بسته ویدیویی «تابناک»

شلاق زدن گران فروش‌ها در ملأعام / اعترافات فردیناند دمارا، مرد هزار چهره واقعی / شورش در کردستان ایران / پشت صحنه سخنرانی لئونید برژنف رهبر شوروی / تحلیف سالوادور آلنده اولین مارکسیست دموکرات / نبرد دریای فیلیپین به روایت تصاویر واقعی

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.
کد خبر: ۱۰۱۹۴۹۸
|
۱۶ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۷ 06 December 2020
|
29910 بازدید
|

شلاق زدن گران فروش‌ها در ملاء عام / اعترافات فردیناند دمارا، مرد هزار چهره واقعی / شورش در کردستان ایران / پشت صحنه سخنرانی لئونید برژنف رهبر شوروی / تحلیف سالوادور آلنده اولین مارکسیست دموکرات / نبرد دریای فیلیپین به روایت تصاویر واقعی

بسته ویدیویی «تابناک» مجموعه‌ای از ویدیوها پیرامون رویدادهای سیاسی عمدتاً متکی بر گزارش‌ها و تحلیل‌ها و ویدیویی‌هایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست داده‌اید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر می‌توان فرا گرفت.

 


اعترافات فردیناند دمارا، مرد هزار چهره واقعی

«فردیناند والدو دمارا / Ferdinand Waldo Demara» یک شیاد آمریکایی بود که موفق شد، خود را به عنوان سی شخص مختلف جا بزند و به عنوان مهندس، مدیر کالج، معاون کلانتر، وکیل و غیره فعالیت کند؛ اما شاید مهمترین شیادی او حضور در جنگ کره به عنوان یک ستوان جراح بود. او در جنگ کره به عنوان یک جراح چندین عمل جراحی کرد و حتی دولت کره از او به خاطر تلاش‌هایش تقدیر کرد. وقتی خبر این واقعه در مطبوعات انعکاس پیدا کرد، با پیگیری‌های پزشکی که دمارا هویت او را جعل کرده بود معلوم شد که در واقع دمارا یک پزشک نیست. اعترافات او که در برنامه‌ای با مجری‌گری گروچو مارکس کمدین معروف مطرح شده است با زیر نویس فارسی در ویدیو تابناک ببینید.

 

 

تظاهرات تاسوعا و عاشورا 1357 به روایت تصاویر بکر

محرم در سال ۱۳۵۷ به فاصله کمی از تاریخ پیروزی انقلاب بود و ماه خونینی به شمار می‌رفت. در نخستین روز محرم، تظاهرات به شدت سرکوب شد، اما با توجه به تداوم تظاهرات، عوامل حکومت پهلوی عقب نشینی کردند و در نهایت بزرگ‌ترین تظاهرات تا آن زمان روز ۱۹ و ۲۰ آذر ۱۳۵۷ مصادف با روز‌های تاسوعا و عاشورا برگزار شد. اکنون تصاویر ویژه‌ای از این تظاهرات را با توضیحات سران حکومت پهلوی و واکنش امام خمینی به این اتفاقات در تابناک می‌بینید.

 


شورش در کردستان ایران

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۷ و سقوط حکومت پهلوی، گروهی از کرد‌های تجزیه طلب که در زمان پهلوی نیز شورش‌هایی کرده بودند، اقدام به تحرکات مشابهی کردند. سیاست این گروه در بیش از نیم قرن اخیر در ایران، ترکیه، سوریه و عراق، بیان سیاسی «خودمختاری» در راستای هدف بلندمدت تجزیه بوده است. به همین دلیل، حاکمیت هیچ‌کدام از این کشور‌ها با کرد‌های دارای این رویکرد همراهی نکرده است؛ به ویژه آنکه این گروه از کرد‌ها در نیم قرن اخیر، همواره با سلاح به ناامنی و اقدامات تروریستی دست زده‌اند. این تحرکات در اسفند ۱۳۵۷ در ایران آغاز شد و عناصر مسلح حزب دموکرات کردستان ایران عمدتاً در شهرهایی چون مهاباد و کردستان مسلط شدند. در ابتدا هیات‌هایی از شورای انقلاب برای مذاکره با این گروه‌ها به کردستان رفتند، اما این گروه‌ها به کمتر از تجزیه کردستان قائل نبودند. در نهایت در بهار ۱۳۵۸، نیرو‌های سپاه پاسداران در کردستان حضور پررنگی یافتند و وضعیت تغییر کرد. گروه‌های تجزیه طلب کرد اقدامات تروریستی گسترده‌ای را در مسیر استقرار حاکمیت در کردستان انجام دادند، اما در نهایت حاکمیت ایران کامل در سال ۱۳۶۲ برقرار و تحرکات گروه‌های تروریستی به صورت موردی شد. تصاویر پراکنده‌ای که آسوشتیدپرس از تحرکات گروه‌های تجزیه طلب کرد در کردستان ایران در سال ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸ ثبت کرده را در تابناک می‌بینید.

 


شلاق زدن گران فروش‌ها در ملأ عام

در ابتدای انقلاب اسلامی ایران، حتی در مقام جرایم خرد نیز برخورد‌های انقلابی صورت می‌پذیرد. برخورد شدید با احتکار و گران‌فروشی از جمله این برخورد‌های انقلابی بود که توسط دادگاه انقلاب نیز صورت می‌پذیرد. آسوشتیدپرس در روز پنجشنبه هشتم شهریور ۱۳۵۸، تصاویری از اجرای حکم دو تن از کسبه گران فروش را در ملأ عام ثبت کرد. در این تصاویر صامت ابتدا حکم این دو مجرم خوانده و سپس حکم با حضور قاضی دادگاه انقلاب اجرا می‌شود. این تصاویر را در تابناک می‌بینید.

 


پشت صحنه سخنرانی لئونید برژنف رهبر شوروی

اواخر دسامبر سال ۱۹۷۹ برژنف دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست شوروی در برابر دوربین قرار می‌گیرد که سخنرانی سال نو خود را خطاب به جوانان شوروی انجام دهد. در این زمان او حدود ۱۵ سال است که رهبر دومین قدرت بزرگ دنیاست. با ۷۳ سال سن، به شدت اضافه وزن دارد و معتاد به الکل و قرص‌های خواب آور است و از تعداد زیادی مشکلات سلامتی از جمله اختلالات شریانی و آثار باقی مانده از چندین سکته قلبی رنج می‌برد. رهبر شوروی نماد خرابی است که بر شوروی حاکم است، ولی علی رغم چالش‌هایی که در نتیجه فشار‌های جسمی و روحی دارد، نمی‌تواند تاثیرات منفی زوال جسمی و ذهنی خود را که در نحوه حرف زدن و حتی حرکت کردن او به آشکار است مخفی کند، اما می‌تواند در این پیام ویدیویی که سال ۱۹۷۹ ضبط شده است نه یک برداشت بلکه دو برداشت از سخنرانی را ضبط کند. سخنرانی تکرار سخنرانی‌های استاندارد اواخر دوران شوروی است، محکوم کردن جنگ و گرسنگی و نشان دادن اهمیتی که شوروی به سلامت و رفاه کودکان می‌دهد و اظهار امیدواری برای آینده‌ای پر از شادی و خوشبختی. اما تنها چند روز پیش از ضبط این سخنرانی رئیس حزب کمونیست دستور حمله به افغانستان را صادر کرد، اشغال نظامی ناشی از آن منجر به یک تراژدی شد که اثرات آن نه تنها پس از رفتن برژنف بلکه حتی پس از رفتن خود شوروی نیز باقی است. می‌توانید پشت صحنه این سخنرانی را که نشان دهنده وضعیت بد ذهنی و جسمی برژنف و نحوه هدایت یک رهبر شوروی در حین سخنرانی است، در ویدیو تابناک با زیرنویس فارسی ببینید.

 


تحلیف سالوادور آلنده اولین مارکسیست دموکرات

«سالوادور آلنده / Salvador Allende» پزشک و سیاست‌مدار اهل شیلی و بنیانگذار حزب سوسیالیست این کشور بود و از سال ۱۹۷۰ تا خودکشی وی در پی کودتای ۱۹۷۳ در شیلی به عنوان رئیس‌جمهور قدرت را به دست داشت. اهمیت دوره ریاست‌جمهوری او در این بود که او اولین مارکسیستی بود که با رای‌گیری و دموکراسی به قدرت رسیده بود. نهایتا ملی‌سازی صنایع و کشاورزی در کنار عوامل دیگری باعث ایجاد اختلاف بین آلنده و قوای مقننه و قضاییه شد. یک کودتای نظامی به رهبری ژنرال پینوشه که فرمانده ارتش بود حکومت آلنده را سرنگون کرد، ولی حاضر به پس دادن قدرت به دولت غیرنظامی نشد. این باعث شد که تا سال ۱۹۹۰ دیکتاتوری نظامی بر شیلی حاکم باشد. تصاویری از مراسم تحلیف اولین مارکسیستی که با رای‌گیری دموکراسی به قدرت رسید در ویدیو تابناک ببینید.

 


نبرد دریای فیلیپین به روایت تصاویر واقعی

«نبرد دریای فیلیپین / Battle of the Philippine Sea» بزرگترین نبرد دریایی بین دو نیروی دریایی و ناو‌های هواپیمابر در تاریخ است. در این نبرد که در نوزدهم و بیستم ژوئن ۱۹۴۴ بین ژاپن و آمریکا صورت گرفت ناوگان قدرتمند دریایی این دو کشور و صد‌ها هواپیما روی دریا با هم درگیر شدند و بعد از شکست سنگین ژاپن این کشور ناو‌های هواپیمابر خود را از دست داد و هیچ گاه به قدرت سابق بازنگشت. در این نبرد هواپیماها، کشتی‌ها و زیردریایی‌ها شرکت داشتند و آمریکایی‌ها از بالا و پایین به ناوگان ژاپنی حمله کردند. تصاویر واقعی و رنگی شده این نبرد را در ویدیو تابناک با زیرنویس فارسی ببینید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۱۳
سالار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
شلاق زدن گران فروش‌ها در ملاء عام
از اون ایده های موثر ولی فراموش شده اس.
پاسخ ها
تجریش
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
سالار جون دمت گرم.
اما اینایی که منفی زدند یا مغازه دار هستند و یا دلالی میکنند که بهشون برخورده. مطمئنا اگر مثل مردم عادی جامعه بودندو درد گرانفروشی رو میفهمیدند مثبت میزدند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
دستوری قیمت ها پایین نمیاد

تولید باید به اندازه مصرف یا بیشتر باشه
سبوس برنج شمال
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
گرانفروشان به حدی دور ورداشتن که حتی در مقابل ماموران تعزیزات خم به ابروشون هم نمیارن انگار نه انگار


به راستی مشکل کجاست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
سیستم بورس در هرکشوری کاملا متاثر ازشرایط واتفاقات سیاسی واقتصادی وهماهنگ باپارامترهای دیگه اقتصادی مثل نرخ رشد اقتصادی و نرخ بیکاری و غیره هست( البته درصورتیکه دستکاری نشه)
ولی توکشورما ماشالله بورس به هیچ محرکی عکس العمل نشون نمیده
بورس های کل دنیا سقوط ازاد میکنن بورس ما میره بالا
شدیدترین تحریمهای تاریخ وضع میشه بورس میره بالا
میریم تولیست سیاه اف ای تی اف بورس میره بالا
ترامپ انتخاب میشه بورس میره بالا
بایدن انتخاب میشه بورس میره بالا
مجلس فلان قانون را تصویب میکنه بورس میره بالا
سودبانکی کم میشه بورس میره بالا
سودبانکی زیادمیشه بورس میره بالا
دلارمیاد پایین بورس میره بالا
دلار میره بالا بورس میره بالا
اکثربنگاههای تولیدی تعطیل یا نیمه فعال هستند بورس میره بالا
بازارهای رقیب مثل خودرو ودلار وسکه میان پایین بورس میره بالا
کی میدونه علتش چیه ؟!!!
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
تابناک با شرکت های ارائه دهنده اینترنت قرار داد بستی همه فیلمها رو یکجا باز می کنه
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
تابناک با شرکت های ارائه دهنده اینترنت قرار داد بستی همه فیلمها رو یکجا باز می کنه
خویی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
نه به ان شوری شور نه به این بی نمکی شلاق زدن انزمان کجا وبی تفاوتی دربرابر گرانفروشان دراین زمان کجا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
در ترجمه مصاحبه گروچو مارکس میگه "نمی خوایم دزدی رو وارد صحبت کنیم" و شما ترجمه می کنید "نمی خوایم فولاد رو وارد صحبت کنیم"! ترجمه خنده داری بود آنی ور آنی تایم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
نتیجه چنین برخوردهایی را امروزه در جامعه شاهد هستیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
همه فیلمها باهم باز میشوند اونم با صدای بلند. اصلاح بشه چوبه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۶
در زمان فعلی بیشتر گرانفروشی ها دلیلش خود دولته
مگه نبض همه چیز خودرو دست دولت نیست؟ وقتی روی درآمدش همه جوره حساب کرده از سوخت بگیر و تعرفه گمرکی و تولید داخل و ... به کی باید شکایت کرد؟
مسکن رو بانکها به این روز درآوردند که همه جوره دارند از طرف بانک مرکزی ماساژ داده میشن
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟