به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، طرح هوشمند مدیریت محدودسازی ترددهای شبانه خودروها همزمان با سراسر کشور از اول آذرماه در سطح معابر درونشهری استان کردستان اجرا شده است. براساس این طرح هرگونه تردد خودروهای بومی و غیر بومی در شهرستانهای با وضعیت قرمز و نارنجی به صورت شبانه از ساعت ۹ شب تا ۴ صبح کاملاً ممنوع است و صرفا خودروهایی با پلاک عمومی و امدادی مجاز به تردد شبانه در داخل شهرها هستند.
صدیق جدیدالاسلامی در خصوص محدودیتهای اعمالشده، اظهار کرد: هر طرحی تحت هر عنوانی که موجب کاهش ارتباط انسانها شود در راستای قطع شدن زنجیره ویروس کرونا میتواند بسیار مؤثر باشد.
وی افزود: طی هفتههای گذشته با موج سوم کرونا مواجه و متأسفانه شاهد مرگ برخی از افراد مبتلابه این بیماری شدیم لذا این محدودیتها میتواند شدت و درصد آمار مبتلایان و بستری شدگان در بیمارستانها را کاهش دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در ادامه بیان کرد: اعمال محدودیتها و کاهش مبتلایان فرصت استراحت به کادر درمان می دهد که آنها نیز در این ایام دغدغه کمتری داشته باشند.
جدیدالاسلامی ذکر کرد: هر چه افراد با شیب کمتری به کرونا مبتلا شوند کادر درمان بهتر میتوانند این افراد را کنترل و تحت درمان قرار دهند اما زمانی که ۶۰ درصد افراد باهم به این بیماری مبتلا میشوند در جامعه فاجعه انسانی اتفاق میافتد که اکنون شاهد آن هستیم.
وی عنوان کرد: رعایت فاصله اجتماعی در این شرایط موجب میشود که تعداد زیادی از مبتلایان هم زمان باهم درگیر کرونا نشوند و در این میان کادر درمان نیز قدرت و توان بیشتری را برای درمان آنها بکار می برد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه علائم بیماری کرونا بسیار متنوع است، تصریح کرد: کرونا در برخی از افراد با علائم گوارشی ازجمله اسهال، استفراغ و شکم درد شدید ممکن است خود را نشان دهد اما عمدهترین این علائم ها میتواند مشکلات تنفسی و درصد افت اکسیژن باشد.
جدیدالاسلامی گفت: علائم کرونا در روزهای اول شامل ضعف، بیحالی، عدم انرژی، تهوع، درد عضلانی، سردرد و تب بوده که معمولاً خفیف هستند و شروع آنها تدریجی است.
وی همچنین به موج جدید کرونا در درون خانوادهها اشاره کرد و افزود: ۵۱ درصد از انتقالها در این موج ناشی از درون خانواده است، متأسفانه طی هفتههای گذشته کرونا تمام اعضای خانواده را به خود درگیر کرده چون افراد تصور میکنند که خانوادهشان مبتلا نیستند و به این خاطر پروتکلها را رعایت نمی کنند.
به گفته جدیدالاسلامی افراد با هرگونه علائم باید خود را مبتلا به کرونا تلقین کنند که با رعایت و قرنطینه شدن عکس آن ثابت شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بیان کرد: اگر فردی در خانواده به کرونا مبتلا شود باید در یک اتاق با هوای مناسب و از ماسک استفاده کند و سایر اعضای خانواده تا حد امکان با او ارتباطی نداشته باشند.
جدیدالاسلامی از مردم استان درخواست کرد در این یک هفته باقیمانده از طرح محدودیتها تلاش کنند در خانه بمانند که انتقالها کاهش یابد و توصیههای پزشکی را جدی بگیرند چراکه کرونا یک بیماری ناشناخته است و باید با پیشگیری آن را مهار کرد.
وی در پایان با اشاره به اینکه این بیماری طی این ۹ ماه به همه مردم جهان ثابت کرده که میتوانند تمام سنین را به خود درگیر کنند، یادآور شد: به دلیل ناشناخته بودن این بیماری در این شرایط که درمان خاصی برای آن وجود ندارد باید از آن ترسید چراکه افراد نمیدانند با مبتلا شدن میتوانند درمان شوند یا نه.