به گزارش «تابناک»، با بکارگیری روش نوینی در اجرای سقف هزینه تمام شده ساختمان می تواند تا ۵۰ درصد کاهش داشته باشد.
امروزه مهندسین به منظور بالا بردن ایمنی و کاهش هزینه و مقاوم سازی در برابر زلزله از راهکارهای متفاوتی برای سبکسازی ساختمان ها استفاده می کنند. یکی از این راهکارها استفاده از سیستم های سقفی نوین همچون سقف وافل یا سقف با قالب غیر ماندگار می باشد. این نوع از سقف ها با حذف بتن ناکارامد، بارمرده سازه و وزن آن را کاهش می دهند. با کاهش وزن سازه، میزان جذب نیروی زلزله و به تبع خطرات ناشی از زلزله کاهش می یابد. سیستم های سقفی سبک که دال مجوف نام گرفته اند، را می توان با استفاده از دو نوع قالب های ماندگار و غیر ماندگار اجرا کرد. از انواع سقف با قالب های ماندگار می توان سقف های یوبوت و کوبیاکس و از انواع سقف های با قالب غیر ماندگار می توان سقف با قالب وافل را نام برد. سقف های با قالب وافل باعث کاهش وزن و کاهش هزینه و افزایش دهانه می شوند. در ادامه به بررسی ویژگی های سقف وافل می پردازیم.
ویژگی های سقف وافل (waffle slab features) در صنعت ساختمان اهمیت فراوانی دارد این سیستم یکی از سیستم های سقفی سبک در صنعت ساختمان می باشد که در کشور های زلزله خیز از مزایای این سقف می باشد. در ساخت این سقف از قالب های وافل که در گروه قالب های غیر ماندگار می باشد استفاده می شود. سطح بالایی دال وافل صاف می باشد ولی سطح پایینی به دلیل استفاده از قالب های وافل به صورت مشبک می باشد. از دیگر مزیت های سقف وافل نمای زیرین سقف وافل است که به صورت مکعب های توخالی، خطوط عمود بر هم با عمق های برابر، می باشد که امکان انجام تزییناتی مانند نورپردازی را فراهم میکند . سقف وافل قابلیت به کارگیری در انواع ساختمان های بتنی و فولادی را دارد و باعث می شود بتوانید دهانه های بلندی در ساختمان ایجاد کنید. سیستم سقف با قالب وافل در دو حالت سقف وافل دوطرفه و سقف وافل یکطرفه اجرا می شود که هرکدام با توجه به ویژگی های یک ساختمان انتخاب شده و قابل اجرا می باشند.
سقف وافل یک طرفه(one way waffle slab) عملکردی مشابه دال های یکطرفه مانند تیرچه بلوک یا تیرچه یونولیت دارد. این نوع از سیستم سقف در دو جهت مخالف توسط تیرها پشتیبانی میشود. ویژگی اصلی این سقف ها در مقایسه با تیرچه امکان حذف تیرچه های دوبل می باشد چرا که میلگرد ها را به راحتی افزایش می دهیم و نیاز به تیرچه دوبل نیست این حالت موجب کاهش وزن و افزایش باربری در یک جهت این سقف می شود. خم شدن دال یک طرفه به جهت تیرچه ها بستگی دارد. این خم شدن در یک جهت اتفاق می افتد و تیرچه ها وظیفه کنترل خم شدن را بر عهده دارند.
قالب های وافل یک طرفه ( one way waffle formwork) مورد استفاده در این سقف قالب های وافل یکطرفه نام دارند. با قرار دادن قالب های با طول های مختلف می توان سقف وافل یک طرفه را در دهانه های مختلف اجرا کرد. قالب های سقف وافل یکطرفه شرکت زاگرس بنا که بزرگترین تولید کننده سقف و قالب های وافل در کشور می باشد در آکس به آکس های 60 و 70 و ارتفاع 25 سانتی موجود می باشند. طول این قالب ها 50، 10 (فیلر) و 15 (درپوش) سانتیمتر هستند که می توان با اتصال قالب ها سقف های وافل یکطرفه را در دهانه های با طول مختلف اجرا کرد.. به منظور جلوگیری از خم شدن، استفاده از سقف های وافل یکطرفه حداکثر تا دهانه های 9 متر توصیه می گردد.
سقف وافل دو طرفه (two way waffle slab) در هر چهار طرف خود دارای تکیه گاه بوده و عملکردی مشابه دال دو طرفه دارد. این تکیه گاه ها همان تیر های پیرامونی می باشند. در این حالت بار در کل سقف وافل پخش شده، نیازی به تیر میانی نبوده و دال مستقیم روی تیر قرار می گیرد. با توجه به ویژگی ذکر شده، سقف با قالب وافل دوطرفه باربری در دو جهت بوده و بار به تمام تیرهای اطراف سقف انتقال پیدا می کند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که سقف ها وافل دو طرفه در برابر خم شدن مقامت و استحکام بیشتری از خود نشان می دهند و برای دهانه های بزرگ بسیار مناسب می باشند.
قالب های وافل دو طرفه ( two way waffle formwork )در آکس به آکس 60 ، 80، 86 و 90 میباشند. این قالب ها از پیش ساخته بوده و برخلاف قالب های وافل یکطرفه قابلیت تغییر طول ندارن و باید در نقشه از همین ابعاد استفاده کرد. با توجه دهانه های سازه، ضخامت سقف و عوامل مختلف تاثیرگذار، می توان بهینه ترین قالب را انتخاب کرد. در این میان پرکاربردترین قالب وافل، آکس به آکس 80 در ارتفاع 28 است. این سقف وافل دوطرفه به دلیل به کارگیری از سیستم تیرچه های متعامد تا دهانه های 20 متر نیز قابل اجرا بوده و با حذف ستون های غیر ضروری فضایی دلباز با معماری زیبا ایجاد می کند. همچنین در پروژ های بزرگ فاصله بیشتر بین ستون ها امکان تعبیه دهانه های بزرگ برای پارکینگ ساختمان را تامین می کند.
قالب های قفل دار (lock form waffle formwork) جدیدترین و پیشرفته ترین نوع قالب های سقف وافل می باشند. قابلیت قفل شدن این نوع از قالب های وافل با استفاده از یک پین موجب اجرای آسان تر سقف وافل می شود. از سوی دیگر با قفل کردن قالب ها، هنگام تردد کارگران و یا در زمان بتن ریزی، امکان جا به جایی قالب ها تقریبا صفر می شود. همچنین با گونیا شدن خودکار قالب ها، نمای سقف وافل اکسپوز می گردد.
اجرای سقف وافل(waffle slab construction )مشابه اجرای سقف های دیگر و حتی ساده تر از آن ها می باشد. بدین صورت که از ۵ مرحله اساسی به شرح زیر تشکیل می شود:
۱- زیرسازی سقف: این مرحله با استفاده از ابزاری مانند جک و قوطی اجام میشود.
۲- قالب چینی: در این مرحله قالبها در کنار هم چیده میشوند. قالبها با استفاده از میلگردهای U شکل به هم متصل میشوند که در صورت استفاده از قالبهای قفل دار دیگر نیازی به این میلگردها نمیباشد. باید توجه داشت که قالبهایی وافل نیازی به روغن کاری ندارند.
۳- آرماتور بندی و میلگردگذاری: در این مرحله آرماتورگذاری سقف باید طبق تقشه انجام شود. در مقایسه با سایر دالها مجوف امکان کنترل این مرحله در سقف وافل بهتر است.
۴- بتن ریزی
۵-بازکردن قالب ها: پس از رسیدن بتن به مقاومت روزه میتوان قالبهای وافل را از زیر سقف باز کرده و مجدد در سقفهای دیگر استفاده کرد.
شرکت زاگرس بنا طراح و مجری سقف وافل در زمسنه فروش قالب وافل خرید قالب .وافل و اجاره قالب های وافل آمادگی همکاری با پیمانکاران و کارفرمایان را دارد. طراحان این شرکت سازه شما را به صورت بهینه طراحی کرده و مناسب ترین قالب وافل را برای کار در نظر می گیرد. این شرکت همچنین به صورت کاملا شفاف و واضح، تمام مراحل اجرای سقف و هزینه های آن را در اختیار شما قرار می دهد از دیگر خدمات مجموعه فنی و مهندسی مجموعه ما می توان به باز خرید قالب های وافل دست دوم با حداکثر قیمت اشاره کرد.
https://zagrosbana.com/what-is-waffle-slab/
انتهای رپرتاژ آگهی /
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.