پیام نتانیاهو به جو بایدن درباره ایران، مخالفت فرانسه با خروج نیروهای آمریکایی از عراق، برنامهریزی داعش برای عملیات در پنج استان عراق و انتقاد وزارت کشور افغانستان از دیدار پامپئو و سران طالبان در قطر، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به درخواست عربستان برای حضور در مذاکرات هستهای آتی با ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک«؛ فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در مصاحبه با شبکه خبری سی ان بی سی گفت ریاض باید بخشی از هر گونه مذاکرات احتمالی بین دولت جدید آمریکا و ایران درباره یک توافق هستهای جدید باشد.
وی همچنین با تاکید بر اینکه عربستان سعودی به دنبال این است که در هر گونه توافق احتمالی جدید با دولت آمریکا شریک باشد، گفت: این توافق تنها به فعالیت های هسته ای ایران محدود نخواهد بود، بلکه فعالیت منطقه ای به زعم وی "شرورانه" ایران را نیز شامل خواهد شد.
فیصل بن فرحان افزود: چنین توافقی را می توان «برجام++» نامید.
وزیر خارجه عربستان که کشورش با حمایت آمریکا بیش از شش سال است ائتلافی را برای تجاوز به مردم یمن به راه انداخته و هزاران بیگناه را به قتل رسانده، مدعی شد که «برجام++» می تواند به فعالیت های منطقه ای ایران از جمله حمایت از مردم یمن و سوریه بپردازد.
وی در ادامه به برنامه موشکی و تسلیحاتی ایران برای لحاظ شدن در توافق احتمالی جدید به زعم خودش صحبت کرد.
در همین ارتباط، سفیر عربستان در سازمان ملل گفت که دولت بایدن خواهد فهمید، باید توافق جدیدی با ایران امضا کند و توافق کنونی (برجام) مُرده است.
پیام نتانیاهو به جو بایدن درباره ایران
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پیامی به جو بایدن گفته است: ما نباید به توافق هستهای با ایران بازگردیم و باید این کشور را از دستیابی به تسلیحات هستهای بازداریم.
نتانیاهو در سخنرانی که در شمال سرزمین اشغالی کرد، مستقیم نامی از بایدن نبرد اما اظهارات وی به طور گسترده ای در میان رسانه های اسرائیلی به عنوان پیامی به جو بایدن ارزیابی شد.
مخالفت فرانسه با خروج نیروهای آمریکایی از عراق
وزیر امور خارجه فرانسه مخالفت خود را با خروج نیروهای آمریکایی از عراق اعلام کرد.
لودریان در مصاحبه با تلویزیون LCI گفت: داعش هنوز وجود دارد و متعجب شدم وقتی فهمیدم ایالات متحده میتواند نیروهای خود را از عراق بیرون بکشد، که این موضوع خطرناک است.
کریستوفر سی میلر، سرپرست وزارت دفاع آمریکا، روز سه شنبه اعلام داشت که تعداد نیروهای آمریکایی در عراق تا ۱۵ ژانویه به ۲.۵ هزار تن کاهش مییابد.
رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی آمریکا کمی دیرتر اعلام داشت که دونالد ترامپ انتظار دارد تا ماه مه ۲۰۲۱ نیروهای ایالات متحده را از عراق و افغانستان بازگرداند.
برنامهریزی داعش برای عملیات در پنج استان عراق
منابع عالیرتبه امنیتی عراقی روز یکشنبه خبر دادند که تروریستهای داعش برای عملیات تروریستی در پنج استان عراق برنامه دارند و همزمان تعدادی از عوامل انتحاری وارد منطقه «الحویجه» در جنوب غرب استان کرکوک شدهاند.
این منابع امنیتی به وبگاه شفق نیوز گفتند که فرماندهان داعش نشست مهمی را در منطقه «الثرثار» در استان الانبار برگزار و برای حمله به نیروهای امنیتی و الحشد الشعبی و عشایر در استانهای الانبار، نینوا، نجف، دیالی و کرکوک برنامهریزی کردهاند.
به گفته این منابع، طبق اطلاعات امنیتی به دست آمده، فرماندهان داعش به عناصر خود دستور دادهاند که عملیات خود را مخفیانه و شبانه و بدون مواجه شدن با نیروهای امنیتی انجام دهند. تروریستها همچنین سلاح تک تیرانداز جدید و پیشرفته در اختیار دارند.
بنا بر این گزارش، عناصر داعش بیش از دو سال است که دیگر با نیروهای عراقی، مستقیم درگیر نمیشوند و عملیات خود را شبانه انجام میدهند.
در همین راستا، یک منبع امنیتی دیگر نیز از آمادهباش نیروها در مناطق مختلف جنوب غرب کرکوک و عملیات جستوجو برای دستگیری دو عامل انتحاری خبر داد.
انتقاد وزارت کشور افغانستان از دیدار پامپئو و سران طالبان در قطر
«طارق آرین» نسبت به دیدار «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا با «ملابرادر» معاون سیاسی طالبان در قطر در توئیترش انتقاد کرد و اظهار داشت، چنین رفتارهایی، ادعا و اعتماد کذب را در یک گروه تروریستی تقویت میکند.
آرین در توئیتر نوشت: باید به ملابرادر فهماند که آتشبس کند و از حسننیت صلح سوءاستفاده نشود.
سخنگوی وزارت کشور افغانستان تأکید کرد که اگر در صلح حسننیت نباشد، نیروهای امنیتی افغانستان بساط تروریستها را خواهند چید.
«محمد نعیم»، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در بیانیهای اعلام کرد که «ملا عبدالغنی برادر» معاون سیاسی رهبر طالبان و رئیس دفتر سیاسی این گروه و نیز «مولوی عبدالحکیم» رئیس تیم مذاکره طالبان و هیات همراه آنها با «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا دیدار کردند.
وی افزود، در این نشست بر اهمیت پایبندی دو طرف به توافقنامه قطر تأکید شد و همچنین درباره خروج سران طالبان از فهرست سیاه سازمان ملل، آزادی زندانیان باقی مانده این گروه و دیگر موضوعات مربوط به مذاکرات بینالافغانی گفتوگو شد.