علت نابودی مرجان‌های خلیج فارس

رئیس مرکز اقیانوس شناسی بندرعباس گفت: بر اساس برخی برآورد‌ها حدود ۹۰ درصد مرجان های خلیج فارس از بین رفته است.
کد خبر: ۱۰۰۲۱۲۵
|
۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۹ 12 September 2020
|
7270 بازدید
|
۵

 

به گزارش تابناک به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، صمد حمزه ئی، رئیس مرکز اقیانوس شناسی بندرعباس گفت: در اطراف جزایر کیش، قشم و لارک اکوسیستم‌های مرجانی خوبی در گذشته وجود داشت، اما به دلایلی از جمله آلایندگی، گرمایش زمین و عوامل انسانی اکنون حدود ۹۰ درصد آنها از بین رفته است.

حمزه ئی افزود: فشار بیش از حد به اکوسیستم‌های دریایی موجب تخریب آنها شده و نتایج نامطلوبی در پی خواهد داشت.

او با بیان اینکه مرجان‌های خلیج فارس یکی از اکوسیستم‌های حساس و در معرض خطر هستند، گفت: گرمایش کره زمین یکی از عوامل نابودی این مرجان‌ها است.

رئیس مرکز اقیانوس شناسی بندرعباس با اشاره به اینکه مرجان‌های دریایی تحمل گرما و شوری بیشتر آب را ندارند، افزود: مرجان‌های اقیانوسی در دمای ۲۴ - ۲۵ درجه سانتیگراد رشد کرده اند، اما مرجان‌های خلیج فارس در دمای ۳۳ -۳۴ درجه رشد کرده و خود را با محیط تطبیق داده‌اند و تحمل دمای بالاتر را ندارند.

حمزه ئی گفت: موضوع مهم دیگر اسیدی شدن دریا و وجود آلودگی‌هاست که تاثیر نامطلوبی بر اکوسیستم مرجان‌ها دارد.

او افزود: مرجان‌ها در عمق قابل دسترس و محدوده خاصی از ساحل رشد می‌کنند که همین مسئله آنها را در دسترس انسان قرار داده است و برخی افراد این آب سنگ‌ها را به خاطر زیبایی و یا استفاده در آکواریوم از بستر محیط طبیعی خود جدا می‌کنند.

حمزه ئی گفت: برخی افراد هم مرجان‌ها را از محل شکل‌گیری طبیعی جدا کرده و به عنوان یک صنایع دستی با خود به شهرستان‌ها می‌برند، بدون اینکه متوجه باشند این آب سنگ‌ها بسیار حساس بوده و بخش زیادی از آن در طول مسیر نابود می‌شود.

منبع خبر: ایرنا

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۲
دیگه علت نمیخواد وقتی همه جور زباله و فاضالاب تو دریا ریخته میشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۲
بهتره بگید که چینی ها نابود کردند ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۲
عوامل انسانیش همان کشتی های صیید ترال چینی هستند که کلا با افزایش فشار اقتصادی و اجتماعی به مردم کلا نادیده گرفته شده اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۲
مهم ترین دلیلش بی لیاقتی مدیران بیسواد است و تمام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۲
ربطی به چینیها نداره!
لطفاً شایعه سازی نکنید!!
خدا نگذره از کسی که به این چینیهای معصوم!!! و مسئولین دلسوز !!!! ما تهمت میزنه!!!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت