متکی: ترامپ برای آمریکا به مثابه شعبون بی مخ است

متکی اظهار داشت: ترامپ برای همین موضوع آمد که در وضعیت رو به افول آمریکا تغییری ایجاد کند. پیش از آمدن ترامپ لایه پنهانی حکمرانی در آمریکا وضع آمریکا را در ۱۶ سال گذشته رصد کرد و منحنی که از جایگاه آمریکا ترسیم شد، رو به نزول بود. انتخابات ۴ سال پیش آمریکا حرکت جدید بود تا این روند تغییر عوض شود؛ آن‌ها کسی را می‌خواستند که کودتایی کند و این روند را تغییر دهد. در جای دیگری هم گفته‌ام که ترامپ برای آمریکا به مثابه شعبون بی مخ کودتای ۲۸ مرداد ایران بود.
کد خبر: ۱۰۰۱۶۴۰
|
۱۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۹ 09 September 2020
|
9548 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از مهر، وزیر اسبق امور خارجه گفت: نزدیک به ۴ دهه است که مسأله افول آمریکا آغاز شده و این مساله مقطعی و مختص این زمان نیست.

دوازدهمین برنامه از سلسله پیش رویداد‌های همایش بین‌المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» با عنوان «شکست منطق آمریکا؛ افول رهبری و سلطه آمریکا» به میزبانی پژوهشکده مشترک شهید صدر (ره) و با حضور جمعی از اساتید و پژوهشگران این حوزه برگزار شد.

منوچهر متکی، وزیر پیشین امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این نشست گفت: تصویر آمریکایی که تلاش می‌کرد رهبری و سلطه‌گری‌اش را بر جهان دیکته کند، با ظهور انقلاب اسلامی و اندیشه‌های آزادی‌خواهانه امام خمینی (ره) در هم شکسته شد. مسأله افول آمریکا، مقطعی و مختص این بازه زمانی نیست؛ این فرآیند نزدیک به ۴ دهه است که آغاز شده و اکنون با ورود ترامپ به عرصه سیاسی، وارد مرحله‌ای تازه شده است.

وی افزود: امام خمینی در سپهر روابط بین ملت‌ها و افق سیاست، تعریف تازه‌ای از قدرت ارائه داد. تعریف ایشان از قدرت مبتنی بر عدالت، آزادی و کرامت انسانی بود. بنیان‌گذار کبیر انقلاب ماهیت پوشالی این سلطه غرب را بر جهانیان نمایان ساخت و به آمریکا فهماند در دنیایی که به دنبال قدرت جهانی هستید، ما به دنبال منطق خود هستیم. آمریکا این نگاه تازه را بر نمی‌تابید و بیش‌ترین خشم حاکمیت آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، ناشی از این موضوع بود.

وزیر پیشین امور خارجه تصریح کرد: امروزه نهاد‌های بین‌المللی وابسته، بعد دیگری از نفوذ آمریکا برای اعمال قدرت بر ملت‌ها هستند. یکی از مهمترین ابزار قدرت آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم، استفاده از سازمان ملل برای مطیع ساختن دیگر کشور‌ها بود. سازمان ملل به عنوان ابزار و اهرمی برای فشار علیه دیگر ملت‌ها و به سود آمریکا عمل می‌کرد. نفوذ ایالات متحده بر دیگر کشور‌ها و تلاش برای رسیدن افراد وابسته به قدرت در کشورها، ابزاری دیگر است که آمریکا بر آن اتکا دارد. آمریکا به طرق مختلف از طریق کودتا‌ها و شورش‌ها تا حمایت از احزاب و چهره‌های سیاسی وابسته به خود، سعی می‌کند طوق وابستگی را بر گردن کشور‌ها بیندازد و سیاست‌های خود را پیش ببرد.

متکی خاطرنشان کرد: به اذعان آمارها، تصویر آمریکای برتر در میان ملت‌ها به ویژه نسل جدید در هم شکسته است؛ آمریکایی‌ها پیش از انقلاب یک نظرسنجی در منطقه خاورمیانه انجام دادند که ۸۰ درصد جوانان پاسخ دهنده به این نظرسنجی، آمریکا را برند عالی و یک الگوی موفق و پیشتاز جهان می‌دانستند؛ ۴۰ سال بعد یعنی در همین سال‌های اخیر این نظرسنجی مجدداً انجام شد و بیش‌ترین پاسخ به ویژه از سوی جوانان، نشان می‎داد که وضعیت تا مرز نفرت از آمریکا را پیش رفته است.

وی اضافه کرد: امروزه حرف آمریکا در میان هم پیمانانش نیز از نفوذ و برش سابق برخوردار نیست. آمریکایی‌ها الان در اعمال حرف هایشان دچار مشکل شده اند. زمانی بود که کشتی‌هایشان را از این سوی مدیترانه به سوی دیگرش حرکت می‌دادند و از خوف و ترس یکی دو رژیم تغییر پیدا می‌کرد، اما امروز این همه نیرو در افغانستان دارند، درحالی که به هیچ‌یک از اهدافشان در افغانستان نرسیده‌اند؛ همچنانی که هزاران نیرو در عراق داشتند و میلیارد‌ها دلار هزینه کردند، اما در آن‌جا هم به هدفشان نرسیدند و به خون‌خواهی شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی مهندس، اکنون استراتژی منطقه و خواست همه کشور‌های آزادی خواه، خروج آمریکا از خاورمیانه است.

وزیر پیشین امور خارجه بیان کرد: اعتراضات اخیر آمریکا نمادی از سر برآوردن بحرانی داخلی و ریشه‌دار در آمریکا است. آمریکا در موضوع نژادپرستی از آغاز تاریخش نابرابر عمل کرده است. راهبرد غلبه سفیدپوستان بر رنگین‌پستان به عنوان یک اصل در سیاست داخلی آمریکا در جریان است؛ همان‌گونه که آمریکایی‌ها، حمایت همه جانبه از رژیم غاصب صهیونیستی را یک اصل در سیاست خارجی می‌دانند؛ این سیاست نه دموکرات می‌شناسد و نه جمهوری خواه. ترامپ به عنوان یک تاکتیک از راهبرد نژادپرستانه در آمریکا به نفع خودش بهره می‌برد.

متکی در پایان اظهار داشت: ترامپ برای همین موضوع آمد که در وضعیت رو به افول آمریکا تغییری ایجاد کند. پیش از آمدن ترامپ لایه پنهانی حکمرانی در آمریکا وضع آمریکا را در ۱۶ سال گذشته رصد کرد و منحنی که از جایگاه آمریکا ترسیم شد، رو به نزول بود. انتخابات ۴ سال پیش آمریکا حرکت جدید بود تا این روند تغییر عوض شود؛ آن‌ها کسی را می‌خواستند که کودتایی کند و این روند را تغییر دهد. در جای دیگری هم گفته‌ام که ترامپ برای آمریکا به مثابه شعبون بی مخ کودتای ۲۸ مرداد ایران بود.

همایش بین‌المللی «افول آمریکا؛ روند گذشته و تحولات آینده» به همت پژوهشکده مشترک شهید صدر (ره) دانشگاه جامع امام حسین (ع) و دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، و با همکاری بیش از بیست دانشگاه و نهاد پژوهشی در تاریخ ۶ آبان ماه برگزار خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟