رمزگشایی عبدی از ماجرای «ک.الف» متجاوز سریالی

عباس عبدی نوشت: اگر کسی در خیابان به یک مرد یا زن حمله کند و اموال آنان را بدزد و یک چاقو هم به آنان بزند برای هر دو نفر اظهار تاسف و همدردی می‌کنیم. ولی اگر کسی همین کار را با تجاوز همراه کند، چرا باید نگاه‌مان به قربانی متفاوت شود؟ این نه اخلاقی است، نه شرعی و نه قانونی. فقط محصول یک فرهنگ مردسالار است.
کد خبر: ۱۰۰۸۹۵۶
|
۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۷ 14 October 2020
|
16244 بازدید
|
۷

به گزارش تابناک، عباس عبدی روزنامه نگار و تحلیلگر در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: یکی از نتایج مثبت انتشار عمومی موارد آزار‌های جنسی زنان بود که در فضای مجازی به سرعت آشکار شد. آن‌گونه که پلیس اعلام کرد، مراحل رسیدگی قضایی به اتهامات شخصی که در این زمینه دستگیر شده رو به پایان است. وی طی مدت ده سال حدود ۳۰۰ مورد تجاوز داشته و فیلم ده‌ها مورد آن در منزل او کشف شده است.

بدیهی است که این مرد به زودی محکوم و مجازات خواهد شد و به‌طور قطع بسیاری از زنانی که از سوی او مورد تعرض قرار گرفته‌اند تا حدی رضایت پیدا می‌کنند. گفتم تا حدی؛ چراکه آثار چنین جرایمی، با مجازات مجرم از میان نمی‌رود و چه بسا سال‌های طولانی و حتی برای همیشه آثار آن بر روح و روان قربانی باقی بماند و این آثار به نوبه خود آثار منفی دیگری را در رفتار او و جامعه به جا بگذارد. با وجود این به نظر می‌رسد که در این مرحله کار دیگری جز مجازات مجرم نمی‌توان کرد، ولی چنین نیست باید فراتر از محاکمه متهم اقداماتی را انجام داد که توضیح می‌دهم.

اولین نکته و مهم‌تر از هر چیزی اینکه افشای این جنایت از طریق فضای مجازی رخ داد. فضایی که در گذشته وجود نداشته است و معلوم نیست که در گذشته و در این‌گونه موارد زنان یا قربانیان چه کار باید می‌کردند؟ به نظر می‌رسد که هرگونه شکایت رسمی در این زمینه احتمالا منجر به نتیجه نمی‌شده است. ما نمی‌دانیم آیا هیچ‌کدام از این تعداد زیاد ۳۰۰ قربانی اساسا شکایتی رسمی کرده بودند یا خیر؟ و اگر نه چرا و اگر بلی، چرا به نتیجه نمی‌رسیده است؟ شاید بگویند که دوست نداشتند شکایت کنند.

این گزاره قطعا غلط است، زیرا، اول اینکه غیرممکن است از این تعداد زیاد قربانی حتی تعداد اندکی نیز انگیزه‌ای برای شکایت نداشته باشند، دوم اینکه هم‌اکنون و طبق اظهارنظر پلیس ۳۰ نفر از این زنان پس از بازداشت وی شکایت کرده‌اند. به عبارت دیگر هنگامی که متوجه شده‌اند شکایت سودمند است، آمده‌اند شکایت کرده‌اند حتی اگر چند سال از وقوع جرم گذشته باشد. نکته بعدی اینکه جنایت پس از ۳۰۰ بار تکرار و طی ده سال تازه کشف شده و رسیدگی می‌شود.

این به معنای آن است که هم‌اکنون نیز می‌توان تصور کرد که ده‌ها و صد‌ها از این موارد وجود دارد که در حال رخ دادن است و امکان دارد تا سال‌ها تکرار شود و کسی انگیزه کافی برای شکایت پیدا نکند. این جرم مثل قاچاق است که می‌گویند فقط درصد کمی از آن کشف می‌شود. این نتیجه بسیار خطرناکی است که باید از این وضعیت گرفت و آن را اصلاح کرد. نکته اصلی و مهم‌تر این است که چرا زنان در این موارد شکایت نمی‌کنند؟ و فقط وقتی اقدام به شکایت می‌کنند که موضوع عمومی و علنی شود. به نظر می‌رسد که دو مشکل اساسی وجود دارد؛ اول مشکل حقوقی و دوم مشکل فرهنگی و اجتماعی.

مشکل حقوقی در نحوه اثبات ادعاست. به‌طور کلی اثبات ادعا در نظام حقوقی ایران به نحوی است که در این مورد به سود مردان است. البته باید پذیرفت که نمی‌توان هر ادعایی از سوی زنان را بدون، چون و چرا پذیرفت، ولی اینکه زنان باید ادعای خود را ثابت کنند، بر اساس قوانین موجود تقریبا سخت اگر نگوییم غیرممکن است. اصولا نحوه اثبات باید متعارف باشد، نه آنچنان که هیچ جرمی اثبات نشود، نه آنچنان که بسیاری از محکومیت‌ها بناحق باشد.

زنان باید ثابت کنند که هم تجاوز صورت گرفته و هم اینکه این امر برخلاف رضایت آنان بوده است. در اصل هر دو فرض به سود متجاوزان و یکی از علل شیوع این جرم همین است. فراموش نکنیم که مردان در برابر زنان به علل گوناگون در موضع برتر قرار دارند و خیلی راحت می‌توانند مرتکب چنین اعمالی شوند، بدون آنکه طرف مقابل قادر به مقابله جدی باشد. مشکل اجتماعی پدیده نیز مهم است، هم در خانواده و هم در جامعه خود را نشان می‌دهد و هم در مرحله دادرسی دیده شده است. به احتمال زیاد در همه این حالات نوعی پیشداوری منفی علیه زنان وجود دارد که به معنای گناهکار دانستن زنان است.

این به معنای آن نیست که آنان هیچ‌گاه مرتکب قصور یا حتی تقصیری نشده‌اند، ولی مگر در همه جرایم، چنین نوع داوری و قضاوتی داریم؟ چه بسیار افرادی که با فحاشی به دیگران و دعوا کردن کشته می‌شوند، ولی هیچ کس به این علت که آنان هم در دعوا نقشی داشته‌اند، از محاکمه قاتل صرف‌نظر نمی‌کند. مسوولیت کیفری قاتل به جای خود است. این نوع داوری علیه زنان، تجاوز را امری بدیهی و پیش‌فرض می‌گیرند که زنان نباید هیچ‌گاه مرتکب رفتاری شوند که به این اتفاق منجر شود.

این فقط یک بخش ماجراست. حتی در مواردی هم که هیچ قصور و تقصیری متوجه آنان نیست، و باید نسبت به آنان همدلی و دلسوزی داشت، باز هم نگاه منفی مزبور که واجد نوعی تحقیرشدگی علیه قربانی است، وجود دارد که زنان را از طرح مساله و شکایت به شدت می‌ترساند. زنان در این جرم دوبار مجازات می‌شوند بدون اینکه تقصیر یا قصوری داشته باشند.

اگر کسی در خیابان به یک مرد یا زن حمله کند و اموال آنان را بدزد و یک چاقو هم به آنان بزند برای هر دو نفر اظهار تاسف و همدردی می‌کنیم. ولی اگر کسی همین کار را با تجاوز همراه کند، چرا باید نگاه‌مان به قربانی متفاوت شود؟ این نه اخلاقی است، نه شرعی و نه قانونی. فقط محصول یک فرهنگ مردسالار است.

اکنون به این پرونده رسیدگی و حکمی هم صادر می‌شود، چه بسا بر حسب قراین وی اعدام شود، ولی مساله همچنان باقی می‌ماند. گام بزرگ‌تر و اصلی‌تر پرداختن به این دو مشکل حقوقی و اجتماعی ماجراست. وظیفه حکومت فقط مجازات کردن نیست، پیشگیری مهم‌تر از مجازات است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
لطفا بفرمایید قانون چگونه از کسی که با پای خود برای نوشیدن مشروب الکلی به آپارتمان مردی که به اظهار خود قربانیان عفت کلام نداشته و دائما شوخی های سخیف می کرده حمایتی در ردیف ستم کامل، تجاوز، و فریب بعمل آورد؟ و جامعه به این فرد بالغ و دانشجو و مدعی شعور چه مقدار با دلسوزی نگاه کند؟آیا در غرب این مسئله با تجاوز به زور معادل تلقی می شود؟ نکند ما مرثیه خوان حرفه ای شده ایم؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
شما از کجا میدونی که انگیزه همه اونها برای رفتن به خانه متجاوز نوشیدن مشروب بوده؟ شما مگه از جزئیات روابط خبرداری؟
ناشناس
|
Germany
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
مشکل ریشه ای است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
دخترانی که به دعوت به خلوت یک مرد برای صرف مشروب، پاسخ مثبت داده اند، در خلق این فاجعه ی اجتماعی سهیم و مقصرند و باید پاسخگو باشند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
درهمه جای جهان همین است
اثبات تجاوز به زنان در دادگاه بسیار مشکل است
تازه اگر با دشواری بسیار اثبات شود و حتی مجازات هم صورت بگیرد مشکلی از زن مورد تجاوز حل نخواهد شد
صرفا آرامش اندک قلبی
اما آسیب ها پابرجاست
راه حل درست پیشگیری است
زنان باید بیشتر دقت کنند و وارد چنین رابطه هایی نشوند
چون احساساتی هستند و فریب می خورند
در حقیقت خودمان باید مواظب خودمان باشیم
نحوه پوشش هم مهم است
زیرا عموما این افراد بیمار قربانی خود را ازمیان کسانی انتخاب می کنند که پوشش آزاد تری دارند
این دو جنبه دارد یکی اینکه پوشش آراد تر قدرت تحریک کنندگی بیشتری دارد
دوم اینکه این افراد بیمار عموما افرادی باهوش هستند روی این مساله که اگر به کسی که پوشش کمتری دارد تجاوز کنند امکان پیگیری کمتری وجود دارد و اثبات جرم سخت تر است
یک خانم با پوشش کامل بهتر می تواند اثبات کند که به میل خود رابطه نداشته و به او تجاوز شده تا یک خانمی که پوشش آزادتری دارد
در حقیقت این افراد بیمار و باهوش می دانند که چسباندن این انگ که یک خانم به خواسته خود با آن ها بوده در مورد کسی که پوشش سفت سختی دارد بسیار مشکل است
پس طعمه هایشان از بین کسانی انتخاب می کنند که پوشش آزاد تری دارندو تقیدات مذهبی کمتری دارند
به این شکل احتمال شکایت از خود را پایین می آورند و در هنگام شکایت هم راه حاشا کردن و تهمت زدن به قربانی را هموار تر می کنند
پس خود ما می توانیم با اصلاحاتی در ظاهرمان امنیت مان را افزایش دهیم
وگرنه خلاصی از چنین دام هایی بسیار مشکل است و شکایت ها در تمام جهان ندرتا به نتیجه می رسد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
چرا دخترهای جوون و بی تجربه به خونه این مرد رفتند:
1- دخترها هیچ اطلاعی از توان فیزیکی مردها ندارن و فکر میکنن میتونن مقاومت کنند.
2-دخترها همیشه فکر میکنند چون در محل خانه فرد هستند اگر مورد تجاوز قرار گرفتن میتونن با جیغ و داد و تهدید متجاوز رو از هر خیال باطلی دور کنند.
3-دخترها فکر میکنند هر کسی که آبرودار بنظر میاد اگر تجاوز کنه پاش گیره!
4-دخترها اصلا باور نمیکنند که متجاوز به راحتی تجاوز رو انکار میکنه
5-دخترها فکر میکنن مردهای متجاوز شاخ و دم یا نشانه ای از متجاوز بودن دارن. مثلا فکر میکنن، متجاوزها لباسهای کثیف پوشیدن و بوی بد عرق میدن یا سیبلهای تاب دار دارن و غیره
6-دخترها فکر میکنن رفتن به خونه یک مردی شبیه این اقا یکجور شیطنته و تا اونها نخوان اتفاقی نمی افته
7-دخترها فکر میکنن رفتن به خونه افراد ناشناس یک جور شروع روابط اجتماعی شجاعانه است
8-دخترها فکر میکنن میتونن رابطه جنسی رو هر طور دلشون بخواد کنترل کنن
9-دخترها فکر میکنن متجاوز هم مادر و خواهر و خانواده داره و قطعا آبرو و حیثیت اونها رو به مخاطره نمیندازه
10- آخرش اینکه دخترها هیچ آموزشی ندیدن و از دنیای سنتی خانواده شیرجه زدن تو افکار مدرنیته!
11-دخترها فقط از این جهت مقصر هستن که تو جامعه افراد بالقوه متجاوز خیلی آبرومندانه زندگی میکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
تفاوت تجاوز از روابط نامشروع:
1- گزارش پزشکی قانونی که نشون بده قربانی تمایلی برای ایجاد رابطه نامشروع نداشته! این معاینات از قربانی و حتی متجاوز انجام میشه. آثار ضرب و جرح و کبودی در بدن و سایر معاینات متخصص زنان تجاوز را نشون میده!
2- در بسیاری از کشورها افراد زیر 18 سال کودک محسوب میشن و هر نوع رابطه جنسی با اونها در حکم تجاوز محسوب میشه حتی اگر قربانی رضایت داشته باشه و فرقی نمیکنه که قربانی دختر باشه یا پسر یعنی حتی اگر پسری زیر هجده سال با زن بزرگتر از هجده سال رابطه نامشروع داشته باشه قانون زن رو متجاوز اعلا میکنه چون از عدم بلوغ فکری طرف مقابل خودش سوء استفاده کرده
3-در حقوق غرب هر نوع رابطه جنسی که بزور و بدون تمایل دو طرف باشه تجاوز محسوب میشه حتی اگر اونها زن و شوهر باشند و حتی زنان میتونن از همسران خودشون بخاطر تجاوز شکایت کنند
4-فریب و دادن وعده های شیرین میتونه از دلایل سوء استفاده باشه و مجازاتی برابر یا تجاوز داره! چون در غرب کافر برای روح و روان و صداقت انسانی ارزش قائل هستن
5- آدمها چه مرد و چه زن در سنین خاصی یعنی جوانی به شدت تحت کنترل هورمونها هستند نه تحت کنترل عقلانیت! و اگر تجربه و آموزش نباشه، حجم بالایی از هورمون که تمام روز وارد جریان خون میشه میتونه کنترل بدن رو بدست بگیره و فقط با آموزش و تربیت میشه کنترل عقلانی رو در جوانها ایجاد کرد

بهتره بجای فحاشی به جوانان و سرزنش اونها دنبال حل مشکل باشیم نه حذف صورت مسئله
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟