چرا باید اعطای پروانه وکالت به قضات و اعضای هیأت علمی و نمایندگان متوقف شود؟

چندی است در خصوص امکان وکالت قضات منتزع دستگاه قضایی، حرف و حدیث بسیار است! اما همواره باید در فرصت های رقابتی، افراد در موقعیت برابر قرار گیرند. پنج سال یا ده سال لایحه سابقه خدمت قضایی به عنوان شرط معافیت از آزمون وکالت، یکی از مصادیق نقض این قاعده است.
کد خبر: ۱۰۱۴۴۴۶
|
۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۸ 11 November 2020
|
15334 بازدید
|

چندی است در خصوص امکان وکالت قضات منتزع دستگاه قضایی، حرف و حدیث بسیار است! اما همواره باید در فرصت های رقابتی، افراد در موقعیت برابر قرار گیرند.پنج سال یا ده سال لایحه سابقه خدمت قضایی به عنوان شرط معافیت از آزمون وکالت، یکی از مصادیق نقض این قاعده است. اگر این پنج یا ده سال، «قرینه»‌ای بر دانش و تجربه [مُکفی] قضات است، خواهشمندیم به «دلیل» تمسک جویید و در حالی که امکان اثبات آن با آزمون وجود دارد، بهانه به دست این و آن ندهید! جالب اینجاست که وکلای دادگستری ـ حتی با بیش از ده سال سابقه وکالت ـ اگر بخواهند مشغول خدمت قضایی شوند، باید در آزمون قضاوت شرکت کنند! ضمن اینکه باید امکان صدور پروانه وکالت ـ بدون آزمون ـ برای نمایندگان مجلس که یک دوره تمام نماینده بوده و لیسانس حقوق هم دارند، به امتناع مبدل گردد. این عزیزان نیز اگر می‌توانند [بی زحمت] با شرکت در آزمون و کسب رتبه، وارد جرگه وکلای دادگستری شوند. اگر این سوابق برای قضات و نمایندگان موجد حق داشتن پروانه وکالت بدون آزمون و … است، پس برای اساتید دانشگاه ها نیز باید این امکان فراهم شود، که چنین نیست و یک عضو هیات علمی دانشگاه دارای مدرک دکترای حقوق حتی با مرتبه استادی هم باید در آزمون شرکت کند تا بتواند پروانه وکالت بگیرد.

به گزارش «تابناک»؛ قاضی رسول احمدزاده، دادرس دادگاه عمومی بخش چهارباغ با ذکر این مقدمه در ادامه می نویسد: پیشنهاد ما این است که علاوه بر حذف معافیت قضات از آزمون و اختبار و …، حداقل تا بعد از ۱۰ سال یا حتی بیشتر! انتزاع از دستگاه قضایی، امکان وکالت آنها فراهم نباشد. [اگر این را قبول ندارید، حداقل به عنوان نقد خودشمول به آن نگاه کنید.] ایجاد جذابیت برای متصدیان امر قضا در خروج از دستگاه قضایی و امکان اشتغال به وکالت بدون آزمون و دوره کارآموزی و اختبار، بی تردید در درازمدت، می‌تواند موجب تضعیف منابع انسانی دستگاه قضایی شود، چه اینکه تا به امروز شواهد و قراین دال بر آن است. بسیاری از قضات فاضل، پاکدامن و شریف در موقعیت هایی نظیر خستگی یا تردید یا نیاز مالی و … انبوهی از تجربه و دانش خود را که در فرآیند رشد سازمانی به دست آورده‌اند و باید منطقاً خرج سازمان کنند، با خود به بیرون منتقل می‌کنند و در موقعیت شخصی به بهره برداری از آن می‌پردازند، (البته سازمان قضایی «غیرمستقیم» از آن تجربه ها منتفع می‌شود. از قصه زد و بندها و روابط عبور می‌کنم که حرف برای گفتن بسیار است. [البته قضات، سَبک و سیاق فعالیت قضایی را می‌دانند و نوعاً متعهد و پایبند به اصول اخلاقی و قانونی هستند.]

نکته‌ای که در این مجال به آن می‌خواهم بپردازم، امکان وکالت اساتید عضو هیات علمی دانشگاه‌هاست ـ با آزمون و بی آزمون! ـ عضو محترم هیات علمی گروه حقوق اعم از جزا و خصوصی و عمومی و … که باید در پژوهش و نوشتن مقاله و کتاب و … عمر بگذراند و دانش حقوق را در سطح نظری و تئوریک به پیش براند، در لایحه‌نویسی قلم فرسایی می‌کند.

کم نیستند اساتیدی که در طول سابقه عضویت در هیات علمی فلان دانشگاه معروف کشور، یک سطر هم به ادبیات علمی رشته خودشان اضافه نکرده‌اند. بدتر آنکه حتی تارهای صوتی و حنجره خود را نیز به جای تدریس در کلاس و مناظره علمی در نشست ها و همایش ها و … در دفاع از موکل و نطق در جلسه دادرسی به کار بسته‌اند. اگر از قصه زد و بندها و روابط قضات ِ وکیل شده گذر کنیم؛ زد و بند و روابط اساتید در مقطع تحصیلات تکمیلی با قضات و وکلا گذر کردنی نیست. روابط دانشجو [قاضی] در پایان‌نامه اعم از راهنما و مشاور و داور و نمره و آزمون دکتری و مصاحبه علمی و … با استاد ـ در دو شِق وکیل/غیروکیل ـ در برخی موارد تأمل‌برانگیز است. ضلع سوم این مثلث، عضویت قضات در هیأت علمی دانشگاه‌هاست. قاضی محترمی که در دادگاه، نزدیک‌ترین وقت دادرسی‌اش برای دو سال بعد است، همزمان در دانشگاه آزاد واحد x و y نیز هیات علمی است! دو کلاس در دانشگاه x دارد و سه کلاس در دانشگاه y، مشاور ده پایان‌نامه در دانشگاه y است و داور شش پایان‌نامه در دانشگاه x !

ای کاش هر کسی تنها مسئول ـ یا حتی مشغول به ـ یک تکه از پازل نظام حقوقی و قضایی کشورمان باشد. در روزگاری که ارزش افراد را به جای مسئولیت، مشغولیت های آنان تعیین می‌کند، دور نیست که چند شغله بودن جای مسئولیت پذیری و کمال گرایی در ایفای وظایف را بگیرد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۷
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
چقدر زیبا. واقعا اگر کسی به توان خود شک ندارد در آزمون شرکت نماید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
قطعا که باید مجوز این دو گروه باطل بشه. چون قضات تضاد منافع دارند و هیات علمی ها هم دو شغله محسوب می شوند. مانند پزشکان هیات علمی که اجازه مطب ندارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
احسنت درود بر شما که به این رویه غلط پرداختید امیدوارم همچنان پیگیر موضوع باشید تا قانون عادلانه برای این مهم وضع گردد . با سپاس و احترام
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
اعضا هیات علمی بدبخت ترین مردمان این مملکت
افسر بازنشسته نهاجا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
اولاچرا باید قضات بازنشسته پروانه وکالت بگیرد؟ دوم اینکه همین قضات بازنشسته وقتی پروانه وکالت را بگیرد بخاطر نفوذ واشنا وهمکاران قضاتی که دارد برای اینکه مشتری بیشتر جذب کند وتبلیغ وکالتش شود قطعا برای پیروزی موکلش ازرانت اشنایی باقضات وبعبارتی پارتی بازی را دردستور کارش قرارمیدهد واینجاست که حق مظلومی رابرای حف الوکاله این قاضی بازنشسته پایمال کند پس بهتر هست قضات وقتی بازنشست میشوند به هیچ وجه پروانه وکالت نگیرند بعدی اینکه چرا ازمون وکالت نمیدهند؟ ازهمه مهمتر وقتی قاضی که 30سال دردستگاه قضا قضاوت کرده والان به کسوت بازنشستگی نائل گردیده است بهتر است باهمان حقوق بالای15تومن بشیند منزل به خانواده اش رسیدگی کند وجای یک جوان تحصیلکرده رشته حقوق را نگیرد متاسفانه درکشورما پلیس بازنشسته میشود مجوز پلیس *10 میگیرد سرداران سپاه بازنشسته میشوند مدیر وشهردار ونماینده وفرماندار واستاندار میشوند اخوندها که بازنشستگی ندارند ودفتر ازدواج وطلاق معمولا به اخوندا میدهند ومسئولان دیگری که بازنشسته میشوند مثل وزرا ونمایندگان مجلس بسمت وزارت نفت هجوم میبرند و............ تاوقتی اینکه سیاست اشتغال دردستور مقامات باشند جوانان تحصیکرده ما باید دراسنپ کار کنند خدا پدر ومادر رئیس موسسه اسنپ را بیامرزد که برای جوانان ومحرومان کشور اشتغالزایی کرده است وباری ازدوش نظام برداشته است اگر اسنپ نبود باید حوانان چیکار میکردند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
درود بر شما
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
احسنت ه شما
به دو مصداق مهم به خوبی و با شهامت اشاره کدردید
ب . ع
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
متاسفانه سالهاست اساتید دانشکده حقوق تهران مرکزی تلاشی در دانشکده جهت رتق و فتق دانشجویان ندارند در عوض شعبه دوم کانون وکلای مرکز در این دانشکده افتتاح شده است و رییس معزول دانشکده رییس کانون وکلای مرکز و جایگزین استاد دیگر این دانشکده میشود !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
کاش هر کسی تنها مسئول ـ یا حتی مشغول به ـ یک تکه از پازل اشتغال در کشور باشد. در روزگاری که ارزش افراد را به جای مسئولیت، مشغولیت های آنان تعیین می‌کند، دور نیست که چند شغله بودن جای مسئولیت پذیری و کمال گرایی در ایفای وظایف را بگیرد.
کاش قدری قانع بودیم و همزمان هم هیئت علمی هم پست مدیریتی هم همه چیز را با هم نمی خواستیم در زمانه ای که خیلی از جوانان بیکار و محتاج شغل هستند. کمی از حرص و طمع مال و عنوان بکاهیم و قناعت پیشه کنیم ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۱
بنظرم باید وکالت دائم نباشد تست روان و جسم بعد گذشت زمان چند وقت به چند وقت بدهند. ضمنا برخی استادان دانشگاه بابت این قضیه گستاخ شدند. باید قانون عوض شود اما در انتخاب کمی امتیاز داده شود. سن فرد هم در نظر باشد. فامیل من وکیل شده بسیار مغرور شده و میگه دائم هستم.
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟