آمریکا؛ مهمترین مانع تشکیل دولت جدید لبنان

یک رسانه عرب زبان نوشت که دولت آمریکا مانع تشکیل دولت جدید لبنان می‌شود و به زبان ساده می‌توان گفت که این مانع تراشی دلیل اصلی توقف مذاکرات و فقدان راه‌حل‌های داخلی برای این مساله بوده و باعث شده است تا دستان نخست‌وزیر مکلف بسته باشد و نه بتواند موفق به تشکیل دولت شود و نه از این مأموریت استعفا کند.
کد خبر: ۱۰۱۵۷۶۷
|
۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۳ 17 November 2020
|
7596 بازدید

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، روزنامه الأخبار در یادداشتی درباره تشکیل دولت لبنان به ریاست سعد حریری و نقش دولت آمریکا در آن نوشت: حریری ظهر دوشنبه برای صحبت درباره موضوع تشکیل دولت با میشل عون، رئیس جمهوری لبنان دیدار کرد اما مدتی است که این دیدارها بدون فایده و نتیجه مطلوب است.

حریری که خود داوطلب تشکیل دولت شد مانند فردی شده است که به دنبال انجام فعالیت‌هایی برای گذراندن و پر کردن وقتش است؛ ازجمله این فعالیت‌ها می‌توان به رفتن به کاخ بعبدا هر دو روز یکبار حتی بدون هیچ‌گونه دستاورد و راه حل جدیدی اشاره کرد.

این درحالی است که میشل عون همیشه به حریری توصیه می‌کند که پیش از توافق نهایی با او باید با رهبران تمامی احزاب سیاسی دیدار و گفت‌وگو کند؛ موضوعی که نخست‌وزیر مکلف تا بدین لحظه از انجام آن سرباز زده است. به همین دلیل شواهد حاکی از آن هستند که تمامی فرصت‌های تشکیل دولت به بن‌بست رسیده و شخص حریری نیز پس از دیدار با دوروتی شیا، سفیر آمریکا در بیروت متوجه آن شد و شیا در این دیدار بر مخالفت واشنگتن با حضور حزب‌الله در دولت آتی لبنان تأکید کرد.

سعد حریری تا پیش از دیدار با دوروتی شیا بر روی این موضوع حساب باز کرده بود که آمریکا چشمش را بر روی حضور مستقیم و یا غیر مستقیم حزب‌الله در دولت ببندد. اما این شرط غیر ممکن در کنار تحمیل اسامی وزرای دارایی و نیرو توسط فرانسه دستان نخست‌وزیر مکلف را بست و باعث شد که وی گمان می‌کرد طی یک هفته با یک توافق داخلی موفق به تشکیل دولت شود به سمت ناامیدی از تشکیل دولت کشیده شود.

در این بین حریری همچنان تا دیروز به بیانیه شدید اللحن آمریکا و فرانسه چشم دوخته بود که طرف‌های مختلف را ناگزیر به چشم‌پوشی به نفع وی می‌کرد. اما این امیدش بار دیگر بر باد رفت و او امروز اسیر احکام و دستورات دولت آمریکا شده است.

این اسارت درحالی است که حریری شهامت چشم‌پوشی از دستورات آمریکا را برای تشکیل دولت ندارد؛ دولتی که به اعتقاد وی در وهله اول خادم لبنان بوده و برای نجات این کشور از سقوط اقتصادی تشکیل می‌شود.

برخلاف آنچه مایک پامپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده درباره "تلاش‌های آمریکا برای تشکیل یک دولت پایدار متمرکز بر انجام اصلاحات در لبنان" تبلیغ می‌کند، واشنگتن نخستین مانع در مسیر تشکیل دولت جدید لبنان است و شروط دولت آمریکا مانع از تشکیل یک دولت ملی به نمایندگی تمامی فراکسیون‌های پارلمانی و ازجمله حزب‌الله می‌شود.

به عبارت دیگر، حدود دو هفته پیش، اوضاع آمریکا که حاکی از "عدم نگرانی" نسبت به اوضاع لبنان بود به تأکید و پافشاری بر مخالفت خود با حضور حزب‌الله در دولت تغییر یافت. این مساله بر کسی پوشیده نیست و پامپئو روز گذشته در دیدار با ژان-ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه آن را بیان و بر مقابله با حزب‌الله تأکید کرد.

اما نکته مهم در این باره این است که طرح آمریکا شامل یک بند است که بر ممانعت از تشکیل دولت و تصویب اصلاحات لبنان تأکید دارد و اشخاصی را در لبنان شناسایی کرده که تسلیم این کشور شوند و تحریم‌های آن را کاملاً حرفه‌ای اجرا کنند.

از این رو، حریری سردرگم به نظر می‌رسد؛ طوری که نه می‌تواند تشکیل دولت دهد و نه می‌تواند از این مأموریت صرف نظر کند و به صف افرادی بپیوندد که موفق به تشکیل دولت نشده‌اند. درحال حاضر بهترین راه حل برای او خرید زمان بیشتر و افزایش شرط و شروط خارجی است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟