محمدرضا زنوزی در گفتوگو با رادیو ورزش درباره وضعیت نقل و انتقالات فوتبال کشور اظهار داشت: چند روزی است که به یک شعری فکر میکنم که مصداق بارز این مسئله است. «خرج که از کیسه مهمان بود، حاتم تایی شدن آسان بود». ما چهار باشگاه خصوصی در لیگ برتر داریم که هیچ کدام وارد نقل و انتقالات نشده اند، چون یکسری از مدیران دولتی آمدند و یکسری کارها انجام دادند. نمیدانم چه اتفاقی افتاد که در 24 ساعت یک باشگاه با 15 نفر قرارداد امضا کرد.
وی افزود: اینها به خاطر صندلی و میزشان، احساس نمیکنند که این صفرها به چه شکل است و نسبت به آن اعداد حسی دارند یا نه. آنها فرض میکنند که ما دو سال اینجا هستیم و زیر فشار نباشیم؛ هر اتفاقی میافتد، بیفتد. ما بخش خصوصی هستیم و تا آخرش میمانیم. ما به یک باره تصمیم نمیگیریم. بازیکنان ما را مربی انتخاب میکند.
مالک باشگاه تراکتور تبریز تصریح کرد: من یکسری اعداد را در قرارداد بازیکنان میشنوم که اعجاب برانگیز است. اینها توسط یکی، دو مدیر برنامه اتفاق میافتد. با احترامی که برای مدیر برنامهها قائلم، اما یکی دو نفر کم لطفی میکنند و باعث میشوند که قیمتها بالا برود. باشگاههای دولتی چطور میخواهند در میانه فصل پول این قراردادها را پرداخت کنند؟ باشگاه ما خصوصی است و من امروز هر چه قرارداد ببندم، توانایی پرداخت آن را دارم و مشکلی نیست، اما باشگاههای دولتی نمیتوانند این کار را انجام بدهند، چون درآمدشان کفاف این همه هزینه را نمیدهد. بازیکن متوسط با بازیکن خوب از لحاظ فنی 20 درصد فرق دارد؟ بهترین بازیکن ایران با معمولیترین بازیکن ایران چقدر تفاوت دارد؟ آنطور که کارشناسان میگویند، نهایتاً 25 درصد است. نمیتوان برای بازیکن معمولی و یک بازیکن درجه یک قیمت یکسانی در نظر بگیریم. نظر من این است که یکی دو نفر در نقل و انتقالات نقش اصلی را بازی میکند که یکی از آنها به ما «گیر» داده است.
زنوزی ادامه داد: یکی از بازیکنان ماشینسازی به نام پیمان بابایی که با او برای حضور در تراکتور صحبت کردیم، دو سال با این تیم قرارداد داشت. امیر هوشنگ سعادتی، مدیربرنامه این بازیکن است. از مراجع ذیربط میخواهم که به امورات ایشان ورود کند و بررسیهای لازم را درخصوص کارهای او انجام بدهند. این بازیکن با وجود اینکه با ماشینسازی قرارداد دارد، اما حتی سر تمرینات ماشینسازی هم نرفته و الان به ما میگوید که برای حضور در تراکتور 5.5 میلیارد تومان میخواهد. برای عقد قراداد با این مبلغ، باید شما حداقل 12 میلیارد برای رضایتنامه او به باشگاهش پرداخت کنید. همان مدیر برنامه، این بلا را سر تیمهای تهرانی و برخی تیمهای شهرستانی هم آورده است. اگر این مدیر برنامه میتواند پاسخ بدهد، حاضر هستم که ایشان هم در همین برنامه صحبت کنند و من جوابشان را بدهم.
وی خاطرنشان کرد: همین مدیر برنامه، کارهای فسخ قرارداد یکی از بازیکنان استقلال که را با این تیم قرارداد داشت، یک روزه در سازمان لیگ انجام داده و دوباره با 5 برابر قیمت قرارداد جدیدی برای این بازیکن با همان باشگاه امضا کرده است. این مسائل در فوتبال وجود دارد که به صورت گزاف و غیر شفاف انجام میشود.
وی افزود: آن مدیر برنامهای که گفتم، بازیکنان را به یک باشگاه در اروپایی در بلژیک میبرد و سپس آنها را به صورت قرضی به ایران برمیگرداند و برای آنها قرارداد ارزی با باشگاههای داخلی میبندد. آیا کسی نیست که به این مسائل رسیدگی کند؟ نمیدانم که برای اینها از لفظ دلال استفاده کنم ایجنت؟ سال گذشته یک فردی مسئول نقل و انتقالات تراکتور بود که تلاش میکرد قرارداد بازیکنان را کاهش بدهد، نه اینکه بالا ببرد. او امسال از باشگاه ما رفته و دیگر با او همکاری نداریم، اما کار کردن با این مدیربرنامهها راهکار خودش را دارد. من به عنوان بخش خصوصی میدانم که چطور باید با این مدیربرنامهها همکاری کنم. دلال باید به نفع من کار کند. اگر او به ضرر تراکتور کار کند، ما با او کار نمیکنیم.
مالک باشگاه تراکتور تصریح کرد: قراردادهای سال گذشته تراکتور را بررسی کنید، کل قرارداد بازیکنان ما حدود 17،18 میلیارد تومان بود. اگر ما همین تیم را امسال میبستیم، باید به لطف ارقام ایجاد شده توسط این آقایان،150 میلیارد تومان خرج میکردیم. گرانترین بازیکن ما در فصل گذشته رشید مظاهری بود که قراردادی به ارزش 2.5 میلیارد تومان با ما امضا کرد. بحث قرارداد اشکان دژاگه و مسعود شجاعی متفاوت است، چون در قرارداد این بازیکنان مباحث اسپانسری نیز وجود دارد. البته قرارداد این بازیکنان ریالی است. اگر قیمت ارز نسبت به سال گذشته دو برابر شده، قیمت بازیکنان به 8 برابر فصل گذشته رسیده است. چه کسی به این مسائل رسیدگی میکند؟ چه کسی قیمتها را بالا برده است؟
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.