آمادگی تلسکوپ فضایی «جیمز وب» برای پرتاب

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" با وجود تأخیرهای متعدد، بحران های مالی و چالش های فنی، سرانجام با گذراندن آزمون های نهایی برای پرتاب در ماه اکتبر آماده می شود.
کد خبر: ۱۰۰۸۸۹۰
|
۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۹ 14 October 2020
|
20113 بازدید

به گزارش «تابانک» به نقل از ایسنا از فوربز، جدیدترین تلسکوپ فضایی ناسا موسوم به "جیمز وب"(JWST) با متحمل شدن چندین تعویق و پشت سر گذاشتن بحران های مالی و چالش های فنی، به نظر می رسد سرانجام با پشت سر گذاشتن یک آزمایش بزرگ و نهایی برای پرتاب در ماه اکتبر ۲۰۲۱ آماده شده است.

طبق گفته ناسا، تک تک اجزای این تلسکوپ فضایی به طور کامل ساخته، مونتاژ و یکپارچه شده اند.

ناسا می گوید آزمایش های دقیق پیش از راه اندازی می تواند شانس ما را برای موفقیت "جیمز وب" به حداکثر برساند.

این تلسکوپ نه تنها بزرگترین تلسکوپ فضایی ساخته شده است بلکه دارای پیچیده ترین ساختار نیز هست.

این آزمایشات نهایی و سخت به تلسکوپ امکان می دهد تا از شرایط سخت پرتاب، بدون آسیب دیدگی جان سالم به در ببرد و عملکرد موفقی در فضای عمیق داشته باشد.

همه اجزای "جیمز وب" باید به درستی باز شوند و کامل استقرار یابند تا بهترین عملکرد را ارائه دهند.

بخش های آینه اصلی باید باز شوند و در فاصله ۲۰ نانومتر از هم در یک ردیف قرار بگیرند.

ضمن اینکه هر پنج لایه سپر خورشیدی "جیمز وب" نیز باید بدون گرفتگی، پاره شدن یا جدا شدن باز شوند.

آزمایشات قبلی آسیب پذیری هایی را که ممکن است در هنگام پرتاب و راه اندازی و باز شدن و استقرار در فضا ایجاد شوند، نشان داد و اصلاحات و بهینه سازی های ساختاری اجرا شد. اکنون آزمایشات نهایی، "جیمز وب" را کاملا آماده می کند.

ناسا و شرکت "نورثروپ گرومن" که مسئولیت ساخت این تلسکوپ فضایی را بر عهده دارد، در تاریخ ۶ اکتبر آزمایش نهایی فشار محیطی را بر روی "جیمز وب" با موفقیت به پایان رساندند.

این تلسکوپ فضایی طی چند هفته اخیر تحت آزمایش های سختی قرار گرفته و شرایط سخت تری را نسبت به پرتاب واقعی تجربه کرده است و حتی از فشارهای صوتی با فرکانس بالا از جمله صداهای بیش از ۱۴۰ دسی بل نیز جان سالم به در برده است.

آزمایش ارتعاش سینوسی نیز این فضاپیما را به شدت لرزاند و میزان آن حتی به بیش از لرزش هایی رسید که داخل موشک پرتاب کننده تجربه خواهد کرد و بر خلاف آزمایش های قبلی، همه اجزا سلامت ماندند و عملکرد بهینه خود را حفظ کردند.

حالا فقط آزمایش باز شدن سپر خورشیدی و آینه، به علاوه ارزیابی نهایی سیستم ها، به عنوان نقاط عطف قبل از پرتاب باقی مانده است.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" که سوار بر موشک "آریان ۵"(Ariane ۵) عازم فضا خواهد شد، در تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۲۱ از گویان فرانسه به فضا پرتاب خواهد شد.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" جایگزین تلکسوپ فضایی هابل خواهد بود. تلسکوپ جیمز وب با اندازه‌ای بزرگ‌تر و قدرتی بالاتر و البته هدف‌هایی متفاوت در حال آماده شدن است. این تلسکوپ دارای آینه‌ای عظیم است که بر قدرت رصدگری آن می‌افزاید و به علاوه نسبت به هابل دورتر از زمین مستقر خواهد شد. بودجه ۸.۸ میلیارد دلاری تلسکوپ فضایی جیمز وب آن را به یکی از بزرگترین و پرهزینه‌ترین پروژه‌های تاریخ ناسا مبدل ساخته است. چهار ابزار علمی بسیار پیشرفته نیز برای تلسکوپ فضایی "جیمز وب" در نظر گرفته شده است.

آینه اصلی "جیمز وب" که عنصر بصری این تلسکوپ است، از ۱۸ قسمت آینه شش ضلعی تشکیل شده که آینه‌ای با قطر ۶٫۵ متر را تشکیل می‌دهند. این آینه بسیار بزرگتر از آینه هابل با قطر ۲٫۴ متر است. بر خلاف هابل که طیف‌های اشعه فرابنفش، طیف مرئی و مادون قرمز (۰٫۱ تا ۱ میکرومتر) را مشاهده می‌کند، تلسکوپ جیمز وب در محدوده فرکانس پایین‌تری از نور مرئی با طول موج بلند از طریق مادون قرمز (۰٫۶ تا ۲۷ میکرومتر) رصد خواهد کرد که به آن اجازه می‌دهد اجرام بزرگ انتقال به سرخ را مشاهده کند که برای هابل بیش از حد دور و بسیار قدیمی هستند.

این تلسکوپ باید بسیار سرد نگه داشته شود تا بتواند اشعه مادون قرمز را بدون تداخل دریافت کند، بدین منظور تلسکوپ در فضا در نزدیکی نقطه لاگرانژی خورشید قرار خواهد گرفت و یک آفتابگیر بزرگ آینه و دیگر قطعات تلسکوپ را در دمای زیر ۲۲۳/۲- درجه سانتی‌گراد نگه می‌دارد. تلسکوپ "جیمز وب" توسط ناسا با مشارکت آژانس فضایی کانادا و آژانس فضایی اروپا توسعه داده شده است و به افتخار "جیمز ای. وب" که از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۸ به عنوان مدیر ناسا مشغول به کار بوده و نقش مهمی در برنامه فضایی آپولو داشته، نامگذاری شده است.

اکنون با تکمیل تدریجی آزمایشات نهایی، جهان در انتظار پرتاب این تلسکوپ فضایی پیشرفته و کشف رمز و رازهای جهان هستی است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات