چالش‌های والدین شاغل در دوران کرونا

مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها در روزهای کرونایی همانند فرشته‌های مهربان از نوه‌هایشان نگهداری می‌کنند، اما دلسوزی و مهربانی بیش از اندازه آن‌ها چالش‌هایی را برای والدین شاغل برای پیاده‌ کردن شیوه‌های تربیتی مدنظر به‌وجود آورده است.
کد خبر: ۱۰۱۹۶۶۱
|
۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۴ 07 December 2020
|
11151 بازدید

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، انگار چالش‌های کرونایی پایان ندارد، این روزها به هر سویی می‌نگری بخش زیادی از زندگی روتین و روزمره در این ایام دچار تغییرات زیادی شده است و بسیاری از این تغییرات اجتناب‌ناپذیر است، متاسفانه در این روزها والدین شاغل با مشکلات زیادی برای نگهداری فرزندان خود مواجه هستند، تعطیلی مهدهای کودک موجب شده است برخی از والدین با مشکلات عدیده‌ای روبرو شوند.

در روزهای کرونایی برخی از والدین شاغل فرزندان خود را به پدربزرگ و مادربزرگ می‌سپارند تا هم سلامت فرزندشان حفظ شود هم به امورات شغلی خود برسند، اما برخی از والدین نیز امکان سپردن کودکشان را به پدربزرگ و مادربزرگ به دلیل دور بودن، کهولت سن پدر و مادر و ... ندارند و به‌دلیل مشکلات اقتصادی موجود برای تامین معیشت بالاجبار باید هر دو سر کار بروند.

زمانی‌که مادربزرگ و پدربزرگ از نوه‌ها نگهداری می‌کنند، خیال والدین بابت بسیاری از موارد راحت است زیرا مطمئن هستند که آن‌ها به بهترین نحو از نوه خود مراقبت می‌کنند، اما مهربانی بیش از اندازه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و شیوه‌های تربیتی دلسوزانه آن‌ها موجب به‌وجود آمدن تناقص‌های رفتاری در بین والدین و فرزند می‌شود.

قطعا کودکانی که نیمی از روز را با پدربزرگ و مادربزرگ سپری می‌کنند و تقربیا اجازه دارند هر کاری را که دلشان می‌خواهد به‌صورت آزادانه و بدون محدودیت انجام دهند در مقابل تذکرات و توصیه‌های والدین مقاومت می‌کنند و این توصیه‌ها را سخت‌گیرانه می‌دانند.

بنابراین نگهداری کودک توسط پدربزرگ و مادربزرگ علاه بر مزایای بسیار می‌تواند مسائل این‌چنینی را نیز به دنبال داشته باشد.

پیدا کردن پرستار کاربلد و قابل اعتماد تاحدودی سخت است

خانم موسوی، یکی از مادران شاغل در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص مشکلات به‌وجود آمده پس از شیوع کرونا برای نگهداری فرزند خردسال خود، اظهار کرد: پس از تعطیلی مهدهای کودک مشکلات من در این خصوص دوچندان شد، پدر و مادرم در شهر دیگری ساکن هستند و من مجبور هستم در این ایام برای فرزندم پرستار بگیرم.

وی ادامه داد: متاسفانه پیدا کردن پرستار کاربلد و قابل اعتماد تاحدودی سخت است، بسیاری از پرستاران نسبت به شیوه‌های تربیتی کودک آگاهی کامل ندارند و این کار برای من نگرانی‌های بسیاری را به‌وجود آورده است.

آقای امیدی یکی دیگر از والدین شاغل در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: در ایام کرونا فرزندمان را برای نگهداری به والدین خود و همسرم می‌سپاریم، این موضوع زحمت زیادی را به دوش خانواده خودم و همسرم دارد و من از این بابت شرمنده هستم، زیرا به‌جای اینکه باری از دوش آن‌ها در این شرایط برداریم، مسئولیت آن‌ها را سنگین‌تر کرده‌ایم.

وی ادامه داد: والدین من و همسرم بسیار دلسوزانه از فرزندم مراقبت می‌کنند و در این ایام دغدغه من و همسرم برای حفظ سلامت فرزندمان کمتر شده است، اما نکته قابل توجه این است که دلسوزی و مهربانی بیش‌اندازه آن‌ها باعث شده فرزندم در مقابل توصیه‌ها و شیوه‌های تربیتی من و همسرم مقاومت کند و مدام بهانه‌ می‌گیرد که شما بداخلاق و سخت‌گیر هستند و من می‌خواهم پیش پدربزرگ و مادربزرگ زندگی کنم.

والدین چگونه با شیوه‌های تربیتی پدربزرگ و مادربزرگ‌ها در ایام کرونایی هماهنگ شوند

احمدرضا عرب روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه متاسفانه کرونا تمام معادلات و شرایط اجتماعی را تغییر داده است و این تغییرات تنها مختص ایران نیست، اظهار کرد: یکی از اتفاقات رخ داده در ایام کرونایی به‌وجود آمدن مشکل برای مادران شاغل با تعطیلی مهدهای کودک برای نگهداری فرزندشان است.

وی ادامه داد: باوجود دورکاری اما والدین شاغل باید بخشی از زمان خود را در محل کار سپری کنند، در گذشته بسیاری از والدین فرزند خود را به مهدهای کودک می‌سپردند اما با تعطیلی مهدهای کودک مشکلات والدین شاغل برای نگهداری فرزند دوچندان شد.

عرب با اشاره به اینکه والدین شاغل در ایام کرونا کودک خود را به پدر و مادر خود می‌سپارند، افزود: یا این افراد بالاجبار به‌صورت شیفتی از فرزند خود نگهداری می‌کنند، اگر این امکان نیز وجود نداشته باشند باید برای کودک خود پرستار بگیرند.

این روانشناس و مشاور خانواده خاطرنشان کرد: سپردن کودک به پدربزرگ و مادربزرگ توسط والدین شاغل قبل از ایام کرونا نیز وجود داشت، مطمئن‌ترین و امن‌ترین مکان برای نگهداری کودک خانه پدربزرگ و مادربزرگ است، اما یکسری مسائل و نگرانی نیز در این خصوص وجود دارد.

وی یادآور شد: معمولا والدین برای تربیت فرزندشان یک شیوه تربیتی را در نظر گرفته‌اند و زمانی‌که کودک را به والدین خود می‌سپارند، پدربزرگ و مادربزرگ شیوه تربیتی متفاوتی را در پیش می‌گیرند و به همین دلیل تداخل در شیوه تربیتی رخ می‌دهد، اما در برخی مواقع نیز شیوه‌های تربیتی تفاوت چندانی ندارد.

عرب با بیان اینکه برخی از والدین می‌خواهند شیوه‌های تربیتی امروزی را بر روی کودکان خود اجرا کنند، گفت: پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها معمولا نسبت به نوه خود شیوه‌های تربیتی آسان‌تری را انتخاب می‌کنند و محدودیتی برای کودک قائل نمی‌شوند.

این روانشناس و مشاور خانواده تاکید کرد: در این دوران کرونا والدین باید این مسائل را بپذیرند، اما می‌توانند با احترام از والدین خود درخواست کنند که شیوه تربیتی آن‌ها را دنبال کنند و همچنین به کودک تفهمیم شود که شیوه تربیتی و قوانین خانه با پدربزرگ و مادربزرگ متفاوت است.

وی ادامه داد: زمانی که والدین کودک را پس از پایان کار به خانه می‌آورند به بهانه خستگی و مشغله به حال خود رها نکنند و در قوانین و چارچوب‌های خود تا حدودی انعطاف‌پذیر باشند تا این تعارضات تربیتی کم‌تر شود.

عرب با بیان اینکه توجه به کودک موجب می‌شود رفتارها و شیوه‌های تربیتی بیش‌تر تاثیرگذار باشد، عنوان کرد: والدین برای کودک محیطی شاد را در ایام کرونایی در خانه فراهم کنند و زمانی را برای بازی و تفریح با کودک اختصاص دهند.

این روانشناس و مشاور خانواده یادآور شد: والدین باید در دوران کرونا اضطراب و نگرانی خود را مدیریت کنند، زیرا این نگرانی و اضطراب به محیط خانه و کودک نیز منتقل می‌شود.

رایزنی با ستاد کرونا برای بازگشایی مهدهای کودک با حداقل ظرفیت انجام شده است

نرگس عسگری مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در شرایط کرونایی فعالیت مهدهای کودک مانند مدارس تابعی از تصمیم ستاد ملی و استانی کرونا است، اظهار کرد: تعطیلی مهدهای کودک در ایام شیوع کرونا مشکلاتی را برای والدین شاغل به‌وجود آورد، بنابراین با رایزنی انجام شده از ابتدای مهرماه مهدهای کودک با یک چهارم ظرفیت فعالیت خود را آغاز کردند.

وی ادامه داد: اما با محدودیت‌های ایجاد شده از سوی ستاد کرونا مهدهای کودک مجددا در هفته‌های اخیر تعطیل شدند، باتوجه به اینکه در کودکان زیر چهار سال بحث مراقبت و نگهداری بر آموزش در مهدهای کودک اولویت دارد، بنابراین نمی‌توان برخی از مسائل را به‌صورت مجازی پیگیری کرد.

عسگری با بیان اینکه برخی والدین مانند مادران شاغل در مراکز درمانی، ادارات و پرسنل شرکت‌ها بالاجبار باید کودکان خود را برای نگهداری به مهدهای کودک بسپارند، گفت: نامه‌نگاری لازم با ستاد کرونای چهارمحال و بختیاری انجام شده است تا بتوان مهدهای کودک را با ظرفیت حداقلی و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی کرد تا والدین شاغل بتوانند کودکان خود به مهدهای کودک بسپارند.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه درآمد مهدهای کودک تنها از طریق دریافت شهریه است، عنوان کرد: پس بازگشایی مهدهای کودک از ابتدای مهرماه والدین استقبال چندانی از این موضوع به‌عمل نیاوردند و بسیاری از مهدهای کودک نیز تعطیل شدند، زیرا نمی‌توانستند حقوق پرسنل، اجاره‌بها، بیمه و ... را پرداخت کنند.

وی بیان کرد: مهدهای کودک از مشاغلی بودند که در دوران کرونا دچار آسیب شدند، اما بنا به دلایلی تمامی مهدهای کودک نتوانستند از تسهیلات کرونایی استفاده کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟