به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، به نقل از یورونیوز، این تصمیم صربستان در حالی اتخاذ شده است که اتحادیه اروپا خود را به راه حل «دو کشوری به پایتختی بیت المقدس» متعهد دانسته و دفتر نمایندگیاش را در تلآویو مستقر کرده است.
از همین رو بروکسل انتظار دارد تا اعضای این اتحادیه از جمله صربستان سیاستهای خود را با سیاستهای اتحادیه اروپا هماهنگ کنند.
الکساندر ووچیچ، رئیس جمهوری صربستان و عبدالله هوتی، نخست وزیر کوزوو در حضور دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا قبول کردند تا روابط اقتصادی خود را عادی کنند. همچنین صربستان از تصمیم انتقال سفارت خود در اسرائیل به بیتالمقدس تا ماه ژوئیه سال ۲۰۲۱ (مرداد آینده) خبر داد.
کوزوو نیز تصمیم گرفته است تا با به رسمیت شناختن اسرائیل، روابط دیپلماتیک خود را با این کشور برقرار کند.
رئیس جمهوری آمریکا این توافقها را نتیجه کوششهای دولتش برای حل اختلافات میان صربستان و کوزوو عنوان کرد.
کوزوو در حالی با به رسمیت شناختن اسرائیل موافقت کرده است که اکثر ساکنان این کشور مسلمان هستند. از بیت المقدس به عنوان یکی از حساسترین موضوعهای درگیری میان اسرائیل و فلسطین یاد میشود.
در حال حاضر تنها سفارتخانههای آمریکا و گواتمالا در بیت المقدس فعالیت میکنند و سفارتخانههای سایر کشورهایی که با اسرائیل روابط دیپلماتیک دارند، در تلآویو مستقر هستند. اسرائیل از شرق و غرب قدس اشغالی به عنوان پایتخت خود نام میبرد، اما فلسطینیها با تکیه به قطعنامههای سازمان ملل متحد معتقد هستند که شرق بیتالمقدس پایتخت کشور آنها است.
از همین رو پیتر استانو، سخنگوی دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا از هر تصمیمی که جایگاه اتحادیه اروپا را زیر سؤال ببرد و برای اعضا مشغله ذهنی ایجاد کند، ابراز تأسف کرد.
دولت دونالد ترامپ با به رسمیت شناختن یک جانبه بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت کشورش به این شهر، در تلاش است تا سایر کشورها را برای انجام این کار متقاعد سازد.
رئیس جمهوری صربستان و نخست وزیر کوزوو چند روز پس از امضای توافقنامه اقتصادی در واشنگتن، گفتگوهای خود را روز دوشنبه با هدف عادی سازی روابط بلگراد و پریشتینا در بروکسل از سر گرفتند.
هر چند تصمیم صربستان برای انتقال سفارتش در اسرائیل به بیت المقدس روی مذاکرات صربستان و کوزوو در بروکسل که از سر گرفته شده، سایه انداخته است.
درگیری میان صربها و کوزووییها پس از جنگهای یوگسلاوی سابق همچنان ادامه داشته به گونهای که از آن به عنوان خطری برای ثبات قاره اروپا یاد میشود.
کوزوو توسط ۲۲ عضو اتحادیه اروپا به عنوان یک کشور مستقل شناخته میشود، اما اسپانیا، رومانی، یونان، قبرس و اسلواکی آن را به رسمیت نمیشناسند. روسیه و چین، دو عضو دائم شورای امنیت نیز استقلال کوزوو را نپذیرفتهاند؛ موضوعی که باعث شده است تا این کشور به عضویت سازمان ملل درنیاید.
حال با به رسمیت شناختن اسرائیل توسط کوزوو و برقراری روابط دیپلماتیک با آن، اسرائیل نیز اعلام کرده است که کوزوو را به رسمیت میشناسد.