اساسی این سند را با در نظر داشتن سیاست‌های راهبردی دوجانبه، ظرفیت‌های همکاری و فرصت‌ها و شرایط واقعی به شرحی که در ضمیمه شماره (۱) آمده است، تدوین نموده‌اند.

بند چهارم

زمینه‌های همکاری

طرف‌ها برای گسترش و توسعه همکاری‌های جامع به شرح ضمیمه شماره (۲) همکاری خواهند نمود. برخی از حوزه‌های مرجح به شرح زیر می‌باشند:

انرژی شامل نفت خام (تولید، حمل، پالایش و امنیت تامین) پتروشیمی، انرژی‌های تجدیدپذیر و انرژی هسته‌ای غیر نظامی.

بزرگراه، خط آهن و اتصالات دریایی به منظور ارتقای نقش ایران در ابتکار کمربند-جاده.

همکاری‌های بانکی با استاندارد بالا، با تاکید بر استفاده از ارزهای ملی، با تصریح بر مقابله با پولشویی، تامین مالی تروریسم و جنایت‌های سازمان یافته.

همکاری‌های گردشگری، علمی- آکادمیک، فناوری و تبادل تجارب در آموزش نیروی انسانی ریشه کن کردن فقر و بهبود وضعیت معیشت مردم در مناطق کمتر توسعه یافته.

بند پنجم

اقدامات اجرایی

طرفین بر مبنای اصول و منافع مشترک، و منطبق بر اصول تجارت میان بنگاه‌های اقتصادی، همکاری‌های جامع راهبردی خود را در تمامی حوزه‌ها با اجرای اقدامات مندرج در ضمیمه ۳ این سند گسترش می‌دهند.

بند ششم

نظارت و اجرا

۱. برای هماهنگی و نظارت بر کاربرد مفاد این سند، طرفین یک سازوکار به سرپرستی مقامات عالی و ذیصلاح به نمایندگی از رهبرانشان ایجاد می‌کنند.

۲. در این راستا، نمایندگان عالی‌رتبه، دیدارهای سالانه خواهند داشت و در صورت نیاز مقامات مرتبط، جلسات مشورتی با همتایانشان خواهند داشت.

۳. وزارت خانه‌های امور خارجه دو کشور، به عنوان مقامات مسئول، با همکاری سایر وزارتخانه‌ها، از جمله وزارت بازرگانی چین و وزارت امور اقتصاد و دارایی ایران، وظیفه نظارت بر اجرای مفاد این سند و ارائه گزارش پیشرفت همکاری را به رهبرانشان در زمان‌های مناسب دارند.

بند هفتم

همکاری در کشور ثالث

با توجه به علایق مشترک در ابتکار کمربند – جاده، طرفین، همکاری دوجانبه و چند جانبه را از طریق برنامه‌های مشترک در کشورهای همسایه یا ثالث تشویق می‌کنند.

بند هشتم

نفی فشارهای خارجی

در راستای حمایت از اصل چند جانبه گرایی، طرفین در مقابل فشارهای غیرقانونی طرف‌های ثالث، از اجرای مفاد این سند حفاظت می‌نمایند.

بند نھم

مفاد نهایی

۱- هرگونه اصلاح در ضمائم این سند (موضوعات مطروحه در بندهای ۳، ۴، ۵) باید با رضایت متقابل طرفین و از طریق هماهنگی و مشاوره انجام شود.

۲- در صورت ضرورت، برای تسهیل در اجرای موضوعات مورد توافق طرفین می‌توانند با ارائه پیشنهادهای برای اصلاح یا به‌روزرسانی سند حاضر اقدام کنند. این امر نباید بر اجرای پروژه‌های توافق شده تاثیر بگذارد یا مانع شود.

۳- ضمائم ابن سند جزء لاینفک آن محسوب می‌شوند.

۴- این سند از تاریخ امضا به مدت ۲۵ سال اجرایی خواهد بود.

این سند در تاریخ … ( برابر با … تقویم ایرانی) در شهر … در سه نسخه به زبان چینی، فارسی و انگلیسی به امضاء رسید؛ هر یک از نسخ از اعتبار یکسان برخوردار است. در مواقع اختلاف، نسخه انگلیسی ملاک عمل می‌باشد.


[محل امضا] از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران / از طرف دولت جمهوری خلق چین
تصویر ضمائم برنامه همکاری‌های جامع

تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
اشتراک گذاری
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۷
در انتظار بررسی: ۳۱۰
انتشار یافته: ۲۲۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
وقتی یک صدا دارین ازش دفاع میکنین 100 درصد این قرار داد مشکل داره
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
تحت الحمایگی ایران توسط چین راهکار اصولگرایان برای
مقابله با تبعات خروج از برجام
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
یاد برجام افتادم برد برد و فتح الفتوحات و این برجام سند افتخاری است برای ایرانی ها!
الان هم اقای سخن گو وزارت خارجه همین ادبیات را برای این سند 25 ساله تکرار می کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
این یک توافقنامه سیاسی نیست. وقتی چین در ایران 400 میلیارد دلار می خواهد سرمایه گذاری کند، حتما" دنبال تضامینی از ایران است. این تضامین چه ها هستند؟
سخنگوی ستاد کرونا وزارت بهداشت تنها به خاطر زیر سوال بردن آمار کرونایی چین، از کار بیکار شد. بعد از امضا این قرارداد، دیگر کسی نمی تواند به چینی ها بگوید بالای چشمتان ابرو است.
فراموش نکنید که هر تاجر ورشکسته ای برای گرفتن وام زیر هر تعهد نامه ای را امضا می کند!!!
ناشناس
| Germany |
۱۹:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
آفتاب داشت غروب می کرد.گنجشک بر شاخه ای نشست و کفش دوزک را تا آمد بجنبد با نوکش گرفت.خواست پر بزند که سایه خود را روی صخره مقابل  دید .چه با شکوه .بال های خود را باز کرد.همچون عقابی تیز پرواز وتیز چنگ به نظر می رسید.غرق لذت شکوه و زیبایی وقدرت خود شده بود.برای لحظه ای گنجشک بودن خود را فراموش کرد.سایه داشت بزرگتر وبزرگتر می شد و او هم داشت خود را قدرتمندتر وقدرتمندتر حس می کرد.ناگهان خود را در دهان افعی دید و تلاشش برای رها شدن ثمری نداشت.دیر شده بود.هوا تاریک شد ونه از گنجشک ونه از سایه اثری نماند.
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
یاد اعلام کشف بزرگترین میدان نفت و گاز دریای خزر یا سردار جنگل در اوج تحریم دور اوباما افتادم که چه اندازه مقامات دولت احمدی نژاد ان را تبلیغ کردند و تا حالا هم حتی یک لیتر نفت ان استخراج نشده چون اصلا خبری نبود و فقط مسئولین می خواستند با حساب زرنگی خودشان امریکا و اروپا را به طمع بیاندازند که ایران را تحریم نکنند و خود را از بزرگترین میدان نفت و گاز خزر محروم نکنند! حالا اعلام قرارداد با چین در واقع همان اعلام کشف بزرگترین حوزه نفت و گاز دنیا در ایران است و مسئولین خیلی کاربلد اینجوری تصور می کنند امریکا و اروپا هول می شن و فوری میان با خواهش و التماس زنبیل خود را خارج از صف و جلوتر از چین مبزارند سر مغازه دولت ایران! خیر. از این خبرها نیست. فقط نشان می دهد که چه اندازه تحریم و فشار حداکثری موثر بوده و چه اندازه مسئولین و مقامات و تحلیلگران ما همچنان در رویا و توهم سیر می کنند. چین اگر می خواست کاری برای ایران کند حداقل اینجوری واردات نفتش را از ایران با وجود تخفیف رویایی ایران تقریبا به صفر نمی رساند. ان 80 هزار بشکه ای هم که وارد می کند با هماهنگی و توافق امریکا و فقط برای گرفتن اصل و بهره سرمایه گذاری شرکت نفت چین در میدان ازادگان است. مگر نه یک دلار نه به ایران می دهد و نه حتی در بانک چین به حساب ایران محبوس می کند.
ناشناس
| Romania |
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
واقعا" یک قرارداد خارجی را اینطور تنظیم می کنند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
ماهواره نگاه نکن. خودت بخونش بعد اظهار نظر کن!
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
بزرگترین انتقادی که به این توافقات است اصلا مربوط به خود توافق نیست. فقط بزرگترین ایرادات این است که اول از همه اصلا در شرایطی که ایران و وضعیت سیاست خارجی و اقتصادی دارد این اشتباه محض است که بطرف قرار دادهای بلند مدت برویم. غیر ممکن است تنابنده ای از نوع بشر چه چینی و چه امریکایی و چه روسی و ترک و عرب و .... پیدا کنید که در این شرایط بخواهد قراردادی با ایران ببندد که اصلا فشار و مشکلات ایران را به عنوان برگ برنده به نفع خود در ان قرارداد نبیند! این طبیعت بشر است. و دومین انتقاد و ایراد همین سیاسی کردن یک قرارداد و سند اقتصادی وسیاسی که مربوط به اینده کشور است هست. موافقان فوری منتقدان را به البانی و ایران اینترناشنال و غربزدگی و .... حواله می دهند و طبیعی است که مخالفان و منتقدان هم بنا بر سابقه همان انتقادات را از موافقان داشته باشند و بگویند فلان و بهمان. ولی یک اصل را هرگز فراموش نکنید. کشورهای شرق اسیا غیر ممکن است که وارد قراردادی بشوند که برای انها منافع بسیار بالای اقتصادی نداشته باشد. این خصلت و طبیعت انهاست. اصلا بحث سو استفاده نیست. حتی اگر از یک دوره گرد چین بخواهید خرید کنید متوجه می شوید که بالاترین سود مهمترین هدف است. این دنیای انهاست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
ضمیمه هارو چرا نگذاشتی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
بازم خوبه همین اول کاری ی نسخه ازش منتشر شد و مثل برجام اول نگفتن نسخه اش محرمانه است، بعد بگن دست ظریفه به کسی نمیده بعد هم که بهش
اشکال می شد گفتن امضای کری تضمین برجامه
آخر هم معلوم نشد برجام برای تعلیق تحریم ها بود یا توقف تحریم ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
پس آن همه جوان و نوجوان ، پهلوانی که به تعداد یک میلیون شهید و جانباز و آزاده شدند
تا یک وجب از خاک وطن به بیگانه به یغما نرود چه !!؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
قرار داد یک مغازه ۱۲ متری یکساله بیشتر از این باید
صفحه داشته باشد !!!!!؟؟؟
یعنی باید بخاطر لجاجت با آمریکا ؟
تا آمریکا را مثلا به حسادت و ناراحتی و افسوس بیندازیم؟؟؟!!!!؟
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
شما تفاوت تفاهم نامه با قرارداد رو میدانید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
این نسخه های ناقص قرارداد سراسیمه و شتابزده تهیه شده تا در مقابل فشار افکار عمومی منتشر شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
این قرار داد مثل قرار داد بقال با جقاله !!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
چین بازار بزرگ آمریکا را که ابر قدرت جهانه ول نمیکنه طرف اقتصاد ورشکسته مارو بگیره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
چرا نخونده چرت و پرت میگی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
وقتي آمريكائيها يك صدا دارند ازش انتقاد مي كنند پس 100 درصد درست است.
محمد
| United States of America |
۱۵:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
یک کاپیلاسیون دیگر
ناشناس
|
France
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
توافق نامه با چین خوبه به شرطی که شفاف باشد و به سمت ایران توازن داشته باشد. 25 سال هم زیاد به نظر میرسد 10 یا 15 سال خوب است. غرب مانند یک پیرمرد ضعیف در حال افول و نابودیست و چین مانند یک جوان هر روز در حال قویتر شدن از لحاظ اقتصادی است. البته غربزدگان از اینکه پول و ارز وارد ایران بشود دردشان می آید چرا که تحریم ها از بین خواهد رفت
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
خیر عزیز من استعمار در هرصورت شرق و غرب آن بد است که البته نوع شرقی آن بدتر است...دیکتاتوری چینی و روسی بسیار بدتر است‌.اینکه هرکس مخالف باشد را غرب زده بنامند از پلیدی است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
به سمت ایران توازن داشته باشد؟
راستش رو بخوای چین بدون ما هم میتونه ادامه بده اما ما بدون چین باید به فرانسه که هنوز پژو 405 رو از سر ما زیاد میدونه طرف باشیم اون هم بدون انتقال تکنولوژی ماشینی که برای 1980 و تکنولوژی خاصی نداره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
تجارت و كلا رابطه با جين يكطرفه هست به علت اينكه تجار انحصارى توليدات بنجل را وارد ميكنند و باعث تعطيلى كارخانه هاى ايران و بيكارى مردم ميشود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
قربون توشرق زده برم
من منم
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
اشتباهی مثبت دادم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
همین چینی که طرفداری آنرا میکنید هیچ قدرت جوانی در زمینه اقتصاد و نوآوری ندارد . 90 درصد تولیدات و تکنولوژی چین نمونه کپی شده و ناقص همان پیرمرد ضعیفی که ادعا میکنید هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
این قرار داد مثل قرار داد بقال با جقاله !!! یک قرار داد بین المللی به اینصورت نوشته میشه ؟؟!! برد عامو خودتو فیلم کن حداقل جایزه زرشک طلایی بگیری
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
اآقا علی چطور اونروز که برجام رو با آمریکا و اروپا تصویب
میکردن اینجوری دلواپس و نه شرقی نه غربی نمیگفتی؟
حالا چین خار داره ولی آمریکا نداش ؟
زنبورک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
بعضی موارد ها شفاف نیست، مثل مورد آخر بند یک :همکاری در زمینه های دیگر.
زمینه های دیگر مشخص نشده.
پاسخ ها
م ع
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
این بندو گذاشتن تا فوضولهایی مث شما رو شناسایی کنن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
صمائمش کو؟
مصطفی
| United States of America |
۲۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
منظورش صید ترال و صید همه جاندارانه
محمد
| Germany |
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
م ع جان معلومه تا حالا از دید کارفرما قرارداد نبستی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
این قرارداد یکشبه با توصیه تهیه شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
این قرار داد مثل قرار داد بقال با جقاله !!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
این زمینه های دیگر مثل بند سایر تو حکم کارگزینی آقایون میمونه، که از حقوق اصلی هم بیشتره. قانونی برای بی قانونی
ناشناس
|
France
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
مخالفان توافق با چین میشه بگن چرا خود اسرائیل و برخی اروپایی ها به شدت دنبال توافق نامه اقتصادی با چین هستند؟ فهمیدن امریکا در حال متلاشی شدن و نابودی است
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
عجب توجیه مسخره ای!! چه کسی حاضر است بازار۱/۵ میلیاردی را از دست بدهد؟ کدامیک از این کشورها اجازه داده که چین درتمامی زمینه های مخابراتی،صنعتی،جاده ای و... در استراتژیک ترین نقطه مملکتش حضور داشته باشد؟ شما فردا برای مانور در خلیج فارس هم باید با چین هماهنگ کنید چرا که منافعش را باید در نظر بگیرید
ناشناس
| Germany |
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
چرند کمتر بگو
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
ساقی تو عوض کن
ناشناس
| Ukraine |
۲۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
کشورهایی که همتراز چین هستند یا به نوعی قدرت سیاسی و اقتصادی و صنعتی یا نظامی هستند می توانند قرارداد با چین ببندند که منافع دو طرف تامین شود اما ساختاری که هیچ مولفه قدرتی در منطقه و دنیا ندارد چنین قراردادی جز حراج کشور نیست فکر نمی کنم درک این موضوع خیلی سخت باشه . در ضمن چرا بخش های محرمانه را منتشر نمی کنند هر چند که همین بخش ها هم به قدر کافی خفت بار است.
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۲۰:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
آی کیو! عقد قرارداد با چین اشکال نداره اما این قرارداد نیست، یک توافق یکطرفه به نفع چین است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
مهم‌اینه که چی میدی چی میگیری! متوجهی؟
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
چون تو اسراییل و اروپا هم اختلاس میکنن کسری بودجه پنجاه درصدی هم دارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
بعد از چهل سال ادعا و بهم ریختن ارکان اقتصادی و اجتماعی کشور ، حالا دودستی آنرا تقدیم چین میکنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
مثل زمان جنگ 8 ساله خواهد شد .
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
تا اینجا که یکسری کلی گویی بوده و مشکلی در قراداد دیده نمیشود. انشالله تا مرحله اخر سند همینطور شفاف و روشن باشد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
براي اينكه فعلا توافق نامه است و در توافق نامه هم كليات را بيان مي كنند، شفافيت را بايد در درون قراردادها جستجو كنيد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
واقعا مسخرست سند برد برد ما

یه سری چیزهای قلمبه سلمه و پوچ

خواهیم دید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
خیلی کلی گوییه
از ممتم هاش باید ترسید که بعدا رو میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
این که سند برد- برد نیست
سند برد - برد برجام بود و هیچ توافقی به مانند برجام که تئوریسین های جریان خاص از اون حمایت می کردند برای ایران منفعت و برد نداشت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
چقدر تابلو نظر میدی
تفاهم نامه همینه دیگه، زمینه ای هست برای قراردادهای آینده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
ما در موضع ضعف و برای جلوگیری از سقوط این قرارداد رابسته ایم . چرا چند سال پیش حتی قرار داد یکساله هم با چین و روسیه نمی بستیم ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
از این به بعد ملا نصرالدین را بفرستیم قرارداد ببنده !! بهتر و محکم تر از ایم میبنده!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
به قول سعید قاسمی فقط یه جا بازی برد برد داریم اونم ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
اولا این که این یک چیز کلی است و نمی تواند ملاک قرار بگیرد و طبق گفته خودشان25 درصد ان هنوز نهایی نشده
دوم این که در کشور ثالث گفتید ولی سرمایه گذاری در خود چین چرا دیده نشده؟
سوم این که باید کارشناسان بحث کنند و ما مردم عادی هم در جریان قرار بگیرم ایا خوب است یا نه
پاسخ ها
آرش
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
دقیقا آورده سرمایه گذاری ما چی باید باشه ؟
یه نگاه بندازید به منایع مالی چین و ایران و خودتون قضاوت کنید
این تفاهم نامه باید پس از برجام امضا می شد تا خروج از برجام رو برای سایر اعضاء سخت تر میکرد. ولی عزیزان در دولت سرمست از این موضوع، تمامی سیب ها رو تو سبد غرب (آمریکا) گذاشتند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
شما فقط مو را می بینید و پیچش مو برایتان مهم نیست
علی
|
Germany
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
سرمایه گذاری خوبه که بعد از تمام شدن قرار داد سالها سودرسان باشد . الان چیزی که عیان هست به چین اجازه صید در خلیج فارس دادن بنظر شما اینطور صیادی چین بعد از تمام شدن قرارداد چیزی تو خلیج فارس میونه . درکل همه رفتنی هستیم .نام نیک خیلی ارزش داه .بیاد داشته باشید چین باید شکم یک میلیارد پانصد میلیمون رو سیر کنه . اگر از رسالت چیزی سرتون میشه . ......
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
بیچاره آن جوانان پاکی که در جنگ ایران و عراق برای حفظ خاک وطن شهید شدند . آنها جان دادند تا آقایان برای حفظ صندلی ریاستشان همان خاک را دودستی تقدیم چینی ها بکنند .
ناشناس
|
Bulgaria
|
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
فکر میکنید چینی ها که از ترس تحریم امریکا خرید نفت ایران را طی 2 سال اخیر از روزانه 800 هزار بشکه به 100 هزار بشکه رسانده اند، اینقدر شجاع باشن که وارد یک معامله بزرگ با ایران بشن؟ اگر آنها روزانه فقط یک میلیون بشکه نفت 40 دلاری از ما بخرند، نصف مشکلات اقتصاد ایران حل خواهد شد، ولی مطمئن باشین چنین نمیکنند، یک کلام از تحریم بانکی و مالی امریکا می ترسند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
اکثر سهام شرکتهای چینی مال سهامداران بزرگ آمریکا
است
و قطعا آمریکا اجازه نخواهد داد
همانطور که با یک تشر
چینی ها اولین کشوری بودند که از ایران فرار کردند
چون سالی ۸۰۰ میلیارد دلار با آمریکا قرارداد تجاری
دارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
کشور در زمینه اقتصادی و سیاسی بشدت ضعیف شده است و هیچ کشوری براحتی ریسک حمایت از ایران را بجان نمی خرد . در مقابل یک حمایت قطعنامه ای نصف کشور را تقدیم کردند . هدف فروش نفت و امثالهم نیست هدف حمایت سیاسی و چسباندن یال و دم به این شیر بیمار و فرتوت توسط چینی ها بود وبس .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
بله درسته ، چین بازار بزرگ آمریکا را که ابر قدرت جهانه ول نمیکنه طرف اقتصاد ورشکسته مارو بگیره ، بازم دستمونو تو حنا میذارن ! چند ساله دارن جاده شمال را میکشن ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
فایل با کیفیت تر نداشت !!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
اسکنرش چینی بوده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۳
هدف اتاق فکرهایشان این بود که بگویند متن قرار داد را قبل ازنهایی شدن جهت تنویر افکار عمومی منتشر کردیم . حالا افکار عمومی نتوانست بخواند یا درک بکند تقصیر خودشان هست .
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با انتقال پایتخت ایران از تهران ...