موضع آل اسحاق درباره دلار ۳۰هزار تومانی

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه علیرغم افزایش قیمت ارز از فرصت طلایی صادرات استفاده نشده است، گفت: در راستای بهره گیری از این فرصت ها باید برخی رویکردهای نظام مدیریت ارزی کشور تغییر کند.
کد خبر: ۱۰۱۱۰۳۲
|
۰۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۱ 25 October 2020
|
13634 بازدید
|
۴

به گزارش تابناک به نقل از فارس، یحیی آل اسحاق با اشاره به لزوم بکارگیری روش واردات کالا در مقابل صادرات، اظهار کرد: اگرچه باید ارز حاصل از صادرات به اقتصاد کشور بازگردانده شود و در این باره شکی نیست، اما روش بانک مرکزی نیز برای کنترل و مدیریت ارز حاصل از صادرات نباید فقط مدیریت فیزیکی ارز باشد و لازم است که براساس واقعیت های موجود اقتصادی در این خصوص برنامه‌ریزی کند.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق افزود: در شرایط فعلی اقتصاد ملاک مدیریت ارز حاصل از صادرات برای بانک مرکزی باید اثرات ارز حاصل از صادرات در اقتصاد باشد نه اینکه مدیریت ارز حاصل از صادرات و تخصیص ارز به واردات بر عهده بانک مرکزی باشد.

وی با بیان اینکه کالاهای مورد نیاز وارداتی باید بصورت کاملا دقیق توسط وزارت صمت مشخص و لیست شود، گفت: لذا برای واردات در مقابل صادرات باید صادرکنندگان مجاز باشند فقط کالاها و مواد اولیه مورد نیاز کشور را وارد کنند و این کار کاملا تحت نظارت و بصورت دقیق باید انجام شود.

آل اسحاق با بیان اینکه علیرغم افزایش قیمت ارز از فرصت طلایی توسعه صادرات استفاده نکرده‌ایم، گفت: افزایش قیمت ارز آن هم به بیش از ۳۰ هزار تومان بهترین مشوق برای توسعه صادرات است در حالی که به علت مشکلات مختلف و بورکراسی های دست و پاگیر و برخی سیاستگذاری های ارزی، صادرکنندگان از این فرصت طلایی استفاده نکرده اند و علیرغم افزایش شدید قیمت ارز شاهد رونق صادراتی نبودیم.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به شیوه بکارگیری تهاتر کالا در تجارت ایران با برخی کشورها گفت: حتی در زمینه فروش نفت نیز باید در شرایط فعلی از این روش استفاده کرد و با توجه به مشکلاتی که برای دریافت ارز حاصل از صادرات نفت وجود دارد باید در مقابل پول حاصل از فروش نفت کالاهای اساسی و مورد نیاز به کشور وارد شود.

وی با اشاره به افت ۱۵ تا ۳۰ درصدی تجارت جهانی به علت شیوع ویروس کرونا بیان کرد: در حال حاضر بسیار از کشورها بخشی از صادرات خود را به علت پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا از دست داده اند بنابراین بسیاری از کشورها خواهان صادرات کالا هستند بنابراین می توان برای برقراری روابط تجاری از شیوه تهاتر کالا بهره گرفت.

آل اسحاق با تاکید بر لزوم تغییر برخی رویکردها در نظام مدیریت ارزی کشور عنوان کرد: نظام مدیریت ارز کشور فقط نباید نظام مدیریت اسکناس و مدیریت فیزیکی پول و ارز باشد.

وی افزود: اگر دیپلماسی اقتصاد ما با دپیلماسی سیاسی هماهنگ باشد و هدف اولیه وزارت امور خارجه حل گره های اقتصادی باشد، بسیاری از مسائل و مشکلات اقتصادی کشور حل خواهد شد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق بیان داشت: همچنین برای توسعه تجارت با کشورها نباید یک نوع سیاست ارزی را اجرا کرد بلکه با توجه به شرایط قطعا سیاست و نحوه بازگشت ارز از کشورهایی مانند افغانستان یا عراق با کشورهای اروپایی متفاوت خواهد بود و لذا سیاست های بازگشت ارز باید براساس واقعیت های اقتصادی تعیین شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۴
حمید
|
Germany
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۴
دلار بالای سی هزارتومان مشوق صادرات میشه یا راه دوزدی از بیت المال برای امثال شما ....
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۴
آخه برادر من تولیدات داخلی که آخرش یه جاییش به هرعنوانی دمبش را به ارز وصل میکنند تحت بهترین شرایط متناسب با افزایش قیمت ارز بالا می رود لطفا از این بابت سرمایه گذاری نکنید............قدرت خرید ما بازنشستگان تامین اجتماعی نابود شده
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۴
مملکت داره با مثلا صادرات ایران بجز نفت اداره میشه که بازهم 80 درصد معوقات نفتی و صادرات نفت حفظش کرده.
در عمل بباد رفتیم و توانی برای مردم نمونده.
نتیجه: تولید داخلی فقط با رانت رشد کرده و کاملا ولبسته به دلارهای نفتی است و مقدار ناچیزی بنام صادرات غیر نفتی فقط توهم است.
کشور نیاز به ساخت زیرساخت واقعی تولید، بند سازی داخلی و خارجی و نوسازی صنایع است که بدون مشارکت بین المللی امکان پذیر نیست.
کشور را نمیشود با شعار سیر کرد پس استراتژی جکومت باید اول توسعه اقتصادی و سپس ایده یولوژیک باشد. چین نمونه این امر است.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۷:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۴
افزایش قیمت ارز برای صادرات یک دور باطل است، بعد از یک مدت افزایش صادرات چون واردات مواد اولیه و ماشین آلات هم با همان ارز گران باید انجام شود تولید گران می شود پس باید دلار دوباره گرانتر شود، صادرات افزایش می یابد و واردات گرانتر، پس باید دلار گرانتر شود و ...
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟