تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون شاخص کل بورس مثبت ماند، ارزش سهام عدالت چقدر شد؟، ارزش دارایکم چقدر شد؟، داوجونز هفته معاملاتی را با سقوط به پایان رساند، قیمت سکه افزایشی شد، پیش بینی روند قیمت طلا در هفته جاری و افزایش قیمت نفت در هفته گذشته را در بر دارد.
امروز شاخص کل با 21235 واحد افزایش معادل 1.58 درصد به یک میلیون و 366 هزار و 536 واحد، شاخص قیمت وزنی - ارزشی با 5553 واحد افزایش معادل 1.58 درصد به 357 هزار و 381 واحد، شاخص کل هم وزن با 2303 واحد افزایش معادل 0.60 درصد به 383 هزار و 578 واحد، شاخص قیمت هم وزن با 1508 واحد افزایش معادل 0.60 درصد به 251 هزار و 210 واحد، شاخص آزاد شناور با 23912 واحد افزایش معادل 1.31 درصد به یک میلیون و 847 هزار و 792 واحد، شاخص بازار اول با 21427 واحد افزایش معادل 2.21 درصد به 991 هزار و 777 واحد و شاخص بازار دوم با 20684 واحد افزایش معادل 0.75 درصد به 2 میلیون و 794 هزار و 910 واحد رسید.
قیمت پایانی هر واحد از دارایکم با افت 1.53 درصدی نسبت به روز معاملاتی گذشته 19 هزار تومان معامله شد تا ارزش 200 واحد از اولین ETF دولتی به 3 میلیون 800 هزار تومان کاهش پیدا کند. البته در معاملات روز جاری آخرین قیمت معامله شده برای هر واحد از دارایکم با 3.82 درصد افت نسبت به روز معاملاتی قبل به 18هزار و 560 تومان کاهش یافت.
سهام والاستریت در پایان معاملات روز جمعه آمریکا (بامداد شنبه به وقت تهران) با نگرانی از رشد تعداد مبتلایان جدید کرونا افت کردند. میانگین صنعتی داو جونز ۲۱۹.۷۵ واحد یا ۰.۷۵ درصد سقوط کرد و در ۲۹٫۲۶۳.۴۸ واحد بسته شد. اساندپی ۰.۶۸ درصد پایین آمد و کامپوزیت نزدک ۰.۴۲ درصد افت کرد. سهام والاستریت پس از آن تحت فشار قرار گرفتند که وزیر خزانهداری آمریکا از فدرالرزرو خواست بخشی از منابع بسته کمک کرونایی قبلی را دوباره به کنگره عودت دهد تا مجدداً برای تخصیص آنها تصمیمگیری شود. این اقدام تردیدهایی را در مورد تداوم روند ریکاوری اقتصادی آمریکا ایجاد کرد. سهام بوئینگ و سیلفورس در این میان بدتر از همه آسیب دیدند و به ترتیب ۲.۹ درصد و ۲.۵ درصد سقوط کردند.
امروز هر اسکناس دلار آمریکا در صرافیهای بانکی و مجاز سطح کشور به نرخ ۲۴۹۵۰ تومان از مردم خریداری میشود و در مقابل با افزایش ۳۳۰ تومانی نسبت به روز پنج شنبه، به نرخ ۲۵۹۵۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته میشود. همچنین هر اسکناس یورو در این صرافی ها، به قیمت ۲۹۸۰۰ تومان از مردم خریداری میشود و در مقابل به قیمت ۳۰۸۰۰ تومان به متقاضی دریافت یورو فروخته میشود که نسبت به آخرین روز هفته قبل، ۵۰۰ تومان افزایش نرخ دارد.
سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز با افزایش ۳۵۰ هزار تومانی قیمت نسبت به پنجشنبه گذشته به ارزش ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان معامله شد. سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز با افزایش ۲۰۰ هزار تومانی، ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد. همچنین قیمت نیمسکه بهار آزادی ۶ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان، ربع سکه ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سکه یک گرمی دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تعیین شد. علاوه بر این، در بازار طلا نیز هر گرم طلای ۱۸ عیار به مبلغ یک میلیون و ۱۵۱ هزار تومان و هر مثقال طلا به بهای چهار میلیون و ۹۸۷ هزار تومان فروخته شد.
نظرسنجی طلای هفتگی کیتکونیوز نشان داد کارشناسان وال استریت و سرمایه گذاران درباره روند قیمت طلا در هفته جاری به اکثریت نرسیدند. در نظرسنجی هفته جاری هیچ گروهی به اکثریت نرسید اما کسانی که افزایش قیمت طلا را پیش بینی می کردند، اندکی برتری داشتند. با این حال طلا در بین مقاومت در مرز ۱۹۰۰ دلار و حمایت در سطح ۱۸۵۰ دلار در حال جنگ است. اگرچه تحلیلگران پیش بینی می کنند قیمت طلا سطوح بالاتری را بشکند اما برخی از آنها انتظار ندارند این اتفاق به این زودی روی دهد. به گزارش ایسنا، کوین گریدی، رئیس شرکت فونیکس فیوچرز اظهار کرد: تصور می کنم طلا در بازه فعلی حبس شده و تا زمانی که اطلاعات جدیدی منتشر شود، در همین محدوده خواهد ماند. برای این که طلا قیمت ۱۹۰۰ دلار را بشکند، بازار به شنیدن اخبار مربوط به اقدامات محرک مالی نیاز دارد اما به نظر نمی رسد چنین بسته ای در حال حاضر یک اولویت باشد. جیم ویکاف، تحلیلگر فنی کیتکو هم اظهار کرد: اگر حمایت در سطح ۱۸۴۸ دلار شکسته شود، فروشندگان بازار قدرت را به دست می گیرند.
در نظرسنجی هفته جاری کیتکونیوز از کارشناسان وال استریت، ۱۷ نفر شرکت کردند که از میان آنها هشت نفر معادل ۴۷ درصد به افزایش قیمت، پنج نفر معادل ۲۹ درصد به کاهش قیمت طلا رای دادند و چهار نفر معادل ۲۴ درصد نظری نداشتند. در نظرسنجی هفته جاری از سرمایه گذاران، ۱۵۳۹ نفر شرکت کردند که از میان آنها، ۶۴۲ نفر معادل ۴۲ درصد به افزایش قیمت طلا و ۵۴۹ نفر معادل ۳۹ درصد به کاهش قیمت طلا رای دادند و ۳۰۳ نفر معادل ۲۰ درصد نظری نداشتند.
به دنبال موفقیت آمیز بودن واکسن آزمایشی کووید 19، قیمت نفت در معاملات آخرین روز کاری بازارهای جهانی حدود یک درصد افزایش یافت و سومین هفته افزایشی را رقم زد، در حالی که ازسر گرفتن محدودیتهای قرنطینگی در چندین کشور به منظور محدود کردن شیوع کرونا، مانع از افزایش بیشتر قیمتها شد. هر بشکه نفت برنت با 76 سنت افزایش 44.96 دلار و هر بشکه نفت خام آمریکا با 52 سنت افزایش 42.42 دلار معامله شدند. هر دو شاخص نفتی در این هفته حدود 5 درصد افزایش ارزش را ثبت کردند. چشم انداز مثبت واکسن های کووید 19، در این هفته بازارهای نفتی را تقویت کرد.
شرکت فایزر اعلام کرد از ناظران سلامت آمریکا برای استفاده اضطراری از این واکسن درخواست مجوز خواهد کرد که چنین درخواستی نخستین گام بزرگ در محافظت در برابر این بیماری قلمداد می شود. برجارنه تانهوگن، تحلیلگر ریستارد انرژی گفت: «با وجود این واقعیت که، واکسیناسیون جهانی زمان بر است، و در این دوره زمانی، تقاضا برای نفت کم خواهد بود، اخبار مثبتی روزانه در مورد واکسن منتشر می شود.» همچنین، از دیگر عوامل تقویت کننده بازار نفت، امید به حفظ توافق کاهش تولید در همین سطح فعلی است. انتظار میرود، اوپک پلاس، افزایش تولید برنامه ریزی شده را به تعویق بیندازد. اعضای اوپک پلاس 30 نوامبر و یک دسامبر با یکدیگر دیدار می کنند و قرار است گزینه تاخیر افزایش تولید به مدت 3 تا 6 ماه را بررسی کنند.
مرکز آمار، شاخص قیمت مصرف کننده آبان ١٣٩٩ را اعلام کرد. بر اساس این گزارش نرخ تورم سالانه آبان ماه ١٣٩٩ برای خانوارهای کشور به ٢٩.٠ درصد رسیده که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ١.٨ واحد درصد افزایش نشان میدهد.
منظور از نرخ تورم نقطهای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل میباشد. نرخ تورم نقطهای در آبان ماه ١٣٩٩ به عدد ۴۶.۴ درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۴۶.۴ درصد بیشتر از آبان ١٣٩٨ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند. نرخ تورم نقطهای آبان ماه ١٣٩٩ در مقایسه با ماه قبل ٥.٠ واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم نقطهای گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» با افزایش ۱۶.۱ واحد درصدی به ۵۶.۶ درصد و گروه «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» با کاهش ٠.١ واحد درصدی به ۴۱.۸ درصد رسیده است. این در حالی است که نرخ تورم نقطهای برای خانوارهای شهری ۴۵.۷ درصد است که نسبت به ماه قبل ۴.۴ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ۵۰.۳ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ٨.١ واحد درصد افزایش داشته است.
در حالی که هفته گذشته اعلام شد طی توافق صورت گرفته میان دو تشکل لبنی، سازمان حمایت، معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی و معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی قیمت شیرخام ۴,۱۵۰ تومان تعیین شد ولی ستاد تنظیم بازار مجدداً قیمت شیرخام را به ازای هر کیلوگرم درب دامداری به ۴,۵۰۰ تومان افزایش داده است. هفته قبل، سخنگوی انجمن لبنی ایران در گفتگو با مهر اعلام کرده بود: قیمت شیر خام درب دامداری ۴,۱۵۰ تومان و به ازای هر دهم چربی بالاتر از ٢. ٣ درصد ۶۰ تومان اضافه میشود و در صورتیکه کمتر از ٢. ٣ درصد چربی باشد ۶۰ تومان کسر میشود. اما آنگونه که مصوبه امروز ستاد تنظیم بازار نشان میدهد، رقم ۴,۵۰۰ تومان برای شیر خام درب دامداری مصوب شده است.
طبق جدیدترین تصمیمات ستاد تنظیم بازار حداکثر قیمت مصرف کننده انواع روغن در بسته بندی پت ۱۰ درصد و سایر انواع بسته بندیها ۱۳ درصد افزایش مییابد و سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان باید قیمت احجام و بسته بندیهای مختلف روغن را محاسبه و در سامانه ۱۲۴ بارگذاری کند.
یک منبع آگاه در گفتگو با مهر از افزایش حدود ٢ هزار تومانی قیمت مرغ گرم در بازار خبر داد و گفت: قیمت هر کیلوگرم مرغ در بازار به ٢٧ هزار تومان رسیده است. وی همچنین قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده را حدود ١٨ هزار تومان اعلام کرد. این مقام مسئول با اشاره به بحث عرضه و تقاضا و تأثیر آن بر قیمت مرغ، افزود: نوسانات قیمت نهادههای دامی و ناتوانی تولیدکنندگان در تأمین این نهادهها از دلایل اصلی افزایش قیمت مرغ است و منجر به کاهش جوجه ریزی از سوی تولیدکنندگان شده است. به گفته این مقام مسئول، به دلیل کاهش جوجه ریزی و پایین آمدن سن کشتار و وزن مرغ، تولید حدود ١٠ درصد کاهش یافته است. وی درباره اینکه برخی عنوان میکنند با توجه به تعطیلیهای قرنطینهای کرونا احتمال افزایش مجدد قیمت وجود دارد؟، گفت: بعید می دانم چنین اتفاقی رخ دهد مگر اینکه در این دوران قرنطینه مصرف افزایش زیادی داشته باشد و رشد تقاضا منجر به بالا رفتن قیمت شود.
عباس قبادی دبیر ستاد تنظیم بازار و معاون بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: یک هفته تا ۱۰ روز آینده شرایط قیمتی مرغ با رسیدن تولیدات جدید به بازار مناسب و مساعد می شود.