به گزارش «تابناک»، غلامرضا رحیمی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه همه بازنشستگان نیروهای مسلح، جامعه هدف ما محسوب می شوند درباره طرح سامانه بازار کسب و کارهای بازنشستگی توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: چندی پیش سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح واژه «بازنشسته» را باز تعریف کرد و در یک کارگروه تخصصی به مدیریت ریاست سازمان تامین اجتماعی به واژه «بازایستادگی» رسید که باید به صورت مفهومی و عملیاتی معنا و کارکرد خود را پیدا کند.
وی افزود: این اقدام در نهایت منتج به آن شد که یک پلتفرم و بستری را برای بازنشسته و خانواده وی در قالب راه اندازی کسب و کارهای اجتماعی تعریف کنیم تا بتوانند محصولات خود را در آن بستر به فروش برسانند.
مدیرعامل مؤسسه توانمندسازی بازنشستگان نیروهای مسلح با بیان اینکه در همین راستا، سال گذشته جشنواره ای ملی برگزار و با استقبال خوب بازنشستگان مواجه شد گفت: تا کنون ۳۵۰۰ نفر درخواست غرفه سازی داده اند، حدود ۱۲۰۰ غرفه آماده است و مابقی در حال طی فرایندهای لازم هستند.
رحیمی ادامه داد: در این غرفه ها، کار تولیدی ارائه شده که یا از سوی خود بازنشستگانی که بعد از فراغت از خدمت در نیروهای مسلح کسب و کاری را شروع کردند بوده و یا از سوی فرزندانشان بوده است.
وی با اشاره به اینکه پس از این غرفه سازی ها دریافتیم که پتانسیل در این حوزه بالاست عنوان کرد: به همین جهت پلتفرم کسب و کار بازنشستگان نیروهای مسلح تحت عنوان «کوکباز» را طراحی کردیم. به این ترتیب کسانی که تولیدی دارند غرفه می زنند و محصولشان را در کوکباز عرضه می کنند. خریداران ما بازنشستگان، شاغلان و در نهایت عموم مردم هستند که خرید برایشان آزاد است.
مدیرعامل مؤسسه توانمندسازی بازنشستگان نیروهای مسلح ادامه داد: هرکدام از بازنشستگان که به عنوان خریدار وارد سایت شوند و جنس خود را انتخاب کنند اگر در استان تهران ساکن باشند کمتر از ۱۲ ساعت و اگر در خارج از تهران ساکن باشند کمتر از ۲۴ ساعت کالای خود را تحویل می گیرند.
رحیمی با بیان اینکه کوکباز، برای فروشنده یک بازار تبلیغی خوب برای عرضه کالاست گفت: از سوی دیگر بازنشستگان می توانند به صورت اقساطی کالاهایی را خریداری کنند که در پایان هرماه از حقوقشان کسر می شود. سقف خرید و کسر اقساطی قیمت کالا با توجه به حقوق دریافتی مشخص می شود.
وی افزود: کوکباز ابزاری در دست موسسه توانمندسازی و ساتا است و برنامه ما این است که هر برنامه ای منجر به تولید کسب و کار می شود روی سامانه کوکباز بنشیند. علاوه براین افرادی که قصد دارند در حوزه بورس و کسب و کار آموزش ببینند می توانند از آموزش ها نیز استفاده کنند. قرار است از مهرماه سامانه مشاوره آنلاین هم طراحی شود و هرکدام از بازنشستگان که نیاز به مشاوره دارند از این طریق اقدام کنند.
مدیرعامل مؤسسه توانمندسازی بازنشستگان نیروهای مسلح با بیان اینکه آموزش مهارت کسب و کار به فرزندان نیز در قالب طرح کوکباز دنبال می شود اظهار کرد: به فرزندانی که فعالیتشان منجر به کسب و کاری می شود تا سقف ۵۰ میلیون تومان با کارمزد چهار درصد وام اعطا می شود. در واقع ما نقش کاتالیزور را بازی می کنیم.
رحیمی با اشاره به تفاهم با سازمان آموزش فنی و حرفه ای و امکان استفاده از دوره های مهارت آموزی برای فرزندان بازنشستگان گفت: کسب و کارهای بومی متناسب با شرایط هر استان مشخص شده است. به این فرزندان که مهارتی کسب می کنند ۵ میلیون تومان هم اضافه تر اعطا می شود؛ ضمن آنکه آموزش ها هم رایگان هستند.
وی درباره میزان وام های دریافتی اظهار کرد: این مبلغ در سال گذشته نزدیک به ۳۰ میلیارد بوده که امسال هر فرزند بازنشسته که شرایط احراز وام را داشته باشد و نیز کمیته تخصصی تایید کند که مدارک ارائه شده طبق شیوه نامه ارسالی به استان، منتج به کسب و کار می شود تا سقف ۵۰ میلیون تومان وام تعلق گیرد و افراد پس از راه اندازی کسب و کار در سامانه کوک باز غرفه خود را برای فروش تشکیل بدهند.