یک کارشناس بازار سرمایه به اصلاح و افت شاخص بورس در مرداد و شهریورماه اشاره کرد و گفت: در کوتاهمدت به دلیل افزایش قیمت دلار، وجود آرامش در قیمتهای جهانی و احتمال انتشار گزارش مثبت شرکتها در مهر و آبان ماه، انتظار تکرار روند نزولی دو ماه گذشته در بازار وجود ندارد.
«مهدی دلبری» امروز (شنبه) در گفت و گو با ایرنا افزود: بازار بعد از انتشار گزارش تولید و فروش ماهانه شرکتها در شهریور ماه با استقبال خوبی در گروه فلزی، پتروشیمی و معدنی که به نسبت گزارش مناسبتری را نسبت با سایر گروهها داشتند، همراه شد.
وی به نوسانهای کوتاهمدت در بازار اشاره کرد و گفت: اکنون به دلیل انتظارهایی که در نتایج انتخابات آمریکا و تعیین نتیجه از ویروس کرونا وجود دارد، بازار به صورت احتیاطی در حال دنبال شدن است و سهامداران در شرایط کنونی به دلیل تاثیرپذیری قیمتهای جهانی از این دو عامل با ملاحظه بیشتری اقدام به تصمیمگیری در بازار خواهند کرد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: در وضعیت فعلی، حد سود در معاملات بورس در حال رعایت شدن است و سهامداران برای جلوگیری از ضرر و زیانهای احتمالی به محض کسب ۲۰ درصد سود، تصمیم به خروج از این بازار میگیرند.
وی گفت: بازار در یک کانال مشخصی در حال حرکت است و با شکلگیری روند صعودی در بازار، میزان عرضه و تعداد فروشنده در بازار افزایش مییابد.
دلبری به اصلاح شاخص بورس در مرداد و شهریور ماه سال جاری اشاره کرد و گفت: شاخص بورس در دو ماه اخیر اصلاح پرشتابی را در بازار تجربه کرد اما در کوتاهمدت به دلیل افزایش قیمت دلار، وجود آرامش در قیمتهای جهانی و احتمال انتشار گزاش مثبت شرکتها در مهر و آبان ماه، انتظار تکرار چنین روندی در بازار وجود ندارد.
به گفته این کارشناس بازار سرمایه، با توجه به آرامش حاکم شده در بازارهای جهانی، قیمتها به دوران قبل از کرونا بازگشته است.
اقدامات تاثیرگذار در بهبود معاملات بورس
وی به اقدامات تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بورس اشاره کرد و افزود: برای حمایت از معاملات بورس بهتر است علاوه بر پیشبردن حمایتها به سمت صنایع، حذف قیمتگذاری دستوری از صنایع و سودی که دلالها و رانتخوارها در حال ورود به آن هستند در دستور کار قرار گیرد.
به اعتقاد این کارشناس بازار سرمایه، بهترین روش اعتمادسازی به بازار، حذف قیمتگذاری دستوری بوده و بهتر است سود ناشی از افزایش قیمتها به جیب سهامداران واریز شود.
وی گفت: اکنون شاهد حضور حدود ۶۵ میلیون سهامدار (۵۰ میلیون سهامداران سهام عدالت و ۱۵ میلیون سهامدار غیر) در بازار هستیم که طیف گستردهای از جمعیت کشور را شامل میشوند، به همین دلیل بهتر است حمایتهای خوبی از بازار صورت گیرد و سود شرکتها در بازار افزایش پیدا کند.
پیشبینی معاملات بورس
دلبری پیشبینی خود از روند معاملات بورس اینگونه بیان کرد: پیشبینی برای معاملات بازار در بلندمدت کمی دشوار است، قانونی در بازار مالی وجود دارد که براساس آن نمیتوان رفتار بازندگان و برندگان در بازار را مورد پیشبینی قرار داد.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در صورت ثبات نرخ دلار در قیمتهای کنونی، سود شرکتها در ۶ ماه دوم سال با افزایش همراه میشوند، اظهار داشت: امیدواریم با ایجاد شرایط پایدار در کرونا و ثبات قیمتهای جهانی، حجم معاملات در بازار بهبود یابد و در کنار آن قیمت سهام با جذابیت همراه شود.
وی خاطرنشان کرد: از زمان شروع ریزش بازار در مرداد ماه، حدود ۲۵ درصد از قیمت سهام در بازار اصلاح داشت، از طرف دیگر قیمت دلار با افزایش حدود ۳۵ درصدی همراه شد که به نسبت میتوان امیدوار بود در ۶ ماه دوم سال شرایط بهتری را در بازار شاهد باشیم.
آموزش، لازمه ورود سهامداران تازهوارد به بورس
دلبری با تاکید بر اینکه سرمایهگذاران باید با آموزش و دانش بیشتری وارد بازار شوند، گفت: ساختار بازار سرمایه توان پاسخگویی و استقبال مناسب از سرمایهگذاران جدید را نداشت، به همین دلیل باید به طور حتم اقدامهای مناسبی در تغییر ساختارها و نیروی انسانی انجام شود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سهامداران باید استفاده از تنوع را در پرتفوی سهامداری خود مدنظر قرار دهند و براساس شنیدهها اقدام به سرمایهگذاری در بورس نکنند، اظهار داشت: سهامدارانی که از طریق فضای مجازی تصمیم به خرید سهام در بورس گرفتند با عاقبت بدی در بازار سرمایه همراه شدند.