خطر انحلال بیخ گوش بانک آینده

بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان زیان انباشته برای بانکی که شعارش «آینده روشن است»!

بررسی صورت‌های مالی در سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد که نه تنها زیان انباشته این بانک کاهش نیافته است، بلکه در این سال، با رشدی ۱.۵ هزار میلیارد تومانی به ۱۳.۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. این میزان زیان انباشته با توجه به ثبات سرمایه این بانک، باز هم بانک آینده را یک قدم به انحلال نزدیک‌تر کرده است.
کد خبر: ۱۰۰۱۲۰۲
|
۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۸ 07 September 2020
|
169784 بازدید
|

بررسی صورت‌های مالی بانک آینده نشان می‌دهد، در مجموع طی سه سال این بانک حدود ۳۴.۵ هزار میلیارد تومان از سپرده‌های بانکی را صرف ساخت پروژه لوکس ایران مال کرده است. رقمی که بسیار قابل توجه است و پیامد‌های این سوق منابع به سمت یک پروژه را می‌توان در صورت‌های مالی سال ۹۷ دید. زیان انباشته بانک آینده در سال ۹۷ به ۱۱.۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافته و همین باعث شده است تا حسابرس آن خطر انحلال را در یادداشت‌های صورت‌های مالی گوشزد کند!

ایران مال و بانک آینده

در تعاریفی که برای بانک ها ارائه می شود از آن ها به عنوان نهادهای اقتصادی نام برده می شود که دارای وظایفی چون تجهیز و تخصیص منابع، عملیات اعتباری، عملیات مالی، خرید و فروش ارز، نقل ‌و انتقال وجوه، قبول امانات، نگهداری سهام و اوراق بهادار و اشیای قیمتی مشتریان هستند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ در چند سال اخیر، اما بعضاً مشاهده شده که بانک‌ها وظیفه دیگری نیز بر عهده گرفته اند! بررسی‌ها نشان می‌دهد، بانک‌ها سپرده‌های مردم را به سمت خرید و فروش ملک و مسکن و یا ساخت و ساز مجتمع‌های بزرگ سوق داده اند. مساله‌ای که می‌تواند برای بانک‌ها بسیار خطرناک باشد، چون تعریف و مشارکت در پروژه‌های بزرگ ساخت و ساز منابع بسیاری را نیاز دارد و هدایت سپرده‌های مردم به سمت این گونه پروژه‌ها باعث می‌شود تا در صورت عدم موفقیت پروژه، بانک نیز با تهدید جدی ورشکستگی رو به رو شود.

از جمله نمونه‌های بارز آنچه گفته شد، می‌توان به مشارکت بانک آینده در پروژه ایران مال اشاره کرد. بررسی صورت‌های مالی بانک آینده در چند سال اخیر نشان می‌دهد که این بانک، یکی از نمونه‌های بارز تمرکز دارایی‌ها در یک پروژه خاص است. بانک آینده طی سال‌های ۹۳ تا ۹۵ تمرکز ویژه‌ای بر ساخت پروژه "ایران مال" داشته است.

شایان ذکر است که بازار بزرگ ایران به نام «ایران مال» به عنوان یکی از پنج مال برتر جهان، جزو عظیم‌ترین پروژه‌های تجاری، فرهنگی و اجتماعی است که بین دو کلان شهر تهران و کرج واقع شده است. این مجموعه در میان سه فرودگاه مهرآباد، پیام و امام خمینی (ره) احاطه و در شمال غربی تهران بزرگ و حاشیه پارک چیتگر در زمینی به مساحت ۳۱۷ هزار مترمربع ساخته شده است. ساخت این پروژه از سال ۱۳۹۰ آغاز شد و گفته می‌شود علی انصاری، مؤسس بازار فرش و بازار موبایل کارفرمای اصلی این پروژه بوده است.

هر چند بانک آینده رقم دقیقی در مورد هزینه کرد خود در پروژه ایران مال منتشر نکرده است، بررسی صورت‌های مالی این بانک نشان می‌دهد در سال‌های ۹۳، ۹۴ و ۹۵ بانک آینده مبالغی را برای ساخت این پروژه پرداخت کرده است.

همان گونه که از تصویر زیر ملاحظه می‌گردد، صورت‌های مالی سال ۱۳۹۳ بانک آینده نشان می‌دهد که این بانک رقم ۸.۴ هزار میلیارد تومان را در این سال برای پروژه ایران مال پرداخت کرده است.

ایران مال و بانک آینده

همچنین صورت‌های مالی بانک آینده در سال ۹۵ نیز نشان می‌دهد، این بانک مبلغ ۱۳.۹ هزار میلیارد تومان دیگر در سال ۹۴ در این پروژه سرمایه گذاری کرده است.

ایران مال و بانک آینده

صورت‌های مالی سال ۱۳۹۶ بانک آینده نشان می‌دهد، این بانک در سال ۱۳۹۵ مبلغ ۱۴.۲ هزار میلیارد تومان به شرکت توسعه بین الملل ایران مال تسهیلات اعطا کرده است.

ایران مال و بانک آینده

بنابراین در مجموع طی سه سال، بانک آینده حدود ۳۴.۵ هزار میلیارد تومان از سپرده‌های بانکی را صرف ساخت پروژه لوکس ایران مال کرده است.

 

زیان انباشته بانک آینده در یک سال پنج برابر شد!

خطر انحلال بیخ گوش بانک آینده؟

بررسی صورت‌های مالی حسابرسی شده بانک آینده، منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۳۹۷ که به تازگی بر روی سایت کدال قرار گرفته است، نشان می‌دهد که زیان انباشته این شرکت در سال ۱۳۹۷ به ۱۱.۷ هزار میلیارد تومان رسیده است، حال آنکه صورت‌های مالی سال ۱۳۹۶ نشان می‌دهد که زیان انباشته در این سال حدود ۲.۴ هزار میلیارد تومان بوده است. مقایسه ارقام زیان انباشته در سال ۱۳۹۷ با سال ۱۳۹۶ بیانگر آن است که زیان انباشته بانک آینده طی یک سال حدوداً پنج برابر شده است!

ایران مال و بانک آینده

این رشد ۵ برابری زیان انباشته و عدم تغییر میزان سرمایه (۱.۶ هزار میلیارد تومان) باعث شد تا حسابرس در یادداشت‌های صورت‌های مالی ۱۳۹۷ در این مورد هشدار دهد. حسابرس در این باره عنوان نمود: با توجه به مانده زیان انباشته بانک که بیش از سرمایه ثبت شده می‌باشد و همچنین نسبت کفایت سرمایه بانک، توجه مجمع عمومی صاحبان سهام را به مفاد ماده ۱۴۱ اصلاحیه قانون تجارت و ماده ۱۱۶ اساسنامه بانک مبنی بر تشکیل مجمع عمومی فوق العاده جهت تصمیم گیری در خصوص تسلیم تقاضای انحلال بانک به بانک مرکزی یا افزایش سرمایه بانک جلب می‌نماید.

ایران مال و بانک آینده

شایان ذکر است که نسبت کفایت سرمایه بانک آینده در سال ۱۳۹۷، ۰.۹ درصد گزارش شده است، در حالی که طبق ماده ۳ آیین نامه کفایت سرمایه مصوب یکهزار و چهاردهمین جلسه شورای محترم پول و اعتبار، حداقل نسبت کفایت سرمایه برای کلیه بانک‌ها و موسسات اعتباری (اعم از دولتی و غیردولتی) ۸ درصد تعیین شده است.

همچنین بررسی صورت‌های مالی بانک آینده در سال ۱۳۹۸ نیز نشان می‌دهد، نه تنها زیان انباشته این بانک کاهش نیافته است بلکه در این سال، زیان انباشته با رشدی ۱.۵ هزار میلیارد تومانی به ۱۳.۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. این میزان زیان انباشته با توجه به ثبات سرمایه این بانک (۱.۶ هزار میلیارد تومان) باز هم بانک آینده را یک قدم به انحلال نزدیک‌تر کرده است.

ایران مال و بانک آینده

 

پروژه ای که این روزها دوباره حاشیه ساز شد!

این روز‌ها دوباره موضوع ایران مال در رسانه‌های مطرح و خبر‌هایی پیرامون آن منتشر شد. به تازگی گزارش هیات کارشناسان رسمی دادگستری منتشر شد که نشان می‌داد، ایران مال حدود ۱۱۸ هزار میلیارد تومان ارزش گذاری شده که رقم بسیار قابل توجهی بود.

ایران مال و بانک آینده

همزمان با انتشار میزان ارزش ایران مال، خبرهایی مبنی بر وضعیت مالکیت این پروژه مطرح شد که در نهایت این خبرها منجر به واکنش روابط عمومی بانک آینده شد.

در اطلاعیه روابط عمومی بانک آینده آمده بود:

بازار بزرگ ایران (ایران‌مال) به صورت کامل، متعلق به بانک اینده است و هیچ فرد حقیقی و حقوقی دیگری در آن سهیم نیست؛ «انتقال مالکیت ایران‌مال به بانک آینده برای تسویه بدهی آقای علی انصاری با تصویب شورای پول و اعتبار» کاملاً تکذیب می‌شود؛ این خبر از اساس، جعلی است و جعل و نشر آن، موجب پیگرد است؛ احداث پروژه بازار بزرگ ایران (ایران‌مال)، از شروع به کار بانک تات در پایان سال ١٣٨٨ و در سال ١٣٨٩ آغاز شده، پس از آن، طی فرایند ادغام و در زمان تأسیس این بانک در قالب انتقال دارایی‌ها و نیز بدهی‌ها، به بانک آینده منتقل شده است.

همچنین در ۱۵ شهریورماه ۱۳۹۹ همزمان با انتشار گزارش هیات کارشناسان رسمی دادگستری، اطلاعیه افشای اطلاعات با اهمیت بر روی سایت کدال قرار گرفت. در متن این اطلاعیه آمده بود:

"سرکار خانم زهرا زارع مدیر محترم نظارت بر ناشران بازار پایه شرکت فرابورس ایران با سلام احتراماً، پیرو دریافت گزارش هیأت کارشناسی رسمی دادگستری، طی نامه شماره ۱۰۹۷۲ مورخ ۱۳۹۹/۰۶/۱۱، در خصوص ارزیابی "پروژه بازار بزرگ ایران" (ایران­ مال)، که در یوم جاری واصل شده است، به استحضار می‌رساند؛ اصلاح ساختار مالی و نسبت­‌های نظارتی، به ویژه، نسبت کفایت سرمایه و عنداللزوم افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی و سایر روش‌ها و ثبت شرکت توسعه بین­ الملل ایران مال (سهامی عام) نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، در دستور کار هیأت مدیره بانک بوده؛ که نتیجه آن پس از تایید مراجع نظارتی در زمان تحقق، از طریق سامانه"کدال" اطلاع ­رسانی خواهد شد. لذا، خواهشمند است، دستور فرمایید؛ به منظور رعایت حقوق سهامداران، مراتب به نحو مقتضی، اطلاع­ رسانی شود.

این اطلاعیه بیانگر آن بود که گویا قرار است با انتشار گزارش میزان ارزش ایران مال، بانک آینده دست به تجدید ارزیابی دارایی‌ها بزند تا از این طریق، وضعیت نسبت کفایت سرمایه خود و همچنین میزان سرمایه خود را برای فرار از خطر انحلال بهبود ببخشد.

به هر صورت آنچه مسلم است این که بانک آینده در این سال‌ها بیشتر سرمایه خود را به سمت پروژه ایران مال سوق داد که این مساله بر افزایش زیان انباشته این بانک تاثیر بسزایی گذاشت و آن را تا یک قدمی انحلال پیش برد. به هر حال، باید حالا منتظر ماند و دید که سرانجام ایران مال و بانک آینده به کجا خواهد رسید.

گفتنی است از سال ۱۳۹۷ زمزمه‌های عرضه اولیه سهام ایران مال در فرابورس مطرح بوده است.

طبق نامه مرداد ماه ۹۹ بانک آینده به فرابورس ایران ـ که تصویر آن را در زیر مشاهده می‌کنید ـ شرکت توسعه بین المللی ایران مال (سهامی عام) بر اساس مفاد بازار اوراق بهادار، متقاضی ثبت سهام نزد سازمان بورس است.

ایران مال و بانک آینده

شایان ذکر است که اگر ایران مال بخواهد در بورس حضور پیدا کند، باید اول شاهد ثبت نماد ایران مال در فرابورس و پس از آن، باید منتظر اطلاعیه عرضه اولیه سهام ایران مال در فرابورس باشیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۱۷
یک کارمند ساده با حقوق ثابت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
بانک آینده ورشکسته است. من پولمو کشیدم بیرون از این بانک.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
این یک بحث کارشناسی تحصصی است و در آخر گزارش خودش کفته است که یا باید انحلال کند یا تجدید ارزیابی
بانک در حال تجدید ارزیابی و افزایش سرمایه است پس مشکلی نیست و بر عکس یکی از قویترین بانک های کشور است که سرمایه گذاری بسیار خوبی انجام داده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
باید پولهامون رو بکشیم بیرون. این بانک خطرناکه ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
درود به غیرت تابناک که در سکوت رسانه های مثلا انقلابی به مفاسد اقتصادی میپردازد.
ناشناس
| Germany |
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
درود به شرفت تابناک که از تهدیدها نمی ترسی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
جریان استفاده از پول بانک مرکزی در ساخت پروژه ایران مال باید روشن شود
مرتضی نظر علی پور
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۹
با سلام؛با دقت نظر در عددهای گزارش شده در گزارش فوق حتما همه خوانندگان محترم تایید می نمایند که رقم اعلام در گزارش کارشناس های رسمی دادگستری بابت ابر پروژه ایران مال ۳/۵ برابر کل هزینه ثبت شده در دفاتر این بانک تا کنون:و اگه این رقم بیاد مطمئنا زیان انباشته اثری ازش نمی مونه و یه مدعی جدی هم مثل دارایی میاد وسط برای گرفتن سهمش؛اگر هم بانک تا کنون به درستی این ثبت انجام نداده دلیلش همین که مدعی دارایی نیاد وسط:و منطقشون هم درست؛چون تو این شرایط که پروژه به بهره برداری کامل نرسیده معنی نداره پرداخت مالیات بهش؛این گزارش تابناک اگه بهش دقت بشه قدرت بانک آینده و دارایی هاش(بخش کوچکی از دارایی های سرمایه گذاری شدش)به رخ کشیده و اصلا جنبه منفی نداره-البته اگه به ریزش و ارقامش دقت و توجه کافی بشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
تابناک چرا چرت میگی ، با کی دشمنی توی بانک آینده که همچین مقاله ای رو میزنی تا بانک به این خوبی را الکی ورشکست جلوه بدی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
چرت نگفته. من چند وقته پیش حسابمو بستم توی این بانک
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
از طرح های ایران مال و مشهد مال مشخص است این بانک فعالیت اقتصادی بسیار سالمی دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
درود بر تابناک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
مالش باد میکند روی دستش برای خریدار صرفه ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
ایران مال نیازی نداره که بخواد،مغازه هاشو بفروش، فقط اجاره می ده، شما خودت ناراحت نکن
سلطان
|
Germany
|
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
بانکها خون ملتو تو شیشه کردند مثل خودروسغزان بازن میگن ضرر دادن پس چی این وسط دسا درازی هست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
نتیجه مگا مال ساختن و پول را تبدیل به اموال غیر منقول منقول کردن همینه...خدا کند تبدیل به منقل نشود!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
اگر ساخت و ساز رو اجازه ندن به انصاري بانك هيچوقت برشكست نخواهد شد. اجازه نديد برج سازي بكنه
پاسخ ها
Ardalan
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
میخوای مثل بقیه پول مردم رو خارج از کشور سرمایه گذاری کنه یا بهتر اینه که توی مملکت خودمون برای رفاه مردم خودمون خرج بشه
خویی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
ورشکست جانم
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
حالا ببینید با سرمایه مردم چکار کردن .به همین بهانه که احتمالا دیدن بانک ورشکسته ای هست با این شگرد و همکاری سازمان بورس به مدت چند ماه سهام این بانک مثبت بود . سهام بانکی که معلوم نیست چه آینده ای دارد رو چنان به مردم. انداختن که حالا حالا ها باید منتظر باشن و این است فساد سازمان یافته در ایران همکاری نهاد ها با هم به ضرر مردم .
استاد دانشگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
با سلام 14 هزار میلیارد زیان در مقابل ارزش 118000 هزار میلیارد رقمی نیست خوش به حال سهامداران بانک آینده.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
آن 118 هزار میلیارد که از پول بیت المال(بانک مرکزی) ساخته شده را می گویید و در مجلس طرح تحقیق و تفحص دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
عزیز شما مثل اینکه نمیدونی
بانک اینده صاحب ایران مال شده که ارزش برآوردی اون ۴ برابر ارزش مارکت(که خودش چندین برابر ارزش ثبتی هست) بانک هست یعنی راحت با یک افزایش سرمایه میزان زیان از نصف سرمایه کمتر میشه و از زیز قانون ۱۴۱ میاد بیرون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
مردم اگه زرنگ باشن پولشون رو از این بانک خارج میکنن و جای امن و مطمئنی سرمایه گذاری میکنن
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟