به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، مجله تایم درباره انتخابات آمریکا و تاثیر آن بر تعاملات این کشور نوشت: بایدن گفته است که دوباره به توافق هستهای ۲۰۱۵ ایران که شامل ۱۲ سال مذاکره با ایالات متحده، اتحادیه اروپا، سازمان ملل، روسیه و چین است، خواهد پیوست. ترامپ در سال ۲۰۱۸ ایالات متحده را از توافق بیرون کشید و درواقع کل توافق را نابود کرد. سپس ایالات متحده تحریمهای سختگیرانهای را اعمال کرد، صادرات نفت ایران، مایه حیات اقتصادی آن را متوقف کرد و هر شرکتی را که در ایران سرمایهگذاری انجام میدهد را تهدید به ممانعت از فعالیت تجاری و اقتصادی در آمریکا کرد. این تهدید شرکتهای عظیم اروپایی، از جمله خودروساز فرانسوی پژو- سیتروئن و توتال غول انرژی را مجبور به رها کردن سرمایهگذاریهای بزرگ در ایران کرد.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با وجود تعهد بایدن به توافق هستهای ایران در گفتوگو با مجله تایم میگوید که «احیای آن اکنون آسان نخواهد بود، به این دلیل که امضاکنندگان میتوانند در مورد لغو مجدد آن توسط رئیسجمهور آینده ایالات متحده محتاط باشند» .
مجله تایمز مینویسد: از زمان خروج ترامپ در سال ۲۰۱۸، ایران برنامه هسته ای خود را تسریع کرده است که لغو تحریمهای ایالات متحده را برای دولت بایدن دشوار خواهد کرد، چیزی که ایران به عنوان پیششرط توقف دوباره برنامه غنی سازی اورانیوم به آن نیاز دارد.
بورل در این باره به تایم میگوید: این توافق فقط یک توافق هستهای نیست. این یک توافق اقتصادی است و ایران انتظار دارد مبادلهای برای متوقف کردن برنامه هستهای خود داشته باشد.
او همچنین با بیان این که مذاکرات مقدماتی میتواند به سرعت پس از تحلیف بایدن اتفاق بیفتد، ادعا کرد: این توافق تنها راه ممانعت ایران از تبدیل شدن به یک قدرت هسته ای است. فکر نمی کنم راهکار دیگری باشد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه این گفتوگو اظهار کرد: شما هرگز تاریخ را به عقب نخواهید برگرداند. طی چهار سال رئیس جمهوری دونالد ترامپ، که اتحادیه اروپا را« دشمن» توصیف کرد و تعرفههایی بر کالاهای اروپایی وضع کرد، این احساس دائمی را برای اروپاییها بهجای گذاشت که حمایت ایالات متحده لزوماً قابل اعتماد نیست. ترامپ نوعی بیدارکننده بوده است و من فکر میکنم ما باید بیدار بمانیم، ما نمیتوانیم بگوییم خوب ترامپ دیگر نیست، ما میتوانیم به حالت قبلی خود برگردیم.
تایم همچنین مطرح کرد: تقریباً همه رهبران اتحادیه اروپا با ارسال پیامهای حسن نیت، پیروزی بایدن را جشن گرفتند. اما در پشت صحنه، در روزهای اخیر مقامات اتحادیه اروپا همچنین در مورد محتاط بودن در مورد ایالات متحده هشدار داده اند، زیرا نظرات ملیگرایانه ترامپ آشکارا در میان آمریکاییها از حمایت قوی برخوردار است و این نظرات می تواند در انتخابات ریاست جمهوری بعدی در سال ۲۰۲۴ مجددا مطرح شوند.
این مجله در بخش دیگری از گزارشش نوشت: کلمن بون، وزیر مشاور فرانسه در امور اروپا، جمعه گذشته در مجمع صلح پاریس در یک نشست مجازی با مشارکت رهبران، دیپلماتها و مقامات جهانی گفت: آنچه که منجر به انتخاب دونالد ترامپ در چهارسال پیش شد، همچنان باقی است. این نوع ناراحتی از جهانی شدن، این ترس از چین و این نگرانی از چندجانبهگرایی همچنان وجود دارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.