توافق نانوشته مردم و مسئولین درباره کرونا!

دکتر مصطفی معین گفت: یک توافق نانوشته بین مردم و مسئولین برای جدی نگفتن کرونا وجود دارد!
کد خبر: ۱۰۰۸۶۶۸
|
۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۸ 13 October 2020
|
6002 بازدید
|
۲

به گزارش «تابناک»، روزنامه شرق در گفت وگو با دکترمصطفی معین رئیس شورای عالی نظام پزشکی،نظرات وی را در موضوع مقابله با کرونا جویا شده است. بخشی از این مصاحبه را می خوانید:

‌ با درنظر گرفتن فاکتورهای مختلف سیاسی، اقتصادی و... آیا دولت ایران امکان اعمال شرایط سختگیرانه قرنطینه را دارد؟

اگر رویکردها علمی باشد و تصمیمات با مشارکت نخبگان و نهادهای مردمی اتخاذ شود و ضرورت‌ها و دلایل مربوط هم صادقانه با مردم مطرح شود، نباید دولت بیش از حد نگران پیامدهای اعمال محدودیت‌های قانونی مانند قرنطینه‌کردن مناطق آلوده، ممنوعیت تجمع افراد در مناسبت‌ها، تعطیلی موقت برخی مشاغل یا الزام همگانی به استفاده از ماسک باشد. البته کمک مالی به فرودستان جامعه و امکان دسترسی برابر عموم به لوازم و ابزار ایمنی و بهداشتی هم از وظایف دولت‌ها در این‌گونه شرایط اضطراری است.

‌با توجه به شکل‌گیری موج سوم کرونا، به نظر شما چه شرایطی باعث شد که مسئولان در تصمیمات خود مبنی بر بازگشایی‌ها و عادی‌سازی‌ها تجدیدنظر کنند؟

باید گفت که از نظر معیارها و شاخص‌های اپیدمیولوژیک، هنوز موج اول همه‌گیری کرونا که در اواخر سال گذشته وارد کشور شد تا این زمان کنترل نشده است. پیامد سیاست‌های ناپایدار و ناکارآمد، عادی‌سازی‌های کاذب و مطرح‌کردن دوگانه‌های نادرست، به سرگردانی جامعه و جدی‌نگرفتن خطر بیماری انجامید. این بود که اصول فاصله‌گذاری اجتماعی که قابل اجرا هم نبود، رعایت نشد، سفرهای بین‌شهری ادامه یافت و تنها اقلیتی از ماسک در اماکن عمومی و... استفاده کردند!

‌چرا درحالی‌که گفته می‌شود جهان در موج اول و دوم کرونا به سر می‌برد، ایران وارد موج سوم شده است.

از نظر شاخص‌های اپیدمیولوژیک، موج اول همه‌گیری کرونا در کشور ما به‌طورکامل کنترل نشد و هنوز ادامه دارد ولی به دلیل مدیریت غیرعلمی این بحران و عدم همکاری جامعه، در دو مقطع یعنی در اوایل تابستان و نیز در اوایل پاییز گستره آلودگی و قدرت انتقال و سرایت ویروس هم شدت یافته است! کشورهای اروپایی توانستند موج اول کرونا را کنترل کنند و همان‌گونه که از سوی سازمان جهانی بهداشت هم پیش‌بینی شده بود، در اوایل پاییز موج دوم کرونا در آن کشورها آغاز شده است.

‌چه اقداماتی باعث شد که با این وضعیت اسفبار درخصوص تلفات و مرگ‌ومیر مواجه شویم؟

توافق نانوشته دولت و ملت برای زیرپاگذاشتن اصول بهداشت و پیشگیری و عدم رعایت اولویت حفظ جان و سلامت انسان در این تراژدی انسانی تقصیر از ناحیه تصمیم‌گیران و مدیران اجرائی و قصور از ناحیه جامعه بوده است!

‌راهکارهای پیشنهادی شما برای عبور از این وضعیت کدام است؟

متأسفانه باید تاوان بی‌توجهی به حقوق شهروندی را که حفظ و تأمین سلامت انسان در رأس آنهاست، با قربانی‌شدن ده‌ها هزار نفر از زنان و مردان و کودکان بیمار و شهادت بهترین نیروهای کادر پزشکی و پرستاری کشورمان بدهیم‌ و بلکه این شوک برای تغییر نوع نگاه به اهمیت کرامت و سلامت و حقوق اساسی انسان‌ها از سوی مسئولان اجرائی و سیاسی و نیز خود شهروندان کافی بوده باشد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۲
مقصر شماره یک افزایش مبتلایان در تهران، شهرداری تهران است. مثلا ناوگان حمل و نقل در تهران کوچک نیست اما مدیریت آن بسیار حقیر است.
- اول از همه، موضوع بسیار مهم و حیاتی روشن کردن دستگاه های تهویه هوا در اتوبوس ها و واگن های متره به کلی فراموش شد.
- دوم، در اتوبوس ها با نصب علائم هشدار دهنده باید از مردم خواسته می شد پنجره های اتوبوس ها باز گذاشته شوند که این هم با بی خردی و سستی و بی مبالاتی به فراموشی سپرده شد.
- سوم، با الکترونیکی شدن بلیط ها، شهرداری یک Big Data از حمل و نقل عمومی تهران در اختیار دارد اما متاسفانه شعور و سواد استفاده از آن را ندارد برنامه حرکت اتوبوس ها هرکز با تراکم جمعیت متناسب نیست.
- چهارم شهرداری هیچ نظارتی بر رعایت و اجرای پروتکل های بهداشتی از سوی کارگران و کارمندان "خود" ندارد مثلا در میادین میوه و تره بار شهرداری، تنها کسانی که ماسک اصلا نمی زنند و یا درست استفاده نمی کنند کارگران و کارکنان شهرداری هستند.
- و .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۲
کلا راهکاری نداشت ...فقط یه پولی داده بود گفته بود بیاید از من مصاحبه بگیرید!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟