تحولات در گذر است و اخبار روز هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»؛ جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
نظر رهبر انقلاب درباره جنگ قره باغ
رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز میلاد پیامبر اسلام و امام صادق در ارتباط زنده تلویزیونی با مردم درباره مناقشه قره باغ گفتند: جنگی که بین دو همسایه ما برقرار است حادثه تلخی است. بایستی هر چه زودتر تمام بشود. سرزمینهای آذربایجان همه باید آزاد شود. امنیت ارامنه باید محفوظ باشد.رهبر معظم انقلاب ادامه دادند: به مرزهای بین المللی نباید تجاوز شود و تروریستها هم به مرزهای ما نزدیک نشوند. اگر اینها نزدیک شوند، قطعا برخورد خواهد شد.
رئیس اتاق ایران و چین: ارز کشور را حیف و میل کردهایم
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین میگوید، در ماههای ابتدایی شروع تحریمهای جدید، بخش زیادی از منابع ارزی کشور حیف و میل شدند. مجیدرضا حریری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در ماههای ابتدایی شروع تحریمهای جدید آمریکا، علیه اقتصاد ایران به نظر میرسید، تعریف دقیق و مشخصی از شرایطی که کشور به آن وارد شده بود وجود نداشت، از این روی، سیاستهایی اجرایی شد که شاید در بسیاری از آنها موقعیت کشور در بلندمدت تحلیل نشده بود. وی با اشاره به سیاست تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات برخی کالاها، تشریح کرد: با وجود تمام انتقادات و ابهامها، دولت سرانجام در بهار سال ۱۳۹۷ به این نتیجه رسید که با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی از قشرهای کم درآمد حمایت کند؛ اما مصادیق در نظر گرفته شده برای این ارز در ابتدا بسیار گسترده بود و ارائه ارز به تمامی این کالاها به نظر میرسد، منابع ارزی کشور با سرعت بسیار بالایی خرج شد.
میرسلیم: هتک حرمت به مسئولان توهین به مردم است
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان حکومتی در نظامهای مردمسالاری بمستقیم یا غیرمستقیم منتخب مردم هستند و هتک حرمت آنان به نوعی توهین به بخشی از مردم محسوب میشود. مصطفی میرسلیم روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا به نظر مقام معظم رهبری در خصوص کار غلط هتک حرمت و توهین به رئیسجمهوری به جای انتقاد از او اشاره کرد و افزود: توهین و هتک حرمت به هیچ وجه مقبول نیست. وی ادامه داد: در مقابل اگر بخواهیم زمینه رفع کمبودها و حتی پیشرفت کشور را فراهم کنیم، انتقاد دلسوزانه، سازنده، چارهجویانه و مستند نه تنها اشکال ندارد که واجب است.
صوفی:بایدن هم بیاید، نظر جامعه درباره اصلاحطلبان و روحانی عوض نمیشود
علی صوفی، فعال سیاسی اصلاحطلب: نکته دیگر میزان مشارکت مردم است که هیچ تمایلی را در جامعه برای مشارکت حداکثری نمی بینیم و بیشتر فضا مثل انتخابات مجلس یازدهم است. در واقع هرچند مردم امیدوارند با آمدن بایدن مشکلاتشان حل شود، تا مصداق یا نامزدی که بتواند از این فرصت برای حل مشکلات کشور استفاده کند در صحنه نبینند، پای صندوق رأی نمی آیند. دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات با اشاره به عملکرد نامطلوب مجلس دهم و دولت روحانی گفت: اصلا تصور نکنیم که به فرض رأی آوری بایدن سریع نظر جامعه درباره اصلاح طلبان و دولت آقای روحانی عوض می شود. شاید یکسری تغییرات کوچکی رخ دهد اما آن تغییرات بر اثر بروز اختلافات احتمالی در آمریکا و فاصله زیاد انتخابات آمریکا با انتخابات ایران بعد مدت کوتاهی رنگ می بازد؛ بنابراین، در کل عوامل و متغیرهای داخلی بر نتیجه انتخابات ۱۴۰۰ تأثیرگذارند، نه پیروزی ترامپ یا بایدن.
علمالهدی: مرگ بر آمریکا به اجابت نزدیک شده
علمالهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی اظهار داشت: امت اسلامی روزگار سیاه مستکبرین قریش و بت پرستان صدر اسلام که لحظه به لحظه در برابر پیامبر(ص) با شکست مواجه میشدند را هم اکنون برای استکبار احساس میکنند و نفرین ۴۰ ساله "مرگ بر آمریکا" به اجابت نزدیک شده است و ما به زودی همچنان که شاهد فروپاشی استکبار شرق و شوروی بودیم، شاهد فروپاشی استکبار غرب و آمریکا هم خواهیم بود.
لیلاز: دولت اختیارات کامل ندارد
سعید لیلاز: واقعیت این است که دولت اختیارات نامحدود و تمام و کمالی در کشور ندارد، در عین حال دو بحران بسیار بزرگ از بیرون بر کشور تحمیل شده که هیچ دید منصفانهای نمی تواند این دو بحران را نادیده بگیرد. اکنون طولانی ترین، موثرترین، سنگین ترین و بزرگترین تحریم ها در تاریخ ایران علیه ما اعمال شده و نظیر آن را فقط می توان در کوبا یا عراق جستجو کرد. من غیر از این دو، مورد دیگری را نمی شناسم که چنین تحریمی را تجربه کرده باشند. این عضو حزب کارگزاران سازندگی تصریح کرد: تحریمی که اکنون ۳۱ ماه از آن گذشته و حتی طولانی تر از تحریمی است که زمان مرحوم محمد مصدق تحمل کردیم، در حالی که تحریم زمان مرحوم مصدق فقط در حوزه نفت بود و نه همه شئون صادراتی و وارداتی کشور؛ هرچند در همان زمان هم صادرات غیرنفتی در جریان بود.
شریعتمداری برای بازگشت آمریکا به برجام شرط گذاشت
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان، از مجلس خواست برای بازگشت آمریکا به برجام در صورت پیروزی جو بایدن، شرط بگذارد. مدیر مسئول روزنامه کیهان تاکید کرد: دوران دیپلماسی التماسی و تحمیل فاجعه ناشی از آن گذشته است. ایران اسلامی باید برای ورود دوباره آمریکا به برجام شرط بگذارد و لغو همه تحریمها شرط ورود آمریکا به برجام باشد، چه ترامپ رئیس جمهور شود و چه بایدن. حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان در گفتوگو با فارس گفت: یک جریان سیاسی که مسائل اقتصادی کشور را به آمریکا و برجام گره زده و سفره مردم را هر روز کوچکتر از روز قبل کرده است، این روزها بار دیگر به انتخابات آمریکا دخیل بسته و آینده اقتصاد کشور را در پیروزی این یا آن نامزد ریاست جمهوری آمریکا جستجو میکند. وی خاطرنشان کرد: این جریان سیاسی که برخی مدعیان اصلاحات بدنه اصلی آن را تشکیل داده اند، ادعا میکند اگر بایدن رئیس جمهور آینده آمریکا شود کفه برجام به نفع ایران سنگین خواهد شد و از اقدامات خصمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران کاسته میشود! مدیر مسئول کیهان افزود: ترامپ با این انگیزه از برجام خارج شد که مدعی بود، محدودیت صنایع موشکی و پایان دادن به حضور ایران در منطقه نیز باید در برجام گنجانده شود و بایدن هرچند میگوید به برجام برمیگردد، تاکید هم میکند که شرط بازگشت آمریکا به برجام، گنجاندن محدودیت صنایع موشکی و حضور ایران در منطقه و دست کشیدن از حمایت نیروهای مقاوت است، یعنی دقیقاً همان نظر و خواسته ترامپ؛ بنابراین، معلوم نیست ادعای جریان سیاسی مورد اشاره از کدام آبشخور بیرون آمده است.
بالاخره این خیابان به نام استاد شجریان نامگذاری شد
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: اعضای شورای اسلامی شهر این کلانشهر با تایید مصوبههای کمیته نامگذاری شورا، خیابان ۱۲ متری مَلک واقع در منطقه ۲ شهرداری اراک را به خیابان استاد محمدرضا شجریان نامگذاری کردند. مرتضی سورانه عصر سهشنبه افزود: پیشنهاد تغییر نام خیابان ۱۲ متری ملک به نام استاد شجریان از سوی انجمن موسیقی و چند تن از جامعه هنری شهرستان اراک مطرح و این پیشنهاد در صحن علنی شورای اسلامی این کلانشهر بررسی و تصویب شد. وی ادامه داد: خیابان ۱۲ متری ملک، خیابان شهید رجایی(ملک) اراک را به خیابان امام خمینی(ره) و میدان ولیعصر(عج) این شهر متصل میکند و تعداد قابل توجهی آموزشگاه و مراکز موسیقی نیز در این محدوده فعالیت میکنند.
توئیت انتقادی علی مطهری درباره ۱۳ آبان
علی مطهری، نماینده سابق تهران به مناسبت ۱۳ آبان در حساب کاربریاش در توئیتر نوشت: «اگر تسخیر سفارت آمریکا را با شرایط ویژه اول انقلاب توجیه کنیم، ادامه ۴۴۴ روزه آن را نمیتوانیم به عنوان یک کار ضروری و مفید توجیه کنیم. بدون شک این اقدام چهره انقلاب اسلامی را در دنیا مخدوش و زمینه حمله صدام به ایران را فراهم کرد و امروز هم تحریم های ناشی از آن را تحمل میکنیم.»