به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، دوجاریک گفت: ما به طور فزایندهای نگران تأثیر رکود اقتصادی در سوریه هستیم؛ از جمله افزایش قیمت مواد غذایی در شرایطی که بیش از ۱۱ میلیون نفر به کمک های بشردوستانه فوری نیاز دارند.
وی افزود: تهیه مواد غذایی اساسی اکنون برای بسیاری از خانواده ها دور از دسترس شده؛ به طوری که قیمت مواد غذایی نسبت به سال گذشته سه برابر شده است.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد با اشاره به آمارهای برنامه جهانی غذا، گفت: ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سوریه دچار فقدان امنیت غذایی هستند که این یک رکورد است.
دوجاریک هشدار داد که بدون انجام حمایت ها در آینده، بیش از دو میلیون سوری دیگر به شمار افراد گرسنه و فاقد امنیت غذایی افزوده خواهد شد.
پیشتر «گیر پیترسون» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به سوریه درباره تحریمهای آمریکا علیه دمشق، گفته بود: تحریمهای یکجانبه تحمیلی علیه سوریه، چالشی برای تأمین مواد غذایی و بهداشتی مورد نیاز این کشور است.
در همین پیوند ۲۶ کشور جهان از جمله ایران، سوریه، روسیه، چین و عراق در بیانیه مشترکی با اعلام اینکه تحریمهای اقتصادی یک جانبه و ظالمانه آمریکا و برخی کشورهای غربی علیه برخی کشورهای مستقل جهان به مانع بزرگی برای مقابله با ویروس کرونا تبدیل شده است، خواستار پایان دادن به این وضع شدند.
نمایندگان مجلس سنای آمریکا دسامبر ۲۰۱۹ قانون سزار را تصویب کردند و دونالد ترامپ رییس جمهوری ایالات متحده نیز آن را ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹ امضا کرد و این قانون ۲۸ خرداد(۱۸ ژوئن) به اجرا گذاشته شد.
به دنبال اجرای این قانون، دولت آمریکا ۳۹ شخصیت سوری از جمله رییس جمهوری سوریه و همسرش را به دلایل واهی تحریم کرد و همچنین افراد و سازمانهای خارجی حامی پیمانکارانی که به نمایندگی از سوریه و کشورهای دوست این کشور فعالیت میکنند، مشمول این قانون است.
این تحریمها علیه کمک کنندگان به سوریه برای تولید نفت، تأمین کنندگان نیازهای جنگی و فنی نیروهای این کشور نیز اعمال میشود.