به گزارش تابناک، همزمان با شدت گرفتن گمانهزنیها درباره طرح دولت دونالد ترامپ برای کم کردن نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان، وزیر خارجه آمریکا در سفر به قطر با نمایندگان ارشد طالبان مستقر در دفتر دوحه دیدار کرد.
به گزارش اسپوتنیک، محمد نعیم سخنگوی طالبان اعلام کرد، «ملا عبدالغنی برادر» رئیس دفتر سیاسی طالبان و «شیخ مولوی عبدالحکیم» سرپرست تیم مذاکرهکننده این گروه در گفتگوها با دولت افغانستان، روز شنبه (دیروز) در دوحه با مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا دیدار کردند.
به گفته وی، نمایندگان ارشد طالبان و پامپئو درباره توافق صلح بین آمریکا و طالبان و همچنین مذاکرات جاری و داخلی بین گروههای افغانستانی رایزنی کردند.
وزیر خارجه آمریکا در سفر روز گذشته خود به دوحه، با «سادات منصور نادری» وزیر صلح دولت افغانستان هم دیدار دوجانبهای ترتیب داد.
پامپئو در توییتی درباره دیدارهایش در دوحه نوشت: «با هر دو تیم مذاکره کننده طالبان و جمهوری اسلامی افغانستان در دوحه دیدار کردم. من هر دو طرف را به خاطر ادامه مذاکره و به دلیل پیشرفتی که حاصل کردند، مورد تحسین قرار دادم. من آنها را به افزایش رایزنیها برای حصول به یک نقشه راه سیاسی و آتش بس دائمی و جامع تشویق کردم».
مذاکرات بین دولت افغانستان و نمایندگان طالبان از ماه سپتامبر و بعد از حصول توافق بین طالبان و آمریکا در ماه فوریه آغاز شد.
طبق توافق حاصل شده بین آمریکا و طالبان، واشنگتن در صورت توقف استفاده طالبان از سرزمین افغانستان برای انجام حملات به آمریکا و متحدانش، نظامیان خودش را از این کشور خارج میکند.
سفر وزیر خارجه آمریکا به دوحه و دیدار او با نمایندگان ارشد طالبان در حالی انجام شده که طی روزهای اخیر اظهارنظرها و گمانهزنیهای زیادی درباره طرح واشنگتن به منظور خروج یا کاهش تعداد مظتمیان آمریکایی از افغانستان مطرح شده است.
پس از جنجالها درباره برخی اخبار مبنی بر تصمیم رئیسجمهور آمریکا برای خارج کردن تمامی نظامیان آمریکایی از افغانستان تا ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ (اول بهمن ماه)، «کریستوفر میلر» سرپرست موقت وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که ترامپ تمامی نیروهای نظامی آمریکا را از افغانستان خارج نمیکند.
میلر تصریح کرد که ایالات متحده سطح نیروهای نظامی خود را تا ۱۵ ژانویه ۲۰۲۱ (۲۶ دی ماه، کریسمس) در هر دو کشور افغانستان و عراق به دو هزار و ۵۰۰ نیرو کاهش خواهد داد.
طبق گزارش اکسیوس، آمریکا در حال حاضر حدود چهار هزار و ۵۰۰ نظامی در افغانستان دارد و گرچه وعده پیشین ترامپ برای خروج کامل نظامیان از افغانستان را محقق نمیکند، اما در هرحال کاهش چشمگیری محسوب میشود