بحرالعلوم گفت: در شرایط فعلی همه نگاهها به سیاستگذاری در بازار پول دوخته شده و چنانچه نرخ بهره کاهش یابد، بخش عمده بازار برای سرمایه گذاران جذاب خواهد بود.
به گزارش بورس تابناک، در معاملات هفته گذشته منتهی به ۲۱ آبان ماه سال یکهزار و سیصد و نود ونه در مقایسه با هفته قبل همه نماگرهای بورس تهران روند نزولی داشتند، به گونهای که شاخص کل بورس تهران با کاهش بیش از ۶۹۴۹۷ واحدی از ارتفاع یک میلیون و ۲۹۰ هزار و ۷۵۱ واحدی در هفته دوم آبان به سطح یک میلیون و ۲۲۱ هزار و ۷۴ واحدی در ژایان روز ۲۱ آبان عقب نشینی کرد.
شاخص قیمت وزنی ارزشی در حالی با کاهش ۱۸۱۷۸ واحدی رقم ۳۱۹ هزار و ۳۴۰ واحدی را نمایش داد که در هفته ماقبل ۳۳۷ هزار و ۵۱۸ واحد گزارش شده بود.
شاخص کل هم وزن با کاهش ۹۵۱۴ واحدی از ارتفاع ۳۷۴ هزار و ۸۸۴ واحدی به کانال ۳۶۵ هزار و ۴ واحدی عقب نشینی کرد. شاخص قیمت هم وزن با کاهش ۶۴۸۹ واحدی در حالی رقم ۲۳۹ هزار و ۵۲ واحدی را نمایش داد که در پایان هفته دوم آبان ماه در کانال ۲۴۵ هزار و ۵۴۱ واحدی قرار داشت.
شاخص آزاد شناور با کاهش ۹۶۵۱۸ واحدی از ارتفاع یک میلیون و ۷۴۶ هزار و ۱۳ واحدی به سطح یک میلیون و ۶۴۹ هزار و ۴۹۵ واحدی بازگشت. شاخص بازار اول نیز در حالی در پایان معاملات چهارشنبه رقم ۸۳۷ هزار و ۶۲۶ واحدی را به نمایش گذاشت که در پایان هفته منتهی به ۱۴ آبان در سطح ۸۹۹ هزار و ۸۸۸ واحدی قرار داشت.
شاخص بازار دوم با کاهش ۹۵۸۸۳ واحدی رقم ۲ میلیون و ۶۸۵ هزار و ۸۹۸ واحدی را نمایش داد که این رقم در هفته ماقبل ۲ میلیون و ۷۸۱ هزار و ۷۸۱ واحد گزارش شده بود.
یکی از تهدیدات بر علیه بازار سرمایه افزایش نرخ بهره بانکی می باشد که تاثیر منفی را بر روز بازار سرمایه داشته است. نقش این تهدید بر بازار سرمایه در گفتگو با کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه مورد بررسی قرار گرفته است.
محمدمهدی بحرالعلوم در گفتوگو با خبرنگار بورس تابناک در خصوص وضعیت فعلی بازار گفت: در شرایط فعلی، همه نگاهها به سیاستگذاری بانک مرکزی و تعیین نرخ بهره دوخته شده است.
وی ادامه داد: اگر نرخ ارز در سطوح کنونی تثبیت شود و رشد متناسب با تورم داشته باشد، شرایط از لحاظ بنیادی برای بازار مطلوب است. از آنجا که نرخ بهره فعلی بالاست و با توجه به چشم انداز حضور بایدن در سمت ریاست جمهوری آمریکا، افزایش قابل توجه نرخ ارز توجیه نخواهد داشت و با فرض افزایش نرخ ارز متناسب با تورم، بسیاری از شرکتها در این قیمتها ارزنده هستند.
بحرالعلوم افزود: اگر سیاستگذار بازار پول نرخ بهره را تعدیل کند، بازار سرمایه از بعد ارزشگذاری نسبت به همه بازارهای رقیب یعنی مسکن، خودرو، ارز و طلا جذابیت زیادی خواهد داشت و نسبت پاداش به ریسک توجیه سرمایهگذاری دارد، لیکن چنانچه نرخ بهره در سطوح فعلی بماند، بازار سرمایه وارد رکود میشود، بازار خودرو در شرایط فعلی ریزشی است و در بازار مسکن نیز رکود وحشتناک چند ساله کاملا مشهود است؛ بنابراین، چنانچه نرخ بهره تعدیل شود، اوضاع برای بازار سرمایه مطلوب خواهد بود.
وی تاکید کرد: در شرایط کنونی، صنایع داخلی یعنی آن دسته از صنایعی که فروش داخلی دارند، تورم بر آنها موثر بوده و افزایش نرخ خواهند داشت. در این صنایع تک نمادهایی داریم که شرایط بهتری را تجربه کنند، در گروه بانکیها برخی بانکها شرایط بهتری دارند.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص برخی تحلیلهای خوشبینانه در نمادهای بیمهای با توجه به پی بهای پایین نیز گفت: با این تحلیل کاملا مخالف هستم، چون p/e پایین این گروه ناشی از سود سرمایه گذاری سه ماهه نخست امسال و خرید و فروشهای این شرکتها در فصل بهار بوده و این سود تکرار پذیر نیست و قابلیت تکرار مجدد ندارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: چنانچه نرخ بهره تعدیل شود ۶۰ تا ۷۰ درصد بازار سرمایه که مرتبط با کالاهای اساسی هستند، برای سرمایه گذاران جذاب خواهد بود؛ بنابراین، در شرایط فعلی همه چیز در گرو کاهش نرخ بهره است.