وضعیت وخیم‌تر خواهد شد اگر مردم رعایت نکنند

یک دانشیار اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل پاییز و شیوع احتمالی آنفلوآنزا، مشکلات قطعا دو برابر خواهد بود و احتمال می رود وضع از این نیز بدتر شود و تاکید می‌کنم که اگر مردم دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکنند وضعیت از این نیز وخیم‌تر خواهد شد.
کد خبر: ۱۰۰۴۰۴۶
|
۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۲ 21 September 2020
|
5629 بازدید
|
۱

به گزارش «تابناک»، دکتر "حمید شریفی" در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد اینکه چرا استان کرمان مدت هاست که در وضعیت قرمز کرونایی باقی مانده و ازاین وضعیت خارج نمی شود؟ گفت: خارج شدن از وضعیت قرمزی کرونایی فقط به رفتار مردم بستگی دارد. متاسفانه ما شاهد هستیم همچنان برخی از مردم پروتکل ها و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی کنند و به نوعی نسبت به کرونا بی خیال شده اند و تا زمانی که برگزاری مهمانی ها و تجمعات ادامه داشته باشند و مردم بی جهت در بازار و تجمعات ناشی از آن حضور پیدا کنند، وضعیت همین گونه خواهد بود.

وی اظهار کرد: حدود ۲ هفته ای روند ابتلا و مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در استان کرمان کاهشی شده بود اما اکنون متاسفانه دوباره کرونا در استان کرمان روند افزایشی پیدا است و اگر مردم رعایت نکنند، وضعیت از این نیز بدتر خواهد شد.

این اپیدمیولوژیست با اشاره به فرا رسیدن فصل آنفلوآنزا اظهار کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل پاییز و شیوع احتمالی آنفلوآنزا، مشکلات قطعا دو برابر خواهد بود و احتمال می رود وضع از این نیز بدتر شود و باز هم تاکید می‌کنم که اگر مردم دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکنند وضعیت از این نیز وخیم‌تر خواهد شد.

وی در پاسخ به این سوال که ممکن است این دو ویروس با یکدیگر ادغام شده و بیماری جدیدی را بوجود بیاورند؟ گفت: احتمال اینکه بیماری جدیدی ناشی از تلفیق دو ویروس کرونا ۲۰۲۰ و آنفلوآنزا به وجود آید، خیلی خیلی بعید است زیرا این دو ویروس هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند اما بحث این است که شیوع این دو ویروس با هم ممکن است کشندگی را بیشتر کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه بین علایم آنفلوآنزا و کرونا تفکیک زیادی نمی‌توان گذاشت اظهار کرد: مردم در این فصل احتمال دارد به آنفلوآنزا دچار شوند اما تصور کنند که کرونا گرفته اند و همین امر سبب خواهد شد بار بیمارستان‌ها زیاد ‌شود و این احتمال می رود که کادر درمان توان پاسخگوی این همه مراجعه کننده را نداشته باشد.

شریفی ادامه داد: کنترل دو بیماری کروناویروس و آنفلوآنزا همانند هم است و اگر مردم نکات بهداشتی را رعایت کرده و در مجامع عمومی از ماسک استفاده کنند قطعا روند شیوع بیماری کاهش پیدا خواهد کرد.

وی با طرح این سوال که چند درصد مردم ماسک نمی‌زنند؟ بیان کرد: به نظر بنده نصف شهر ماسک نمی‌زنند و اگر به سمت میدان مشتاق و خیابان سلسبیل در شهر کرمان بروید مشاهده می‌کنید که مردم این مناطق کمتر از ماسک استفاده می کنند و به طور کلی براساس گزارش اخیر منتشر شده، تنها ۵۲ درصد مردم ایران ماسک می‌زنند ضمن آنکه مردم در مهمانی‌ها نیز به هیچ عنوان از ماسک استفاده نمی کنند که همه این عوامل باعث بروز نگرانی هایی درباره شیوع بالای این بیماری در روزهای آینده شده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بازگشایی مدارس و تاثیر آن بر شیوع کرونا در کشور و استان کرمان نیز به ایسنا گفت: هنوز مطمئنا بازگشایی مدارس اثری بر روند این بیماری نگذاشته است و اثر بازگشایی مدارس را باید در روزهای آینده ببینیم و هنوز قضاوت درباره بازگشایی مدارس زود است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد وضعیت استان کرمان فوق قرمز شود؟ اظهار کرد: شیوع بیماری به رفتار مردم بستگی دارد لذا اگر مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند روند ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در استان نزولی خواهد داشت و اگر همچنان رعایت نکنند، روند افزایشی ادامه خواهد داشت و هیچ کس نمی‌تواند رفتار مردم را پیش‌بینی کند بنابراین آینده شیوع بیماری را نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم.

شریفی درباره عوارض بعد از بهبودی کرونا نیز به ایسنا گفت: هنوز زود است که بخواهیم درباره عوارض این بیماری مباحثی را مطرح کنیم، زیرا تنها ۷ ماه است که از شیوع بیماری در ایران می‌گذرد و عوارض بیماری کرونا ممکن است پس از ۵ یا ۱۰ سال مشخص شود اما از عوارض کوتاه مدت کرونا می توان به مشکلات ریوی و تنفسی اشاره کرد و اینکه فرد مبتلا به راحتی به زندگی عادی خود باز نمی‌گردد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از مردم خواست تا که فقط نکات بهداشتی را رعایت کنند، تصریح کرد: برخی از مردم از بنده می‌پرسند که منشاء این بیماری از کجا بوده است؟ آیا کرونا از حیوان به انسان انتقال پیدا کرده است؟ آیا یک حمله بیوتروریستی بوده است؟ مردم باید به این موضوع توجه داشته باشند که در حال حاضر منشاء این ویروس خیلی مهم نیست. وضعیت کنونی ما مثل میدان جنگ است و دشمن به ما حمله کرده و هم اکنون وقت دفاع است و اینکه چرا حمله کرده و مرتبا ما را هدف قرار می دهد را باید به وقت دیگری سپرد و اکنون ما باید فقط مراقب باشیم که از این ویروس و مهاج، ضربه نخوریم.

این استاد اپیدمیولوژیست خطاب به مردم گفت: همچنان رعایت نکات بهداشتی اولویت اول مبارزه با این بیماری است. مردم حتما در مجامع عمومی از ماسک استفاده کرده و دورهمی‌ها و مهمانی‌ها را کم کنند. متاسفانه در شرایطی هستیم که ترس مردم نسبت به کروتا کم و تا حدودی تمام شده است و اگر این بی‌خیالی‌ها افزایش پیدا کند ما روزهای سخت‌تری را قطعا تجربه خواهیم کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۳۱
کلا همه مشکلات از ما مردمه و خومون باید فکری بکنیم
اگر این حرف درست باشه
پس اینهمه مسئول می خواهیم چیکار؟
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟